Sjøparken/Stavern

Agnes Brygge 61 - Leilighet 4 B31

Prisantydning

11 400 000 kr

Omkostninger: 288 722 krTotalpris: 11 688 722 kr
Etasje
3
Byggeår
2017
Soverom
4
Areal (P-ROM)
146 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
3 752 kr

Unik påkostet leilighet på 149 kvm med bla. fire soverom og 3 bad - 50 kvm takterrasse med fantastisk utsikt - ingen boplikt!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Sjøparken og Agnes Brygge 61, en unik leilighet med helt fantastisk utsikt og byggets største takterrasse!
Leiligheten har mange flotte uteplasser samt heis, garasje og båtplass.

Leiligheten ble ferdigstilt i november 2017, fremstår svært delikat, forsiktig brukt og nærmest som ny.

Leiligheten er vesentlig påkostet utover prosjektstandarden. Det kan bla. nevnes:
Plassbygde senger og garderobeløsninger. Oppgradert EL-anlegg, klargjort for KNX smarthouse løsning. Det er bygget et ekstra bad. Kjøkkenet ble oppgradert til en mer ekslusiv modell og er levert med hvitevarer fra Miele. Videre ble gulvene oppgradert med gulvvvarme og en annen parkett. Spesiallaget smijernsdør fra entré til kjøkkenet. Innerdører og trappen inne ble også oppgradert.

Eiendommen

Agnes Brygge 61 - Leilighet 4 B31, 3290 STAVERN 
Gårdsnummer 4046, bruksnummer 324, seksjonsnummer 31, kommunenummer 3805

Områdebeskrivelse

Velkommen til Sjøparken og Agnes brygge - et paradis med kort vei til det meste!

Agnes brygge ligger flott til med gangavstand til Stavern sentrum. Stavern byr på flere hyggelige spisesteder, fine turområder, bryggeliv og Fredriksvern verft, for å nevne noe.
Mathandelen kan gjøres på Rema 1000 og Extra, som er nærmeste butikker. Litt lenger unna er en søndagsåpen Menybutikk, Vinmonopolet, Jernia og apotek. 

For den turglade er Kyststien en fantastisk tur. Den strekker seg fra Stavern til Helgeroa og Fjordstien som strekker seg inn mot Tenvik, Bølgen kulturhus og Fritzøe Brygge. Kyststien gir deg en unik vandreopplevelse med vakker og variert kystnatur. 
Det finnes flere strender i nærheten, så det er kort vei for å kjenne sanden mellom tærne.

Det medfølger en båtplass med leiligheten, så her er det kort vei ut til idylliske Svenner fyr,
Citadelløya, Tvistein eller Rakkebåene. Får dere besøk sjøveien er det en rekke gode gjestehavner å ankre opp i nærheten av Agnes brygge. Den nærmeste er Stavern gjestehavn.

En av Norges beste golfbaner, Fritzøe Gård Golfbane ligger 5 min unna. Larvik og Stavern tennis har to gode tennisanlegg i nærheten, her er det et aktivt miljø og kurs.

Det tar max 1,5 time med bil fra Oslo til Agnes brygge. Color Line`s SuperSpeed har to daglige avganger fra Larvik til Hirtshals i Danmark. Vil du til Sverige, går det ferje fra Sandefjord daglig.
Etterhvert vil området utvikles med flere fantastiske boliger for alle - som en del av Sjøparken. Det er planlagt både treningssenter og bistro, allerede er det et rikt miljø med både servicesenter, næring, kunst og kultur.

Veibeskrivelse

Kjør E18 og ta av til Larvik. På vei ned til sentrum, ta av til Stavern og følg riksvei 301 i cirka 5 km. Ta til venstre ned til Agnes brygge. Det vil bli skiltet til alle fellesvisninger. Leiligheten er merket med Krogsveen "Til salgs" skilt.

Barnehager og skoler

Sjøparken Kanvas-barnehage (0-6 år) ca. 1,1 km.
Solstad barnehage (0-6 år) ca. 1.2 km.
Varden barnehage (2-5 år) ca. 1.4 km.
Stavern skole (1-7 kl.) ca. 2 km.
Jordet skole (1-7 kl.) ca. 2.3 km.
Brunla ungdomsskole (8-10 kl.) ca. 1.6 km.
Thor Heyerdahl videregående skole ca. 8.3 km.
Sandefjord videregående skole ca. 22 km.

