Komplett salgsoppgave

Snekkvikveien 16

890 000 kr
87 m²
5 soverom
Velkommen til Snekkvikveien 16, og denne fantastiske eiendommen på Kvenvær
Velkommen til Snekkvikveien 16, og denne fantastiske eiendommen på Kvenvær
Kart
Jan Vidar Lysbakken
Presenteres av
Jan Vidar Lysbakken
Hitra/Kvenvær
Meget idyllisk enebolig, benyttet som fritidsbolig, ved vannet | 5 soverom | Naust | Oppussingsbehov | Gode solforhold

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  890 000 kr
 • Omkostninger
  23 592 kr
 • Totalpris
  913 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1890
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  87 m²
 • Bruksareal
  90 m²
 • Tomteareal
  664,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en herlig idyll med umiddelbar tilgang til vannet!
I naturskjønne omgivelser i Kvenvær ligger denne flotte eiendommen med eget naust og solrike uteområder. Boligen har behov for vesentlige oppgraderinger så her det mulighet til å skape din drømmeplass. Her vil du kunne ha plass til hele storfamilien med flere soverom, romslige stue, skjermet kjøkken og egen spisestue. Videre har du mye lagringsplass i naust, bod og utstyrsbod. Naust restaurert 2020/21og innredet med langbord med plass til hele familien. Det er vei helt fram til eiendommen og det er kort vei til dagligvarehandel og restaurant. Her kan du nå sikre plass til hele familien i et stille og barnevennlig område, til fritidsbruk eller som fastboende.
Ta kontakt for avtale om visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Snekkvikveien 16, 7243 KVENVÆR
Kommunenummer 5056, gårdsnummer 58, bruksnummer 6, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: ca. 90 kvm.
Totalt primærrom: ca. 87 kvm.
Totalt sekundærrom: ca. 3 kvm.
1. etasje:
Bruksareal ca. 48 kvm.
Primærrom ca. 45 kvm.: Entre, gang 1 og 2, stue 1 og 2, kjøkken, bad og toalettrom
Sekundærrom ca. 3 kvm: Bod
Loft:
Bruksareal ca. 42 kvm.
Primærrom ca. 42 kvm: Gang og 4 soverom
Utgang fra spisestue til nord-øst vendt platting på ca. 3 m2.
Frittstående terrasse på ca. 28 m2.
Terrassen som selger benytter ligger like utenfor tomtegrensen, og er ikke søkt eller byggemeldt. Kjøper overtar risikoen ved forholdet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.05.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det foreligger ingen tegninger av våningshuset i kommunens meglerpakke så megler har ikke undersøkt hvordan rommene opprinnelig var betegnet.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført over 1 etasje og loft. Bærende konstruksjoner av betong og trekonstruksjoner. Boligen er oppført med etasjeskiller i trekonstruksjoner, stående på pilarer. Yttervegger i trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med plater av eternitt. Entredør med karmer av tre og glassfelt. Vinduer med karmer av tre og koblede glass, samt vinduer med 2-lags glass. Terrassedør med karmer av tre og 2-lags glass. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Huset har flere tilstandsgrader med 2 og 3, og må anses som et oppussingsobjekt.
Oppsummering av TG2 og TG3 fra tilstandsrapporten:
TG 2:
Kjøkken: Vann- og avløpsrør og overflater gulv: Tilstandsgrad gitt i hovedsak pga. alder og slitasje.
Toalettrom: Vann- og avløpsrør, innredning og overflater gulv: Tilstandsgrad gitt i hovedsak pga. alder og slitasje.
Overflater gulv øvrige rom: Det er stedvis knirk i gulvet. Vesentlig skjevhet i gulv tilbygg.
