Solgt: 2 790 000 kr

Nedre Nygård 17D

2 790 000 kr
59 m²
1 soverom
Collage Nedre Nygaard 17D
Rotnes
Solgt-visning avlyst
  • Prisantydning
    2 790 000 kr
  • Andel fellesgjeld
    49 002 kr
  • Omkostninger
    1 432 kr
  • Totalpris
    2 840 434 kr
  • Etasje
    3
  • Byggeår
    1972
  • Soverom
    1 soverom
  • Bad
    1 bad
  • Primærrom
    59 m²
  • Type
    Andelsleilighet
  • Eierform
    Andel
  • Fasiliteter
    Balkong/Terrasse
  • Fellesutgifter
    4 215 kr
  • Energimerke
    Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nedre Nygård 17D er en nyoppusset og veldig pen 2-roms andelsleilighet i et borettslag med god vedlikeholdshistorikk. Leiligheten ligger i tredje etasje og fra stuen er det utgang til en forholdsvis usjenert balkong med fin utsikt og gode solforhold først på dagen. Området er sentralt med kort avstand til de fleste fasiliteter som blant annet tog, kafé, kino og kulturhus.
Leiligheten er stilrent innredet med laminatgulv fra 2019 og delikate overflater som er malt i nyere tid. Fra entreen er det inngang til et romslig kjøkken fra 2019 og en tiltalende stue. Kjøkkenet har moderne innredning med integrerte hvitevarer og i stuen er det spiseplass. Videre er det et lyst og lettstelt bad fra 2008/09, samt et soverom med skyvedørsgarderobe og god romfølelse. V.vann, bredbånd og kabel-tv er inkl.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nedre Nygård 17D, 1482 NITTEDAL
Kommunenummer 3031, gårdsnummer 14, bruksnummer 754, ideell andel 1/1
Andelsnummer 185, AL Nygård Borettslag, organisasjonsnummer 848 447 722

Innhold

Totalt bruttoareal: 73 kvm
Totalt bruksareal: 67 kvm
Totalt primærrom: 59 kvm
Totalt sekundærrom: 8 kvm
Bruksareal:
3. etasje - 67 kvm: Entré, stue/spisestue, kjøkken, bad/wc/vaskerom, 1 soverom og innglasset balkong.
Primærrom:
3. etasje - 59 kvm: Entré, stue/spisestue, kjøkken, bad/wc/vaskerom og 1 soverom.
Sekundærrom:
3. etasje - 8 kvm: Innglasset balkong.
I tillegg disponerer boligen en egen bod på ca. 4 kvm i underetasje merket med 42. Det er fellesvaskeri med betalingssystem, felles smørebod og diverse fellesrom i borettslaget.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.06.2021 utført av Pål Rygg. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport fundamentert på fjell/faste masser med betongsåler. Grunnmur i betong. Yttervegger over grunnmur er utført i betong med mellomliggende bindingsverk. Yttervegger kledd med tegl, stålplater, fasadestein og noe liggende panel. Vinduer og balkongdør med isolerglass fra 1998. Flatt tak antatt tekket med papp/folie. Støpt gulv på grunn i underetasje. Støpte dekker mellom etasjene.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det at alle bygningsdeler er gitt TG1, unntatt forhold som ikke er tilstandsvurdert, herunder:
TGIU - Etasjeskiller.
TGIU - Fellesarealer.
TGIU - Oppvarming.
TGIU - Elektrisk anlegg.
TGIU - Takkonstruksjoner.
TGIU - Alarm- og signalsystemer.
TGIU - Utvendige overflater og yttervegger.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Moderniseringer og påkostninger er hentet ut ifra tilstandsrapport og selgers egenerklæring.
Vedlikehold utført av borettslaget:
- Sandblåst fasader i 2014.
- Installert viftemotorer i 2015.
- Montert nye takvifter i 2017/18.
- Oppusset fasadene på 1990-tallet.
- Omtekket taket i februar/mars 2018.
- Balkonger utvidet og innglasset i 2003.
- Tettet rundt vinduer og utvendig belistning malt i 2013.
- Byttet vinduer og balkongdører på slutten av 1990-tallet.
- Ny brann- og lydklasset dør mellom leilighet og felles oppgang.
Oppgraderinger utført av nåværende eier:
- Revet ned en lettvegg i stue i 2019.
- Malt de fleste overflater og himlinger.
- Lagt laminatgulv i entré, stue og kjøkken i 2019.
- Oppgradert kjøkken med integrerte hvitevarer i 2019.
Oppgraderinger utført av tidligere eier:
- Totalrenovert bad i 2008/09.