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 159 kvm
Totalt bruksareal: 149 kvm
Totalt primærrom: 146 kvm

Leiligheten har en meget enkel adkomst nesten direkte fra heisen til inngangspartiet.
Meget god planløsning med flott utsikt fra flere rom. Utsikt mot Svenner fra kjøkkenet og den sydvendte verandaen. Utsikten fra takterrassen bør oppleves, den er strålende.

Hovedplanet i 3. etasje på 124 kvm er innredet med: Entré med garderobe. To soverom med tilhørende gjestebad, hovedsoverom, hovedbad ved siden av hovedsoverommet.
Kjøkken med spiseplass på 27 kvm i delvis åpen løsning mot stuen på 37 kvm med luftige 6,5 meters takhøyde. Det er utgang til sydvendt veranda fra kjøkken og vestvendt veranda med foldedør ut fra stuen. Det er også en bod/teknisk rom.

4. etasje: Loftstue, soverom og bad. Fra loftstuen er det utgang til Sjøparkens største takterrasse på over 50 kvm. Utsikten må oppleves!

Båtplass: Det medfølger en båtplass på Brygge 12, plass nummer 14. Bredde 3 meter. 
Garasje: Biloppstillingsplass i parkeringskjelleren med bod. Mulighet for lading av EL-bil.

Primærrom:
3. etasje: Entré/gang, stue, kjøkken, 3 soverom og 2 bad: 124 kvm
4. etasje: Stue/hems, bad og soverom: 22 kvm

Sekundærrom:
3. etasje: Bod/teknisk rom: 3 kvm

Det er beregnet noe mindre arealer i 4 etg. pga. skråtak.

I tillegg disponerer boligen bod i kjeller v/parkeringsplass.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.06.2019 utført av Contaxt AS. 

Tomten

Eiet tomt på 19.385,4 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og mye av dette er sjø..

På tomten er det friarealer, sjø, bryggeanlegg, skog, og strandlinje. Deler av tomten er opparbeidet parkmessing. Området er bilfritt og ligger idyllisk til i sjøkanten, dog kan utrykningskjøretøy og flyttetransport kjøre frem til inngangspartiene. I kanalen er det god plass til å manøvrere og legge til med båter på bryggen. Frister det med et bad er det badestige på bryggen. I utligningsbassenget kan dere bade og samtidig nyte havutsikten til Svenner fyr. Det er bygget lekre plattinger rundt utligningsbassenget i flere nivåer.

Parkering

Det medfølger en biloppstillingsplass med tilhørende bod i felles garasjeanlegg.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Arkitektens intensjon var å tegne bygninger som spiller på lag med naturen; utsikten til Svenner fyr og horisonten skaper en spennende kontrast til kanalene, det storslagne mot det intime. Boligøyene er formet med tanke på en optimalisering av sol- og utsiktsforhold, og samtlige leiligheter har sikt til fjorden og til kanalene. I tillegg er det hentet inspirasjon fra tidligere industriell virksomhet og italienske kystbyer - ikke rart dette prosjektet er prisbelønnet for sitt fantastiske uttrykk!

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført slik: Bygningen er fundamentert til fjell, bærende konstruksjoner er oppført i plasstøpt betong og stål. Etasjeskiller er oppført i plasstøpt betong, det samme er leilighetsskiller. Noen steder er leilighetsskiller i dobbelt stenderverk i stål og gips.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Ifølge takstmann er det ingen punkter i rapport som en bør være ekstra oppmerksom på.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 23.10.2017. 
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Den midlertidige brukstillatelsen gjelder fra den dato det foreligger bekreftelse på at bygget har tilstrekkelig sikkerhetsnivå.
Arbeider som nevnt i søknad om midlertidig brukstillatelse datert 10.10.17 under «sikkerhetsnivå og arbeider som vil bli utført innen 14 dager» må være ferdig før tiltaka tas i bruk.
Frist for ferdigstillelse settes 1.2.18

