Komplett salgsoppgave

Kjeld Stubs veg 5

5 400 000 kr
75 m²
2 soverom
Krogsveen v/ Sofia Boutani presenterer Kjeld Stubs veg 5 - En tiltalende 3-roms eierleilighet midt i Jessheim sentrum
Krogsveen v/ Sofia Boutani presenterer Kjeld Stubs veg 5 - En tiltalende 3-roms eierleilighet midt i Jessheim sentrum
Kart
Del
Sofia Boutani
Presenteres av
Sofia Boutani
Jessheim sentrum
Meget tiltalende 3-R eierleilighet i 6. etasje med nydelig vestvendt utsikt | Overbygd og solrik balkong på ca. 17 kvm

Boligen er leievurdert

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 400 000 kr
 • Omkostninger
  136 170 kr
 • Totalpris
  5 536 170 kr
 • Etasje
  6
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  75 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 133 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Kjeld Stubs veg 5 er en tiltalende og romslig 3-roms eierleilighet beliggende i 6. etasje av boligblokk. Leiligheten ligger over Jessheim storsenter og byr på herlig utsikt fra balkong, tilgang til felles takhage og umiddelbar nærhet til alt du trenger i hverdagen. Det er adkomst via heis og en romslig svalgang med plass for liten sittegruppe. Sameiet gir mulighet for leie av garasjeplass til 1.290,- pr. mnd.
Leiligheten rommer lys entré, tiltalende stue med store vindusflater, moderne kjøkken med integrerte hvitevarer og flott kjøkken-øy, flislagt bad og to gode soverom. Det er vannbåren gulvvarme i hele leiligheten, utenom bad og bod. Lekker overbygget balkong på ca. 17 kvm med vidstrakt utsikt og gode solforhold, som blir en naturlig forlengelse av leiligheten på sommertid.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kjeld Stubs veg 5, 2066 JESSHEIM
Kommunenummer 3033, gårdsnummer 135, bruksnummer 912, seksjonsnummer 30

Innhold

Totalt bruksareal: 80 kvm
Totalt primærrom: 75 kvm
Bruksareal:
Eierleilighet 80 kvm
Primærrom:
6. etasje 75 kvm: Entré, gang, stue, kjøkken, bad og to soverom
Sekundærrom:
6. etasje 5 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen en sportsbod i fellesarealer i 3. etasje på ca. 5 kvm. Sameiet har en stor felles sykkelbod i tilknytning til parkeringshuset som kan benyttes av beboerne.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.01.2023 utført av Agenda Taksering AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Etasjeskiller er av betongdekke.
Leiligheten har gjennomgående tilstandsgrad 1 (TG1).
Følgende er ikke undersøkt av takstmann og vurdert til TGIU:
- Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Kasse med rørføringer bak dusjhjørne.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema:
- Boligsameiet har mottatt nabovarsel mht. oppstart av byggetrinn 2 av Skovly som etter hvert kan medføre en overgang/sammenslåing av sameiets takhage til en takhage på Skovly trinn 2.

