Komplett salgsoppgave

Lykkelia 15

8 750 000 kr
159 m²
3 soverom
Lykkelia 15 - En helt unik leilighet - Ren og klar luft og stille boligområde - Gangavstand til sentrum
Lykkelia 15 - En helt unik leilighet - Ren og klar luft og stille boligområde - Gangavstand til sentrum
Kart
Del
Hans Petter Søvik
Presenteres av
Hans Petter Søvik
Askim
Nyere toppleilighet på hele 159 m² | 118 m² terrasse | Dobbel garasje | Luftig utsikt | Høy stand. | Sentrumsnært

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 750 000 kr
 • Omkostninger
  219 920 kr
 • Totalpris
  8 969 920 kr
 • Byggeår
  1960
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  159 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 600 kr
 • Energimerke
  Grønn G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sjelden mulighet i urbant nytt sameie - Ren og klar luft, stille boligområde og gangavstand til sentrum Spennende eiendom som består av tre store leiligheter. Denne er på toppen og har usjenert uteplass og 118 kvm. solrik terrasse. Dobbel garasje m/kjeller og fantastisk utsikt. Direkte adkomst fra baksiden. Vannbåren bergvarme. Fine friluftsområder og vakre Glomma er like i nærheten. En slik leilighet i Ski eller Oslo, ville ligget på ca. 15-25 mill. Gode tog-/bussforbindelser, og fin kjørevei på motorvei til Ski, Oslo og Sverige. Ca. 35 min. med bil til Oslo og ca. 40 min. med tog via nye Follobanen. Byen er i sterk vekst, og det er veldig bra infrastruktur. I sentrum er det bl.a. kjøpesenter, badeland og mange kulturelle tilbud. Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lykkelia 15, 1832 ASKIM
Kommunenummer 3014, gårdsnummer 81, bruksnummer 287, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 162 kvm. BRA.
Totalt primærrom: 159 kvm. P-rom.
Primærrom:
3. etasje 159 kvm: Stue, spisestue, kontor, kjøkken , entré, gang, bad ,3 soverom, bad/vaskerom
Sekundærrom:
3. etasje 3 kvm: Teknisk rom
Garasje 62 kvm BRA:
1. etasje, 32 kvm.
Garasjerom/bod i kjeller av garasjen, 30 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 11.10.2022, utført av Tommy Væring. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten en leilighet beliggende i 3. etasje, med adkomst rett fra bakkeplan. Boligen har noe krypkjeller med fjell og stein under trebjelkelag og stubbegulv. Tilgang til krypkjeller via luke utvendig. Leiligheten er oppført med bindingsverk, malt liggende trekledning og etasjeskille av betong. I nord/øst er utbygging gjort med leca iso og pusset i 2012. Malte profilerte dører som innvendige dører. Stedvis dører med glassfelt. Yttertak i saltak utførelse tekket med takplater, takrenner og nedløp i behandlet stål/aluminium hvorav det er varmekabler i takrenner. Malte trevinduer med isolerglass hovedsakelig fra 2013 og 2021. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Boligen ble overtatt av eier i 2010. Opprinnelig enebolig er er gjort helt om til et sameie med tre store leiligheter. Den som her selges er Lykkelia 15. Noe av reisverket er opprinnelig, men utbedret/fornyet. Det meste er gjort om og forbedret.
NB! Interessenter må lese mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. I rapporten fremkommer de forskjellige tilstandsgradene og en spesifisert fremstilling av standard og kvalitet. Selgers egenerklæring ligger også vedlagt, og må leses og forstås av interessentene. Kjøper overtar ansvar og risiko for å ha lest og forstått innholdet i takstrapporten, egenerklæringen og øvrig salgsdokumentasjon før bud inngis, og overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

Hele Lykkelia 15 er oppgradert og bygd ut.
- Innvendig rehabilitert i januar 2014, når ny klebersteinsovn ble montert.
- Hele taket er nytt med ny utlufting (Tak og Blikkarbeider Ketil Pedersen).
- Garasje ble bygget ny i 2013.
- Seksjonen inngår i nytt sameie som er bygd ut/rehabilitert i 2021/2022.
- Arbeider på el-anlegg i forbindelse med full rehabilitering og utbygging av seksjonen (Minel Kreativ Elektro / EL geniet, Se boligmappa.no. Har også el.rapport)
- Kontroll av el-anlegg i juni i 2022