Standard

Kort fortalt
- Veldig pen 2-roms leilighet i 3. etasje.
- De fleste overflater er malt i nyere tid.
- Laminatgulv fra 2019 i flere rom.
- Gode parkeringsmuligheter ute.
- Innglasset balkong med fin utsikt.
- Gode solforhold først på dagen.
- Dørcalling er montert i entreen.
- Romslig, moderne kjøkken fra 2019.
- Integrerte hvitevarer og kjøkkenøy.
- Pen stue med plass til spisebord.
- Lyst og lettstelt baderom fra 2008/09.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- Et soverom med skyvedørsgarderobe.
- Lagringsplass i egen bod på 4 kvm.
- Varmtvann er inkl. i felleskostnadene.
- Kabel-TV og bredbånd er inkludert.
Entré
Leiligheten ligger i tredje etasje med adkomst via felles trapper. Vel innenfor er det en tiltalende entré, som i likhet med de fleste andre rom har lyse veggflater og enstavs laminatgulv fra 2019. Ved ytterdøren er det montert dørcalling og knaggrekke, og litt lengre inn er det plass til en kommode.
Kjøkken
Det romslige og moderne kjøkkenet var nytt i 2019 og har et funksjonelt design. De stilrene frontene er sorte, kombinert med grå laminatbenkeplate. I benkeplaten er det underlimt komposittvask med 1-greps sortlakkert uttrekkbar kran. Over de langstrukne benkeplatene er det belysning og lekre skiferfliser på veggene i bakkant. Det er avtrekk fra skråstilt kullfilterventilator og alle hvitevarer er integrert. Hvitevarene består av stekeovn, keramisk topp, oppvaskmaskin og kombiskap (kjøl/frys). Under to vinduer som bidrar til godt med lys, har kjøkkenet en kjøkkenøy med frokostplass som skaper et naturlig samlingspunkt i rommet.
Stue
Stuen er meget pen og har store vinduer som gir gode lysforhold. En glassdør fører ut til den innglassede balkongen som blir en herlig forlengelse av stuen store deler av året. Videre er stuen smakfullt innredet med enstavs laminatgulv fra 2019, panelplater malt i en lys fargetone og en dyp blå kontrastvegg. Stuens avlange utforming gir dessuten god plass til både sofa og et langbord.
Bad/wc/vaskerom
Baderommet er lyst og lettstelt og ble oppgradert i 2008/09 av tidligere eier med nye overflater, varmekabler og nytt sanitærutstyr. Overflatene er kledd med lyse veggfliser og blågrå fliser med gulvvarme. Himling er pen lyssatt med downlights. Baderomsinnredningen er i mørk, glatt utførelse. Den består av heldekkende servant på servantskap, et høyskap og lys over speil. Videre har badet vegghengt toalett, dusjhjørne med dusjdører i fastkarm og opplegg for vaskemaskin.
Soverom og garderobe
Fra stuen er det inngang til et soverom med store vinduer og god romfølelse. Rommet har laminatgulv og en blå kontrastvegg til hvite vegger for øvrig. Det er oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe på soverommet og lagringsplass i egen bod i 2. underetasje. Boden er på ca. 4 kvm og er merket med 42. Borettslaget har også fellesvaskeri med betalingssystem, felles smørebod og diverse fellesrom.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med to panelovner og gulvvarme på badet. Det er naturlig ventilasjon og mekanisk avtrekk til felles kanaler. Sikringsskapet er plassert i felles oppgang og har automatsikringer. Varmtvann leveres fra fellesanlegg. Videre er leiligheten tilknyttet dørcalling, samt kabel-tv og bredbånd. Varmtvann, grunnpakke kabel-tv og basis bredbånd er inkludert i felleskostnadene.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.11.1973, ferdigattest på fasadeendring datert 24.09.2003 og ferdigattest på etterisolering og utskifting av fasadekledning datert 29.08.1990. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommen:
Dokumentnr: 1027, tinglyst 17.03.1969
Type servitutt: Erklæring om vedtak av kommunens vannforsynings- og kloakkreglement som gjeldende for eiendommen av gårds-/bruksnr. 14/754 i Nittedal kommune.
Dokumentnr: 4525. tinglyst 12.09.1970
Type servitutt: Bestemmelser om forkjøpsrett og hjemmel til eiendomsrett. A/S Nittedal Tomteselskap skjøter og overdrar med dette til A/L Nygård Borettslag gårds-/bruksnr. 14/754.
Dokumentnr: 2604, tinglyst 05.04.1973
Type servitutt: Erklæring om vann- og kloakkledning. Eier og skjøteinnehaver av gårds-/bruksnr. 14/754 gir eier av gårds-/bruksnr. 14/877 rett til uten erstatning for grunnen å legge vann- og kloakkledning. Videre gis eier av gårds-/bruksnr. 14/877 rett til å føre tilsyn med ledningen og utføre alle nødvendige reparasjoner av denne.
Dokumentnr: 3544, tingylst 28.05.1973
Type servitutt: Bestemmelse om vei. A/L Nygård Borettslag gårds-/bruksnr. 14/754 gir eier av gårds-/bruksnr. 14/877 rett til vei på følgende vilkår:
1. Korteste vei ut til Øvre Nygård skal nyttes, nemlig samme vei som nyttes av Øvre Nygård 13.
2. Borettslaget har ingen forpliktelser til å vedlikeholde eller brøyte veien.