Standard

Kjeld Stubs veg 5 er en tiltalende og romslig 3-roms eierleilighet beliggende i 6. etasje av boligblokk. Leiligheten ligger over Jessheim storsenter og byr på herlig utsikt fra balkong, tilgang til felles takhage og umiddelbar nærhet til alt du trenger i hverdagen.
Bygget er oppført i 2017 og leiligheten bærer preg av mange moderne, gode løsninger. Det er tilknyttet balansert ventilasjonsanlegg samt vannbåren gulvvarme i alle rom, foruten bad og bod, som bidrar til et meget godt inneklima. For ekstra komfort er det montert elektrisk solskjerming/screens med fjernstyring på alle vinduer.
I tillegg er det montert dimmere på alle rom, slik at man kan justere lysstyrken etter eget behov. Det gjelder også for lyset på badet samt speilet som er tilknyttet lyskilde. I himling i entré og på bad er det montert downlights i nedforet himling.
Entré
Leiligheten har adkomst via heis og en romslig svalgang med plass for liten sittegruppe. Bak inngangsdøren finner man en lys entré med god plass for å henge fra seg yttertøy og sko.
Stue
Meget tiltalende stue i åpen løsning med kjøkkenet. Stuen har vindusflater som strekker seg fra gulv til tak som slipper inn rikelig med naturlig lys og utsikt som gir en luftig romfølelse. Det er god plass til sofa-løsning, spisegruppe og øvrig møblement. Kjøkken-øya byr i tillegg på en koselig sosial sone som både er innbydende og praktisk. Stuen har pent parkettgulv og moderne fargevalg på veggene som gjør det enkelt å innrede etter egen smak og stil.
Utgang til overbygget og lekker balkong på ca. 17 kvm som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid. Fra balkongen kan man nyte utsøkt vestvendt utsikt samt oppleve gode solforhold. Overbygget gjør det enkelt å kunne bruke balkongen gjennom hele året. Balkongen har spaltegulv av treverk og rekkverket er av aluminium og glass. Balkongen ligger høyt og fritt til uten innsyn. Her er det tilrettelagt for å underholdes med nydelige solnedganger som maler himmelen i alle farger!
Kjøkken
Moderne kjøkken med HTH-innredning i glatte fronter, laminerte benkeplater og integrerte hvitevarer. Hvitevarene består av kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, induksjonstopp og stekeovn med pyrolyse. Det er avtrekk med Røroshetta via balansert anlegg. Kun integrerte hvitevarer medfølger boligen ved salg.
Bad
Pent flislagt bad med elektrisk gulvvarme. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne med hengslede dører og innredning med nedfelt vask og skuffer. Rommet har opplegg for vaskemaskin.
Soverom
Leiligheten har to lyse og fine soverom, begge i god størrelse. På begge soverom er det montert skyvedørsgarderober som byr på god lagringsplass. For ekstra oppbevaringsplass kan man ta i bruk innvendig bod på ca. 5 kvm.
Innvendige overflater:
Gulv: Parkett.
Vegger: Malte plater og betong.
Himlinger: Malte plater.

