Lørenskog

Søster Mathildes gate 10 D

Prisantydning

2 680 000 kr

Omkostninger: 68 222 krTotalpris: 2 748 222 kr
Etasje
1
Byggeår
2016
Soverom
1
Areal (P-ROM)
39 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Pen 2-roms selveierleilighet i 1. etasje med markterrasse. Lave felleskostn. med varmtvann og oppvarming inkl. Garasje.

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Pen selveierleilighet med et soverom, beliggende i første etasje med lave felleskostnader og terrasse. Leiligheten er godt vedlikeholdt, og holdt i lyse farger med en arealeffektiv planløsning som er enkel å innrede. Ønsker du å bo i et hyggelig område med enkel adkomst? Da bør du se denne! 

Videre ligger leiligheten i et sentralt, attraktivt og familievennlig boligområde på Rasta i Lørenskog kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager og kollektivtransport, samt et rikt utvalg av servicetilbud ved både Lørenskog Storsenter Triaden og Metro. I tillegg er det en kort kjøretur til Strømmen Storsenter, samt gåavstand til dagligvarehandel i Vestparken og bussholdeplass.  

Eiendommen

Søster Mathildes gate 10 D, 1461 LØRENSKOG 
Gårdsnummer 101, bruksnummer 76, seksjonsnummer 60, kommunenummer 3029

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et sentralt, attraktivt og fremtidsrettet boligområde i Lørenskog kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager og kollektivtransport. Det er et godt utbygd nett av gang- og sykkelveier i Lørenskog og omegn, samt et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall bak Metro senter, golfbane på Losby, flerbrukshall på Fjellsrud, svømmehall og tennisbane ved Kjenn. 

Du kan ta deg ut i lysløypenett mot Mariholtet, og fra Sørlihavna går det lysløype mot Losby. Østmarka byr i tillegg på flere bade- og fiskevann og flott turterreng. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde.
Gården er utgangspunkt for turer innover i Østmarka, samt målet for tur- og skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene. 

Sport- og fritidsarena: Med en størrelse på totalt 50 000 kvadratmeter, blir Skihallen en av verdens største innendørsarenaer med perfekte forhold for langrenn, snowboard, freeski og alpint. Alle med en interesse for ski og snø skal få glede av Skihallen. Anlegget vil være åpent året rundt og er tilrettelagt for både barn og voksne. I tilknytning til skihallen vil det kunne bli et resorthotell, skigymnas og næring rettet mot skisporten. For nærmere informasjon, se www.skihallen.no

Servicetilbud
På området ligger matbutikken Joker som er åpen 7 dager i uka. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort gangavstand til Lørenskog Storsenter Triaden. Metro senter og Strømmen Storsenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter er også innen kort kjøreavstand. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

Kort gangavstand til offentlig kommunikasjon via buss/ekspressbuss, og nærmeste holdeplass er Vallerudveien som ligger ca. 130 meter fra leiligheten. Lørenskog sentrum har bussterminal, og fremstår som et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Rasta tar det ca. 7 min til Strømmen Storsenter, 9 min til Lillestrøm, 14 min til Oslo S og 26 min til Oslo lufthavn.

Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lørenskog og Mailand, i tillegg til et godt utvalg av barnehager. Høyskolen i Oslo og Akershus har beliggenhet på Kjeller.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Takt og Tone barnehage 0.4 km
Åsheimskog barnehage 0.4 km
Benterud barnehage 0.5 km

Benterud skole 0.5 km
Rasta skole 0.6 km
Rudolf Steinerskolen i Lørenskog 1.3 km
Løkenåsen ungdomsskole 1.3 km
Kjenn ungdomsskole 2.2 km
Mailand videregående skole 2.2 km
Lørenskog videregående skole 4 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 44 kvm
Totalt bruksareal: 39 kvm
Totalt primærrom: 39 kvm

Bruksareal:

Primærrom:
1. etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, bad og soverom: 39 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod beliggende i garasjekjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.10.2019 utført av Takstpartner. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 2 404 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og opparbeidet med asfalterte gangarealer, beplantning mm.

Parkering

Med leiligheten følger garasjeplass i garasjekjeller. Ellers parkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport antatt fundamentert til fast grunn. Bygningen er over 2 plan, beliggende inntil 2 blokker. Det er kjeller med boder, parkeringsanlegg. Det er betongkonstruksjoner og konstruksjoner i treverk, utvendig panel, flatt tak antatt tekket med papp og vinduer med isolerglass.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 20.05.2016. I følge dokumentasjon mottatt fra ansvarlig søker er det ikke registrert mangler som er til hinder for midlertidig brukstillatelse.

