Komplett salgsoppgave

Bernt Balchens vei 20

7 490 000 kr
76 m²
3 soverom
Leiligheten har en idyllisk sydvendt markterrasse som vender mot friområder.
Leiligheten har en idyllisk sydvendt markterrasse som vender mot friområder.
Kart
Mats Lund
Presenteres av
Mats Lund
FORNEBU
Delikat og meget innbydende 4-roms endeleilighet med egen inngang! Sydvendt markterrasse mot friområder|Garasje m/lader!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  7 490 000 kr
 • Omkostninger
  188 420 kr
 • Totalpris
  7 678 420 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2012
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  76 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 332 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Bernt Balchens vei 20 hvor Mats Lund i Krogsveen avd. Bekkestua / Fornebu har gleden av å vise en meget lekker 4-roms endeleilighet beliggende sentralt til på Fornebulandet. Leiligheten passer ypperlig for både deg med og uten barn, og har en flott intern beliggenhet. Her bor du med nærhet til barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud, samt kort vei til sjøen og nydelige tur- og grøntområder.
Leiligheten har en meget god intern beliggenhet, har eget inngangsparti fra bakkeplan og en idyllisk sydvendt markterrasse som vender mot friområder. Boligen har en god planløsning og inneholder entré, gang, stor stue med åpen kjøkkenløsning, baderom, tre soverom og bod. Med leiligheten følger også en praktisk kjellerbod og garasjeplass med lader.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bernt Balchens vei 20, 1364 FORNEBU
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 41, bruksnummer 863, seksjonsnummer 101, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 341, bruksnummer 4, ideell andel 14/7536

Innhold

Totalt bruksareal: 81 kvm
Totalt primærrom: 76 kvm
Bruksareal:
Leilighet 81 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 76 kvm: Entré, gang, stue, kjøkken, bad og tre soverom.
Sekundærrom:
Leilighet:
1. etasje 5 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 5,5 kvm (nr. 1025).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 05.10.2022, utført av Anticimex v/Stian Christensen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
- Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller.
- Bygningen har støpt gulv mot grunn.
- Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner med utfyllende bindinsverk av tre.
- Yttervegger forblendet med teglstein samt felter med fasadeplater.
- Tilnærmet flatt tak tekket med takpapp/ membran (taket er ikke besiktiget).
- Entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkehull.
- Terrassedør og vinduer med karmer/ rammer av tre med utvendig metallbeslag og tre-lags glass.
- Vannrør av rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap med stoppekran plassert på bad. Fordelerskap til vannbåren varme plassert i bod. Tilknyttet felles varmtvann/ oppvarming.
- Oppvarmet med vannbåren gulvvarme (fjernvarme).
- Balansert ventilasjon.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler, sprinkleranlegg og brannslukkingsapparat.
- Utgang fra stue til sydvendt markterrasse på ca 10 kvm.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2:
- Bad: Det er riss/sprekk i veggflis i dusjsonen. Skade bør utbedres. Svelleskader nederst på dørlister.
- Kjøkken: Vannrørene er ikke plugget mot varerør, av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet.
- Øvrige rom: Dørbladet til innerdør mellom gang/stue har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.
TGIU:
- Bad: Våtrommet er bygget som prefabrikkert modul og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.
- Stakeluke er ikke lokalisert.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene nevnt ovenfor. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Utdrag av selgers egenerklæring:
- Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om?: Det er en prosess gående i regi av alle oss som bor i blokkene sol er mot sør, der vi har en dialog med kommunen om utvidelse av markterrasser.
Ytterligere opplysninger fra selger:
- Prosessen med terrassen er å utvide med ca 15 kvm per enhet med leveggen på begge sider av terrassen.
Det er iht. opplysninger fra sameiet vært forekomst av skjeggkre i sameiet. Til informasjon kan skjeggkre ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Delikat og meget innbydende 4-roms beliggende i byggets 1. etasje, med eget inngangsparti fra bakkeplan. Leiligheten er malt i tidsriktige og delikate farger, og med en god takhøyde på over 2,6 meter oppleves leiligheten meget romslig og hyggelig. Boligen har en god planløsning og inneholder en romslig entré med plass for yttertøy, gang, stor og hyggelig stue med åpen kjøkkenløsning, lekkert baderom, tre soverom og en praktisk bod. Fra stuen har du utgang til en idyllisk sydvendt markterrasse som vender mot friområder. I tillegg til den innvendige boden har du også en praktisk kjellerbod på ca. 5,5 kvm.
Kjøkken:
Delikat og stilrent kjøkken åpent mot stue. Kjøkkenet er innredet med glatte fronter på over- og underskap, benkeplater i stein med underlimt oppvaskkum i kompositt og veggfliser mellom benkeplate og overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrert platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin, samt frittstående kjøleskap med fryser. Ventilator er montert i overskap over platetopp.
Baderom:
Lekkert baderom med fliser på gulv med gulvvarme, fliser på vegger og nedsenket himling med downlights. Badet er innredet med vegghengt toalett, vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, speilskap over servant, nedsenket dusjhjørne med innfellbare glassdører og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Innvendige overflater:
- Gulv: Én- og tre-stavs parkett, samt fliser.
- Vegger: Malte flater.
- Himling: Malte flater.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende løsøre / tilbehør medfølger ikke boligen:
- Kjøleskap og fryser i bod.
- Hylle i gang
Følgende løsøre / tilbehør medfølger boligen:
- Frittstående kjøleskap på kjøkken
- Veggskap og veggmonterte tørkestativ i bod
- Skjenk / skap i stuen

