Komplett salgsoppgave

Haukedalsbrotet 120

2 800 000 kr
75 m²
2 soverom
- Velkommen til Haukedalsbrotet 120 -
- Velkommen til Haukedalsbrotet 120 -
Haukedalen
Lys 3-roms hjørneleilighet med solrik altan og nydelig utsikt. God beliggenhet. Barnevennlig og rolig nabolag. Garasje.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  2 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  326 509 kr
 • Omkostninger
  9 276 kr
 • Totalpris
  3 135 785 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1982
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  75 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Fellesutgifter
  4 405 kr
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og trivelig leilighet beliggende i et populært område i Haukedalen | Garasjeplass | Gode sol og utsiktsforhold

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Haukedalsbrotet 120, 5113 TERTNES
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 187, bruksnummer 308, ideell andel 1/1
Andelsnummer 51, Ørnaberg Borettslag, organisasjonsnummer 953 174 111

Innhold

Totalt bruksareal: 83 kvm
Totalt primærrom: 75 kvm
Bruksareal:
Leiligheten 83 kvm
Primærrom:
Leiligheten:
1. etasje 75 kvm: Entré, gang, stue, kjøkken, vaskerom, bad og 2 soverom.
Sekundærrom:
Leiligheten:
1. etasje 8 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen 1 utvendig bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert , utført av . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligbygg oppført i 1982. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av betong. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Følgende rom har fått TG2 (Avvik som kan kreve tiltak) i tilstandsrapporten:
Bad - helhetsvurdering, vaskerom - helhetsvurdering, kjøkken - helhetsvurdering, øvrige rom - ventilasjon/overflater vegger og gulv/innerdører, skorstein innvendig, vannrør, elektrisk anlegg, vinduer og dører.
Følgende rom har fått TG3 (store eller alvorlige avvik) i tilstandsrapporten:
Brannslokkingsutstyr. Det er ikke godkjent brannslukkingsutstyr i boligen. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

- Velkommen til Haukedalsbrotet 120 -
Lys og romslig leilighet med to soverom, kjøkken, stue, bad, vaskerom og gang.
Leiligheten er lys og velholdt men med noen eldre kvaliteter så man kan påberegne noe oppgraderinger. Man kan fint flytte rett inn og bo, å pusse opp etter behov. Alt fungerer som det skal.
Leiligheten har en flott og attraktiv beliggenhet med både gode solforhold og utsiktsforhold.
Teknisk:
- 112 liters varmtvannsbereder fra 2021
- Stoppekran på bad
- Gulvvarme på bad
- Opplegg for vaskemaskin på vaskerom
- Sikringsskap med skrusikringer
- Utebelysning på terrassen

Løsøre og tilbehør

Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Ingen.
Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk og vedovn i stue.
Fra 2021 blir det forbud mot å fyre i ikke-rent brennende ildsteder, som blant annet innebærer åpne peiser, oljefyrte ildsteder samt ved- og koksovner installert før 1998. Kjøper må påregne kostnader forbundet med utbytte der det er påkrevet. Kontakt Bergen Kommune for mer informasjon eller konferer med eiendomsmegler.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.09.83. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På borettslaget eiendom er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger:
1982/14762-1/106 29.06.1982 Bestemmelse om gjerde.
Gjensidige rettigheter og plikter iflg. kjøpekontrakt fra Bergen Kommune/Bergen Tomteselskap
Kjøpekontrakt mellom Bergen Tomteselskap og borettslaget fra 1982. Bestemmelser i forbindelse med kjøpet samt bestemmelser for opparbeiding og utvikling/bebyggelse av tomten. Borettslaget overtar eventuelle gjerdeplikter mot naboeiendommer. Borettslaget har plikt til holde ubebygd areal i slik stand at det ikke virker skjemmende for omgivelsene.
1984/17743-1/106 26.06.1984 Best. om vann/kloakkledning
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bergen kommune har rett til å ha liggende vann- og kloakkledninger på borettslagets eiendom. Kommunen skal ha rett til uhindret vedlikehold og reparasjon av disse. Borettslaget kan ikke gjøre endringer i terrenet som vil skade ledningene.
Servituttene vil følge eiendommen
Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av: Ingen
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Ørnaberg Borettslag! Borettslaget har attraktiv beliggenhet i et rolig nabolag i Haukedalsbrotet i Åsane. Boligen har vestvendt beliggenhet ved enden av bilfri blindvei med gode solforhold og flott utsikt over innseilingen til Bergen og mot Askøy. Fellesarealene er pent opparbeidet med gangveier, flere lekeplasser, fotballbane og flotte grøntarealer. Fra boligen er det kort vei til barne- og ungdomsskole samt flere barnehager. Det er også kort vei til flotte turmuligheter med variert og flott turterreng mot Geitanuken. I tillegg kan nærområdet by på flere aktivitetsområder for store og små barn med idrettsanlegg, kunstgressbane, skaterampe og volleyballbane på Åstveit. Kort gangavstand til busstopp med meget gode forbindelser mot Åsaneterminalen og videre mot sentrum. På Åsane Storsenter og Horisont, en kort kjøretur unna, finner du alt du trenger av fasiliteter og servicetilbud.