Standard

Dette er en av de mest spennende leilighetene i Askim. En meget stor toppleilighet som har en praktfull utsikt.
Stor terrasse på ca. 118 kvm. Null innsyn. Dobbel garasje, som har bod i kjeller på ca. 30 kvm.
Overflater i fin kombinasjon av eikeparkett/flislagt gulv/klebersteinsovn og skiferfliser. Alle rom er malt i tidsriktige fargekombinasjoner.
Entré:
Velkommen inn i en romslig, flislagt entré med downlights i tak. Det er montert stativ for oppheng av klær, kombinert med skoskativ. Muligheter for å sette inn garderobeskap. Det er plass til ekstra knaggrekker, sittebenk og eller avlastningsbord. Tilgang til kaldtloft via luke med nedfellbar loftstige fra entré. Det er delvis lagt gulv på kaldtloft for lagringsplass.
Kjøkken:
Takhøy kjøkkeninnredning med mørke profilerte fronter, laminerte benkeplater med nedfelt oppvaskkum i svart kompositt med ettgreps vannkran. Flispregede dekorplater på vegg over kjøkkenbenk og lys montert under overskap. Integrert komfyr, koketopp og oppvaskmaskin. Det er avsatt plass til kjøleskap. Oppvaskmaskin og benkeplater er nytt i 2022. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger med. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut, komfyrvakt og automatisk vannstopperfunksjon. På kjøkkenet er det plass til frokostbord og stoler.
Stue:
Boligen har to stuer, der den ene har ekstra takhøyde. Dette gir en åpen og luftig romfølelse. I stuen er det en flott klebersteinsovn som varmer godt. Det er plass til flere soner og spisestuemøbler er praktisk plassert i forhold til kjøkkenet. Koselig og lun TV-krok. Fra stuen er det utgang til sydvestvendt terrasse på ca. 118 kvm. Terrassen kan også deles inn i ulike soner med diverse hagemøbler. Terrassen er tilknyttet plenområde, som har god plass til lekeareal.
Bad:
Bad 1 - Delikat bad som ble totalrenovert i 2012. Badet har flislagt gulv med gulvvarme. Fliser på vegger og takess på innvendig tak. Innredning bestående av servantinnredning, ettgreps kran og speil med lys over servant. Dusjhjørne med innfellbare dører i herdet glass, vegghengt toalett.
Bad 2 - Bad/vaskerom totalrenovert i 2012. Flislagt bad med gulvvarme og malt panel på innvendig tak. Innredning bestående av servantinnredning, høyskap, ettgreps kran og speil med lys over servant. Laminert arbeidsbenk med skapinnredning. Dusjhjørne, badekar og vegghengt toalett. Tappekran og avløp for vaskemaskin. Avtrekk på våtrom i form av balansert ventilasjon. Badekaret som er på bilde er ikke koblet til. Skap og skuffer til høyre når du kommer inn er nytt. Servant og kran nytt i 2022.
Soverom:
Det er tre romslige soverom. På det ene soverommet er det en stor skyvedørsgarderobe. Et ekstra rom benyttes som kontor. Leiligheten har mange muligheter til utnyttelse både av soverom og stuer.
Det er vannbåren gulvvarme i alle oppholdsrom med bergvarme (utenom et soverom hvor det er panelovn på veggen).

Løsøre og tilbehør

Det er kun de integrerte hvitevarene på kjøkkenet som følger med salget. Oppvaskmaskinen er helt ny.
Vaskemaskin på badet følger med.
Badekar kan følge med.

