Prosjekt

Kittel-Nielsens vei 55

14 250 000 – 14 750 000 kr
1 214 m² (eiet)
3 D illustrasjon HUS 3 og HUS 2.
3 D illustrasjon HUS 3 og HUS 2.
Eirik Norheim
Presenteres av
Eirik Norheim
Nordstrand
3 prosjekterte familievennlige boliger - Høy standard - Takterrasser med fjordutsikt - Kjeller m/egen inngang - Garasje
 • Prisantydning
  14 250 000 – 14 750 000 kr
 • Omkostninger
  138 670 kr
 • Totalpris
  14 388 670 – 14 888 670 kr
 • Byggeår
  2021
 • Tomteareal
  1 214 m² (eiet)
 • Type
  Nybygg enebolig/rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje C

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Type
Pris
14,25 MNOK
14,75 MNOK
14,75 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

Kittel-Nielsens vei 55 er et nytt prosjekt hvor det skal oppføres 3 arkitekttegnede familieboliger på en sentralt beliggende i hjertet av Nordstrand. Boligene ligger godt inntrukket fra veien med en svært barnevennlig plassering. Samtlige boliger har flotte takterrasser med utsikt over Oslofjorden.
Boligene er tegnet av arkitekt Søren Yran. Byggherre er Oslo Bygg og Eiendom, Eiendom AS som er en solid aktør med 20 års erfaring i området. Ekte håndverk - vil sikre deg din nye drømmebolig!
Bygget har et moderne arkitektonisk utrykk og vil holde en gjennomgående eksklusiv og tidløs stil utvendig som innvending. Utvendig er det valgt solide materialer med behov for mindre vedlikehold som bl.a. store vindusflater med aluminiumskledde rammer, trapper og rekkverk utvendig i stål/metall malt i sort takfelter med sedum.
Boligene bygges iht. TEK 17 med fokus på energieffektivitet med bl.a. balansert varmegjenvinnende ventilasjonsanlegg med ca. 80% gjenvinningseffekt av varmeforbruket som hjelper med å holde strømkostnadene lave.
Boligene er svært arealeffektive og har en god planløsning. Alle farge- og materialvalg i boligene er satt sammen interiørdesigner så her er ingen ting overlatt til tilfeldighetene. Skulle det allikevel være ønskelig med individuelle tilpasninger strekker vi oss langt for å få til dette - her ligger alt til rette for å skape et drømmehjem.
Det legges også vekt på at utearealene skal opparbeides ferdig og av høy kvalitet. Det blir lagt ferdiggress i hagene, det etableres tuja hekk mellom boligene. Ved inngangspartiene vil det bli lagt belegningsstein arrondert med kantstein i granitt.
Moderne arkitektonisk utrykk.
* Sjeldent gode planløsninger.
* Gjennomgående eksklusiv og tidløs stil - utvendig som innvending.
* Farge og materialvalg sammensatt av interiørdesigner.
* Materialvalg med mindre fremtidig vedlikehold.
* Kjøkken fra HTH til en verdi av kr. 180.000,-.
* 32 downlights inkludert i leveransen.
* Samtlige boliger har egen inngang til kjeller.
* Dobbelgarasje i hver bolig med el-bil lader.
Kort oppsummert - sjeldent lekre boliger av høy kvalitet, utvendig som innvendig!
Vi forventer oppstart i løpet av 3. kvartal 2021 med ferdigstillelse 3./4. kvartal 2022.
Vi tar smittevært på alvor, og holder gjerne møter på teams eller tomtevisning dersom du ønsker ytterligere informasjon. Vi håper etter hvert du også kan ta turen innom vårt kontor i Ekebergveien 228 B (Inngang fra Sæter Torg), her har vi laget utstilling av parketten og flisene som vil bli levet i prosjektet. Vi synes dette prosjektet er «litt utenom det vanlige» i positiv forstand, så ta kontakt for en hyggelig prat rundt prosjektet.
Skal du flytte på deg, så kjøp nytt!
Trygghet:
Når du kjøper din nye bolig følges bustadoppføringslova. Et meget forbrukervennlig lovverk som sikrer deg, i likhet med at den og stiller en del krav til utbygger. Loven regulerer bl.a. utbyggers krav til å stille garanti for feil og mangler i hele 5 år etter overtagelse.
Omkostninger:
Ved kjøp av ny bolig betales det kun dokumentavgift av tomteverdi og ikke den samlede kjøpesummen. Dette er ofte en besparelse i hundre tusen kroners "klassen".
Teknisk verdi:
Dagens nye boliger oppføres etter strenge tekniske krav til bl.a. isolasjon og energibesparende løsninger som bl.a. balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dette gir lavere driftskostnader og et bedre inneklima.
Nytt er nytt:
I en ny bolig vil det være lenge før du må ta på deg «snekkerbuksa» for vedlikehold og oppgraderinger. Bruk fritiden på noe annet en kostbare vedlikeholds- og oppgraderingsarbeider.
Få det som du vil:
Vi har alle forskjellige behov, kjøper du nytt har du og tid og muligheten til å tilpasse boligen til å bli ditt nye drømmehjem.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kittel-Nielsens vei 55, 1163 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 183, bruksnummer 282

