Komplett salgsoppgave

Høyrabben 58

4 750 000 kr
80 m²
2 soverom
Gjennomgående leilighet beliggende i byggets 2.etasje.
Gjennomgående leilighet beliggende i byggets 2.etasje.
Mats Lund
Presenteres av
Mats Lund
EMMA HJORT
Lekker og romslig leilighet med heis, peis, parkering og stor solrik balkong! Stille og rolig med kort vei til Sandvika!

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  4 750 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  26 955 kr
 • Omkostninger
  114 492 kr
 • Totalpris
  4 891 447 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1997
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  80 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 027 kr
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Høyrabben 58 - en attraktiv og hyggelig 3-roms gjennomgående selveierleilighet beliggende i naturskjønne og grønne omgivelser. Leiligheten ligger i et barnevennlig og rolig boligområde med kort vei til skole og barnehager. Du har en rekke turmuligheter, både sommer og vinter, rett utenfor boligen. Sandvika ligger i gang-/ sykkelavstand fra boligen og kan tilby "alt" av servicetilbud.
Leiligheten ligger i 2. etasje, og har adkomst via svalgang fra trappegang og heis. Boligen oppleves meget delikat og hyggelig, og er blant annet oppgradert med nye gulv i større deler av leiligheten i 2022. Den oppleves meget romslig og har en god planløsning bestående av entré, pent bad, stor stue med peis, hyggelig kjøkken og to soverom. samt bod. Stor syd-vendt veranda med utgang fra stuen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Høyrabben 58, 1336 SANDVIKA
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 47, bruksnummer 393, seksjonsnummer 12, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 83 kvm
Totalt primærrom: 80 kvm
Bruksareal:
Leilighet 83 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 80 kvm: Entré, bad, stue, kjøkken og to soverom
Sekundærrom:
Leilighet:
2. etasje 3 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen 1 bod oppmålt til ca. 4,6 kvm ved garasjeplass.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 14.06.2022, utført av Anticimex v/ Knut Johnsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Leilighet:
- Boligbygg over 3 etasjer og underetasje.
- Bygningen har støpt gulv mot grunn.
- Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong.
- Utvendige fasader kledd med teglstein og liggende kledning.
- Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget).
- Dører og vinduer fra byggeår. Profilert/slett ytterdør. Terrassedør og vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass.
- Oppvarming med elektrisitet.
- Adkomst via felles trappegang med heis og svalgang til egen inngangsdør.
- Skorstein av elementpipe. Peis i stue.
- Teknisk anlegg er fra byggeår. Varmtvannsbereder plassert i kjøkken. Hovedstoppekran plassert under oppvaskkum i kjøkkenbenk. Sentralstøvsuger. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Leiligheten har ventilasjon med naturlig tilluft via vegg-/vindusventiler kombinert med mekanisk avtrekk via bad og kjøkken.
- Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i entré. Hovedsikring er på 40A. Leiligheten har delvis åpent og delvis skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslange.
- Utgang fra stue til syd-vendt veranda på ca. 8,7 kvm. Verandaen er belagt med fliser og har rekkverk av tre. Rekkverkshøyden er målt til ca. 92 cm. Utebelysning, stikkontakt, El-markise og varmelampe.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2:
- Bad: Helhetsvurdering valgt grunnet rommets alder og enkelte avvik.
- Kjøkken: Varmtvannsbereder er gitt TG2 grunnet alder og tilstand. Vannrørene er i hovedsak fra byggeår, som er 1997, valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Enkelte skapdører bærer preg av alder og slitasje. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
- Innvendige overflater: Gulvet bærer preg av alder og slitasje.
- Elektrisk anlegg: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.
- Balkong: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter, avvik fra gjeldende forskrift.
TGUI:
- Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Sammendrag fra selgers egenerklæring:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?: Det er en sprekk i noen fliser på badet oppunder taket. Om det har vært lekkasje vet ikke selger. Ikke lukt eller soppskader hva selger har sett/hørt om/merket.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene nevnt ovenfor. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Attraktiv og hyggelig 3-roms gjennomgående selveierleilighet beliggende i byggets 2. etasje. Boligen oppleves meget delikat og hyggelig, og er blant annet oppgradert med nye gulv i større deler av leiligheten i 2022. Den oppleves meget romslig og har en god planløsning bestående av entré, pent baderom, stor og lys stue med koselig peis, hyggelig kjøkken med spiseplass og to gode soverom. Lagringsplass i innvendig bod, samt bod ved garasjeplassen. Fra stuen har du utgang til en stor syd-vendt veranda på ca. 8,7 kvm.
Kjøkken:
Hyggelig kjøkken med plass for spisebord innredet med profilerte fronter på over- og underskap, benkeplate av laminat med nedfelt oppvaskkum og veggfliser mellom overskap og benkeplate. Kjøkkenet har plass for komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Ventilator tilkoblet avtrekk er montert i overskap.
Baderom:
Pent baderom med fliser på gulv og vegger, og malt mur i himling. Badet er innredet med toalett, servantskap med ovenpåliggende servant, speil og belysning over servant, dusjhjørne med skyvedør og opplegg for vaskemaskin.
Innvendige overflater:
- Gulv: Laminat (nytt i 2022 i samtlige rom, med unntak av kjøkken).
- Vegger: Malte flater.
- Himling: Malt mur.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.12.1997. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger tilbaketrukket, landlig og svært barnevennlig til i rolige omgivelser i Sandvika. Emma Hjorth barneskole med lekeapparater, fotballbane m.m, marka, Emma Hjort Museum, Emma Friskhus med svømmehall og Emma Gjestehus er å finne i nærområdet.
Området Sandvika byr på det meste, og Sandvika by har du i gangavstand som byr på gode shoppingmuligheter på Sandvika storsenter, caféer, kino, eget kultursenter, samt mye mer. På varme sommerdager kan man dra til Kadettangen, som er en meget populær badestrand i Sandvika med fine sandstrender og volleyballbaner. Kalvøya ligger like utenfor Kadettangen med flotte bademuligheter og grøntarealer for lek og turer. Av andre fine turmuligheter i området har man Kolsåstoppen med sine 379 moh. som har en fantastisk utsikt over Bærum. IKEA på Slependen er heller ikke lange kjøreturen unna.
Kort vei til Kirkerudbakken som er et hyppig brukt skianlegg for beboere i område og Bærum.
I gange og sykkelavstand har man Bærum idrettspark tilbyr en stor variasjon i aktiviteter, både sommer og vinter. Idrettshallen i parken er anbefalt som forbildeanlegg av Norges Basketballforbund. På Rud finner man også bandy- og ishockey bane. Området er med andre ord spekket med fritidsaktiviteter for hele familien.
Det er ca. 10 minutters gange til bussholdeplass. Her går det direkte buss til Sandvika sentrum/bussterminal.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Kløverbakken barnehage
- Trygg start familiebhg. Emma Hjorth
- Sandvika bhg. avd. Emma Hjort
Barneskoler:
- Emma Hjorth skole
- Jong skole
- Levre skole
Ungdomsskoler:
-Bjørnegård skole
- Vøyenenga skole
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 908,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Felles tomt for sameiet opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, parkeringsplasser, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Lekeområde og sittegrupper.

