Komplett salgsoppgave

Kaptein Oppegaards vei 8 B

9 900 000 kr
107 m²
2 soverom
Eirik Norheim
Presenteres av
Eirik Norheim
Nordstrand
Enebolig over to plan - Oppgraderingsbehov - Stor, solrik tomt - Barnevennlig villavei.
 • Prisantydning
  9 900 000 kr
 • Omkostninger
  248 842 kr
 • Totalpris
  10 148 842 kr
 • Byggeår
  1970
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  107 m²
 • Bruksareal
  213 m²
 • Tomteareal
  862 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Smittevern tas på alvor, og det inviteres kun til individuelle/private visninger innenfor avsatt tid. Kontakt megler på telefon eller via linken VISNINGSPÅMELDING, så vil du bli kontaktet for å få tildelt tid. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform i utg. pkt. utgår pga. smitterisiko.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kaptein Oppegaards vei 8 B, en enebolig over to plan med oppgraderingsbehov.
Huset har grunnflate på ca. 90 kvm. og en spennede planløsning. Stor garasje integrert i boligens underetasje.
Tomten er stor, solrik og grenser til Postdammen. Området er barnevennlig og trafikksjermet.
Få minutters gange til kollektivtransport, servicetilbud, Munkerud skole, «Niffen» og fritidstilbud.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kaptein Oppegaards vei 8 B, 1164 OSLO
Gårdsnummer 181, bruksnummer 721, kommunenummer 301

