Ekebergskrenten

Konows gate 83 A

Prisantydning

4 150 000 kr

Omkostninger: 105 032 krTotalpris: 4 255 032 kr
Etasje
2
Byggeår
2011
Soverom
2
Areal (P-ROM)
62 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Heis, Veranda
Fellesutgifter
2 496 kr

Lekker og lys 3-roms leilighet med balkong og god planløsning | Bygg fra 2011 | Lave felleskostnader/Ingen fellesgjeld

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Konows gate 83 A! 
Pen og lys 3-roms leilighet med sentral beliggenhet i Ekerbergskrenten. Bygg fra 2011 med meget god standard. Vestvendt balkong på ca. 5 kvm. Leiligheten består av entré, åpen stue- og kjøkkenløsning, to soverom og baderom. Hovedsoverom, stue og kjøkken er nylig malt i tidsriktige farger. Innvendig bod med god plass til oppbevaring i leiligheten i tillegg til en bod i byggets 1.etasje på ca. 5 kvm. 

Boligen har en meget god beliggenhet i et veletablert boligområde i Ekebergskrenten. Ekeberg er et populært og nært turmål med sine flotte rekreasjonsområder, skulpturpark og Ekeberg-restauranten. Flotte turmuligheter i Lodalen, med gangsti langs Alnaelva og Svartdalsparken. Nærhet til bussforbindelse i Konows gate, Ryenbergveien eller Valhallveien. 

Eiendommen

Konows gate 83 A, 0195 OSLO 
Gårdsnummer 236, bruksnummer 70, seksjonsnummer 5, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Boligen har en meget god beliggenhet i et veletablert boligområde i Ekebergskrenten. Dette er et område som har vært under stor utvikling de senere år og har mye bra å by på. 

Med sin nærhet til bl.a. sentrum, Vålerenga, Gamlebyen, Sørenga, Kværnerbyen og Ekeberg har dette området vokst i utvikling og popularitet de senere år. Området preges av eldre og nyere bebyggelse, med bl.a. Arctanderbyen med sin bevaringsverdige tre- og murhusbebyggelse fra slutten av 1800-tallet og frem til dagens moderne arkitektur. 

Ekeberg er et populært og nært turmål med sine flotte rekreasjonsområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten. Flotte turmuligheter i Lodalen, med gangsti langs Alnaelva og Svartdalsparken. Gangavstand også til Vålerenga som består vesentlig av verneverdig trehusbebyggelse som har overlevd generasjon etter generasjon. Trolig er Vålerenga den best bevarte av alle trehusforstedene som vokste opp utenfor bygrensen på 1800-tallet. Her finner man ulike servicetilbud, samt lokale vertshus. 
Gangavstand til Grønland med sitt mangfoldige utvalg av restauranter og butikker, med blant annet Michelin stjerne restauranten Maemo, og idylliske Teaterplassen. Fra Grønland er det kun en spasertur over broen til spennende Barcode og Bjørvika, hvor vi blant annet finner Den Norske Opera & Ballett. Bjørvika og nærområdet er det mest spennende området sentralt i Oslo med utvikling av spennende boligbygg og miljøgater. Sørenga er også et nærliggende område, kjent for Middelalderparken som blant annet inneholder ruiner av Oslos eldste kongsgård.

Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med bussforbindelse i Konows gate, Ryenbergveien eller Vallhallveien, ellers t-bane på Ryen og trikk i Gamlebyen.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager: 
Utsikten barnehage (3-6 år) 0.6 km
Brumlebassen barnehage (0-6 år) 0.6 km
Rygin barnehage (0-6 år) 0.7 km

Skoler: 
Ryenberget skole (1-10 kl.) 1.1 km
Ekeberg skole (1-7 kl.) 1.5 km
Vålerenga skole (1-7 kl.) 1.6 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 72 kvm
Totalt bruksareal: 66 kvm
Totalt primærrom: 62 kvm

Primærrom:
Entré/gang, bad, stue/kjøkken, to soverom: 62 kvm

Sekundærrom:
Innvendig bod: 4 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod i 1.etasje på ca. 5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.12.2019 utført av Rana Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 5.390,1 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Sameiet har 6 gjesteplasser ved innkjørselen til garasjeporten. 
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Armerte betongdekker i elementer. Bærende konstruksjon i betong/stål innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, i henhold til forskrifter som var gjeldende da bygningen ble oppført. Innvendig kledd med plater, og utvendig med teglsteinsforblending, fasadeplater, pusset og malt fasade. Yttertak i betongkonstruksjon antatt tekket med folie. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder bad grunnet svelling på innredning og baderomsdør, klosett uten drensåpning og bom på enkelte av flisene. Dette har fått tilstandsgrad 2. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.01.2018. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Velkommen til Konows gate 83 A! 
Lys og pen 3-roms leilighet i nyere bygg fra 2011 med alt du kan ønske deg i en bolig. Fasiliteter som balkong, heisadkomst, god planløsning og god standard. Her kan man flytte rett inn i en moderne leilighet med mange smarte løsninger. Leiligheten ligger i et meget populært område med god kollektivkommunikasjon. Leiligheten består av entré, to soverom, baderom, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong, samt en innvendig bod. Det er også god takhøyde i flere av rommene, dette skaper en ekstra god romfølelse. 

