Komplett salgsoppgave

Skogvegen 19B

5 750 000 kr
153 m²
4 soverom
Velkommen til Skogvegen 19 B!
Velkommen til Skogvegen 19 B!
Rålekker nyoppført bolig med høy standard. Nydelig sjøutsikt over Byfjorden. Dok.avgift kun kr. 18.750,-

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  5 750 000 kr
 • Omkostninger
  20 092 kr
 • Totalpris
  5 770 092 kr
 • Byggeår
  2021
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  153 m²
 • Bruksareal
  158 m²
 • Tomteareal
  1 078 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nyoppført rålekker funkisbolig på hele 153 m² p-rom. Nydelig utsikt fra 2 etasje over byfjorden og meget gode solforhold. Boligen har gjennomgående høy standard med blant annet to lekre helflisede bad/wc, moderne og stilfullt kjøkken fra kvalitetsleverandøren Drømmekjøkkenet, hele 4 flotte soverom. Hovedsoverommet har walk-in garderobe og ensuit løsning med direkte adkomst til bad/wc. Fliser på gulv også i gang/hall i 1 etg. Stor stue på hele 56 m². Vaskerom i 1 etg. med egen utgang til gårdsplassen. Listfrie overganger fra gulv til tak, og slette malte overflater i moderne farger. Stilig utvendig design med moderne funkisstil på boligen. Særdeles barnevennlig område med kort gangavstand barnehage, barneskole og ungdomsskole. Badeplasser, turområder og idrettsbane like ved. Bør oppleves!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skogvegen 19B, 5306 ERDAL
Kommunenummer 4627, gårdsnummer 4, bruksnummer 1307, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 158 kvm
Totalt primærrom: 153 kvm
Bruksareal: 158 kvm.
Primærrom:
1. etasje 74 kvm: Entre/gang/trapp, 3 soverom, bad/wc og vaskerom.
2. etasje 79 kvm: Stue/kjøkken/trapp, soverom, omkledningsrom og bad/wc.
Sekundærrom:
1. etasje 5 kvm: Sportsbod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.02.2022, utført av Kåre Andreassen.

Standard

Drømmebolig- Boligen har gjennomgående høy standard med blant annet to lekre helflisede bad/wc med vegghengt toalett og stilfulle baderomsmøbler. Bad/wc i 1 etasje er stort, 8,8 m², og har også dobbel dusj. Moderne og delikat kjøkken fra kvalitetsleverandøren Drømmekjøkkenet med integrerte hvitevarer. Hele 4 flotte soverom. Hovedsoverommet, 13,6 m², har walk-in garderobe 3,1 m², og ensuit løsning med direkte adkomst til bad/wc, 4,3 m² . Fliser på gulv også i gang/hall i 1 etasje. Stor stue på hele 56 m², med utgang til veranda på 10,7 m² med magisk utsikt over Byfjorden. Stort vaskerom i 1 etasje på 9,4 m², med fliser på gulv og egen utgang til gårdsplassen. Listfrie overganger fra gulv til tak, og slette malte overflater i moderne farger. LED spotter i tak. Ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Lekker peisovn i stue fra Nordpeis. Meget pen trapp mellom etasjene fra Stryntrappen av typen Fauna med trinn i eik og vanger i samme farge som kontrastvegg. Trekkerør til gårdsplass for fremtidig ladestasjon til el.bil. Gjennomgående lekkert parkettgulv av typen Boen eik concerto hvit i hele boligen. Garderobeskap i alle soverom og full innredning i walk-in garderobe. Stilig utvendig design med moderne stram funkisstil på boligen. Utvendig flott LED belysning.

Oppvarming

Vedovn i stue, ellers elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ferdigattest er rekvirert av utbygger/ selger, og er ifølge utbygger/selger nært forestående. Utbygger skal besørge at ferdigattest foreligger, og er således økonomisk ansvarlig for dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 4517 Tinglyst 25.08.1948, type heftelse: Gjelder forlik angående bruk av veg.
Dagboknr. 493386, tinglyst 20.06.2007, type heftelse: Bestemmelse om veg.
Dagboknr. 14907, tinglyst 06.01.2021, type heftelse: Bestemmelse om veg.
Seksjoneringsbegjæring datert 27.12.2021 kan fås ved henvendelse til megler.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har nydelig beliggenhet med svært fin sjøutsikt over Byfjorden og svært gode solforhold.
Barnevennlig boligområde.
Kort gangavstand til barnehage, barneskole og ungdomsskole. Kort gangavstand også til idrettsbane, turområder, badeplasser med mer. Busstopp like ved boligen.
Nærmeste butikksenter er på Florvåg med diverse servicetilbud. Ca. 8 min med bil til Kleppestø med kommuneadministrasjon og hurtigbåtterminal, med avganger til Bergen sentrum.
Kleppestø senter har alle nødvendige service tilbud.
12 - 15 min til Ravnanger med senter, bensinstasjon, post, verksted, videregående skole, idrettshall og baner mm.

Adkomst

Følg veien over Askøybroen, ta av til høyre på broen mot Kleppestø. Følg veien videre i retning Florvåg og Erdal. Ta inn til venstre i Skogvegen, og boligen ligger ca. 100 meter lengre oppe. Stikkvei til høyre i Skogvegen.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Fridahuset Steinrusten barnehage
Furuly barnehage
Erdal barnehage
Skoler:
Erdal Barneskole
Erdal Ungdomsskole
Hop Videregående skole
Askøy videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eier tomt på 1078 kvm. Tomten er meget pent opparbeidet med plenareal, flotte murer, gangveier med belegningsstein, asfaltert innkjørsel og parkeringsplass og noe beplantning.

Parkering

Asfalterte biloppstillingsplasser. Trekkerør til el.bil lader fra boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 13.12.2012 er avsatt til: Boligbebyggelse, Nåværende.
Kommuneplaner under arbeid: ID: 9002. Navn: Kommuneplanens arealdel 2018-2030. Status: Igangsatt. Plantype: Kommuneplanens arealdel.
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 50 meter fra eiendommen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er stipulert til kr 15.262,-. Her er det tatt utgangspunkt i standardsatser opplyst av Askøy kommune i henhold til boligens størrelse. I dette inngår gebyr for vann og avløp. Renovasjon faktureres direkte av BIR og er ikke tatt med i beregningsgrunnlaget foran.
Strømforbruk er stipulert til ca. 15.000 kWh. Iht. Fjordkraft er gjennomsnittlig strømforbruk for leiligheter ca. 9.000 kWh, for rekkehus/tomannsboliger ca. 15.000 kWh. og for eneboliger ca. 20.000 kWh pr. år.

Formuesverdi

Da boligen selges som en nyoppført bolig er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2020 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 750.000,- for denne boligen, og andel dokumentavgift utgjør således kr. 18.750,-. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
5) Total kjøpesum for boligen inkludert omkostninger er: kr. 5.970.092,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Miso Eiendom AS

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Kjøper må sette seg inn i selgers egenerklæring samt salgsoppgaven før bud inngis. Eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen er en nyoppført bolig som ikke har vært brukt som bolig i mer enn ett år og selges etter avhendingslovens bestemmelser.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 14.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Askøy: kr 6.000,-
Fotopakke: kr 8.000,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 75-0011/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Askøy
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR75.2211

Dato

Sist oppdatert: 03. oktober 2022 kl. 14:46

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.