Krypkjeller: Fall mot grunnmur, skjevheter, tilsig av fukt, ingen dampsperre. Se rapport for nærmere beskrivelser.
Loft(Innredet): Helhetsvurdering: Alder/Slitasje, fuktskader ved pipe, vegg mellom soverom og trapp løs i toppen.
Loft(Uinnredet): Dårlig ventilering, spor etter gnagere, tegn til utettheter.
Innvendige trapper: Det er kun rekkverk/håndløper på en side.
Skjevhetsmåling: Det er merkbare skjevheter i stue 1 og soverom 1.
Vann- og avløpsrør, hovedstoppekran: Høy alder.
Yttervegger: Fasader inkl. kledning: Delvis råteskadet.
Vinduer og dører: Gjelder alder vindu med koblede glass og vindu fra 1987, og alder dører.
Fundamenter: Søyler/pilarer som danner fundamenter har stedvis skjevheter.
Drenering: Dreneringens tilstand har påvirkning på krypekjellerens bygningstekniske tilstand.
Vann- avløpsledninger og stikkledninger, septiktank: Brønnvann, septik fra ca 1970.
Utebod: Helhetsvurdering: Råte i dørstokken.
TG 3:
Bad: Helhetsvurdering: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Rommet har behov for total fornying.
Overflater vegger i øvrige rom: Yttervegg i tilbygg er preget av fukt i nedre del. Årsak til fukt er opptrekk fra utvendig terreng. Det er ikke tatt stilling til omfang, men er antatt å være betydelig da problemet har pågått i lengre tid.
Skorsteiner inne i boligen: Innkledd teglsteinspipe. Alle fire sider skal kunne inspiseres.
Det bemerkes at tak ikke er undersøkt: Ingen tilkomst til taket. Bygningsdelen er fuktutsatt, og er ikke undersøkt.
Oppsummering selgers egenerklæring, for utfyllende kommentarer se skjemaet i salgsoppgaven:
- Hele tilbygget er bygget for nært grunn. Tar inn og trekker vann opp i vegger. Plater på bad er ikke beregnet for våtrom, og går delvis i oppløsning i nerkant, der v ann trekker opp. Det kan forventes råte i vegger på hele tilbygget.
- Tett avløp på "gammelvask" på kjøkken, eller så er det bare avløp som har lekkasje. Lekker ned på kjøkkengulv. Utbedret lekkasje under hus. Stengekran oppe i skråningen, bør skiftes. Har ikke satt på vann enda i år, pga den dårlige stengekranen. Vann av varierende kvalitet, da den kommer fra egen brønn(lita tjønn).
- Det har ikke vært utført kontroll av ildsted. Pipe er av eldre dato. God trekk, og ingen synlige sprekker ut i fra det jeg har sett. Har registrert at askeluke under hus, ikke er festet skikkelig. Ovn er ikke rentbrennende, og mangler noen "varmeelement - magasin"
- Hele huset er skjevt, og var slik når vi kjøpte i 1999. Skjevhet merkes mest på kjøkken mot spisestue. Huset står på pæler, noen på støpt fundament
- Har observert noe museskitt, når boligen har blitt åpnet for våren. Ikke sett noe under hyttesesongen(april - oktober)
- Det er ikke "pipehatt" på pipe. For en tid tilbake, kom det inn noe fukt mellom pipe og tak. Utbedret av selger, ved å legge på murpuss og tetningsstoff utvendig
- Selges med potetkjeller(bør sees over). Råte dørstokk utebod. Sprekk innvendig rute stue. Vanskelig å åpne vinduer. Vurder barduner på naust. Ventilator på kjøkken, er ikke koblet til rør og strøm. Gulv på yttergang(tilbygg) svikter litt. Kan også se fuktutslag i gang, inn mot hovedhus. Ikke søkt om terrasse foran uthus((usikker på om dette er søknadspliktig). Fuktmerker på tak i rom, jfr lekkasje mellom pipe og tak. Tak bad henger litt. Ikke bokser rundt downlight på bad. Mangler utforing rundt vindu på soverom. Mangler også noe materiale på vegg. Noe løs materiale vegg(sees når man går ned trapp fra loft)

