Prosjekt

Åsdalsveien 38

13 500 000 – 14 000 000 kr
143 m²
Åsdalsveien 38
Åsdalsveien 38
Nordstrand
Nordstrand - 4 moderne eneboliger under oppføring på solsiden i Åsdalsveien med god takhøyde, 199 kvm BRA, garasje, hage og egen inngang til underetasjen. 2 SOLGT !
 • Prisantydning
  13 500 000 – 14 000 000 kr
 • Omkostninger
  98 842 kr
 • Totalpris
  13 598 842 – 14 098 842 kr
 • Byggeår
  2021
 • Primærrom
  143 m²
 • Type
  Nybygg enebolig/rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Type
P-Rom
Pris
143 m²13,5 MNOK
143 m²14 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

Åsdalsveien 38 er et nytt prosjekt hvor det er planlagt oppføring av 4 arkitekttegnede eneboliger på en meget attraktiv tomt på solsiden av Åsdalsveien. Boligene er tegnet av det anerkjente arkitektkontoret Strand/Løken. Byggherre er Opsahl Bolig AS som er en solid aktør med 25 års erfaring i området. Opsahl Bolig tilbyr faglig kvalitet i alle ledd, slik at du får den drømmeboligen du ønsker.
Bygget har et moderne arkitektonisk utrykk, utvendig som innvending. Boligene bygges iht. TEK 17 og dens strenge tekniske krav til bl. a. isolasjon og energibesparende løsninger som balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dette gir lavere driftskostnader og et bedre inneklima.
- Moderne arkitektonisk utrykk.
- Beliggende på en høyde, tilbaketrukket fra vei.
- Sjeldent gode og innholdsrike planløsninger.
- Egen inngang til underetasjen.
- Meget god takhøyde i 2 etasje samt store vindusflater.
- Egen solrik hage.
- Garasje med el. bil lader.
- Vei og gangarealer med asfalt og 2 spor med varmekabler i oppkjørsel.
Antatt ferdigstillelse er 14-16 mnd. fra byggestart.
Når du kjøper prosjektert bolig følges bustadoppføringslova. Et forbrukervennlig lovverk som sikrer deg, i likhet med at den og stiller en del krav til utbygger. Loven regulerer bl.a. utbyggers krav til å stille garanti for feil og
mangler i 5 år etter overtagelse. Ved kjøp av ny bolig betales det kun dokumentavgift av tomteverdi og ikke den samlede kjøpesummen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Åsdalsveien 38, 1166 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 184, bruksnummer 14

Konstruksjon

Prosjektet er godkjent etter TEK17 og dens krav til byggeteknikk, isolasjon, innemiljø osv..
Boligene oppføres med grunnmur i passiv utførelse i sprøytebetong med isolerte støpte kjellergulv. Grunnmursplast og grunnmursisolasjon som avsluttes over terreng. Radonsperre i sålen under hele boligen.
Yttertak iht. tegninger, kompakt løsning med papp tekke, og om nødvendig snøfangere og stigtrinn. Bruk av snøfangere varierer ift takets helning (fall) Brannsikret iht. krav.
Tradisjonelle yttervegger iht. gjeldende krav. Innvendig side med gipsplatekledning, utvendig side med trepanel overflatebehandlet med beis fra fabrikk.
Utvendig kledning : Stående panel, dobbelt falset med rett kant fra Bergene Holm AS type «Nord».
Felt med liggende kledning leveres grunnet og med mellomstrøk i dobbeltfalset fuget smalt panel med spor i farge S1500-N Morgendis. Med grunnet kledning vil variasjoner i farge/ dekkevne være av forskjellig karakter. Det anbefales å male boligens utvendige kledning innen 1 år etter overtakelse.
Trevinduer, balkongdører/skyvedører fra Nordan med trinnløs luftestilling, 3- lags lavenergiglass. Vinduer/ balkongdører/skyvedører leveres med samme farge utvendig og innvendig, farge RAL 7016. Ytterdører leveres i
glass med karmer i farge RAL 7016 tilsvarende Gilje ytterdør modell Gaia med klart glass. Glassbaldakin over ytterdør.
Innvendige dører fra Swedoor type Unique01L hvit glatt fyllings dør, med blanke/matte håndtak/vridere. Garasjeport i stål farge RAL 7016 med dør i port.
Se forøvrig leveransebeskrivelsen som følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Oppvarming

Boligen leveres med elektrisk gulvvarme i alle boligrom i kjeller, i hele 1. etg. og på bad og vaskerom i 2. etg. Det leveres stålpipe med peisovn, type Curve 100. Øvrige rom uten varmekabler/varmefolie leveres med termostatstyrte panelovner der dette er påkrevd (NEK 400).