Oppvarming

Oppvarmet med vannbåren gulvvarme (fjernvarme). Tilknyttet felles varmtvann / oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.08.2016. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 7 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bruk av grunn for reparasjoner/vedlikehold, vakuumrør for avfallshåndering, adkomstrett, lekeplass og felles uteoppholdsareal.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet med nærhet til store og sjønære park- og friområder. Her bor du med flotte tur og rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren og badestrender på Snarøya og Storøya. Gode kommunikasjonsmuligheter inn til Oslo. Kort vei til Fornebu Senter som har et bra utvalg av restauranter, kaféer, vinmonopol, klesbutikker, treningssenter og dagligvarebutikken Meny. Det er for øvrig også verdt å nevne Flytårnet Kultursenter som holder til i de gamle verkstedbygningene ved Flytårnet. Her finner du billedkunstnere, treskjærerere, keramikere, billedhuggere, glasskunstnere, fotografer, musikere, rammemaker, kurator, konservator og interiørdesignere, samt galleriene Volart, Galleri DC-3, Galleri Odonata og Bærum Kunsthall.
Fra leiligheten har du trygg og god vei til Storøya barneskole, uten behov for å krysse bilveier, og det er flere barnehager innenfor gangavstand. I nærområdet har du Telenor Arena, CC Vest kjøpesenter på Lilleaker og søndagsåpen dagligvarebutikk på Lysaker stasjon, på Oksenøya og i Rolfsbukta. Det skjer mye spennende i området rundt leiligheten. Like utenfor leiligheten har du også Fornebu Samdyrkelag med muligheter for å dyrke kortreist mat.
Fra leiligheten har du kort gangavstand til bussholdeplassen "Telenor Fornebu" med hyppige avganger i retning Lysaker, Oslo, Asker og Sandvika. Her stopper flere bussruter med avganger hele dagen, samt nattbuss og ekspressbuss. Reisetid til Oslo sentrum er ca. 15 min. Fra Lysaker har du også tilgang på toget, samt Flytoget. Det vil også bli tilgang på T-bane, med stasjon i nærheten av leiligheten, som er beregnet å stå klar for åpning i 2027. For den aktive er det også sykkelvei fra Fornebulandet mot Oslo og Sandvika.
I kort gangavstand fra boligen har du Hundsund Grendesenter hvor du har en rekke forskjellige aktivitetstilbud hvor du blant annet har miljøverksted, svømmehall, flerbrukshall, helårs fotballbane og isbane på vinteren. Her har du med andre ord gode tilbud for barn, unge og voksne. Det er for øvrig også kort vei til Snarøya Tennisklubb og Snarøya curlinghall.
For den båtinteresserte har du både Oksenøya Marina og Fornebu Marina i nærområdet som tilbyr blant annet leie av båtplass. Det er for øvrig også andre båtforeninger langs sjøen ved Strand og Høvik.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Nansenparken barnehage
- Jarenga barnehage
- Forneburingen barnehage
- Fornebu barnehagen
- Fornebu Idrettsbarnehage
Barneskole:
- Storøya
- Oksenøya
Ungdomsskole:
- Hundsund
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 324,1 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med internveier, plenareal, trær og diverse beplantning.