Tiltaket må ferdigstilles for ferdigattest og gjenstående arbeider skal være utført innen 31.08.2016. Når arbeidene er utført skal søker anmode om ferdigattest. Det er ukjent for megler om gjenstående arbeider er utført hvorfor det ikke er søkt om ferdigattest. Sameiet ved styret bør følge opp dette videre med utbygger. 

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Pen selveierleilighet med ett soverom, beliggende i første etasje med lave felleskostnader og terrasse. Leiligheten er godt vedlikeholdt og holdt i lyse farger med en arealeffektiv planløsning som er enkel å innrede. Ønsker du å bo i et hyggelig område med enkel adkomst? Da bør du se denne! 

E N T R É
Leiligheten har inngang rett fra bakkeplan til en lys og behagelig entrè. Entreen er innredet med parkett på gulv og gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Rommet har speil på skyvedør inn til soverom, samt plass til oppbevaring av yttertøy.

K J Ø K K E N
Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen, noe som bidrar til et sosialt allrom. Glatt kjøkkeninnredning med takhøye overskap, integrert topp, ovn og smal oppvaskmaskin. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

S T U E
Leiligheten har en koselig stue, holdt i lyse farger, noe som er gjennomgående for de øvrige rommene i leiligheten. Stuen har god plass til sofa med tilhørende møblement og er enkel å innrede. Store vindusflater slipper inn godt med naturlig lys. Fra stuen er det utgang til en terrasse.
 
B A D E R O M
Flislagt baderom med varme i gulv og tidløs fargekombinasjon på flisene. Badet innehar innfellbare dusjvegger, servant med underskuffer, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Videre er badet innredet med speilskap med belysning, samt downlights i tak.  

S O V E R O M
Soverommet har god plass til en dobbeltseng og tilhørende møblement. Parkett på gulv og lyse slette overflater.

Oppvarming

Sentralfyring/fjærnvarme med radiatorer. Varme i gulv på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C1

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Søster Mathildes Gate 10-12 SE sameie, med sameiebrøk 390/54580.
Sameiet består av 68 leiligheter og 1 næringsseksjon (garasjeseksjon).
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64
Dugnad må påregnes.
Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av sameiets dyreholdserklæring.
Sameiet har egen hjemmeside: http://web3.herborvi.no/7480.

Sameiet dekker en andel av kostnadene til drift og vedlikehold av felles infastruktur innenfor området for reguleringsplan for Skårer Vest (32-7-05), som nærmere fastsatt i utbyggingsavtale av 10. desember 2003. Sameiet dekker herunder også en andel av kostnadene til drift og vedlikehold av adkomstveien fra 8. Søster Mathildes gate 16 H Gamleveien og frem til eiendommen (Søster Mathildes gate), som nærmere fastsatt i erklæring tinglyst 6. juni 2007
(dbnr. 453970). Kostnader ved garasjeseksjonen dekkes av de som eier andel i garasjeseksjonen.

Foretatt påkostninger de senere år:
I forrige styreperiode ble det vedtatt å installere video-overvåking i hele Søster Mathildes gate 10-20. I desember 2017 var utstyret montert i garasjekjeller, kjellerbodganger, garasjenedkjøring og i 1. etasje ved inngang og postkasser. Systemet er satt i drift.

Planlagte påkostninger: 
Det er ingen nåværende planlagte påkostninger i sameiet. (ring styreleder) 

Økning i felleskostnadene:
Sameiet har et av de laveste felleskostandene i området. I følge styret er det ikke utenkelig at felleskostnadene blir justert fra 43 kr per kvm til 50 kr per kvm, men per nå er det ikke vedtatt.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:

Dagboknr 566728, tinglyst 05.07.2013, Type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett, Bestemmelse om vann/kloakkledning og bestemmelse om parkering. 
Servitutten omhandler bruksrett og adkomst til biloppstillingsplasser/garasjeanlegg, bruksrett til sportsboder, gang- og kjøreadkomst, fellesareal/uteareal, rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygning/anlegg, legge stikkledninger for vann og avløp samt nødvendige vedlikeholds- og reparasjonsarbeider. Dette vedrører Gnr. 101, Bnr. 190, Gnr. 101/Bnr. 191, Gnr. 101, Bnr. 76.

Dagboknr 4650, tinglyst 13.06.1984, Type heftelse: Elektriske kraftlinjer
Undertegnede gir Lørenskog Elverk tillatelse til å føre opp ny nettstasjon.

