Nesttun

Hardangervegen 170

Prisantydning

2 990 000 kr

Omkostninger: 75 972 krTotalpris: 3 065 972 kr
Etasje
2
Byggeår
1922
Soverom
6
Areal (P-ROM/BRA)
245 m² / 292 m²
Tomteareal
6943.1 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet

Stor enebolig med 6 soverom og stor tomt på ca 7 mål - behov for oppussing!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Stor innholdsrik enebolig i naturskjønne omgivelser. Privat innkjørsel med god plass til parkering på egen tomt. Boligen inneholder hele 6 soverom, badstue, stue, TV-stue, kjøkken, grovkjøkken, 3 toalett-rom m.m. Her bor du i landlige omgivelser kun en kort kjøretur fra Nesttun sentrum. Her finner du det meste du trenger av daglige fasiliteter og bybanen som tar deg til sentrum, flesland og Lagunen storsenter. Innen 10 minutters kjøring finner du flere skoler og barnehager, samt idrett- og treningstilbud. For den turglade er det kort vei til flere fine fjellturer, bla. på Austefjellet, Skåldalsnipa, samt Gullfjellet som byr på nydelig utsikt over Hordaland når du når toppen på 987 moh. Enebolig og uthus har generelt eldre standard og modernisering må påregnes. 

Eiendommen

Hardangervegen 170, 5226 NESTTUN 
Gårdsnummer 6, bruksnummer 30, seksjonsnummer 0, kommunenummer 4601

Områdebeskrivelse

Velkommen til Hardangervegen 170. Eneboligen ligger for seg selv med egen innkjørsel i naturskjønne omgivelser langs Hardangerveien. Selvom boligen har en landlig beliggenhet er det ca. 5 minutters kjøretur til Nesttun sentrum som byr på det meste av daglige fasiliteter. Her finner du flere dagligvarebutikker og gode shoppingmuligheter blant annet på Amfi Nesttun. Her finner du også bybanen som lett tar deg til Bergen sentrum, Lagunen storsenter og Flesland. Innen 10 minutters kjøring finner du flere skoler og barnehager, samt idrett- og treningstilbud. For den turglade er det ikke langt unna flere fine fjellturer på blant annet Austefjellet, Skåldalsnipa, samt Gullfjellet som byr på nydelig utsikt over Hordaland når du når toppen på 987 moh.

Veibeskrivelse

Fra Nesttun sentrum tar du 2. avkjørsel i rundkjørngen inn på Hardangervegen forbi Midtun skole som da vil ligge på høyre side. Fortsett rett frem på Hardangervegen i noen km (ca 4,3). Ta av avkjørsel på venstre side etter du passerer hvor tidligere Helldal skole var lokalisert. Boligen har en privat avkjørsel. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Akasia Sædalen Barnehage (0-6 år) 
Espira Helldalsåsen (0-6 år) 
Fana gårds- og friluftsbarnehage (1-6 år)
Ulsmåg skole (1-7 kl.)
Kringlebotn skole (1-7 kl.)
Paradis skole (1-7 kl.)
Slåtthaug skole (8-10 kl.)
Hop skole (8-10 kl.)
Slåtthaug videregående skole
Rudolf Steinerskolen vgs.

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 311 kvm
Totalt bruksareal: 292 kvm
Totalt primærrom: 245 kvm

Uthus i hagen er på 76 kvm og beregnes som sekundærrom. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.11.2019 utført av Byggoppdrag Prosjekt Roy Nordanger. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Stor tomt som består i hovedsak av eneboligen og et gammelt driftsbygg, opparbeidet med gruset innkjørsel, plen, uteplass, prydbusker og naturtomt.

Parkering

Parkering på egen tomt hvor det er god plass til flere biler. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei. 

Eiendommen får vann fra privat brønn. Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon. 

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre. 

Fundamentert på antatt fast grunn, anrettet med drenerende masser og planert. Fundament av sparestein/naturstein. Tørrmuret grunnmur delvis forblendet/ fuget med puss/ betong på eldste del. Tømret konstruksjon/ reisverk av tømmer, utlektet og kledd med liggende enkelfalset bordkledning som har overflatebehandling med beis eller maling. Saltakkonstruksjon av trevirke. tekket med betongtakstein og med gavelsteinsavslutning over vindskier. Etasjeskillere er bjelker av tre med bærende undergulv.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