Innhold

Totalt bruttoareal: 242 kvm
Totalt bruksareal: 213 kvm
Totalt primærrom: 107 kvm
Primærrom:
U. etasje 17 kvm:
Vindfang, hall m/trapp.
1.etasje: 90 kvm:
Trapperom, stue/spisestue med utgang til terrasse, kjøkken, gang, bad, wc, soverom.
Sekundærrom:
U. etasje 106 kvm.:
Garasjerom x 2, boder, disp. rom. , bod/hobbyrom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.10.2020 utført av Takstkontoret Rosendal AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig fra 1970 over 2 etasjer. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på faste masser over fjell. Grunnmur i betong med faststøpt 10 cm. lettbetong på innside. Yttervegger over terreng er i bindingsverk. Moduler som er produsert og levert i av Moelven Bruk AS. Utvendig kledning er malt/beiset. Vinduer i trerammer med isolerglass. Koblede vinduer og vindu i stue med blyglass. Ytterdører i teak. Hoveddør med sidefelt og med farget glass. Innvendige dører har slette finerte fronter. Oppforet flatt tak som antagelig er tekket med asfaltpapp. Fall til innvendig sluk med løvfanger. Nedløpsrør av nyere dato. Det er varmekabler i nedløpsrør. Dekke over terrasse har støpt dekke. Tilbygget garasje har støpt dekke, tekket med asfaltpapp eller tilsvarende. Taket danner terrasse i 1. etasje og har murt gesims og smijernsrekkverk.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Drenering fra byggeår.
- Påvist fukt i overgang gulv/vegg i delevegg i hall.
- Alder og tilstadstand på yttervegger.
- Alder på vinduer og dører.
- Avskalling på pipebeslag og nedløpsrør over terrasse har motfall som gjør at vann blir liggende.
- Alder på taktekking.
- Generell tilstand på overfalter.
- Alder på vann -og avløpsrør.
- Det ble påvist løse fliser på terrasse.
TG3:
- Gulvfliser i hall er ikke lagt i tett mot vegg på en side. Det ble påvist fuktroser i betonggulv i kjellerbod. Tilstandsgrad på innvendige gulv er satt ut fra synlige skader og tidsmessighet.
- Overflater på innvendige vegger og himling på grunn av synlige skader og tidsmessighet.
- Våtrom er fra byggeår.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Kaptein Oppegaards vei 8 B, en enebolig over to plan med oppgraderingsbehov.
Huset har grunnflate på ca. 90 kvm. og en spennede planløsning. Stor garasje integrert i boligens underetasje.
Tomten er stor, solrik og grenser til Postdammen. Området er barnevennlig og trafikksjermet.
Få minutters gange til kollektivtransport, servicetilbud, Munkerud skole, «Niffen» og fritidstilbud. Huset har god grunnflate på ca. 90 kvm. og en spennede planløsning. Stor garasje integrert i boligens underetasje. Velkommen.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 29.09.1975. Det foreligger ferdigattest garasje datert 08.11.1989. Denne kan fås ved henvendelse til megler
Ferdigattesten omfatter ikke overbygget veranda mot vest, denne er verken byggesøkt eller godkjent av bygningsmyndighetene.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 5633, tinglyst 14.04.1969:
Fremtidige eiere av gnr. 181, bnr. 721 forplikter seg til ikke å motsette seg videre utbygging av tomter utskilt fra hovedbølet gnr. 181, bnr. 402 inklusiv den nåværende damområdet (postdammen). Likeledes kan det ikke påberopes noen rettigheter i forbindelse med dammen. Uthus som på denne dato står på gnr. 181, bnr. 721, tilhører eieren av gnr. 181, bnr. 402. Uthuset disponeres av bnr. 402 vederlagsfritt så lenge fru og herr Skramstad er eier av eiendom gnr. 181, bnr. 402 eller ny avtale måtte bli inngått. Grunnen er fri for utgifter og forpliktelser for bnr. 402 så lenge uthuset benyttes av eieren fru Gudrun Skramstad med ektefelle av gnr. 402. Så lenge fru Gudrun Skramstad og ektefelle Gunnar Skramstad er eier av gnr. 181, bnr. 402, skal det ikke settes opp gjerde mellom eiendommene bnr. 721 og hovedbølet. Fru Gudrun Skramstad og ektefelle Gunnar Skramstad gnr. 181, bnr. 402 kan vederlagsfritt ferdes over utskilt eiendom bnr. 721. Ved eierskifte av hovedbølet gnr. 181, bnr. 402, skal utskilt eiendom bnr. 721 bekoste gjerdet rundt sin eiendom. Eier av gnr. 181, bnr. 721 forplikter seg til å ikke bygge større hus enn netto boligflate 90 kvm.
Dagboknr. 11637, tinglyst 15.07.1969:
Melding skal sendes før det påbegynnes arbeid ved vann -og kloakkanlegget på eiendommen. Kommunen har rett til å inspisere eiendommens ledningsanlegg. Dersom kommunen krever det, skal eiendommen sløyfe det godkjente private renseanlegget for eiendommens spillvann, føre avløpet direkte til offentlig kloakk og betale den fastsatte avgift. Kommunen har ikke noe ansvar for private ledninger og eier er ansvarlig for skader på offentlig ledningsnett som følge av at avløpet inneholder skadelige væsker eller stoffer. Eier er ansvarlig for at taknedløp o.l. ikke tildekkes. Eier er ansvarlig for å holde eiendommens ledningsnett i forskriftsmessig stand.
Dagboknr. 13370, tinglyst 22.08.1969:
Eier av gnr. 181, bnr. 721 forplikter seg til å forbinde eiendommens vann -og overvannsledning til offentlig vann -og overvannsledning når som helst kommunen måtte forlanget det, samt betale fastsatte avgifter og gebyrer når vann -og overvannsledningen er lagt.
Dagboknr. 14098, tinglyst 03.09.1969:
Samme bestemmelse som nevnt over med dagboknr. 13370.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kaptein Oppegaards vei 8 B ligger i et meget barnevennlig villaområde på Nordstrand med lite gjennomgangstrafikk. Området byr på et trivelig miljø med mange barn og er et attraktivt bosted for de som ønsker nærhet til et rikt frilufts- og fritidstilbud, en kort reisevei unna sentrum.
Til tross for sin barnevennlige beliggenhet, er kort vei til det meste, som bl.a. barnehager, Munkerud skole, «Niffen», friområder, kollektivtransport og servicetilbud.
Få minutters gange til nærbutikken (Kiwi), samt kort vei til et bredt servicetilbud på Sæter med bl.a. apotek, Meny, Rema1000, caféer, spisesteder og flere nisjeforretninger.
Kort vei også til Lambertseter senter med et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Det er heller ikke alt for lang vei til Holtet med bl.a. den populære delikatessebutikken Jacobs.
Fra boligen er det få minutter å gå til både Munkelia T-banestasjon og buss både i Oberst Rodes vei. Gangavstand også til Sæter trikkestasjon.
(se www.ruter.no for rutetider)
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. nærhet til fjorden og Østmarka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Lokal lysløype ligger også rett i nærheten av eiendommen. I retning sentrum ligger Ekebergsletta med tilknyttet lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturpark og restauranter m.m.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Kun ca 300 meter til Nordstrand Idrettsforening «Niffen» med nyere håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Nordstrand turn med flott turnhall ved Leriskallen, dans, speider m.m.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Områdets lokale alpinbakker, Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Sats på Lambertseter, Evo på Sæter og BestHelse på Holtet.

Adkomst

Kaptein Oppegaards vei er en lite trafikkert villavei som strekker seg fra Postdamveien til Bakkerudveien. Adkomst til Kaptein Oppegaards vei fra Nordstrandveien via Postdamveien eller fra Oberst Rodes vei via Munkelia, Freidigveien eller Bakkerudveien. Eiendommen ligger i strekket mellom Postdamveien og Munkelia.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
Kort vei til Munkerud barneskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 862 kvm. Eiendommen ligger på oversiden av veien. Tomten er arrondert og opparbeidet og beplantet med prydbusker. Hagen er vestvendt og grenser mot Postdammen.

Parkering

Parkering i garasje eller på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Tidligere eier har fjernet noen trær på tomten. Se saksinnsyn melding fra naboer for ytterligere informasjon.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 12.620,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 4.356,- for inneværende år.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2 019 722,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 7 270 999,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.148.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jørn Aas

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0065/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2165

Dato

Sist oppdatert: 06. april 2021 kl. 11:51

Dokumenter

If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

Visning

Smittevern tas på alvor, og det inviteres kun til individuelle/private visninger innenfor avsatt tid. Kontakt megler på telefon eller via linken VISNINGSPÅMELDING, så vil du bli kontaktet for å få tildelt tid. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform i utg. pkt. utgår pga. smitterisiko.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.