Standard

Oppsummering fra tilstandsrapport utført av Anticimex, datert 22.05.2022:
Bad:
Baderom fra ca. 1980. Gulv belagt med belegg. Vegger med våtromstapet. Himling av tak-ess med downlights. Vegghengt servantskap med dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Safira. Overskap med speil over servant. Dusj på gulv i hjørne med forheng. Blandebatteri fra Oras tilkoblet hånddusj. Avtrekksventil med naturlig avtrekk i himling. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Høiax varmtvannsbereder fra 2016 på ca. 120 liter plassert på gulv.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Drømmekjøkken med profilerte fronter. Gulv belagt med belegg. Vegger av malte flater. Himling av malte flater med lampepunkt. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps armatur. Kitchenboard mellom benkeplate og overskap. Benkeskapbelysning og stikkontakt under overskap. Frittstående kjøleskap med frysedel fra Zanussi og stekeovn med platetopp fra Gorenje. Husqvarna ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Synlige avløsprør av plast.
Toalettrom (ikke våtrom):
Toalettrom fra fra ca. 1970. Gulvstående toalett fra Ifø. Gulv belagt med belegg. Vegger belagt med panel og malte flater med lampepunkt. Himling av malte flater. Avtrekksventil med naturlig avtrekk plassert på vegg. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast.
Øvrige rom:
Gulv belagt med belegg og teppegulv. Vegger av malte flater og panel. Himling av malte flater, panel og tak-ess med lampepunkt i flere rom. Profilerte innerdører. Tilluftsventiler i vindu på loft.
Krypkjeller:
Inngang til krypekjeller via luke i grunnmur. Steinmasser i grunn. Fundament av betong. Overliggende etasjeskillere og pilarer av trekonstruksjoner. Panel i himling. Synlige vann og avløpsrør.
Loft-innredet:
Gulvflater belagt med belegg. Veggflater av panel. Himling av malte flater. Naturlig oppdriftsventilasjon med tilluftsventiler i vindu. Slette innerdører.
Loft-uinnredet:
Uinnredet kaldtloft over deler av boligen. Adkomst via luke. Synlige trebjelker mot underliggende etasje. Synlige taksperrer.
Ildsteder/skorsteiner innvending:
Skorstein i tegl fra ukjent år. Ildsted fra Jøtul på stue.
Innvendige trapper:
Innvendig trappegang i trekonstruksjon. Håndløper av tre.
Etasjeskiller:
Gulv mot grunn og etasjeskillere måles ved bruk av laser for eventuelle skjevheter. I utgangspunktet måles 2 rom i hver etasje (eventuelt kryssmåling i ett rom), og i hvert rom er det 5 målepunkter. Følgende rom og metode er valgt: kryssmåling av stue 1 og soverom 1.
Tekniske anlegg. VVS anlegg:
Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Høiax varmtvannsbereder på ca. 120 liter fra 2016 plassert på bad.
P-rom:
Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er i hovedetasje målt 2,05-2,14 meter takhøyde på bad, 2,05-2,28 meter i bod og entre, 1,96-2,12 meter i stue1, 2,11 meter i gang1, gang 2 og kjøkken og 1,96-2,13 meter i stue 2. Det er i loftetasje målt 1,45-2,10 meter i soverom 2, gang og soverom 1 og 1,43 -2,11 i soverom 3, soverom 4 og soverom 5.
Elektrisk anlegg:
Sikringskap med automatsikringer plassert på vegg på loft. Hovedsikringens kapasitet er 32 ampere.
Brann:
Boligen har godkjent brannvarsler og brannslukningsapparat.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning.
Dører og vinduer:
Entredør med karmer av tre og glassfelt. Vinduer med karmer av tre og koblede glass. Vinduer med karmer av tre og 2-lags glass fra 1987 og 2002. Balkongdør med karmer av tre og 2-lags flass fra ca. 1984.
Yttertak i saltakform utvendig tekket med profilerte plater av eternitt. Beslag, renner og nedløp av plast og metall. Taktekking er fra ca. år 1960.
Terrasser/platting på terreng:
Platting i tilknytning til redskapsbod på ca. 12 m2. Gulv belagt med terrassebord og rekkverk av tre. Rekkverkshøyden målt til 59 cm.
Utgang fra spisestue til terrasse på ca 3 m2. Gulv belagt med terrassebord.
Frittstående terrasse på ca. 28m2. Gulv belagt med terrassebord.
Grunnmur, fundamenter:
Bjelkelag på søyler fra byggeår.
Drenering:
Dreneringen er fra ukjent årstall. Nedløpsrør for takvann er avsluttet over bakkenivå. Svakt skrånende tomt.
Forstøtningsmurer:
Diverse forstøtningsmurer av stein.
Stikkledninger og tanker: Vannledning tilknyttet privat brønn. Utvendig hovedstoppekran er ikke inspisert. Boligen har brønnvann. Ingen fremlagt dokumentasjon på vannkvaliteten. Selgers opplysning: hovedstoppekran er klar for utskifting. Septiktank etablert ca. 1970
Frittstående byggverk - Naust:
Frittstående naust på ca. 17 m2 i trekonstruksjoner. Bjelkelag belagt med terrassebord, stående på fundament av stein. Yttervegger i bindingsverk utvendig kledd med stående trepanel. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med profilerte stålplater. Beslag, renner og nedløp i metall.
Frittstående byggverk - Bod:
Frittstående bod på ca. 11 m2. Yttervegger i betong. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med profilerte stålplater.
Frittstående byggverk - Utstyrsbod:
Frittstående redskapsbod 8 m2 i trekonstruksjoner. Vegger i bindingsverk utvendig kledd med stående trekledning. Yttertak i pulttaksform utvendig tekket med profilerte stålplater.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Vedovn og elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1890
Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.
Naust satt opp 2021 er satt opp på samme plass som tidligere naust og er samme størrelse. Tiltaket er ikke omsøkt hos kommunen, og kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
1968/124-2/63 13.01.1968 BESTEMMELSE OM VEG
Rettighet hefter i: KNR: 5056 GNR: 58 BNR: 2
Bestemmelse om naustplass
Bestemmelse om septiktank m.v.
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om vannrett
- Parsellen har rett til å bruke gårdens vannkum, og bruksrett til veg etter den gamle gårdsvegen. Videre har parsellen rett til nausttomt ved vannet etter anmodning av eier, samt rett til gangsti parasellen har rett til å føre kloakk i lukket grøft over selgers eiendom og rett til å anlegge septikktank.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Snekkvikveien 16 ligger idyllisk til på Kvenvær, ved Snekkvikbukta. Eiendommen ligger ved sjøen og innbyr til fantastiske naturopplevelser. Fra boligen er det ca. 5,5 km til dagligvarehandel og Helsøysund skole. Kvenvær byr også på marina med restaurant som serverer kortreist mat og pub hvor det arrangeres pubkvelder og konserter. Hitra byr på fantastiske naturopplevelser både til lands og til vanns. Det er 40.2 km til Fillan med flere dagligvarebutikker, klesbutikker, restauranter, byggevaresenter m.m.