Bad

3

Oppvarming

Det vil bli levert varmekabler på bad og vaskerom i kjeller, i gang og bad i 1. etasje samt bad i 2. etasje. Det vil også bli levert lekker peisovn i stuen. Det vil ikke bli levert oppvarming utover dette.
Som nybygg blir det levert teknisk standard iht. TEK17, og derav følger balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge midlertidig brukstillatlese eller ferdigattest.
Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.:
Dagboknr. 555, tinglyst 15.01.1955 - Diverse bestemmelser fra da eiendommen ble utskilt fra hovedbruk, bl.a. Bestemmelser om at eiendommen ikke skal brukes til sjenerende bedrifter, Eiendommen skal være inngjerdet, rettigheter til tilkobling til offentlig vann- og avløp, rett til adkomstrett i stikkveien inn fra Kittel-Nielsens vei og felles vedlikehold av denne.
Dagboknr. 4644, tinglyst 31/03/1955 - Bestemmelse om opparbeidelse av vei ned til Ekebergveien. Dersom Oslo kommune krever det, må eier av eiendommen være med å opparbeide veien på vestsiden av stikkveien inn fra Kittel-Nielsens vei med intill 4 meters bredde og uten kostnader for Oslo kommune.
Dagboknr. 10436, tinglyst 31/07/1965 - Bestemmelse om stikkveien inn til eiendommen fra Kittel-Nielsens vei. Stikkveien er regulert bredere enn dagens bredde. Dersom Oslo kommune krever det plikter eieren av eiendommen og være med og opparbeide stikkveien intil 8 meters bredde innbefattet fortau og vann- og avløp.
Dagboknr. 11320, tinglyst 23/08/1965 - Kjellerstuen skal ikke brukes til varig oppholdsrom, kun midlertidig opphold.
Dagboknr. 6980, tinglyst 25/05/1966 - Avtale om vann- og avløpsledninger. Eier av eiendommen er ansvarlig for vann- og avløpsledning på eiendommen også vedlikehold av dette. Bestemmelse om å tilkoble seg offentlig nett.
Dagboknr. 6981, tinglyst 25/05/1966 - Forpliktelse til å forbinde eiendommens overvann til offentlig overvannsledning, når som helst når Oslo kommune måtte forlange det. I tillegg betale offentlig gebyr nå offentlig overvannsledning er lagt i veien.
Dagboknr. 6176, tinglyst 30/04/1968 - Ekspropriasjon av eiendommene i forbindelse med anleggelse av stikkveien inn fra Kittel-Nielsens vei
Dagboknr. 19418, tinglyst 18/11/1969 - Ekspropriasjon av eiendommene i forbindelse av utvidelse av Ekebergveien.
Dagboknr. 63171, tinglyst 25/01/2011 - I en periode på 10 år regnet fra tinglysning 12.11.2010, kan det ikke fradeles tomter eller foretas vesentlig endring av utnyttelsen av eiendommen, herunder foretas rivning, uten samtykke fra Nora Gotaas født 26.12.1961, eller hennes rettsetterfølgere. Denne klausul er ikke til hinder for påbygg, tilbygg, naturlig ombygging eller oppgradering av eiendommen forutsatt at eiendommen gjennom tiltakene ikke hindrer karakter av å være privatbolig/enebolig. Ombygging til tomannsbolig kan godtas. Formålet med klausulen er å forhindre at eiendommen erverves av eiendomsutviklere. Denne servitutten er utløpt på tid.
I forbindelse med rammetilatelsen vil det ble tinglyst ny servitutt vedrørende midlertidig fritak for opparbeidelse av vei. Dersom Oslo kommune krever opparbeidelse av vei, må eier vederlagsfritt avstå veigrunn og vil bli pålagt og dekke utgifter for opparbeidelse av veien.
Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.
Fra 1. januar 2014 er det krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges etter TEK10 som innebærer at nødvendige radontiltak gjennomføres.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solrik og trafikkskjermet beliggenhet i et populært villaområde på Nordstrand. Området utmerker seg som meget barnevennlig med lite gjennomgangstrafikk og kort vei til skoler og fritidstilbud som bl.a. «Niffen».
Fra eiendommen er det kun ca 350 meter til Sæter med nytt hyggelig torg med pent opparbeidete utearealer og mange nye caféer, spisesteder og butikker, samt Meny og Rema1000. På Sæter ligger også bussholdeplass og trikkestasjon. Det er også kort vei til trikkestasjonen på Bråten og til «matebuss» i Ekebergveien.
Fra eiendommen er det heller ikke langt til Lambertseter og Holtet. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino, mens man på Holtet bl.a. finner den populære delikatessebutikken Jacobs.
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. gangavstand til flere badestrender langs fjorden og til Østmarka med flotte tur og rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter. Mot sentrum finner du området rundt Ekebergsletta som kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, den nye skulpturparken og Ekebergrestauranten m.m.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Få minutters gange til Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bækkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på sportsplassen med bl.a. kunstgressbane, samt Ekeberghallen.
Kort avstand til områdets lokale alpinbakker - Sloreåsen og Leirskallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, BestHelse på Holtet og ELIXIA på Lambertseter.

