Komplett salgsoppgave

Svendsekroken 8

7 750 000 kr
189 m²
6 soverom
Velkommen til Svendsekroken 8!
Velkommen til Svendsekroken 8!
Fredrik Engebråten
Presenteres av
Fredrik Engebråten
Tranby
Stor og innholdsrik enebolig med utleiedel i underetasjen. 6(7) sov. Attraktiv og barnevennlig beliggenhet. Garasje.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  7 750 000 kr
 • Omkostninger
  194 920 kr
 • Totalpris
  7 944 920 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1993
 • Soverom
  6 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  189 m²
 • Bruksareal
  196 m²
 • Tomteareal
  835,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor og innholdsrik enebolig med 3 etasjer.
 • Vinkelstue med frittstående peisovn
 • Kjøkken med opplegg for frittstående hvitevarer
 • Bad i 1. etg fra 2003 med dusjnisje og varmekabler
 • Bad i 2. etg fra 2001 med badekar og varmekabler
 • 3-roms utleiedel i u. etg med eget inngangsparti og terrasse
 • Romslig veranda som strekker seg rundt store deler av boligen
 • Eiendommen har gode solforhold og fin utsikt
 • Parkering i garasje og godt med biloppstillingsplasser på gårdsplass
 • Beliggende i blindvei og grenser til kommunalt grøntareal
 • Fin beliggenhet i stille og rolige omgivelser
 • Svært barnevennlig, veletablert og attraktivt boligområde
 • Kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Svendsekroken 8, 3409 TRANBY
Kommunenummer 3049, gårdsnummer 145, bruksnummer 378, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 196 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 189 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 7 kvm
Primærrom
Underetasje (utleiedel):
64 kvm: Entré, gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.
1. etasje:
68 kvm: Stue, spisestue, kjøkken, bad og hall.
2. etasje:
57 kvm: Gang, bad og 4 soverom.
Sekundærrom
Underetasje (utleiedel):
4 kvm: Bod.
1. etasje:
3 kvm: Bod.
Deler av 2. etasje er ikke av måleverdig areal pga. lav takhøyde under skråtak.
Garasje
BRA/S-rom: 47 kvm (garasje og bod).
Garasjekjeller
P-rom: 35 kvm (Tv-stue, bad og badstue).
S-rom: 6 kvm (Bod).
Rom som avviker fra godkjente byggetegninger ifbm. rom for varig opphold: Innredet rom i garasjekjeller (tv-stue, bad og badstue). Se mer informasjon under punktet ferdigattest.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Nils Magnus Graff Fossnes. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur av lettklinkerblokker/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner med stående trekledning. Yttertak med saltakform av trekonstruksjon tekket med takstein. Ytterdører med glassfelt fra ukjent årstall. Vinduer og balkongdører med to-lags glass og karmer/rammer av tre fra byggeår, 1996, 2001, 2020, 2022 og ukjent årstall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Fra gårdsplassen er det adkomst til boligens inngangsparti og trappeadkomst til underetasjen. Sydøstvendt terrasseplatting på ca. 9 kvm i tilknytning til inngangspartiet og veranda som strekker seg rundt store deler av boligen.
1. etasje
Stue/spisestue: Vinkelstue med sofaområde og spiseplass. Frittstående peisovn med palte på gulv og malt murvegg. Downlights i tak (ca. 2010). Laminat på gulv, panel på vegger og panel i himling. Deler av stuen er opprinnelig byggemeldt som soverom. Utgang til veranda.
Kjøkken: Over- og underskap samt høyskap i hvit og profilert utførelse. Flislagt felt over benkeplate av heltre. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum og ventilator. Opplegg for oppvaskmaskin, komfyr og frittstående kjøleskap. Mulighet for spiseplass. Laminat på gulv, malte vegger og plater i himling.
Bad 1: Badet er fra 2003. Nedfelt servant i servantinnredning med underskap, høyskap og vegghengte skap. Innredning er i hvit og profilert utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjnisje med glassdør. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og plater i himling.
Hall: Trappegang til 2. etasje. Downlights i tak. Laminat på gulv, malte vegger og panel i himling.
2. etasje
Gang: Trappegang til 1. etasje. Plassbygd skyvedørsgarderobe med tilgang til romslig bod i knevegg. Laminat på gulv, malte vegger og plater i himling.
Bad 2: Badet er fra 2001. Heldekkende servant over servantskap i hvit og profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på vegghengte skap. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og frittstående badekar. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og plater i himling.
Soverom 1: Garderobeløsning i hvit og glatt utførelse. Laminat på gulv, malte vegger og plater i himling. Utgang til sydvestvendt balkong på ca. 5 kvm.
Soverom 2: Laminat på gulv, malte vegger og plater i himling.
Soverom 3: Laminat på gulv, malte vegger og plater i himling.