Ferdigattest/brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse. Det er selgers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper gjøres oppmerksom på at ferdigattest kan bli å foreligge en tid etter overtagelse (avhengig av f.eks. årstid og ferdigstillelse av utomhusareal), og at dette ikke skal være til hinder for selgers oppgjør ved overtagelsestidspunkt.
Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet vil få legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr. 901506, tinglyst 04.11.1920: Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Dagboknr. 6568, tinglyst 18.05.1965: Oslo kommunes vann og kloakk reglement
Dagboknr.17203, tinglyst 05.12.1967: Unntak for bestemmelse om manglende frostri fundamentering i tidligere garasje på tomten.
Dagboknr. 18862, tinglyst 22.07.1981: Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven. Åsdalsveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde, og kommunen kan når som helst trekke tilbake denne dispensasjonen. Eier av eiendommen må da vederlagsfritt opparbeide vei og avgi eventuell veigrunn tilbake til Oslo kommune.
Dagboknr. 2586350, tinglyst 12.06.2020: Samme bestemmelse som nevnt over vedr. plikt til fremtidig vederlagsfri opparbeidelse av vei samt avståelse av veigrunn til Oslo kommune.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
I tillegg er det tinglyst en bestemmelse om benyttelse den 04.11.1920, med dagboknr. 901506 og 5 servitutter fra hovedbølet gnr. 158 bnr. 1 fra hhv. 1875, 1878, 1884, 1898 og 1899. Dokumentene er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen har tinglyst rett til kjørbar adkomstvei over Åsdalsveien 38 B slik det fremstår i dag. Rettigheten er tinglyst på Åsdalsveien 38 B, dagboknr. 24559, tinglyst 25.09.1981.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggtekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Diverse