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Tomten er en eiet av sameiet og på totalt ca. 1.214 kvm.
Hver seksjon får vedtektsfestet bruksrett på tomt i naturlig tilknytning til boligene (se vedtekter med tilhørende utomhusplan, sistnevnte datert 01.03.21.)
Det etableres ferdigplen for utearealene og det plantes hekk type Thuja smaragd 80 cm. høyde (mellom seksjonene). Det leveres beleggningstein på gangveiene inn til hver enkelt bolig type tromlet gråmix. Det som på situasjonskartet viser veiarealer og parkering leveres gruset. Det leveres også terrengsluk på tunet. (se også vedlagte plan for utomhusarbeidene).

Parkering

2 garasjeplasser intergrert i boligenes 1. etasje. Garasjeplassene seksjoneres som tilleggsareal til hver enkelt bolig.

Vei, vann og avløp

Offentlig. Fra det offentlige tilknytningspunktet er eierne selv ansvarlig for fremtidig drift og vedlikehold av private stikkledninger til boligen.
Det tas forbehold om spesielle innrettinger (og plassering av disse), f.eks. nødvendige tekniske installasjoner, pumpekum, fordeling av ansvar for felles stikkledningsnett osv. Det tas også forbehold om plassering av evt. strømskap fra Hafslund. Dersom det innstalleres pumpekummer bør sameiet tegne serviceavtale med leverandøren.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006.
Follobanen er regulert til å gå i fjellgrunnen under området. Konferer gjerne med megler.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Det foreligger ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader. Når sameiet er etablert, blir det opp til sameiet å vedta om man skal betale fellesutgifter, eller om seksjonene selv betaler sine egne kostnader tilknyttet seksjonen (kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-tv osv.). Hvor store evt. felleskostnader blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.
Dersom sameiet vedtar månedlige felleskostnader, er denne kostnaden stipulert til ca. kr 2.000,- pr. måned (inkluderer da bl.a. kommunale avgifter, bygningsforsikring og kabel-tv). Det tas forbehold om evt. sameiets endelige fastsettelse av felleskostnadene.
I tillegg til fellesutgifter må sameierne dekke egne kostnader til strøm, forsikring og kabel-tv/bredbånd. Det vil bli lagt trekkerør for kabel-TV/internett til nærmeste stolpe. Kjøper må selv undersøke hvilke leverandører som tilbyr disse tjenestene og selv bekoste installasjon.
Iht. SSB er gjennomsnittlig strømforbruk for eneboliger ca. 22.000 kWh. Kostnadene til strøm vil variere avhengig av antall medlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.
Kommunale avgifter utgjør normalt ca. kr. 12.000,- pr. år. pr. seksjon for tilsvarende boliger. Et normalt nivå på forsikring er ca. kr. 10.000,- pr. år pr. seksjon, men vil avhenge av hva forsikringen skal dekke, egne fordelsavtaler etc.
Oslo kommune har innført eiendomsskatt fra og med 2016. Skattesatsen for 2020 er fastsatt til
3 ‰ og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst hva eiendomsskatten utgjør, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne
eiendommen vil få eiendomsskatt. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret eller megler for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2020 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 5.500.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 137.500,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
4) Total kjøpesum for hver bolig inkl. omkostninger fremkommer av prislisten.
HUS 1
kr. 14.750.000,- + omkostninger.
HUS 2
kr. 14.250.000,- + omkostninger.
HUS 3
kr. 14.750.000,- + omkostninger.

