Komplett salgsoppgave

Jernbanegata 6

1 900 000 kr
26 m²
1 soverom
Stue med utgang til innglasset balkong - Digitalt stylet bilde
Stue med utgang til innglasset balkong - Digitalt stylet bilde
Strømsø sentrum
2-roms leilighet i 4. etasje meget sentralt beliggende- Innglasset balkong - Oppvarming inkl. - P-Plass - IN-ordning

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  1 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  571 734 kr
 • Omkostninger
  1 510 kr
 • Totalpris
  2 473 244 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  26 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  7 123 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen 2-rom andelsleilighet i 4. etasje. Svært sentral beliggenhet
 • Á-konto oppvarming via fjernvarme, varmt og kaldtvann inkludert i felleskostnader
 • Tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellesgjeld
 • Heisadkomst til leilighetens etasjeplan
 • Balansert ventilasjonsanlegg
 • Innglasset balkong på ca. 3 kvm
 • Fast utendørs parkeringsplass bak låst bom med mulighet for etablering av ELbillader.
 • Bod i nærhet av parkeringsplass på ca. 4 kvm
 • Tilgang til hyggelig felles atrium mellom bygningene
 • Svært sentral beliggenhet med kort vei til "alt"
 • 500 meter til Universitetet i Sørøst-Norge
 • Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jernbanegata 6, 3044 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 110, bruksnummer 940, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1
Andelsnummer 20, Strømsø Perspektiv Borettslag, organisasjonsnummer 988627046

Innhold

Totalt bruksareal: 30 kvm
Totalt primærrom: 26 kvm
Primærrom:
4. etasje 26 kvm: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, bad og soverom
Sekundærrom:
4. etasje 4 kvm: Innglasset balkong
I tillegg disponerer boligen en bod på bakkeplan på ca. 4 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 17.08.2022, utført av Anticimex Sandefjord AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og etasjeskillere av betong/murkonstruksjoner. Yttervegger av murkonstruksjoner som er utvendig pusset og malt samt stedvis belagt med fasadeplater og liggende trekledning. Tilnærmet flatt tak tekket med folie/belegg