Soverom 4: Laminat på gulv, malte vegger og plater i himling.
Underetasje (utleiedel)
Stue: Stue med sofaområde, delvis åpen løsning mot kjøkken. Peisovn. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til overbygget sydvestvendt terrasse på ca. 13 kvm.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra ca. 2009. Over- og underskap samt vitrineskap i hvit og profilert utførelse. Kjøkkenpaneler over benkeplate av laminat. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum og ventilator. Opplegg for oppvaskmaskin, komfyr og frittstående kjøleskap. Mulighet for spiseplass. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
Bad: Heldekkende servant over servantskap i mørk og glatt utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Belegg på gulv, baderomsplater på vegger og malt himling.
Soverom: Garderobeskap i hvit og glatt utførelse. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
Soverom: Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
Innredet garasjekjeller
Tv-stue: Rommet er innredet som tv-stue. Rommet er ikke godkjent for varig opphold.
Bad: Rommet er innredet som bad. Badet er fra 2005. Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjhjørne med skyvedørsramme. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og plater i himling. Rommet er ikke godkjent for varig opphold. Tilgang til badstue.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Utvendige trapper: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Bad (1. etg): Manglende ventilasjonsspalte mellom dør/terskel, riss/sprekker i flisfuger (dusjsone), riper/sår i himling, slitt samt stedvis riss/sprekker i flisfuger (dusjsone) og for lite lokalfall i dusjsone.
- Bad (2. etg): Stedvis sprekker på elastisk flisfuge (mellom gulv og vegg), usikkerhet om slukmansjett samt klemring er benyttet/montert korrekt og for lite lokalfall rundt sluk.
- Bad (u. etg): Svertesopp/misfarging på elastisk flisfuge (mellom vegg og servant) og muggsopp i himling.
- Bad (garasjekjeller): For lite lokalfall i dusjsone.
- Øvrige rom: Glippe/spalte mellom gulv og fotlist i stue.
- Rom under terreng (u. etg): Manglende ventilering, ikke mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking og dørblad til enkelte innerdører har kontakt med terskel/karm.
- Loft (innredet): Ikke tilfredsstillende ventilasjon på soverom og stedvis noe knirk i gulv.
- Loft (uinnredet/råloft): Noe deformasjon/nedbøying på undertaksplater samt luftepapp, stedvis fuktmerker/skjolder på undertak og deler av undertaket er mangelfullt festet/skadet.
- Badstue i garasjekjeller: Ikke tilkomst til konstruksjon for tilstrekkelig undersøkelse og anbefalt gjennomgang av personell med spesialkompetanse.
- Innvendige trapper: Trappeløp oppfyller ikke dagens krav.
- Elektrisk anlegg: Ikke fremlagt samsvarserklæring på anlegg/arbeid (montert etter år 1999).
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Stedvis sprekker i kledning.
- Dører: Skade på ytterdør (u. etg).
- Balkong: For lav rekkverkshøyde.
- Drenering: Manglende topp/luftelist på grunnmursplast.
- Frittstående byggverk (garasje): Tegn som kan tyde på fuktproblemetikk og dampsperre på utlektet kjellervegg som tilsier at konstruksjonen er mer utsatt for fuktproblematikk.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
- Bad (u. etg): Sprekker samt utettheter på gulvbelegg (v/våtsone), gulvbelegget må byttes/repareres og veggmembran pga. alder.
- Ildsteder/skorsteiner innvendig: Sprekk i glass på ildsted (u. etg).
- Brann: Manglende rømningsvei fra garasjekjeller.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Peisovn i stue (1. etg). Peisovn i stue (u. etg). Varmekabler i gulv på alle bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2020, utført av Drammenregionens brannvesen IKS og alt er funnet i orden.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.12.2000, som omfatter oppføring av bolig med hybel/sokkelleilighet.
Det har blitt utstedt godkjente byggetegninger for boligen datert 06.05.1993, for fasadeendring datert 25.10.1996, for veranda/terrasse datert 26.05.1997, for garasje datert 24.12.1997 og for påbygg av ark datert 25.07.2001.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Garasjen har blitt utvidet og rom i garasjekjelleren har blitt innredet til rom for varig opphold, tiltakene avviker fra utstedte godkjente byggetegninger datert 24.12.1997. Megler anfører at det ikke foreligger dokumentasjon på søknad til kommunen eller godkjenning av kommunen vedrørende det utførte tiltaket. Konsekvensene av fortsatt ulovlig bruk vil kunne medføre at kommunen starter ulovlighetsoppfølging. Dette kan innebære pålegg om opphør av bruk og retting, tvangsmulkt og/eller overtredelsesgebyr.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Dagboknummer: 411786