Annen viktig informasjon

Eier

Oslo Bygg og Eiendom og Eiendom AS

Vedtekter/Husordensregler

Det er utarbeidet vedtekter for sameiet og som følger vedlagt i salgsoppgaven. Vedtektene er en del av seksjoneringsbegjæringen og vil være gjeldende for sameiet. Eventuelle endringer av vedtektene krever enstemmighet i sameiermøte. Det anbefales å delta på sameiermøtene.
Som en del av vedtektene er det laget oversikt over bruksretter til hagearealet og til parkeringsplassene på terreng. I utgangspunktet er hagearealet felles for sameiets beboere og i seksjoneringsbegjæringen er arealene markert som fellesareal. For at det ikke skal oppstå diskusjon og usikkerhet rundt hvilket hageareal som disponeres av den enkelte seksjon har vi valgt å vedtektsfeste bruksrett til hageareal og parkeringsplasser på terreng tilhørende den enkelte seksjonen. Kjøper må være innforstått med at dersom offentlig myndighet krever at vedtektene og bruksmønsteret på hagene og parkeringsplassene må endres, kan man ikke under noen omstendighet kreve kompensasjon eller erstatning fra selger eller megler. Et slikt forhold vil ikke betraktes som en mangel i henhold til salgsoppgave og kjøpekontrakt.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Det ble gitt rammetillatelse for prosjektet i 21.01.2021. Det forventes at Oslo kommune gir igangsettingstillatelse i løpet av 2./3 kvartal 2021.
Byggestart antas å bli i løpet av 3. kvartal 2021, under forutsetning av at nødvendige offentlige godkjennelser foreligger og nødvendig salg er oppnådd.
Eiendommen antas å være klar for overtagelse innen utgangen av 3./4. kvartal 2022. Selger skal samtidig med varsel om oppstart også varsle om en bindende tremåneders periode for overtagelse. Nærmere informasjon om endelig ferdigstillelsesdato vil bli opplyst med ca. 2 ukers skriftlig varsel.
Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt.
Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. I tilfeller hvor det overleveres på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse, vil ferdigattest bli rekvirert av selger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider, herunder utstedelse av ferdigattest. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Forbehold fra utbygger

Prosjekter er pr. i dag ikke detaljprosjektert. Alle opplysninger om boligene og prosjektet er derfor gitt med forbehold om rett til endringer som hensiktsmessige og nødvendige i forbindelse med nærmere detaljering av prosjektet og boligene, herunder som følge av pålegg fra myndighetene eller tiltak for tilfredsstille aktuelle forskriftskrav. Generelt står utbygger fritt til å velge løsninger i den grad det ikke forringer standarden på prosjektet.
Selger har rett til, uten at kjøper kan kreve endring i pris, foreta mindre endringer i oppgitte spesifikasjoner, produkter og beskrivelser som anses hensiktsmessige og/eller nødvendige, og som ikke foringer prosjektets eller leilighetenes kvalitet og funksjon i vesentlig grad.
Selger forbeholder seg også retten til bestemme endelig utforming av utomhusarealer, fellesarealer og materialvalg i og på bygningene. Selger forbeholder seg også retten til å bestemme endelig fargevalg på hele prosjektet, utvendig som innvendig.
Det presiseres særskilt at salgsprospektet ikke er bindende for boligenes detaljutforming og farger. Opplysninger gitt i salgsprospekt kan fravike dersom selgeren anser det nødvendig eller ønskelig, med endringene skal ikke ha innvirkning på forutsatt standard. 3-D tegninger og illustrasjoner i prospektet og tegningsmaterialet er av illustrativ karakter, for eksempel møblering, fargevalg, dør- og vindusform, detaljer på fellesarealer, fasadedetaljer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, etc. Utstyr/standard som leveres fremgår av leveransebeskrivelsen.
På de enkelte bolig- og møbleringsplanene er det vist forslag til plassering av møbler, utsyr og hvitevarer. Det samme gjelder garderobeinnredning i entreen og stiplende løsninger, bl. a. på baderommene. Forslagene er kun av illustrativ karakter.
Utomhusplanen er kun ment som en illustrasjon av standard og funksjoner. Det ferdige produkt vil kunne avvike fra illustrasjonen uten at dette gir kjøper rett til å kreve prisavslag.
Boligens arealer er angitt så nøyaktig som mulig. Selger tar imidlertid forbehold om mindre avvik/endringer blant annet som følge av at prosjektet pr. i dag ikke er detaljprosjektert. Det vil også forekomme rørføringer og sjakter i leilighetene som ikke er vist på tegning. Eventuelle mindre avvik gir ikke kjøper rett til å kreve prisavslag. Selger skal informere kjøper dersom det oppstår vesentlige avvik.
Det kan forekomme målestokkavvik ved trykking av salgsmaterialet, og prospektet må derfor ikke brukes for nøyaktig måltaking.
Dersom det er motstrid mellom leveransebeskrivelsen og tegninger skal leveransebeskrivelsen gå foran.
Salgsprisene er faste og kan ikke justeres etter kontraktinngåelse. Selger står fritt til når som helst, og uten forutgående varsel, å regulerer prisen på usolgte leiligheter.
Det gis ikke garanti mot kvistgulning på fabrikkmalte produkter.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Eiendommen(e) selges ved ordinær budgivning og evt. budrunde. Selger forbeholder seg retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse.
Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis. Komplett salgsinformasjon utgjør salgsoppgave del 1 og del 2.
Det gjøre spesielt oppmerksom på at det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jmf. eierseksjoneloven § 23. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer.
Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.

