Komplett salgsoppgave

Gjekstadåsveien 10

5 490 000 kr
202 m²
3 soverom
Her ligger alt klart for å kose seg en varm sommerdag
Her ligger alt klart for å kose seg en varm sommerdag
Andreas Haraldsen
Presenteres av
Andreas Haraldsen
Gjekstad/Nær Østerøya
Stor enebolig med fantastisk utsikt - Flotte utearealer med særdeles gode solforhold - Sjøutsikt - Dobbel garasje

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  5 490 000 kr
 • Omkostninger
  138 420 kr
 • Totalpris
  5 628 420 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1987
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  202 m²
 • Bruksareal
  252 m²
 • Tomteareal
  600,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Gjekstadåsveien 10!
Sentral beliggende enebolig i barnevennlige omgivelser med umiddelbar nærhet til skog og natur, innenfor gangavstand finner man både skoler, barnehager, matbutikk og andre fritidsaktiviteter.
Boligen holder en gjennomgående god standard med lyse moderne farger og en god planløsning. Flere flotte usjenerte uteplasser hvor man kan nyte utsikten og bader i sol fra morgen til kveld. Boligen inneholder flere stuer med utgang til uteområdene, koselig kjøkken, 2 delikat flislagt bad, separat vaskerom og gjestetoalett, 3 soverom.
Hagen er pent opparbeidet med busker, blomster og trær. Koselig liten hage som innbyr til lek og moro for både store og små!
Dobbel garasje og stor asfaltert gårdsplass.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gjekstadåsveien 10, 3218 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 87, bruksnummer 265, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 252 kvm
Totalt primærrom: 202 kvm
Bruksareal:
Enebolig 219 kvm
Garasje 33 kvm
Primærrom:
Enebolig:
U. etasje 76 kvm: Gang, Bad, Soverom, Soverom 2, Soverom 3, Kontor.
1. etasje 126 kvm: Entré, Bad, Stue/kjøkken, Vaskerom, Peisestue.
Sekundærrom:
Enebolig:
U. etasje 14 kvm: Bod
1. etasje 3 kvm: Kjølerom/Bod
Garasje:
1. etasje 33 kvm:
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.06.2022 utført av Teisbekk Takst og Eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med underetasje i mur og 1 etg og saltak i trekonstruksjoner.Yttertak med betongtakstein, vinduer og dører samt drenering er fra byggeår, og begynner å få noe alder.
Det gjøres spesielt oppmerksom på: Taktekkingen er av betongtakstein fra byggeår, mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekking og undertak. Takstein virker å være i normal god stand=tg2. Vinduer er fra byggeår og har noe slitasje, og over 50 % av normal levetid er brukt opp=tg2. Det er også påvist noen vinduer med fukt/råteskader=tg3. På terrasse og balkong er rekkverk for lavt i forhold til dagens krav og ikke barnesikret for dagens krav til avstand mellom spiler i tillegg til noen skjevheter i konstruksjon=tg2. Det er påvist neon avvik på garasje, porter har noe alder og over halvparten av forventet brukstid er over. Det er også noe saltutslag og fukt inntrekk i bakkant på garasjen i tillegg til at takrenner og beslag mot takstein ikke er montert=tg2. På kontor og bod i rom under terreng er det foretatt hulltaking og det er påvist litt fukt i trekonstruksjoner men ikke mye, i bod er det også noe saltutslag på nedre del av vegg=tg2. På bad i 1.etasje er det påvist at flisfuger har noe riss/sprekker, det er også mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.=tg2. På sluk, membran og tettesjikt er over halvparten av forventet levetid over og bør sjekkes og rengjøres jevnlig=tg2 Deler av det elektriske anlegget er fra byggeår og begynner å få noe alder=tg2. Drenering har grunnmursplast og noe påsmurt fuktsikring fra byggeår, det er også påvist noe saltutslag i bod underetajse=tg2.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om boligen og dens bygninger. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Boligen holder en gjennomgående god standard med lyse moderne farger og en god planløsning. På gulver er det for det meste parkett og fliser. Veggene har malte slette vegger og tapet.
Romslig stue med store vindusflater som gir mye naturlig lys og en flott utsikt over omkringliggende område. Det er god plass til både sofa, godstolen og stor spisestue. Spisestue med tilkomst til kjøkken. Utgang til solrik terrasse og hage.
Stort profilert lyst kjøkken, laminat benkeplate, godt med skap- og benkeplass. Fliser mellom over/underskap. Integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin. Eget
Delikat flislagt bad med servant i innredning, badekar, toalett og bidé. Downlights og avtrekksvifte.
Bad 2 er flislagt og innholdet servant i innredning, dusjnisje og toalett.
Vaskerom med belegg på gulv og våtromsplater på veggene. Utslagsvask og inngang til kjølerom.
3 romslige soverom.
Se for øvrig boligsalgsrapport.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Det er 2 ildsteder i boligen og en ute peis. Varmepumpe og varmekabler.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eneboligen datert 25.11.87 og på garasje datert 01.11.1991. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Stuen på høyre side av gangen er opprinnelig byggemeldt som garasje jf.byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
25.10.1990 - Dokumentnr: 7929 - Garasje bygget nærmere kommunal vei en normal regelverk. Kommunen kan ikke stilles til ansvar ved evt. skader ved snørydding, vedlikehold e.l.
Det blir i disse dager tinglyst en gjensidig avstandserklæring vedr frittliggende garasje mellom eiere av eiendommen 87/265 og eiere av eiendommen 87/267. Kopi kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Høyt og fritt beliggende enebolig på populære Gjekstad i meget barnevennlige omgivelser med kort gange til sjø og badestrand. Flotte bademuligheter på Skjellvika badestrand som er rikt befolket på de varme sommer tider med flotte turområder samt flere fiskeplasser. Innenfor 15 minutters gange finner man Lahelle badestrand og bryggeanlegg som ligger til Lahellefjorden som er meget populær på de varme årstider med flotte holmer og et yrende båtliv. Er båt en lidenskap finner man også en båtslipp på Lahellebrygga.
Gjekstad barnehage ligger i umiddelbar nærhet, samt flere lekeplasser. Liker man idrett har man mulighet til å spille fotball m.m. på GØIF idrettsanlegg.