Standard

Felles inngangsparti med heis- og trappeadkomst til leilighetens etasjeplan. Leiligheten er beliggende i bygningens 4. etasje.
Overflater:
Gulv: Fliser, fire-stavs parkett og treheller
Vegger: Fliser og malte flater
Himling: Malte flater
Innhold:
Entré med parkett på gulv.
Stue med åpen løsning mot kjøkken. Plass til sofa og TV-benk. Utgang fra stue til innglasset balkong.
Kjøkken med åpen løsning mot stue. Innredning med profilerte fronter. Benkeplater av laminat med nedfelt oppvaskkum. Stikkontakter under overskap. Integrert ovn, platetopp, oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap med fryserdel medfølger. Ventilator i overskap.
Flislagt bad med gulvvarme. Vegghengt servantskap med skapdører. Speil og lys over servant. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører. Vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Vaskemaskin medfølger ikke eiendommen.
Soverom med garderobeskap og adkomst til bad.
Fin og praktisk innglasset balkong på ca. 3 kvm.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
TG2 gir uttrykk for forhold som avviker fra dagens byggetekniske krav i vesentlig og mindre grad. Dette betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon. Vedlikehold eller tiltak må påregnes i nær fremtid. TG3 gir uttrykk for forhold som har store eller alvorlige avvik. Det må påregnes utbedring straks eller utbedring innen kort tid. Ingen avvik i tilstandsrapporten er gitt TG3.
I tilstandsrapporten fremkommer det følgende TG2 punkter:
-På badet er det observert riss/sprekker i flisfuger i dusjsonen og på vegger. Det er registrert bomlyd i enkelt fliser, som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
-Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt.
-Selger opplyser om mulig feil på ventilator.
-Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
Øvrige TG2 punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og fjernvarme. Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.09.2010, som omfatter oppføring av boligblokk A, B, C og D. I tillegg har det blitt utstedt ferdigattest for innglassing av balkonger datert 22.01.2018.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av borettslagets tinglyste panterett:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Tinglyst seksjoneringsbegjæring
Dagboknummer: 287586
Tinglysningsdato: 19.06.2006
Omhandler seksjonering av eiendommen: Gjeldende seksjon (borettslaget) med seksjonsnummer 2, samleseksjon bolig, sameiebrøk 4354/4445.
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om adkomstrett, parkering, gjerde m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget sentralt ved elvebredden i Drammen, i umiddelbar nærhet både til Union Brygge, Strømsø Torg og Bragernes torg. Leiligheten ligger sentralt til rett ved bussterminalen og jernbanestasjonen.
Strømsø Torg med jernbanehallen og Drammen street food, mathall med flere serveringssteder. Union Brygge innehar et urbant mangfold med leiligheter, kontorvirksomhet, butikker, serveringssteder, torg, kunnskapsparken og båthavn. Fine uterom med caféer, restauranter, barer, trendy butikker og ikke minst et meget rikt kulturliv preger nærmiljøet. På Bragernes finner man alt man kan forvente av en by, med bl.a. teater og kino.
Området rundt elven byr på flotte turmuligheter med sykkel og gangsti. Meget populær lekeplass rett på andre siden av Ypsilonbroen, som krysser elven ved union brygge. Kort vei til Bragernes og tursti opp mot Spiralen og innover i Drammensmarka. Det er også kort vei til ski og turmuligheter i Strømsåsen med lysløyper, og Drafnkollen med lysløype og flott turterreng.
Gangavstand til en rekke organiserte fritidsaktiviteter. Strømsgodset idrettsforening har tilbud til barn i alle aldre og er etablert på Gulskogen. Attic Dansestudio ligger på Sundland. Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst. Her finnes utv. tennisbaner, tennishall, naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Helårs populært badeanlegg på Marienlyst. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister er nært beliggende. Flott og stort kjøpesenter på Gulskogen.
Umiddelbar nærhet til bussholdeplass og bussknutepunkt med gode forbindelser se www.brakar.no for rutetider. Kort gangavstand til togstasjonen med gode togforbindelser mot Oslo, Kongsberg og Tønsberg, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Solstreif Rudolf Steinerbarnehage, Parktunet barnehage, Marienlyst barnehage.
Skoler: Gulskogen barne- og ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3 247 kvm som tilhører borettslaget. Felles uteareal opparbeidet med blant annet asfaltert parkeringsplass, plenarealer og diverse beplantning.