Dokumentnr: 6983, tinglyst 11.11.1975
Type servitutt: Erklæring om vedtak av kommunens vannforsynings- og kloakkreglement som gjeldene for eiendommen av gårds-/bruksnr. 14/754 i Nittedal kommune.
Dokumentnr: 126, tinglyst 01.10.1926
Type rettighet: Rettigheter ifølge skjøte og bestemmelse om vannledning som hefter i gårds-/bruksnr. 14/9 overført fra gårds-/bruksnr. 14/66 i Nittedal kommune. Dokumentkopi er ikke tilgjengelig hos Statens Kartverk for dokumenter eldre enn 01.01.1951.
Dagboknr. 1363, tinglyst 11.04.1969
Type rettighet: Erklæring om bebyggelse. Nittedal kommune erklærer at eiendommene med gårdsnr. 14, bruksnr. 66 og 841 gis tillatelse til å bygge nærmere enn 4 meter fra grensen til naboeiendommene med gårdsnr. 14, bruksnr. 426, 567 og 700.
Dokumentnr: 1291, tinglyst 23.02.1977
Type rettighet: Erklæring om bebyggelse. Undertegnede eier av gårds-/bruksnr. 14/851 i Nittedal kommune gir eier av gårds-/bruksnr. 14/754 i Nittedal kommune tillatelse til å oppføre garasjer i en avstand av ca. 1 meter fra deres felles eiendomsgrense. Denne erklæringen blir å tinglyse som heftelse på gårds-/bruksnr. 14/851, og kan ikke avleses uten Nittedal bygningsråds samtykke.
Kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et familievennlig og etablert boligområde på Rotnes i Nittedal kommune med kort vei til skoler på alle alderstrinn og barnehage. Det er også kort vei til butikker, buss og Nittedal togstasjon. Fra eiendommen er det nært til Rotnes barneskole, og eiendommen sogner til Nittedal ungdomsskole og Bjertnes videregående skole. Det er barnehager på Rotnes, Kruttverket og Sørli.
Av fritidsaktiviteter finnes fotballbane, lekeplass, idrettshall, svømmehall, badevann, hestesenter med rideskole og golfbane. Sentralanlegget i Nittedal ligger kort vei unna og her finner man et stort antall fotballbaner, skatepark, treningshall, friidrettsbane og en skøytebane. Det er populær badeplass ved Høldippeldammen litt nord for Nittedal stasjon, samt ved Ørfiske. Det er heller ikke langt til Movatn, Kjulstjern og mange andre flotte vann.
Rotnes er et «tur-mekka» for den friluftsinteresserte. Med store uberørte naturområder og langrennsløyper like ved, er det lett å skjønne hvorfor. Fra boligen er det få minutters gange til Sørlitangen, som er et utmerket utgangspunkt for turer i marka. Herfra går det løype mot Varingskollen og mot Ørfiske.
Varingskollen Alpinsenter ligger noen minutters kjøretur fra eiendommen. Senteret har et utmerket familietilbud med varierte bakker for alle ferdighetsnivåer, samt to serveringssteder med varmestue. Golf kan du spille på Hauger golfbane som ligger vakkert til i sydhellingen mot Hellerudsletta eller på flotte Aas gård, helt nord i bygda.
Ved Nittedal stasjon er det dagligvarebutikk med post i butikk, og her ligger også frisør. I Stasjonsvegen finner en også den hyggelige kafeen Nybrent. Joker Rotnes, Bunnpris, Coop og Rema 1000 Nittedal ligger i nærområdet. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Mosenteret, hvor det er forretninger, bank, apotek, vinmonopol og gode servicetilbud. I samme område ligger kommunens nye kulturhus. Også Lillestrøm, Strømmen og Oslo ligger godt innen rekkevidde med bil eller offentlig kommunikasjon.
Området har kollektivtilbud via buss og tog. Det er nært til Nittedal stasjon som er tilknyttet Gjøvikbanen. Herfra bruker toget ca. 30 min til Oslo. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Hagan, 13 min til Hakadal, 19 min til Skedsmokorset, 20 min til Strømmen, 30 min til Oslo sentrum og 37 min til Oslo lufthavn.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Nygård barnehage (0-6 år) 0.2 km
Rotnes FUS kulturbarnehage (0-6 år) 0.9 km
Kruttverket FUS barnehage (0-6 år) 1 km
Skoler
Rotnes skole (1-7 kl.) 1 km
Sørli skole (1-7 kl.) 1.9 km
Nittedal ungdomsskole (8-10 kl.) 0.9 km
Bjertnes videregående skole 0.7 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 16.883 kvm som tilhører borettslaget. Fra stuen er det utgang til en forholdsvis usjenert balkong på 8 kvm som ble utvidet og innglasset i 2003 - et naturlig oppholdssted morgen og kveld. Beliggenheten gir gode solforhold første del av dagen, samt fin utsikt mot sør og øst. Balkongen er innredet for å gi en illusjon av hage. Her er det gressteppe på gulvet, stikkontakt og terrassevarmer. Glassene er skyvbare og har innvendige persienner.
På fellesarealene er det lite trafikk, lekeplasser og to fine grillplasser godt egnet for sosiale sammenkomster og bursdagsfeiring. Grillplassene er omringet av tette gjerder og har plassbygde benker til flere bord. Videre er det utegrill og stemningsfull belysning. De øvrige fellesarealene er pent opparbeidet med plen, prydbusker, belegningsstein og støttemurer.

