Komplett salgsoppgave

St. Olavs vei 53

2 880 000 kr
64 m²
2 soverom
Stue med plass til salong og spisestue. Varmepumpe skal demonteres etter avtale med borettslaget.
Stue med plass til salong og spisestue. Varmepumpe skal demonteres etter avtale med borettslaget.
Kart
Kronstad
Sentralt beliggende 3-roms andelsleilighet med balkong og nærhet til Haukeland, bybane og høyskolen HVL.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 880 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  295 650 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  3 176 610 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1959
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  64 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 600 kr
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en praktisk og velfungerende leilighet med kort avstand til det meste. Høgskulen VHL er nærmeste nabo på vestside av borettslaget. Fra området er det kort gangavstand til Bybanen ved Kronstad. Dette blir et knutepunkt med overgang mellom bybanens linje 1 og linje 2. I tillegg vil stamveien for sykler i Bergen passere Kronstad, og det skal bygges nytt i området. Området byr på treningssenter og dagligvare i tillegg til turområder. Inngang fra felles trappegang til høy 1. etg. med entrè/gang, bad, kjøkken, stue og to soverom. Bad er helfliset, kjøkken har spiseplass og fra stue er det utgang til balkong. Leiligheten disponerer 2 boder i kjeller oppmålt til ca 3,7 m2 og 2,6 m2.
- Bybanen like ved
- Sykkel- og gangavstand til sentrum
- 2 stk. soverom
- 2 stk. boder

Innhold og byggemåte

Eiendommen

St. Olavs vei 53, 5052 BERGEN
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 162, bruksnummer 979
Andelsnummer 23, Jernbanepersonalets borettslag 3, organisasjonsnummer 947 408 119

Innhold

Totalt bruksareal: 64 kvm
Totalt primærrom: 64 kvm
Primærrom:
1. etasje 64 kvm: Entré, gang, bad, kjøkken, stue og to soverom.
Leiligheten disponerer 2 boder i kjeller oppmålt til ca 3,7 m2 og 2,6 m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert , utført av Anticimex AS Bergen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2:
Bad - med tilkomst fra gang:
- Ventilasjon
- Overflater gulv
Kjøkken:
- Ventilasjon
- Vannrør
- Overflater gulv
- Innredning
- Avløpsrør
Øvrige rom:
- Overflater gulv
- Innerdører
- Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp)
- Ildsteder inne i boligen
Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
- Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Elektrisk anlegg
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det har vært påvist forekomst av skjeggkre i boligen, men ikke det siste året. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Praktisk 3-roms leilighet med god planløsning. Den ligger i høy1.etg med vestvendt beliggenhet og inneholder entrè/gang, bad/wc, kjøkken, stue og 2 stk. soverom.
Entrè/gang har malt gulv, malte vegger og malt tak.
Bad har flislagt gulv med gulvvarme, flislagte vegger og nedsenket himling med downlights.
Gulvstående servantinnredning med hylle og ovenpåliggende servant. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassvegg og vegghengt toalett. Naturlig avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin. Fordelerskap for rør-i-rør system.
Kjøkken har laminat på gulv, malte vegger og malt tak. Laminert plate mellom kjøkkenbenk og overskap.
Innredningen er fra ukjent årstall med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum og benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Oppvaskmaskin under kjøkkenbenk. Frittstående komfyr og kjøleskap med fryser. over komfyr er det vegghengt ventilator. Varmtvannsbereder plassert under kjøkkenbenk.
Stue har malt laminat på gulv, malte vegger og malt tak.
Store vindusflater og utgang til balkong. Plass til både sofagruppe og spisebord. Peis er ikke av rentbrennende type. Varmepumpe er tidligere satt opp på dispensasjon fra styret og skal tilbakestilles av nåværende eier.
Soverom 1 har malt laminat på gulv, malte vegger og malt tak.
Garderobeskap.
Soverom 2 har malt laminat på gulv, malte vegger og malt tak.
Leiligheten har også 2 boder i kjeller oppmålt til 3,7 kvm og 2,6 km.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarer som medfølger handelen: Kjøleskap, ovn, vaskemaskin, oppvaskmaskin og fryser.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske varmekabler på bad. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Naturlig ventilasjon. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Varmepumpe i stue vil bli fjernet etter avtale mellom nåværende eier og borettslaget.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen antas å ha vært brukt til boligformål siden 1959
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det foreligger ferdigattest for 5 stk. widerøe garasjer datert 20.02.1971, fasadeendring 26.09.2002 og installering heis/Løfteinnredning datert 30.03.2004,
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Dette er området for deg som ønsker å bo urbant, men likevel tilbaketrukket fra sentrum. Beliggende i et veletablert boligområde med nærhet til byfjellene, kollektivtransport og servicetilbud. Leiligheten er nærmeste nabo til Høgskolen på Vestlandet og ligger kun 2 minutters spasertur fra bybanestoppet.
Herfra er det gangavstand til flere studiefasiliteter, Haukeland sykehus, treningssenter, matbutikker og alt man måtte trenge.
Der det blir for langt til fots, kan man heller ta bybanen. Bybanen går til sentrum på 10 minutter og andre veien går den helt til Flesland.
For de ekstra spreke er det treningssenteret Sammen et par minutter unna på Kronstad. Turen til Ulriken, Løvstakken eller Fløyen kan man også starte rett fra dørstokken.
På Nymark er det fotballbaner, og om man vil oppleve toppfotball på nært hold, er det bare å traske den korte turen over Nymark og bort til Brann Stadion.
Nærmeste matvarebutikk er Kiwi på Kronstad, og det er også Bunnpris og søndagsåpen Rema 1000 på Wergeland.
Utviklingen på Kronstad har vært veldig positiv de siste årene, med utbygging av Kronstadparken og den nye høyskolen. På Danmarksplass er det også kommet flere restauranter, som populære Bien bar.
Alt-i-alt en suveren beliggenhet i Bergen by, hvor man er nær det meste!