Oppvarming

Sameiet består av tre store leiligheter.
Lykkelia 15 og Frosterudveien 4d har felles bergvarme/pumpe/kombibereder, men har også hver sine varmtvannsberedere.
Bergvarmen leverer varmtvannet til berederne og vannbåren varme i gulv.
I tillegg har Lykkelia 15 balansert ventilasjon, tilluft til oppholdsrom, avtrekk på våtrom og kjøkken.
Det er også peisovn i hovedstuen og vannbåren gulvvarme på alle oppholdsrom, minus et soverom (panelovn). Elektriske varmekabler på det minste badet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på den opprinnelige eiendommen datert 02.12.1960.
Det foreligger ferdigattest på garasjen, datert 04.10.2017.
Det foreligger ferdigattest for tilbygg til bolig (Fjellveien 15, nå Lykkelia 15), datert 31.05.2018.
I ettertid er det gjort en endring av bod og tilbygd stue. Tegning i seksjoneringsbegjæringen stemmer derfor ikke helt med dagens planløsning. Endringsmelding er sendt kommunen og den 31.oktober 2022 kom brukstillatelsen på endringen/tilbygget. Det foreligger midlertidig brukstillatelse for tilbygg til Lykkelia 15, datert 31.10.2022.
Følgende arbeider gjenstår og må ferdigstilles før det kan utstedes ferdigattest for hele tiltaket/eiendommen/sameiet: Frosterudveien 4 D og opparbeidelse av utearealer. De gjenstående arbeidene må ferdigstilles innen 01.06.2023. Det er sendt inn søknad om ferdigattest for ombygging av gjeldende leilighet. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
I annonsen ligger godkjennelser vedlagt. Av seksjoneringsbegjæringen fremkommer det at Lykkelia 15 har eksklusiv bruksrett på utearealet som er rundt leiligheten og garasjen. Terrassen på 118 kvm. er bygd etter at seksjoneringen ble sendt inn, men i flg. selger er den med i godkjennelsen/brukstillatelsen av boligen. Tegning av takterrassen er også med i tegning som kommunen har sendt megler. Her står den oppført med et annet areal. Arealet på 118 kvm. er oppmålt av takstmann. Beboer av Lykkelia 15 er alene om å kunne bruke terrassen på 118 kvm, i flg. selger.
Selger informerer om at all bygging ved sameiets eiendom er byggemeldt og godkjent.
Ferdigattest for hele sameiet vil foreligge når også alt utomhusareal er ferdigstilt. I dag gjelder dette primært uteområdet til de to nederste leilighetene, Frosterudveien D og E. Lykkelia 15 har ferdigstilt uteområdet, men er del av sameiet, og derfor må man vente på ferdigattest til alt er ferdig.
Kjøper overtar risiko og ansvar for eiendommen slik den fremstår på visningstidspunktet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en meget god beliggenhet, med lite til null innsyn, i et veletablert og populært boligområde, på Gurud i Askim.
Det er gangavstand til Askim sentrum med banker, forretningssenter, kommuneadministrasjon og offentlig kommunikasjon. Askim har et levende sentrum med blant annet Askim kulturhus og populære Østfoldbadet.
For øvrig finner du idrettsanlegg med blant annet kunstgressbane, sandvolleyballbanen, friidrettsstadion, idrettshall, og andre fasiliteter en by trenger.
Det går buss fra Osloveien (Rv 128) litt bortenfor boligen, til Oslo eller Askim sentrum hvor man har togforbindelse inn til Oslo. Askim er et pendlervennlig sted å bo med hyppige buss og togavganger til både Ski og Oslo. Når Follobanen åpner snart, så vil dette korte ned reisetiden med toget ca. 10 minutter. Mysen ligger ca. 15 min. fra Askim. Det er ca. 30 minutters kjøretid til Töcksfors shoppingsenter. Fra Askim er det ca. 35 minutters kjøretid med bil til Ryenkrysset i Oslo og 20 min til Ski.
Fra området er det er kort vei til friarealer, turterreng og lysløype. Fine sykkelstier og oppkjørte lysløyper.
I nærområdet til Askim er det flotte turområder. Bl.a. er vakre Glomma like i nærheten. Den har vært grunnlaget for mye av bosettingen til Askim. Det er tre store kraftstasjoner som er verdt å se. Kykkelsrud, Vamma og Solbergfoss. Alle disse har fine turområder rundt seg.

Adkomst

Fra Askim sentrum: Følg Osloveien (gamle E 18) retning Spydeberg ca. 800 meter og sving til høyre inn Industrigata. Følg veien ca. 100 meter og sving til venstre inn Gurudveien. Etter 85 meter sving til høyre inn på Fjellveien og følg veien.
Men bruk GPS, det er det enkleste.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Området er meget barnevennlig og det er gangavstand til barnehage, barneskole og Steinerskole med barne- og ungdomstrinn.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 298,5 kvm. Tomten ligger høyt i terrenget, noe som gir gode solforhold og fin utsikt. Tomten ligger sydvestvendt og er pent opparbeidet med stor terrasse. Diverse prydbeplantnig, plen, bed. Gruset oppkjørsel med biloppstillingsplass. Støpt trapp ned mot leiligheten.