Tinglysningsdato: 30.12.1986
Servitutten omhandler: Regulerte lekeområder skal opparbeides og vedlikeholdes i fellesskap. Rett for kommunen å anlegge samt vedlikehold ledninger på eiendommen. Rett til anleggelse samt vedlikehold av vannledninger over andre eiendommer. Byggeforbud og forbud mot beplantning over ledningstraseer.
Dagboknummer: 11127
Tinglysningsdato: 13.08.1993
Servitutten omhandler: Regulerte lekeområder skal opparbeides og vedlikeholdes i fellesskap. Rett for kommunen å anlegge samt vedlikehold ledninger på eiendommen. Rett til anleggelse samt vedlikehold av vannledninger over andre eiendommer. Byggeforbud og forbud mot beplantning over ledningstraseer.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en fin beliggenhet i stille og rolige omgivelser. Den ligger i ytterkant av boligfeltet og har dermed fin utsikt nedover Lierdalen. Eiendommen grenser til kommunalt skogsområde/grøntareal. Beliggende i blindvei som medfører lite trafikk og ingen gjennomgangstrafikk. Nærmiljøet kan beskrives som svært barnevennlig, veletablert og attraktivt. Dette er et attraktivt boligområde på Tranby og det er mange barnefamilier i nabolaget.
Det er gangavstand til flere barnehager, Hennummarka barneskole og Tranby ungdomsskole. Over hele boligområdet er det opparbeidet interne gangstier, noe som gjør bl.a skoleveien trygg. Marka ligger i umiddelbar nærhet og har flotte turmuligheter både om vinteren og sommeren. Det kan nevnes bl.a. Kraftkollen, Vestmarka, Høgdaskogen og Kjekstadmarka. Oppkjørte skiløyper ved gangveien rett på oversiden av boligen. Kort vei til ny og stor dagligvarebutikk (Kiwi) i bunnen av Ringveien. Nede på Tranby er det bl.a. dagligvarebutikk, lege, tannlege, bibliotek, idrettshall og fotballbaner. Kort vei til Liertoppen kjøpesenter og Bauhaus.
Lier IL er aktive innen bl.a allidrett (BIG), fotball, ski og håndball. Egen idrettsplass og idrettshall på Tranby. Andre fritidsaktiviteter på Tranby er: Turn, badmintonklubb, taekwondo, innebandy, skolekorps, Røde Kors, kulturskolen m/musikk, teater og dans. For mer detaljert info om fritidsmuligheter se www.lier.kommune.no eller www.lieril.no.
Kort gangavstand til bussholdeplass langs Ringveien med gunstige avganger til Asker og Drammen, se www.brakar.no for rutetider. Langs Joseph Kellersvei (i bunnen av Ringveien) går det buss til Oslo via Sandvika, Lysaker og Skøyen med hyppige avganger om morgenen og ettermiddagen. Asker togstasjon og Drammen togstasjon med regelmessige avganger, retning Kongsberg, Oslo og Sandefjord, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager: Akebakken barnehage (i umiddelbar nærhet), Hennummarka barnehage, Gunnersbråtan barnehage. Alle innen gangavstand.
Skoler: Hennummarka barneskole innen kort gangavstand og Tranby ungdomsskole innen gangavstand. Lier videregående skole og St. Hallvard videregående skole med skolebussforbindelser.
Det ligger flere videregående skoler i Asker og Drammen, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 835,8 kvm. Delvis skrånende tomt som er pent opparbeidet med grøntarealer. Gårdsplassen er belagt med belegningsstein.
Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Ved nøyaktig oppmåling kan avvik forekomme, og kjøper aksepterer dette.

Parkering

Parkering i frittstående garasje med leddport.
Øvrig er det godt med biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for Tranby 3 Felt O3-O4 datert 13.12.1991. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplan for Lier Arealdelen 2019-2028 datert 18.06.2019. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 14.548,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2021. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 5995,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Samarbeid renovasjon, 2022.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 18.000-22.000 kWh pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie via Fremtind på kr 2.946,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett og har kostet ca. kr 1.000,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet.
Nåværende eier har installert alarm tilknyttet Verisure alarmsentral og koster ca. kr 5.460,- pr. år. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 462 886,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 5 266 389,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7 944 920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marit Leirvik Juntti og Per-Jonas Juntti

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,55% av salgssummen
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0310/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22310

Dato

Sist oppdatert: 22. august 2022 kl. 12:44

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.