Parkering

Leiligheten har en utvendig biloppstillingsplass merket C47 på felles parkeringsplass bak låst bom.
Styret har inngått avtale med Ohmia Charging. Beboerne som ønsker elbillading må inngå et abonnement basert på årlig strømbehov og får derved benytte en lader. Lader og installasjon koster ca. kr. 6.500,- i tillegg må man betale abonnement så lenge man ønsker å benytte laderen. Ønsker man mer informasjon angående dette kan man se til ohmiacharging.no.
For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor/bevertning/garasjeanlegg, i henhold til reguleringsplan for Jernbanegata 4 (Bueslaget) datert 17.12.2002. I tillegg er eiendommen regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål, sentrumsformål, annen veigrunn - tekniske anlegg, trasé for jernbane og andre sikringssoner i henhold til detaljregulering for Flisebekken 2 og midlertidig bruk av Grønland 13-23 datert 14.06.2021. Videre er eiendommen avsatt til sentrumsformål ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015, og kommunedelplan sentrum datert 30.05.2006 med tilhørende bestemmelser. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av regulering på et område som inkluderer/berører eiendommen (området mot Circle K og Vy), dette gjelder kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2040 (se kommunens hjemmeside for mer info).
Bane Nor skal utvide Drammen stasjon og det skal bygges ny bybru. Det må derfor påregnes byggeaktivitet og støy i byggeperioden. Det er en midlertidig gang- og sykkelvei over elva, mens Bane NOR bygger deler av den nye brua over stasjonsområdet. Dette skal stå klart i 2025. Kommunen bygger hoveddelen av brua, fra elvebredd til elvebredd, og gjør seg også ferdige i 2025.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla.: Á-konto oppvarming via fjernvarme, á-konto varmtvann og kaldtvann, renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting/plenklipping, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene pr. mnd. fordeles slik:
Renter/avdrag IN-lån kr 984,-
Grunnkostnad kr 1.885,-
Kabel-tv og internett kr 415,-
Dugnad kr 100,-
Renter/Avdrag Innglassering av balkonger kr 83,-
Renter/Avdrag Innglassering av balkonger kr 170,-
Renter/Avdrag IN-lån kr 2.721,-
Fjernvarme kr 253,-
Á-konto varmt vann kr 256,-
Á-konto kaldt vann kr 256,-
Kostnader for fjernvarme avregnes årlig etter forbruk og ved eierskifte, dette betales som et månedlig á-konto beløp. Beløpet fastsettes av styret årlig etter avregning. Det er installert målere slik at avgiftene vil variere etter forbruket i leiligheten.
Kostnader for kaldt vann og varmt vann avregnes årlig etter forbruk og ved eierskifte, dette betales som et månedlig á-konto beløp. Beløpet fastsettes av styret årlig etter avregning.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 1.806 kWh, dette utgjør ca. kr 2.163,- pr. år og nettleie på ca. kr 1.800,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og TV-signaler. Telias grunnpakker er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Kjøper må i tillegg påregne kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eiers senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 428 403,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 542 250,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 25.225,- pr 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 571.734,- pr 02.08.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 44.376.450,- pr 02.08.2022 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 94937032778 Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB
Annuitetslån, 2 terminer pr år
Rentesats per 02.08.2022: 2,6%
Antall terminer til innfrielse:28.98
Saldo per 02.08.2022: 40.729.694,-
Andel av saldo: 525.963
Første termin: 30.06.2018, første avdrag: 30.08.2018 (siste termin 30.11.2036)
Flytende renter
Lånenummer: 94937032786, Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB
Annuitetslån, 2 terminer per år
Rentesats per 02.08.2022: 2,6%
Antall terminer til innfrielse: 37.0328
Saldo per 02.08.2022: 3.646.756,-
Andel av saldo: 45.771
Første termin: 30.06.2016, første avdrag: 30.06.2016 (siste termin 31.12.2040)
Flytende renter
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning).

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.473.244,-. Av dette beløpet utgjør kr 571.734,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.494,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Catharina Solheim Holum

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Strømsø Perspektiv.
Borettslaget består av 81 leiligheter, fordelt på 2 bygninger med seksjonsnummer 2.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag.
Borettslagets årsregnskap for 2021 viser et overskudd på kr 4.766.304,-.
Dugnader tilknyttet borettslaget må påregnes.
Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
Borettslagets hjemmeside: http://stromsoperspektiv.blogspot.no
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatte påkostninger de senere år/planlagte påkostninger: Behandlet blokkene for skjeggkre og satt opp rottefeller i garasjeanlegg (2020). Innglassing av balkonger og uteplasser, prosjektet er ikke ferdigstilt pga. lekkasje. Montert nye røyk/innbruddsalarmer. Ny motor på ventilasjon og reparasjon av heiser. Nytt brannvarslingsanlegg. Lading av el-bil, avtale med Ohmia Charging. Reparasjon av dekket i hagen.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 86417575.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 2,11 % av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 40.000,-
Tilrettelegging: kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 19-0069/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hokksund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR19.2269

Dato

Sist oppdatert: 23. september 2022 kl. 15:47

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.