Parkering

Parkering for én bil i felles garasjeanlegg (plass nr. 120) med elbil-lader.
Sameiet har noen gjesteparkeringsplasser.
Øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplan:
Eiendommen er regulert til "boliger" (4 745 kvm) i henhold til reguleringsplan "Fornebu, område 8.5, 8.6 og 8.7" med planID 2005026 med ikrafttredelse 27.09.2006.
Kommuneplan:
I henhold til "kommunedelplan 3 - Fornebu", med planID 2016014 ligger eiendommen i et område for "nåværende boligbebyggelse" (4 745 kvm) og "miljøkvalitet, estetikk, natur, landskap og grønnstruktur" (953 kvm) med ikrafttredelse 27.03.2019.
Kommuneplan under arbeid:
"Kommuneplanens arealdel 2022-2042", med plannummer 202101 har status som "planlegging igangsatt".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Byggeplaner i nærområdet:
- Det er planlagt bygging i nærområdet for utvikling av Fornebu sentrum, og Fornebubanen (metroanlegg/T-bane) med planlagt stasjon ved "Flytårnet", nord for leiligheten. Banen skal i sin helhet føres under bakken i tunnel fra Fornebu (via Lysaker/Skøyen) til Majorstuen. Det må forventes riving av bygg og etablering av anleggssikring i forbindelse byggearbeidene. Banen er beregnet å stå klar for åpning i 2027. For ytterligere informasjon, se https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/fornebubanen/

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 332,- pr. mnd. og inkluderer: Felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, TV/bredbånd, garasje, drifts- og vedlikeholdskostnader m.m.
Fellesutgiftene fordeles slik:
- Felleskostnader kr. 2 704,-
- Bredbånd kr. 299,-
- Kabel-tv kr. 139,-
- Garasje kr. 190,-
Fellesutgiftene justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5 000 kwh. pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 574 162,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 666 981,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 11 452,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 31.12.2021

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7 678 420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7 650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mehdi Hashemi og Helen Hashemi Wictorin

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Piloten Sameie, med sameiebrøk 80/10189.
Sameiet består av 140 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Sameiets nettside: http://www.pilotenfornebu.no/
Styret kan kontaktes på: styretpiloten@gmail.com.
Foretatt påkostninger de senere år:
- I Bernt Balchensvei 38 ble fire leiligheter påført skade som følge av lekkasjer fra taket. Utbedring er foretatt og ferdigstilt. Skadene i leilighetene er i hovedsak dekket av forsikringen. En av leilighetene hadde til dels omfattende skader.
- Utbedring av svake punkter i membran og blikk på tak.
- Skifte av dempebuffere i heiser.
- Kartlegging og bekjempelse av skjeggkre.
- Fuglesikring.
- Taktekking av Bernt Balchensvei 2-4.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 45 000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3.125,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0231/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.22231

Dato

Sist oppdatert: 12. november 2022 kl. 23:17

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.