Adkomst

Fra sentrum følge man Kilgata og tar til venstre mot Hegnaveien i rundkjøringen ved Shell. Videre kjører man ut Østerøyveien (til høyre). Ta første til venstre, inn Gjekstadveien. Følg denne i ca 500m, på toppen av en bakke kommer Gjekstadåsveien inn til venstre.
Det vil bli skiltet med Krogsveen plakater samt med visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Område sokner til Gokstad barneskole og Varden ungdomsskole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 600,7 kvm.
Pent opparbeidet hage med busker, trær og blomster, flere flotte uteplasser slik at man kan flytte seg etter vær og vind. Store deler av tomten består av terrasse, noe fjell og en koselig liten hage. Tomten ansees som lettstelt.

Parkering

Dobbel garasje og stor asfaltert gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal og privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.09.2019 er avsatt til: Boligformål.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
I gjeldende kommuneplan er det vist en hensynssone snøskred type vest over deler av eiendommen. I kommuneplan er det knyttet bestemmelser/retningslinjer til hensynssonene, se utfyllende
bestemmelser til kommuneplanens arealdel.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 388,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
I selgers husstand har det bodd 2 mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca 30.000 kwh pr år.
Boligen er forsikret i IF og har en årlig forsikringspremie på kr 9.450,-.
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av tv og internett. Kostnad kr.1.379,- pr.mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector Alarm som koster kr 5.000,- pr. år.
Privat vei brøytes og har en ca. kostnad på 1.500,- pr. år, avhengig av snømengde.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 422 370,- ifølge selger. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 120 532,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.628.420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Rita Berg Hermansen og Jonny Hermansen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0228/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.22228

Dato

Sist oppdatert: 15. september 2022 kl. 11:19

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.