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Leiligheten ble ferdigstilt i november 2017 og fremstår svært delikat, forsiktig brukt og nærmest som ny.
Leiligheten er vesentlig påkostet utover prosjektstandarden. Det kan bla. nevnes:
Plassbygde senger og garderobeløsninger. Oppgradert EL-anlegg, klargjort for KNX smarthouse løsning. El anlegget ble oppgradert for nesten kr 370.000,-. Bygget et ekstra bad. Kjøkkenet ble oppgradert til en mer ekslusiv modell og er levert med kjøleskap, fryseskap, vinskap, oppvaskmaskin, induksjonstopp og avtrekksvifte fra anerkjente Miele. Videre ble gulvene oppgradert med gulvvvarme og en annen parkett. Spesiallaget smijernsdør fra entré til kjøkkenet. Innerdører og trappen inne ble også opgardert.
Velkommen til visning!

Oppvarming

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
Det er installert termostatstyrt varmlufts konvektor i leiligheten, som er koblet til en brønnpark som er montert på eiendommen.
Gulvvarme i hele leiligheten med unntak av teknisk rom.
I kjeller er det felles varmtvannsbereder med
sirkulasjonspumpe, med energitilskudd fra brønnpark.
Leiligheten har forbruksmåler på varmtvann.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket A5

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameie Sjøparken Øy 4, med sameiebrøk 154/5436.
Sameiet består av 55 leiligheter.
Forretningsfører er Labo. 
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og Sjøparken Bryggesameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. 
Dagboknr 1205183, tinglyst 23.12.2015, type heftelse: Erklæring/avtale. Midlertidig dispensasjon fra krav om opparbeiding av vei, vann og avløp ihht. plan- og bygningsloven § 18-1 på d.e. 
 Registrert ved retting etter tinglysingsloven § 18, jf vedtak av 07.11.2016. US.

Dagboknr 1112484, tinglyst 10.10.2017, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett. Adkomstrett med motorisert kjøretøy. 

Dagboknr 1323854, tinglyst 27.11.2017, type heftelse: Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening.

Dagboknr 1323870, tinglyst 27.11.2017, type heftelse: Erklæring/avtale og Bestemmelse om adkomstrett. Rett til utbygging og salg av båtplasser.

Dagboknr 1323951, tinglyst 27.11.2017, type heftelse: Bestemmelse om brygge/flytebrygge og Erklæring/avtale. Adkomstrett. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til område for boliger med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan Sjøparken Agnes datert 23.10.2013 med tilhørende reguleringsbestemmelser. 

Sjøparken er et område under utvikling og endringer vil skje. Det bygges fremdeles, og kjøper må regne med støy i denne perioden.

Planlegging av ny Kommunedelplan for Stavern by 2020-2032 er igangsatt.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og boligsalgsrapport.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR23.19117

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.752,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og bredbånd, grunnpakke TV med dekoder og 50 Mbt/s hastighet internet med trådløs ruter, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, generell drift og vedlikehold av sameiet. Vask av fellesarealer.
Utgifter til oppvarming fordeles etter brøk, varmtvann etter målt forbruk, postene inngår i fellesutgiftene og avregnes årlig.

Kommunale avgifter, strømforbruk og innboforsikring kommer i tillegg.

Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Felleskostnadene er fordelt slik:
Fellesutgifter lik fordeling 958,-
Fellesutgifter brøkfordeling 2.078,-
TV/Bredbånd 399,-
Driftsforeningen 167,-
Måler: Varmtvann Sameiet Sjøparken: 70701433 ( 130 - 31) 150,-

kommunale avgifter: Da det er felles vannmåler her er det vanskelig å anslå eksakt årsgebyr. 
For 2019 er det stipulert et forbruk på 32 m2, og med dette forbruket utgjør årsgebyret kr. 7 876,-.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 2.000 kwh. for 2019. Selger kjøpte boligen for fritidsbruk og har brukt boligen lite.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Eiendommen mangler formuesverdi.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 35.004,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 24.06.2019.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 2.965,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 11.685.000,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,25% av salgssummen.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 12.650,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Thomas A. Østmo
Daglig leder - Eiendomsmegler

Thomas A. Østmo

Telefon
Mobil 95994044

Lurer du på noe

Thomas svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!