Entré 
Lys og romslig entré med plass til oppbevaring av yttertøy i den innvendig boden som har inngang fra entreen. Dette gir en åpen og luftig følelse i entreen. Her er det parkett på gulvet, malte flater og malt himling. 

Stue 
Her er det åpen stue- og kjøkkenløsning med god løsning slik at man har plass til både spisegruppe og sofa med tilhørende bord. Den ene veggen er nylig malt i en tidsriktig blåfarge som skaper god atmosfære i stuen. Store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig dagslys. Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong på ca. 5 kvm. Her er det plass til både utemøbler og grill slik at man kan nyte varme sommer. Parkett på gulvet, malte flater og malt himling.

Kjøkken 
Lys og hvit kjøkkeninnredning med masse oppbevaringsplass i både over- og underskap, samt mye benkeplass som er optimalt for matlaging og lagring. Innredet med integrerte hvitevarer som ovn, oppvaskmaskin, ventilator og kjøleskap. Kjøkkenet er fra Norema. 

Hovedsoverom 
Stort soverom med god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord på hver side. Kontrastvegg malt i samme farge som veggen i stuen, dette skaper en gjennomgående stil i leiligheten. God plass til oppbevaring av klær i medfølgende garderobeskap. Parkett på gulvet, malte flater og malt himling. 

Soverom 2 
Soverom nummer to har god størrelse og passer for eksempel utmerket som barnerom, gjesterom eller kontor. Parkett på gulvet, malte flater og malt himling. 

Baderom 
Pent og flislagt baderom fra 2011 med varmekabler i gulv. Badet er utstyrt med servant med skapinnredning, speil, vegghengt toalett, dusj med vegghengte dusjvegger og opplegg for vaskemaskin. 

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner, samt varmekabler i bad. 
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket B5

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Konows Gate 83 Sameie, med sameiebrøk 640/52095.
Sameiet består av 67 leiligheter. 
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 82 68.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre.
Sameiet har egen hjemmeside: http://www.konows83.no
Forsikringsselskap Gjensidige Forsikring - polise nummer 87324045.
Ingen styregodkjennelse.

Foretatte påkostninger de senere år: 
Byttet garasjeport, etablere ladepunkt til el-bil, generelt vedlikehold og oppgradering av grøntareal, etablert kantsteinsrekke rundt utvendig sykkelstativområde, forhøyet betongstøping ved inngangsparti til B og C blokka, oppgradert gulvbelegg i oppganger og fellesareal, rens av ventliasjonssystem, oppgradert kameraovervåkning i garasje og uteareal. 

Planlagte påkostninger: 
Styret vurderer oppussing av innganspartiet til heis på garasjenivå til A og B blokka, utskiftning av de eksisterende konvensjonelle lysarmaturer i garasjeanlegget til LED-armaturer.

Sameiet har avtale med Bygårdsservice AS som leverer alle løpende driftsoppgaver for sameiet: vaktmester, renhold av fellesarealer inkludert garasje, vintertjenester; snøbrøyting av P-plass og gangveier samt strøing, grønt-vedlikehold, plenklipp, vanning, luking i bed og kasser på fellesarealer.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser. 

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4136 datert 16.02.2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-3466 datert 15.02.1995 og S-444 datert 22.07.1952. Eiendommen inngår også i kommuneplan Oslo mot 2030. 

Kjente byggesaker i område: 
- Saksnummer 201716558, Ryenbergveien 77 - 85 og Enebakkveien 101. Erstatte 5 eneboliger med 96 boenheter fordelt på 4 bygg på 4-8 etasjer. For mer informasjon se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201716558
- Saksnummer 201508595, Ryenbergveien 64 og 66. Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av tre boligblokker. Hensikten er å oppføre tre boligblokker i 3+5 etasjer med rundt 50 leiligheter totalt. Planforslaget vil legge til rette for en ny adkomst fra Valhallveien til nytt parkeringsanlegg for eiendommen. Adkomsten vil være felles med naboeiendom Ryenbergveien 70. For mer informasjon se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201508595

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Lampe på soverom og gjesterom medfører ikke ved salg. 

Varmluftfunksjonen på stekeovnen funger ikke. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR56.19140

Økonomiske forhold

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.228.954,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr.  4.424.234,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 5.588,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 31.12.2018. 

I følge opplysninger fra forretningfører er det per tid ingen fellesgjeld i sameiet. 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.255.032,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr  9.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Julie Vikheim Bjerklund
Eiendomsmeglerfullmektig

Julie Vikheim Bjerklund

Telefon
Mobil 98038368

Lurer du på noe

Julie svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.