Unik sjanse til å flytte inn i ny bolig som skal oppføres på en nydelig tomt sentralt på Nordstrand. Byggherre er Opsahl Bolig AS som er en solid aktør med 25 års erfaring i området. Opsahl Bolig tilbyr faglig kvalitet i alle ledd, slik at du får den drømmeboligen du ønsker. Tegnet av Strand / Løken arkitekter. Boligene er gjennomtenkt og godt tilpasset tomten og strøket. Arealeffektiv, med god planløsning og muligheter for individuelle tilpasninger gjør dette til en bolig som burde tilfredsstille de fleste behov.
Meget pene og innholdsrike boliger i moderne arkitektur, i fredelelig villastrøk! Husene er perfekt for dagens familier, som ønsker gode og solide hus, gjennomtenkt planløsning
og ny standard. Her får du balansert ventilasjon, bedre vindtetting og isolasjon. Med andre ord, meget energivennlige boliger.
Boligene blir liggende på en høyde med fint utsyn og meget barnevennlig beliggenhet tilbaketrukket fra Åsdalsveien. Eiendommen grenser også mot friområde mot øst. Egen inngang til underetasjen gir også mange gode bruksmuligheter for denne delen av boligen.
Husene blir gjennomgående holdt i lyse nøytrale farger. På gulvene legges det enstavs hvitpigmentert eikeparkett og på bad leveres fliser.
Entré/hall:
Flislagte entré/hall.
Fliser leveres type LB Extra eller tilsvarende. Flis på gulv i hall strl. 60*60, gulv på toalett og vaskerom strl. 30*30, På bad leveres : Veggflis strl 30*60, Gulvflis 30*30, Flis på gulv i dusjnisje 10*10. Fritt valg fra seriens 6 farger. Leverandør av fliser er Bergersen Flis.
Kjøkken:
Kjøkken er tegnet praktiske og moderne, i åpne løsninger mot spisestue. Kjøkken har godt med plass til benke- og lagringsplass og god plass for spisebord og tilhørende møblement.
Kjøkkeninnredning fra Sigdal, Mobalpa eller annen kjent leverandør entrepenøren tilbyr. Baderomsinnredning fra leverandørens varesortiment og garderobeskap/innredning inkluderes i leveranse til en samlet verdi pålydende kr. 150 000,- inkl. mva., frakt og montasjekostnader. Kjøper står selv fritt til å disponere og fordele postene etter eget ønske såfremt krav til de enkelte rom ivaretas.
Stue:
Stuen er i kombinasjon med kjøkken. Fra stue/kjøkken finner man adkomsten til vestvendt balkong med balkongrekkverk i glass – sømløst og stolpefritt. Store vindusflater mot vest
og øst samt god takhøyde gir boligene et særpreg, mot øst er det utsyn mot et hyggelig skogholt. Hus A blir levert med halvplan.
Balansert varmegjenvinnende ventilasjonsanlegg med høy gjenvinningseffekt av varmeforbruket. Rørføringer må stedvis påregnes innkasset. Ventilasjonsanlegget plasseres iht. tekniske forhold og avklares etter detaljprosjektering. Avtrekk i våtrom og kjøkken samt avtrekk i alle oppholdsrom iht. plantegning.
Det leveres sentralstøvsuger til boligen med ett uttak pr etasje. Slangesett inkluderes.
Sanitær:
Det monteres opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk og ett opplegg for vaskemaskin i vaskerom. Det leveres 300 l. bereder for varmtvann, samt nødvendige fordelerskap. Vegghengte toaletter. For øvrig ett-greps blandebatterier til servanter og dusj. 2 stk. utekraner, hvorav den ene med kaldt og vamtvannstilkobling.
Rørføringer må stedvis påregnes innkasset og med inspeksjonsluke der dette er påkrevd.
Elektro:
Det elektriske anlegget blir utført av autorisert installatør og leveres i henhold til NEK400. Anlegget leveres som skjult anlegg, men noen synlige føringer kan forekomme. Det vil bli utarbeidet elektrotegning som viser standard plassering av punkter i boligen. Alle stikkontakter leveres med jording og barnesikring. Anlegget leveres trefaset og dimensjonert for elektrisk oppvarming. Det leveres kombiskap (svakstrøm og sterkstrøm) med overbelastningsvern (hovedsikring), jordfeilautomater, ringetransformator og dobbel stikkontakt i svakstrømsdel. Svakstrømsdel er ikke egnet for plassering av trådløs router grunnet signaldemping.
Brann- og røykvarslere i henhold til gjeldene forskrift for bolig. Varslerne er tilkoblet strømnettet og har batteribackup.
Det leveres ringeknapp med tilhørende ringeklokke hovedinngangsdør. En utelampe ved inngangsdør, terrasse 1.etasje og ved evt. utgangsdør i kjeller. Det leveres to downlights på balkong. Det leveres lysarmatur på bod/vaskerom/teknisk rom i kjeller. Det leveres boks og trekkerør for TV/datauttak et valgfritt sted i boligen. Avsluttet med dekklokk.
Se også beskrivelse vedrørende oppvarming. Varmekabelanlegg og panelovner leveres med elektronisk termostat.
Elektromateriell leveres i Elko hvit utførelse som standard eller tilsvarende.
Flere punkter, kurser, TV/datauttak, design og belysing kan leveres som tilvalg.
Utvendig el-skap i tilknytning til boligen.
Det leveres en el-bil lader i garasje pr. bolig.
For TV/bredbånd/telefon legges trekkerør frem til nærmeste stolpe/tilknytningspunkt ved vei. Kjøper må selv besørge bestilling/tilknytning av tlf/data og teleløsninger. Kapasitet/ledig punkt må selv avklares av kjøper med leverandører.