Adkomst

Ta bybanen til Kronstad og gå forbi høyskolen, til St. Olavs vei. Med bil tar man av Fjøsangerveien (retning Lagunen) til venstre inn Fabrikkgaten, så til venstre i Inndalsveien og inn i Bjørnsonsgate. Ta så av til høyre inn i St. Olavs vei. Følg veien videre retning Brann Stadion. Leiligheten ligger rett forbi Haukelandshallen, på høyre side av veien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Gimle oppveksttun barnehagen (0-6 år)
Kniksens plass barnehage (0-6 år)
Kidsa Inndalen (1-6 år)
Skoler:
DaVinci Montessoriskole (1-7 kl.) 6 min
60 elever 0.5 km
Kronstad skole (1-7 kl.)
Fridalen skole (1-7 kl.)
420 elever, 21 klasser
396 elever, 17 klasser
510 elever, 18 klasser
Årstad videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 2 711 kvm som tilhører borettslaget. Opparbeidet med asfalt, grus, diverse beplantninger, plenareal, diverse støttemurer, blomsterkasser og sittegrupper. Felles trappeoppgang med callinganlegg.

Parkering

Laget har 7 parkeringsplasser, 5 i garasje, som tildeles etter ansiennitet. De vurderer mulighet for felles infrastruktur for elbil. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert men formål fremgår ikke av reguleringsplan i henhold til reguleringsplan Årstad Bergensdalens midtre del datert 03.07.1923 med tilhørende reguleringsbestemmelser. I kommuneplan er arealformål til eiendommen avsatt til boligområder.
Hensynssoner Faresone i kommuneplanen
- Luftkvalitet - rød sone 100,0 %
Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
- Vei støy - gul sone 11,4 %
Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
162/1113 - Tilbygg - Tomannsbolig, horisontaldelt - Rammetillatelse 22.11.2019
162/1286 - Påbygg - Univ./høgskole m/auditor. leses - igangsettingstillatelse 24.06.2019
162/1286 - Transformatorstasjon- igangsettingstillatelse 06.05.2019
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 600,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, Eiendomsskatt, renter og avdrag på fellesgjeld, Generell drift og vedlikehold og kabel-tv.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 9.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnader. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 729 614,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 626 610,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 31 570,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 295 650,- pr. 17.08.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 7.717.707,- pr. 17.08.22 og lånevilkårene er:
Bank: Nordea Bank Norge Asa
Lånenr.: 60308108816
Lånebeskrivelse: Nordea, Bulettlån - Reforhandles i 2023
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 3,35%
Andel av saldo 295.650,-
Innfrielsesdato: 30.12.2045

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.176.610,-. Av dette beløpet utgjør kr 295 650,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.644,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristoffer Møhlenberg Pedersen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Jernbanepersonalets borettslag 3.
Borettslaget består av 40 leiligheter.
Forretningsfører er BOB
Styreleder er Iselin Pedersen Kristiansen, tlf. : 91917979
Dyrehold er ikke tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Ytterdører inn til hver oppgang og leilighetene er byttet.
Planlagte påkostninger:
- Borettslaget har blitt pålagt å utbedre avløpsrør mot offentlig er og er i gang med en anbudsprosess på dette. Det er anbefalt at de samtidig vurderer rørfornying av egne rør fra pålagt strekning og inn i bygget.
- Borettslaget holder på med en utbedring av fasade som er finansiert ved lån. Fellesgjelden er økt i denne forbindelse.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget har intern forkjøpsrett som blir lyst ut etter salg. Styreleder opplyser om at de henger opp lapper i oppgangen etter salg, med 14 dagers søknadsfrist. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet skadeforsikringsselskapet borettslagenes sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 59 990,- i fastprovisjon av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr. 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 79-0104/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Sentrum
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR79.22104

Dato

Sist oppdatert: 16. november 2022 kl. 07:12

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.