Dagboknr 637544, tinglyst 10.08.2007, Type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett, pantefrafall
Avtale mellom sameiene i området som omhandler kjøreadkomst vedr. Veiparsell 1 og 3, samt at drift og vedlikehold av vei blir gjort av Lørenskog kommune.

Dagboknr 14818, tinglyst 08.12.1992, Type heftelse: Erklæring/avtale
Undertegnede gir Lørenskog Energiverk rett til å føre opp nettstasjon. 

Dagboknr 1547, tinglyst 09.02.1990, Type heftelse: Erklæring/avtale
Målebrev etter fradeling av 3 parseller. 

Dagboknr 1015392, tinglyst 03.11.2016, type heftelse: Erklæring/avtale
Servitutten omhanlder at grunneier gir adkomstrett over eiendommen, nødvendig ferdsel for Vegvesenet og ansvar for Vegvesenet over støttemur mot Fv. 354. Grunneier kan ikke skade arbeider i grunnen. 

Dagboknr 453970, tinglyst 06.06.2007, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til byggeområde - bolig, forretning, kontor, almennyttig formål (kultur), herberge, bevertning henhold til reguleringsplan 32-7-05 Skårer Vest vedtatt 10.09.2003 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 10.09.03. 
Det foreligger en bebyggelsesplan som er regulert til byggeområde for boliger med tilhørende anlegg og felles uteanlegg, i henhold til bebyggelsesplan 32-15-03 Skårer vest datert 05.05.2008.

Leiligheten ligger i Lørenskog sentralområde. Området er under utbygging og planlegging for videre utvikling og byggeaktivitet må påregnes. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Det er tidligere påvist leginella i Søster Mathildes gate. Legionellose er en bakteriell sykdom som forårsakes av legionellabakterien. Legionellabakterier er vanlig forekommende i naturen og finnes i overflatevann og i jordsmonn. 2 av 230 leiligheter fortsatt er infiserte, den ene ligger i nr. 18B, og den andre i 20A. Disse leilighetene blir nå fulgt spesielt opp. 

Hva betyr dette for alle andre beboere? 

Sameiestyrene har møtt kommunelegen, og forklart hvor store ulemper denne saken medfører for alle beboere, både med tanke på å dusje uten dusjhoder, regelmessig gjennomspyling av tappepunkter, og de store kostnadene knyttet til klorbehandling og prøvetaking. 

Kommunelegen har lagt frem våre bekymringer for Folkehelseinstituttet (FHI). Likevel anbefaler FHI følgende til vi er helt kvitt legionella-smitten: 

• Dusjrestriksjoner opprettholdes for alle – det vil si: fortsatt dusje med slangen uten dusjhodet. Siden det er felles rørsystem anbefaler ikke FHI å «frikjenne» enkelte oppganger.
• Alle tappepunkter (kraner og dusjer) i samtlige leiligheter bør gjennomspyles med glovarmt vann i minst tre minutter – hver uke. Ubrukte tappepunkter, f.eks. gjestetoalett (i de leilighetene som har det), vil i praksis fungere som en blindledning hvor bakterien kan vokse.
• Sameiestyrene skal fortsette med månedlig prøvetaking fra leilighetene som er smittet. I tillegg anbefales det at vi tar prøver fra perifere punkter i alle oppganger annenhver måned – det vil si leiligheter som ligger på hver sin side av blokkene. 
• Sameiestyrene har også fått beskjed om å fortsette med varmebehandling og kloroksid. Vi må også gå gjennom rørsystemet, ettersom prøvesvarene gir mistanke om blindledning i oppgang 18/20, hvor det antas at legionellaen vokser.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR61.1993

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2 303,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, varmtvann/fyring, normal drift og vedlikehold,forretningsfører, grunnpakke kabel-tv/bredbånd og andre driftskostnader.
 
Fellesutgiftene fordeles slik: 
Felleskostnader: kr 1.792,-
Tv/Bredbånd: kr 341,-
Garasje: kr 170,-

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 300 - 500 pr. mnd. + nettleie. 
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og har grunnpakke inkl. i fellesutgiftene. Tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2018 beregnet til kr 668.087,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen  (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.405.113,20,-. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 1 001,- pr. 31.12.2019.
Ingen fellesgjeld registrert pr. 21.10.2019.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.748.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr  9.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Øystein Sundby
Daglig Leder/ Eiendomsmegler

Øystein Sundby

Telefon
Mobil 91689827

Lurer du på noe

Øystein svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.