Rennesøy/Vikevåg

Vikevågveien 131

Prisantydning

4 350 000 kr

Omkostninger: 109 972 krTotalpris: 4 459 972 kr
Etasje
4
Byggeår
1949
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
203 m² / 223 m²
Tomteareal
838 m²
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Flott enebolig med sjøutsikt på stor, solrik tomt. Dobbel garasje og hagestue.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Boligen ligger i et tilbaketrukket og rolig nabolag i naturskjønne og maritime omgivelser i Vikevåg. Kun en kort spasertur unna finner man en rekke servicetilbud samt flotte turområder. 
	

 • Nærhet til sjøen.
 • Flott utsikt.
 • Stor og pent opparbeidet tomt.
 • Dobbel garasje, samt god biloppstillingsplass på tomt.
 • Flere uteplasser, i tillegg til hage stue, med gode solforhold.
 • Tre soverom samlet med bad i andre etasje.
 • Taktekking fra 2008.
 • Mulighet for lang overtagelse.
 • Eiendommen

  Vikevågveien 131, 4150 RENNESØY 
  Gårdsnummer 217, bruksnummer 61, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1103

  Områdebeskrivelse

  Boligen ligger i et tilbaketrukket og rolig nabolag i naturskjønne og maritime omgivelser i Vikevåg. 
  
  Kun en kort spasertur unna finner man en rekke servicetilbud som dagligvareforretning med posttjenester, apotek, bank, legekontor, frisør, idrettshall, svømmehall, fotballbane m.m. Barna kan gå trygt til skolen på gangvei uten å krysse noen trafikkerte veier. Få minutters gange fra boligen er det 2 barnehager, barneskole og ungdomsskole. Flotte turområder og badeplasser i umiddelbar nærhet.
  
  Det er gode bussforbindelser til Stavanger sentrum like i nærheten, med avgang ca. hver time. 

  Veibeskrivelse

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager og skoler

  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Areal og innholdsbeskrivelse

  Totalt bruttoareal: 244 kvm
  Totalt bruksareal: 223 kvm
  Totalt primærrom: 203 kvm
  
  Primærrom:
  Kjeller, 69 kvm: Gang, kjellerstue/soverom og hobbyrom/vaskerom.
  
  Første etasje, 77 kvm: Entré, gang, kjøkken, stue og wc.
  
  Andre etasje, 57 kvm: Gang, bad og tre soverom.
  
  Sekundærrom:
  Andre etasje, 3 kvm: Garderobe.
  
  Loft, 17 kvm: Uinnredet loftsrom.
  
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.10.19 utført av Rogaland Takstpartner AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

  Tomten

  Eiet tomt på 838 kvm. 
  
  I hht. gjennomføring av plan 2000-04 vedtatt av Rennesøy kommune den 22.05.03 blir en stripe på ca 65 kvm langs vikevågveien, samt midlertidig benytte ca 38 kvm i anleggsperioden. Rennesøy kommune skal bruke deler av tomten til nytt fortau. Dette for å lage fortau langs Vikevågveien. Det blir satt opp et hvitt tregjerne inntil 150 cm høyt. Port, samt morell- og kirsebærtrær flyttes. 
  
  Når fortauet er laget vil tomten være på ca 773 kvm. 

  Parkering

  Stor dobbel garasje, i tillegg til god biloppstillingsplass på tomt.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
   
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Bebyggelse

  Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i tre og mur. Grunnmur er trolig oppført med blokker. Yttervegger med bindingsverk/tømmerplank. Ytterveggene er uisolerte. 
  
  Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

  Ferdigattest

  Eiendommen ble bebygd i 1949, på den tiden ble det ikke utstedt verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette ble innført i 1980, og har ingen betydning for bygg som er oppført før den tid.
  
  Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 
  
  Det finnes få originale byggetegninger av boligen og dens rominndeling. Det er derfor vanskelig å se hvilke rom som er godkjent for varig opphold. Det finnes ingen byggetegninger for boligens hagestue. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

  Standard

  Innholdsrik enebolig med flott beliggenhet like ved sjøen. Boligen er fordelt over tre plan og har en praktisk planløsning. Boligen er opprinnelig fra 1949, men har i senere tid hatt en del standardhevinger som blant annet nyere taktekking, skiftet råten kledning og byttet noen vinduer. Innvendig er huset betydelig oppgradert.
  
  Første etasje består av entré, gang, stue, kjøkken og gjestetoalett. Entréen og gangen har god plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Her fra er det direkte adkomst til alle rom i etasjen. Kjøkkenet er hvitmalte kjøkkenfronter, mørk benkeplate og hvitevarer i børstet stål. Det er også god plass til spisebord. Stuen er svært romslig, inndelt i forskjellige soner. Her har en god plass til stort spisebord og flere sofagrupper. Det er innredet med varmepumpe og vedovn. Fra stuen er det utgang til en sørvestvendt terrasse. Her har en gode solforhold og direkte adkomst til platting og resten av husets uteområde. Hele etasjen har nyere laminat på gulv, foruten om entréen som er fliselagt. 
  
  En etasje opp kommer en til en gang, bad, kott og tre soverom. Det er også adkomst til loft med god takhøyde. Det ene soverommet er innredet med to alkover. Et perfekt ungdom- eller barne rom med flere muligheter for bruk og innredning. Alle soverommene i etasjen har plass til dobbeltseng og garderobe. Badet er pusset opp i 2002, men malt i nyere tid. 
  
  Kjelleren er innredet gang, soverom og vaskerom. 
  
  Uteplassen er pent opparbeidet med flere uteplasser. Det er også bygget en lun og koselig hagestue i forbindelse med den ene plattinge. Hagen er frodig med flere trukttrær og annen beplantning. 

  Oppvarming

  Vedovn og varmepumpe i stue, ellers elektrisk. 
  
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Energimerke Energimerket G3

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  
  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

  Reguleringsplan og rammetillatelse

  Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor i henhold til reguleringsplan 2000 004 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 26.06.07.
  
  I hht. gjennomføring av plan 2000-04 vedtatt av Rennesøy kommune den 22.05.03 blir en stripe på ca 65 kvm langs vikevågveien, samt midlertidig benytte ca 38 kvm i anleggsperioden. Rennesøy kommune skal bruke deler av tomten til nytt fortau. Dette for å lage fortau langs Vikevågveien. Det blir satt opp et hvitt tregjerne inntil 150 cm høyt. Port, samt morell- og kirsebærtrær flyttes. 
  
  Når fortauet er laget vil tomten være på ca 773 kvm. 
  
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Diverse

  Kun integrerte hvitevarer følger handelen. 

  Overtagelse

  Etter nærmere avtale med megler. Mulighet for lang overtagelse.

  Oppdragets KR-kode

  KR35.19269

  Økonomiske forhold

  Eiendommens utgifter

  Kommunale avgifter er kr 7.149,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Boligen har vannmåler. 
  
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år. / 19.000 kwh. pr. år. 
  
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2017 var kr 888.848,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
   
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.199.854,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 
  
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
  
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.459.972,-.
  
  I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
  Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
  minusVis mindre

  Plantegninger

  Se alle bilder i galleriet

  Viktig informasjon

  Budregler

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  
  Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
  
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr 50.000,-
  Tilrettelegging kr 12.000,-
  Oppgjør: kr 4.550,-
  Markedspakke: kr 14.000,-
  Visninger: kr 1.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Lovverk

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
  
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  minusVis mindre
  Marianne Bryne
  Eiendomsmegler

  Marianne Bryne

  Telefon
  Mobil 98864080

  Lurer du på noe

  Marianne svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

  Sjekk din boligverdi!