Parkering

Parkering i garasje med plass til to biler, samt oppstillingsplass på gruset oppkjørsel.
Hver seksjonseier kan anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider, i tilknytning til sin p-plass/garasje. Kostnaden til dette forblir seksjonseiers ansvar.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til kjørevei, bolig og felles avkjørsel i henhold til reguleringsplan for 012419760004 - Frosterud og 012419520003 - Tomteinndeling for området Industrigata, Gurudveien, Frosterudveien, Bergveien, Nybråtveien, Nordre Ringvei, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 23.08.1976 og 30.04.1952.
Mulig inngrep på reguleringsplan: Eiendommen omfattes av en eldre reguleringsplan med manglende/utdaterte reguleringsbestemmelser. I kommuneplanens bestemmelser for perioden 2018-2030 står det i §19.4:
a) For planer uten bestemmelser gjelder bestemmelsene i punkt 5 nedenunder.
b) For planer med bestemmelser gjelder bestemmelsene i punkt 5 nedenunder foran reguleringsplanens bestemmelser ved motstrid.
5. Nye bestemmelser for boligeiendommer uten eller med mangelfulle/utdaterte bestemmelser:
a) Det tillates oppføring av 1 enebolig, 1 enebolig med sekundærleilighet eller 1 tomannsbolig, med tilhørende garasjer, uthus m.v.
b) Det må settes av plass på minst 18 m2 til minst en garasjeplass pr. boenhet.
c) Grad av utnytting fastsettes slik: Prosent bebygd areal må ikke overstige %-BYA = 25% av netto tomteareal. Kun den del av tomten som er regulert til byggeområde skal legges til grunn ved beregning av %- BYA. Utvendig
parkering skal ikke regnes med i BYA.
d) Bebyggelsen kan oppføres med maksimal mønehøyde 9,0 m og maksimal gesimshøyde 6,0 m, målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen. Bygninger med pulttak eller flatt tak kan oppføres med maksimal gesimshøyde på 7,0 m, målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen.
I Frosterudveien (gata nedenfor) vil to boliger bli omregulert fra næring til privat/beboelse. Mulig ombygging på sikt. Nabo i Lykkelia 17 har fått godkjent utvidelse av huset og påbygg terrasse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 14.204,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det er montert vannmåler.
Fellesutgiftene er kr 1.600,- pr. mnd. og inkluderer: Fremtidig vedlikehold og altibox fiber.
Fellesutgiftene kan normalt justeres en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Sameiet er i dialog med Altibox angående felles avtale for tv/internett. Dersom det blir en avtale, vil fellesutgiftene øke noe.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 9700 kwh. hittil i år (0101.22 - 05.11.2022).
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 6.000,-
Når det blir ferdigattest på hele sameiet, så vil det bli felles bygningsforsikring (inn i fellesutgiftene).
Boligen er tilknyttet Altibox (fiber) som leverandør av tv/internett og har avgift på kr 1.159,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Hvis tv/internett blir del av sameiet, så vil disse kanskje bli redusert og komme inn under fellesutgiftene. 
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster ca. kr 900,- pr. kvartal.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 923.528,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3.324.702,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.969.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jan Askildsen

Informasjon om sameiet

Sameiet består av eiendommen gnr/bnr. 81/287 i indre Østfold kommune.
Sameiet består av følgende 3 eierseksjoner, som alle er boligseksjoner:
Seksjon 1, sameiebrøk 1/3, med adresse til Lykkelia 15 (1. etasje)
Seksjon 2, sameiebrøk 1/3, med adresse Frosterudveien 4 D
Seksjon 3, sameiebrøk 1/3, med adresse Frosterudvn 4E
Sameiet har til formål å ivareta sameiernes fellesinteresser og administrasjon av ovennevnte eiendom.
Sameiet har vedtekter som alle seksjonseiere må forholde seg til.
Ved utleie skal Utleiemegleren benyttes. Sameiet har inngått avtale med selskapet.
Seksjon 1 (Lykkelia 15) er ansvarlig for vedlikehold av sin bruksenhet/seksjon eget tak, herunder takrenner fra denne seksjonen, samt eget garasjebygg.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,90 % av salgssummen. Provisjon av evt. fellesgjeld vil komme i tillegg.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger/privatvisning/overtagelse: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0095/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.2295

Dato

Sist oppdatert: 08. februar 2023 kl. 21:25

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.