Organisasjonsform

Boligene vil bli solgt som eierseksjoner og organisert i et eierseksjonssameie bestående av 3 seksjoner. Sameiebrøken utgjør 1/3 pr. bolig.
Sameiet vil bli ledet av et styre som velges av sameierne. Styret skal ivareta saker av felles interesse for sameierne og forestå driften av sameiet innenfor de rammer sameiet vedtar.
Eieformen følger Lov om eierseksjoner. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Tilvang og endringer

Erfaringsmessig vet vi at enkelte kjøpere ønsker å sette sitt personlige preg på boligene. Prosjektet og dets priser er basert på at arbeidene gjennomføres rasjonelt og med delvis serieproduksjon i form av systematisering av tekniske løsninger og valg av materialer. Dette gir begrensninger for hvilke tilvalg og endringer som kjøper kan forvente å få gjennomført, og innenfor hvilket tidsrom disse kan bestilles.
Kjøper vil få anledning til å gjøre tilvalg innenfor totalentreprenørens tilvalgsmeny mot tillegg i pris. Oversikt over totalentreprenørens alternativer og hvilke kostnader som vil påløpe vil bli oversendt etter at arbeidene er igangsatt. Totalentreprenøren vil også beregne antall ekstra dager hvert enkelt tilvalg vil utvide byggetiden.
Kjøper vil også ha anledning til å bestille endringer utover totalentreprenørens alternativer mot tillegg i pris. Endringer kan medføre at entreprenør eller arkitekt må vurdere ønskene, og hvor kjøper i så fall må dekke disse kostnadene. Kostnader forbundet med vurdering eller endringer av planløsning belastes med kr. 1.500,- inkl. mva. pr. time til dekning av arkitekt. Endringer kan ikke gjennomføres dersom det berører rammetillatelsen, fellesareal, annen bolig eller gir forsinkelser i prosjektet. Kjøper kan heller ikke kreve endringer som utgjør mer enn 15% av avtalt kjøpesum. De vises for øvrig til bustadoppføringslova §9.
Etter igangsetting vil ble det bli satt frister for tilvalg og endringer. Kjøper må overholde de frister (valg/betaling) som settes av totalentreprenøren. Oversittes fristene har totalentreprenøren rett til å levere boligen i samsvar med leveransebeskrivelsen.
Alle tilvalg og endringer avtales direkte mellom kjøper og totalentreprenøren i separat avtale. Tilvalg og endringer faktureres fra totalentreprenør og innbetales til meglers klientkonto ved bestilling/forfall.
Dersom kjøper ønsker å gjøre endringer i prosjektets standardprodukter, vil uttrekkssummen være entreprenørens kostpris (hensyntatt rabatter) og fratrukket 15% påslag. Som følge av entreprenørens rabatter og påslag kan uttrekkssummen være betydelig lavere enn veiledende butikkpris.
Det kan ikke påregnes at totalentreprenøren vil påta seg å montere eventuelle leveranser som kjøper bestiller på egen hånd før overtagelse. Dersom kjøper trekker ut leveranser som er nødvendige for å få midlertidig brukstillatelse, som for eksempel hele kjøkkenet. Må selger etablere en minimumsløsning (hybelkjøkken e.l.) for kjøpers regning.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Selger kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,95% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 5.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0002/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2162

Dato

Sist oppdatert: 30. mars 2021 kl. 23:23

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Lignende prosjekter

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.