Parkering

Med leiligheten følger én garasjeplass i felles garasjeanlegg, plass nr. 58.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplan:
- Eiendommen er regulert til "blokkbebyggelse" (4 908 kvm) i henhold til reguleringsplan "Emma Hjort - området" med planID 1994005 med ikrafttredelse 31.05.1995.
Kommuneplan:
I henhold til "Kommuneplanens arealdel 2017-2035", med planID 201601 ligger eiendommen i et område for "nåværende boligbebyggelse" (4 909 kvm) med ikrafttredelse 04.04.2018.
Kommuneplan under arbeid:
"Kommuneplanens arealdel 2022-2042", med plannummer 202101 har status som "planlegging igangsatt".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 027,- pr. mnd. og inkluderer: Felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, TV/internett, nedbetaling fellesgjeld, drifts- og vedlikeholdskostnader m.m.
Fellesutgiftene fordeles slik:
- Fellesutgifter - alle kr 1 793,-
- Bredbånd kr 237,-
- Avdrag og renter lån kr 665,-
- Kabel-TV kr 332,-
Fellesutgiftene justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 250 493,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 501 775-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien,-

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24 537,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 26 955,- pr. 31.12.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 933 605,- pr. 07.06.2022 og lånevilkårene er:
Lån i Handelsbanken:
Ovennevnte lån ble tatt opp i mai 2020 og har lån nr. 8398.71.91360 i Handelsbanken
pålydende kr 1 500 000,-.
Lånet har en nedbetalingstid på 5 år og nominell rente er 4,050 % p.a.,
effektiv rente 4,210 % p.a.
Restgjeld pr. 070622 er kr 933 605,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 641 447.
Av dette beløpet utgjør kr 26 955,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ellen-Marie Perroud og Eric Rene Perroud

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet høyrabben sameie, med sameiebrøk 83/3440.
Sameiet består av 33 leiligheter.
Forretningsfører er Enqvist Boligforvaltning AS, tlf. 22 80 95 95.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt men må ikke være til sjenanse for andre beboere.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Skiftet ut motorene i brannspjeld
- Skiftet ut nødlys i garasjen.
- Utskifting av takvinduene (halvparten vår/sommer 2022)
- Maling og vedlikehold av gjerde kring terrassene i første etasje
Planlagte påkostninger:
- Utskifting av resterende takvinduer.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0141/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.22141

Dato

Sist oppdatert: 08. august 2022 kl. 11:17

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.