Parkering

Boligen disponerer ingen garasjeplass. Det kan søkes om å leie garasjeplass eller p-plass med strømuttak, som tildeles etter søknad og botid. Det er ellers gode parkeringsmuligheter på fellestomten og på gateplan etter områdets gjeldende bestemmelser. For ytterligere info om garasjer se borettslagets nettside www.nygaardbrl.no eller ta kontant med USBL Nittedal.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat felles innkjøring for borettslaget fra offentlig vei. Felles vedlikeholdsansvar må påregnes.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Nygårdsfeltet med plan-ID 207 datert 22.02.1968 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr. 4.215,- pr. mnd. og inkluderer: Nedbetaling av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, varmtvann og grunnpakke kabel-TV.
Felleskostnadene fordeles slik:
Driftskostnader kr. 3.089,-
Bredbånd/tv kr. 209,-
Avdrag kr. 844,-
Renter kr. 73,-
Felleskostnadene vil øke til kr. 4.227,- pr. mnd. fra 01.07.2021. Oversikt over den nye fordelingen av felleskostnadene vil bli:
Driftskostnader kr. 2.843,-
Bredbånd/tv kr. 473,-
Avdrag kr. 845,-
Renter kr. 66,-

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter og eiendomsskatten er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr. 616.512,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f. eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien bli kr. 2.219.442,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr. 18.740,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr. 49.002,- pr. 23.06.2021.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 21.806.644,- pr. 23.06.2021 og lånevilkårene er:
Sparebank 1 Ringerike Hadeland
Lånenummer: 22808908887
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Rentesats pr. 23.06.2021: 1.69% pa.
Antall terminer til innfrielse: 53
Saldo pr. 23.06.2021: 5.300.019
Andel av saldo: 49.002
Første termin/første avdrag: 30.01.2021 (siste termin 30.10.2025)
Sparebank 1 Ringerike Hadeland
Lånenummer: 22809048628
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Rentesats pr. 23.06.2021: 1.69% pa.
Antall terminer til innfrielse: 162
Saldo pr. 23.06.2021: 16.506.625
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 30.01.2021 (siste termin 30.11.2034)
Borettslaget har ikke vedtatt avtale for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr. 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr. 480,-
- Pantattest kr. 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 300 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 2.840.434,- Av dette beløpet utgjør kr. 49.002,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr. 7.450,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Simen Engebretsen og Amalie Olsen Stakvik

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet AL Nygård Borettslag.
Borettslaget består av 202 leiligheter.
Borettslagets hjemmeside er www.nygaardbrl.no.
Forretningsfører er USBL Nittedal, tlf. 67 06 74 59.
Styreleder er Dan Didriksen, tlf. 992 92 409.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt mot at man søker styret og får samtykke av naboer.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,4% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr. 39.000,-
Tilrettelegging: kr. 12.500,-
Oppgjør: kr. 5.550,-
Markedspakke: kr. 17.500,-
Visninger: kr. 3.000,- pr. visning (første gratis).
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0064/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2164

Dato

Sist oppdatert: 16. september 2021 kl. 18:03

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.