Løsøre og tilbehør

Følgende medfølger ikke boligen ved salg: Taklamper/spotter som henger på krok og Elfa-løsningene i boden samt vaskemaskin.
Vi viser for øvrig til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med vannbåren gulvvarme og har balansert ventilasjon samt felles varmtvann.
Alle rom har eget fjernstyringspanel med termostat for gulvvarmen slik at vannbåren varme kan justeres for hvert enkelt rom. Her kan det også programmeres til nattsenking ol.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.03.2020. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 909194, tinglyst 24.02.1869, type heftelse: Utskifting.
Dagboknr 900169, tinglyst 04.12.1919, type heftelse: Bestemmelse om veg. Rettighetshaver er den del av 135/298 som før sammenføyningen utgjorde 135/113.
Dagboknr 900170, tinglyst 04.12.1919, type heftelse: Bestemmelse om vannledn.
Dagboknr 900286/7/8, tinglyst 20.03.1920, type heftelse: Elektriske kraftlinjer.
Dagboknr 1687, tinglyst 27.06.1951, type heftelse: Bestemmelse om vannledn. Vegvesenets betingelser vedtatt.
Dagboknr 904941, tinglyst 20.01.1961, type heftelse: Elektriske kraftlinjer.
Dagboknr 4469, tinglyst 22.10.1962, type heftelse: Rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vannledning.
Dagboknr 7134, tinglyst 08.10.1970, type heftelse: Bestemmelse om veg
Dagboknr 7908, tinglyst 09.09.1983, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse. Rett til å bygge inntil en nærmere angitt avstand.
Dagboknr 896621, tinglyst 03.10.2016, type heftelse: Erklæring/avtale. Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon i bygg, 1. etasje (stedsevarig rett). Bestemmelse om transport og ferdsel. Bestemmelse om byggeforbud og beplantning
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger midt i Jessheim sentrum, rett over Jessheim storsenter, med gangavstand til alt av servicetilbud og fasiliteter. I kort avstand fra eiendommen finner du Jessheim idrettspark, samt idylliske Nordbytjernet. Området har også kort vei skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.
Rekreasjonsmuligheter
Jessheim har også nærhet til flott natur. Du finner lysløype, markastue med servering i vintersesongen, samt et mylder av merkede stier i området, enten du starter ved Allergot ungdomsskole, ved Teigen skytebane eller ved Fladbyseter. For øvrig er det kort vei til lekeplass, flere fotballbaner, skøytebane, treningssenter og tennisanlegg.
Ved Jessheim stadion ligger flotte Jessheim is- og flerbrukshall, som åpnet dørene i 2014. Hallen huser blant annet håndballbaner, innebandybaner, volleyballbaner, løpebaner og styrkerom for å nevne noe. Skøyter, curling og kjelkehockey er det også mulighet for.
Nordbytjernet er et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med turveier for rullestolbrukere og folk med barnevogn. Nordbytjernet har flotte badeplasser med strender, volleyballbaner, badebrygger og fiskebrygger. Fra tjernet går det løyper i skogområdet Vestmoen og videre til Olaløkka på Sand og Ringbanen på Gardermoen.
Ca. 20-25 min. til Romeriksåsen som byr på gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Romeriksåsen som er et av Romerikes mest varierte friluftsområder; som byr på alt fra tur- og sykkelstier, oppkjørte skiløyper, badeplasser, skianlegg og mange gode fiskevann!
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 og Meny. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Jessheim Storsenter hele 145 butikker og serveringssteder, og er kjent som Øvre Romerikes største motehus. Strømmen storsenter og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.
Offentlig kommunikasjon
Jessheim sentrum har både togstasjon og bussterminal med hyppige avganger til Oslo Lufthavn og gode togforbindelser videre. Nærmeste bussholdeplass ligger kun en rusletur fra boligen, og togstasjonen ligger også innen gangavstand. Togavgang til blant annet Kløfta, Lillestrøm og Oslo hver halvtime med en reisetid inn til hovedstaden på ca. 37 min. Parkering prioritert for pendlere. Ved å benytte bil fra eiendommen tar det ca. 9 min til Oslo Lufthavn, 23 min til Lillestrøm, samt 35 min til Oslo sentrum. Jessheim er ellers et viktig trafikknutepunkt med kort vei til nye E6, riksvei 174 og E16.
Barnehage/skoler
Fra eiendommen er det kort gangavstand til Jessheim skole og ressurssenter (1-7), samt til Nordby ungdomsskole og Jessheim videregående. Det finnes også flere videregående skoler i nærliggende områder, og kommunen har et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Høgskolen i Oslo og Akershus har beliggenhet på Kjeller ved Lillestrøm.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 8 934 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det medfølger ingen parkeringsplass til leiligheten, men det er vedtektsbestemt at alle boligseksjoner har rett til å leie 1 stk. parkeringsplass i parkeringshuset. For leiligheter over 80 kvm er det rett il å leie 2 parkeringsplasser. Leie av parkeringsplass er kr. 1.290,- pr. mnd. Framleie av p-plass er ikke tillatt. Parkeringsanlegg har 24 timers vektertjeneste samt videoovervåkning.
Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til sentrumsformål i henhold til reguleringsplan for "S4 Skovly" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 15.12.2014.
Avsatt i kommuneplanen vedtatt 23.03.2021 til sentrumsformål - nåværende.
Grenser inntil reguleringsplan for "Jessheim nord" vedtatt 19.06.1991, "Del av Trondheimsvegen, Jessheim" vedtatt 28.01.2008 og "Jessheim sentrum" vedtatt 25.02.1997.
Området er generelt under utbygging og byggestøy kan påregnes.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 4 518,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon.
Kommunale avgifter som var fakturert for 2022 var kr. 8 464,-. Det er vedtatt fra 2023 at årsgebyr for vann og avløp vil være en del av felleskostnadene til sameiet.
Fellesutgiftene er kr 4 133,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, forretningsførsel, a konto vann og avløpsforbruk, a konto fjernvarme, grunnpakke kabel-tv og internett, generelt vedlikehold og drift av sameiet mm.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2023
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 2 800 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Avgiften er inkludert i de månedlige felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 124 444,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 047 998,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 25 079,- pr. 31.12.2021.
Det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk. 
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.536.170,-. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Britha Stenholm

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Skovly Vest Eierseksjonsssameiet, med sameiebrøk 79/52053.
Sameiet består av 123 boligseksjoner og 4 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Kongsvinger og Omegns Boligbyggelag A/L.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt under forutsetning av at dyret ikke sjenerer andre beboerne i sameiet. Det tillattes ikke lufting av dyr i takparken eller ved inngangspartier.
Foretatt påkostninger de senere år: Generelt vedlikehold.
Planlagte påkostninger: Generelt vedlikehold.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 28.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning (3 stk. inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0003/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.233

Dato

Sist oppdatert: 27. januar 2023 kl. 09:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.