Adkomst

Fra Åsane Senter følg Hesthaugveien mot Morvik. Ta av til høyre på bakketoppen like etter Haukedalen skole er passert. Kjør deretter rett frem og ta første vei til venstre og følg veien videre under hovedveien. Hold veien mot høyre til man ankommer en parkeringsplass.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kidsa Haukedalen (0-6 år)
Ulsetskogen barnehage (0-6 år)
Ulset barnehage (2-6 år)
1-7 kl. Haukedalen skole
1-7 kl. Ulsetskogen skole
1-7 kl. Tertnes skole
8-10 kl. Åstveit skole
8-10 kl. Blokkhaugen skole
Tertnes videregående skole
Åsane videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 34 049 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet med gressplen, prydbusker, trær, asfalterte gangveier, lekeplass og fotballbane. Gjeldende leilighet disponerer en liten hageflekk i forkant av leiligheten.

Parkering

Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass i felles garasje, med muligheter for å etablere lading av elbil.
Gjesteparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Åsane - Haukedal - Morvik felt B med tilhørende reguleringsbestemmelser. Blir i liten grad berørt av andre reguleringsplaner med reguleringsformål kjørevei, annet friområde og fellesområder.
I kommuneplanen blir området i liten grad berørt med hensynssone gul støysone - veistøy (berøringsgrad 3,7%) og rød støysone - veistøy (berøringsgrad 0,8%)
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 405,- pr. mnd. og inkluderer: felles bygningsforsikring, betjening av renter og avdrag på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomsskatt, garasjeleie, kabel-tv/internett, dugnad og drift av borettslaget.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Neste justering er 01.08.22 og felleskostnadene vil øke kr 4 614,-.
Felleskostnadene fordeles p.t. slik:
Renteutgifter kr 459,-
Avdrag kr 334,-
Driftsutgifter kr 3 381,-
Dugnad kr 50,-
Garasjeleie kr 181,-
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene er beregnet ut i fra kakediagram fra forretningsfører.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og har avgiften er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Bredbånd er ikke inkludert i felleskostnadene. Styreleder!

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 659 554,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 374 394,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16 920,- pr. 31.12.21
Andel fellesgjeld er kr 326 509,- pr. 31.12.21
Total fellesgjeld for boligselskapet er 23 000 000,- pr. 31.12.21 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 90559505500, Handelsbanken
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 16.05.2022: 2.09% pa.
Antall terminer til innfrielse: 99
Saldo per 16.05.2022: 22 770 000
Andel av saldo: 323 244
Første termin/første avdrag: 30.03.2022 ( siste termin 30.12.2046 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.128.141,-.Av dette beløpet utgjør kr 326 509,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anna Thorbjørg Jonsterhaug

Informasjon om borettslaget

Ørnaberg Borettslag er tilknyttet Vestbo som også er forretningsfører for laget.
Ørnaberg Borettslag består av 28 stk 4 roms rekkehus og 34 stk 3 roms rekkehusleiligheter, til sammen 62 boliger.
Felleslokale som kan benyttes av beboerne med plass til ca. 35 personer.
Oppgradert lekeplass og fotballbane.
Dugnad må påregnes.
Det må søkes om dyrehold til styret.
Planlagte påkostninger: Det jobbes kontinuerlig med utskiftning av vinduer og altandører. Utskiftning av kledning, isolasjon og maling av fasade. Det er ikke p.t avtalt noe arbeid som fører til økning av felleskostnader.
Det ble på ekstraordinær generalforsamling vedtatt at det p.t. ikke skal inngås opsjonsavtale om salg av deler av borettslaget tomt til Vestbo for utbygging av leiligheter.
Årets generalforsamling planlegges avholdt 13.06.21 og det foreligger derfor ikke godkjent regnskap 2021 eller budsjett 2021.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Boliglaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. . Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 md.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen: kr 6.000,-
Fotopakke: kr 6.000,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 74-0032/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Åsane
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR74.2232

Dato

Sist oppdatert: 04. juli 2022 kl. 09:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.