Adkomst

Fra Fillan følg Hitterveien og FV 714 mot Kvenvær. Ta deretter av til venstre og til FV 713 ved skilting til Kvenvær. Følg veien til Snekkvika, kjør over brua og ta til venstre. Følg Snekkvikveien. Eiendommen ligger på venstre side når du kommer til bukta.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Helsøysund skole (1-7 kl.) 5.9 km
Fillan sentralskole/ Hitra ungdomsskole (1-10 kl.) 40.2 km
Guri Kunna vgs Hitra 40.2 km
Guri Kunna vgs Frøya 51.6 km
Barnehager:
Kvenvær oppvekstsenter 5.9 km
Dagligvare:
Joker Kvenvær 9 min med bil
Sport:
Helsøysund skole - Gymsal 9 min med bil
Kvenvær ballbane 10 min med bil
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på ca. 664,3 kvm. Delvis skrånende med ryddede arealer, opparbeidet med plattinger, plenarealer og diverse beplantning. Tomten er skylddelt og kan ha noen avvik.

Parkering

Parkering på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet privat vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for vannledninger til boligen.
Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til LNFR i henhold til kommuneplanens arealdel datert 07.09.2017.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 609,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen. Årlige kostnader til renovasjon kr. 2.021,25.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 1.400,- pr. år. / 2781 kwh. pr. år.
Årlig nettleie ca. kr. 3.500,-
Boligen har en årlig forsikringspremie på bolig kr 3.045,-, naust kr 141,- og uthus kr 47,-.
Vegavgift til Snekkvik veglag er ca. kr. 1.000,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 397 070,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 429 452,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 913 592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tommy Nytoft og Merethe Nytoft

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 20.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0169/21
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.21169

Dato

Sist oppdatert: 11. november 2022 kl. 13:01

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.