Solgt: 11 000 000 kr

Lyberget 7

10 000 000 kr
136 m²
4 soverom
Dronefoto.
Dronefoto.
Jon Henrik Mathisen
Presenteres av
Jon Henrik Mathisen
Gjersrud-Stensrud
Enebolig med tomt på hele 20.780 kvm. Mulighetsstudie for eiendommen foreligger.
 • Prisantydning
  10 000 000 kr
 • Omkostninger
  251 342 kr
 • Totalpris
  11 251 342 kr
 • Byggeår
  1901
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  136 m²
 • Bruksareal
  136 m²
 • Tomteareal
  20 780,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendom med tomt på hele 20.780 kvm.
Gjersrud-Stensrud er et område på ca. 4 000 dekar som ligger i sørøstre del av bydel Søndre Nordstrand i Oslo, på grensen mot Nordre Follo kommune. Gjersrud-Stensrud er det siste store ubebygde området i Oslos byggesone, og har vært pekt ut til å være et egnet boligområde siden 1960–1970-tallet.
Selger har fått utarbeidet en omfattende mulighetsstudie for eiendommen. Kontakt gjerne megler for ytterligere informasjon.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lyberget 7, 1295 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 174, bruksnummer 35, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 136 kvm
Totalt primærrom: 136 kvm
Primærrom:
1. etasje 86 kvm:
Vindfang, gang, vaskerom, toalettrom, badstue, soverom, peisstue, spisestue og kjøkken.
2. etasje 50 kvm:
Bad og tre soverom.
Anneks på 33 kvm med entré, bad og stue med åpen kjøkkenløsning, samt loft.
Uthus på 105 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.01.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Her kan du vise til punkt om ferdigattest og beskrive konsekvens under det punktet.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig fra 1936 (ombygget fra hytte i 1980) over to plan med krypekjeller. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur av betong. Etasjeskillere og bærende konstruksjoner hovedsakelig av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner, utvendig tekket med takstein og takplater. Utvendig fasader forblendet med trekledning. Boligen har profilert entrédør med glassfelter. Terrassedør og vinduer med 2x1-lags glass fra 1981. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Boligen bærer preg av eldre standard og total rehabilitering må påregnes. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Ifølge selger fremstår boligen med betydelige oppgraderings/renoveringsbehov. Betydelige påkostninger må påregnes.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet, vedfyring og varmepumpe. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål/sportshytte siden 1936. Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1936 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det foreligger brukstillatelse for tilbygg fra 04.01.1984.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for annekset eller utehuset på eiendommen. Det ble gitt rammetillatelse for annekset 12.02.2001, men det ble videre ikke søkt om igangsettelsestillatelse eller ferdigattest.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.
Det er tinglyst servitutter på hovedbøl. Servituttene er håndskrevne og således vanskelig å tyde.
Tinglyste servitutter kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort før overtagelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til mellom Oslo og Ski. Kun 19 minutter med bil til Oslo sentrum. Boligen ligger i rolige omgivelser med naturen som nærmeste nabo. Området har fantastiske rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter. Eiendommen har stort utviklingspotensiale, gode solforhold og ligger usjenert fra naboer. Området har mange flotte fiskevann og med vannene følger også gode bade- og padlemuligheter. I tillegg er det kort vei til Lofsrud gård, kultursenter og slalombakke. Sørmarka og Østmarka byr også på fotturer, sykling, jakt/fiske, skiturer og isvandring.
Området består av spredt bebyggelse samt kort avstand til butikk, sentrale fasiliteter og offentlig kommunikasjon. Senter Syd på Mortensrud er nærmeste senter og ligger kun minutter unna med bil. Her finner du matbutikk, klesbutikker, apotek, treningssenter, tannlege og T-bane. Lille Stensrud bussholdeplass ca. 500 meter fra eiendommen hvor det går buss til både Oslo og Ski. I Ski sentum finner vi Ski Storsenter som tilbyr alt innen shopping og caféer/spisesteder, kinosenter m.m.
Det er også kort vei til Krokhol Golfklubb med 18 hulls golfbane og svømmehall på Lambertseter. Siggerud IL kan tilby både allidrett, fotball, håndball, friidrett, bordtennis og orientering. Ved Siggerudhallen starter bl.a. en kupert lysløype med mulighet for å gå 2-5 kilometer. Stedet har i tillegg egen klatreklubb og skolekorps.

Adkomst

Fra Oslo: Følg E6 i retning Gøteborg og ta av ved avkjørsel mot Enebakk, Holmlia, Bjørndal og Klemetsrud. Ta deretter til venstre i første rundkjøring og rett frem i neste. Ta til venstre i den tredje og siste rundkjøringen. Følg Enebakkveien rett frem helt til du får Lyberget til høyre etter Stensrudtjern. Følg så Lyberget innover ca. 300 meter til du får nr. 7 på høyre side.

Barnehager, skoler og fritid

Det er skoler på Klemetsrud, Mortensrud og Bjørndal. Barnehager i de samme områdene samt på Siggerud, Langhus og i Ski. Det er også skoler der, men området boligen ligger i sogner i utgangspunktet til Oslo-skolene. Se vedlagte nabolagsprofil for ytterligere informasjon om nærmeste skoler og barnehager.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke med kommunen/bydeladministasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 20 780,5 kvm.

Parkering

Parkering på egen tomt samt car-port.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og privat vei (Lyberget) med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen kan tilknyttes det kommunale ledningsnettet via private stikkledninger. Kjøper er ansvarlig for opparbeidelse frem til kommunalt nett. For avstand til kommunalt nett, se vedlagte kart. Ved tilkobling til ledningsnettet påløper tilkoblingsavgift for vann og avløp, begge på kr 87,16 pr. kvm. tomt inkl. mva.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til reguleringsplan S-4927 datert 14.12.2016 med tilhørende reguleringsbestemmelser, er eiendommen er regulert til:
- Bolig/tjenesteyting.
- Krav om felles planlegging.
- Trasé for teknisk infrastruktur.
- Veg.
- Friområde.
- Andre sikringssoner.
- Kombinert bebyggelse og anleggsformål.
Området er ikke detaljregulert.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser følger vedlagt denne salgsoppgaven.
Kjøper er selv ansvarlig for å skaffe alle nødvendige tillatelser fra kommunen for å bebygge eiendommen, og må selv avklare med kommunen hva som eventuelt vil bli godkjent på eiendommen.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 8.065,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 406,- for inneværende år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 477 022,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 317 279,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.251.342,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Karin Elisabeth Waagaard

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 20.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0170/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21170

Dato

Sist oppdatert: 19. januar 2022 kl. 16:34

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.