Tg2 satt på grunnmur grunnet alder og at den bør pusses med vanntett puss. 
Tg2 satt på drenering grunnert alder iht, forventet levetid. 
Tg3 satt på hovedinngangsdør og skyvedør til altan. Inngangsdøren har fått tilstandsgraden grunnet stor slitasje og skyvedørsbeslag er defekt.
Tg2 satt på flere av vinduene i underetasjen og på balkongdør ved grovkjøkken. Tilstandsgraden er satt på vinduene grunnet treg gange da dørblad tar borti karm og på balkongdør grunnet defekt lås. 
Tg2 satt på takkonstruksjon grunnet alder/forventet levetid. 
Tg2 satt på taktekking grunnet alder og mosevekst. 
Tg3 satt på takvindu. Tilstandsgraden er satt på takvindu på baderom i 2.etg. grunnet stor slitasje, råte og utetthet. Takvindu på soverom 2 har fått tilstandsgrad 2 grunnet alder og misfarget karm. 
Tg2 satt på takrenner og nedløp grunnet alder.
Tg2 satt på terrasse grunnet alder og undertekkingens beskaffenhet. 
Tg2 satt på pipe grunnet alder på puss og beslag. 
Tg2 satt på rom underterreng i forbindelse med drenering. 
Tg3 satt på baderom grunnet høy alder, stor slitasje og diverse andre punkter under tiltak/konsekvens i tilstandsrapporten s. 13.
Tg2 satt på bad-dusjrom i underetasje grunnet høy alder og behov for forbedret ventilasjon. 
Tg2 satt på vaskerom grunnet behov for forbedret ventilasjon og lecavegger bør pusses og overflatebehandles. 
Tg2 satt på toalettrom i underetasjen grunnet behov for oppgradering. Alle toalettrom bør få bedre ventilasjon. 
Tg2 satt på kjøkken grunnet slitasje på innredning og gulv. 
Tg2 satt på innvendige overflater grunnet stor bruksslitasje og behov for oppgradering og vedlikehold. 
Tg2 satt på innvendig trapp grunnet for stort mellomrom mellom trinn som ikke oppfyller dagens krav. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Det foreligger ferdigattest på tilbygg datert 09.06.1982. Denne kan fås ved henvendelse til megler. 

Ferdigattesten omfatter ikke diverse merknader, herunder:
Det må monteres luftespalte i samtlige bad/wc.
Badstue er ikke ferdig innredet.
Tak over inngangsparti må sikres med rekkverk. 
Ildsteder ikke montert. 
Ventilasjonsskalaer på loft må isoleres. 
Samtlige fjellskjæringer rundt huset må sikres med rekkverk. 
Takvannet må ledes forskriftsmessig bort fra huset. 

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Boligen er å anse som ett oppussingsobjekt og har behov for modernisering. Boligens tilstand er beskrevet under punktet bebyggelse og byggemåte. 
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Varmekabler i gulv i hall, vaskekjeller og dusjrom i underetasje, samt baderom i 2. etg. Varmepumpe i trapp og badstuovn. Peis i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 6 servitutter på eiendommen og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:
Dagboknr: 900244, tinglyst01.07.1924, type heftelse: Bestemmelse om gjerde. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. 
Dagboknr: 901005, tinglyst: 22.07.1924, type heftelse:  Bestemmelse om vannledning. Gjelder rett på å grave brønn og vannledning over annen eiendom.
Dagboknr: 300330, tinglyst: 24.01.1938, type heftelse: Skjønn. Gjelder grunnavståelse til omlegging av vei Bergen- Øystese 
Gjelder denne registerenheten med flere.

De øvrige servituttene omhandler: Registrering av grunn, utskilt tomt. 
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanen ved plannavn: Kommuneplanens arealdel 2018, planID: 65270000, datert 19.06.2019 avsatt til LNF-område. I områder som bli lagt ut til LNF-område i kommuneplanen, er det ikke tillatt med annen bygge- og anleggsvirksomhet enn den som har direkte tilknytning til landbruk eller stedbunden næring (tradisjonell landbruksvirksomhet).

Hensynssoner faresone i kommuneplanen
PlanID: 65270000. Beskrivelse: Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og
flomskred og snøskred. Dekningsgrad 32,4%

Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen 
PlanID: 65270000. Beskrivelse: Vei støy - gul sone. Dekningsgrad 49,3%.

Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen
PlanID: 65270000. Beskrivelse: Vei støy - Rød sone. Dekningsgrad: 50,7%

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper. Det er bo og driveplikt på eiendommen.  

Kontakt megler for mer informasjon.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR69.19136

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 13 546,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. 

Eiendomsskatten er kr 8101,6,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000 - 23.000,- pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 12.000. 
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på 
kr 600 pr. mnd. Selger har ikke opplyst om router medfølger ikke. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.286.485,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr.  4.631.346,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 75.972.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 
(FOR REKKEHUS ER PRIS 9.900/KR 7.100,- uavhengig av eieform)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 40.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen: kr 6.000,-
Fotopakke: kr 7000,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Hamza Yousaf Choudhary
Eiendomsmegler MNEF

Hamza Yousaf Choudhary

Telefon
Mobil 94112222

Lurer du på noe

Hamza svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.