Generell orientering om areal og innhold

Prosjektets arealer:
Hus A.:
--------------------------------------------------------
Totalt:
P-rom: 143 kvm
BRA: 199 kvm
S-rom: 56 kvm
BTA: 229 kvm
Underetasje:
P-rom: 11 kvm
BRA: 67 kvm
S-rom: 56 kvm
1. etasje:
P-rom: 63 kvm
BRA: 63 kvm
2. etasje:
P-rom: 69 kvm
BRA: 69 kvm
Hus A får halvplan.
Følgende rom vil inngå i prosjektets primærrom Hus A:
U. etg: Trapperom, sluse, bad.
1. etg: Hall, gang, bad, wc-rom, vaskerom, 2 soverom, stue/soverom, trapperom.
2. etg: Stue, kjøkken, soverom, bad.
Følgende rom vil inngå i prosjektets sekundærrom:
u. etg: Boder og dobbelgarasje.
Hus B:
--------------------------------------------------------
Totalt:
P-rom: 143 kvm
BRA: 200 kvm
S-rom: 57 kvm
BTA: 230 kvm
Underetasje:
P-rom: 11 kvm
BRA: 68 kvm
S-rom: 57 kvm
1. etasje:
P-rom: 63 kvm
BRA: 63 kvm
2. etasje:
P-rom: 69 kvm
BRA: 69 kvm
Følgende rom vil inngå i prosjektets primærrom Hus B:
U. etg: Trapperom, sluse, bad.
1. etg: Gang, bad, wc-rom, 3 soverom, stue, trapperom.
2. etg: Stue, kjøkken, soverom, bad.
Følgende rom vil inngå i prosjektets sekundærrom:
u. etg: Boder og dobbelgarasje.
Hus C & D:
--------------------------------------------------------
Totalt:
P-rom: 143 kvm
BRA: 199 kvm
S-rom: 56 kvm
BTA: 229 kvm
Underetasje:
P-rom: 33 kvm
BRA: 67 kvm
S-rom: 34 kvm
1. etasje:
P-rom: 47 kvm
BRA: 69 kvm
S-rom: 22 kvm
2. etasje:
P-rom: 63 kvm
BRA: 63 kvm
Følgende rom vil inngå i prosjektets primærrom:
U. etg: Stue, bad, vaskerom, trapperom.
1. etg: Entre, 3 soverom, bad, wc-rom og gang.
2. etg: Stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad.
Følgende rom vil inngå i prosjektets sekundærrom:
U. etg: Boder, teknisk rom.
1. etg: Garasje.
Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. BTA-arealet angir boligens gulvareal med utvendige vegger og halvparten av veggen mot naboboligen. BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod. Prom arealet angir boligens bruksareal av primærdel. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal. Se også pkt. forbehold i salgsoppgaven, byggebeskrivelsen og kjøpekontrakten.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Vestvendt og høyt beliggende på "solsiden" av Åsdalsveien, tilbaketrukket og skjermet i andre husrekke fra vei. Et populært og barnevennlig boligområde med gangavstand til et bredt fritidstilbud, turområder, sjøen, skole, kollektivtransport og servicetilbud. Eiendommen grenser til friarealet "Midtåsenskogen" mot øst med gangstier mot Ljabrutrikken.
Gangavstand til Sæter handelssenter med et variert servicetilbud inkl. flere cafeer og spisesteder, dagligvare-, nisje- og klesforretninger. En kort kjøretur unna finner man også Holtet og Lambertseter Senter. På Holtet ligger bl.a. den populære delikatessebutikken Jacobs, mens Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Kort vei til Ljabru trikkestasjon med rute 18 og 19 til hhv. Majorstuen o/Briskeby og Rikshospitalet - begge via Oslo sentrum. Kort vei også til buss i Ekebergveien og Ljan togstasjon.
(se www.ruter.no for rutetider)
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med umiddelbar nærhet til friområdet i tilknytning til Skredderjordet. Skredderjordet har skøytebane om vinteren og fotball/sandvolley og sommeren. Få minutters gange til flotte turområder langs Ljanselven og ned til Hvervenbukta. Kort vei også til Østmarka med flotte turmuligheter.
Flere badeplasser langs Bunnefjorden, hvor bl.a. Hvervenbukta, Katten og Nordstrand bad ikke er langt unna.
Noen få minutters kjøring i retning sentrum ligger Ekebergsletta. Området rundt Ekebergsletta kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten m.m.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre. Ny hall ble ferdigstilt i 2018.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Nordstrand turn (turnahll ved Leirskallen), dans, kor, speider m.m.
Bækkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Gangavstand til områdets lokale alpinbakke, Sloreåsen.
Treningsstudio: Evo på Sæter og BestHelse på Holtet, samt Sats på Lambertseter.

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Eiet tomt på 1.486 kvm for sameiet. Selger tar dog forbehold om mindre avvik i tomtens størrelse og endelige grenser inntil oppmålingsforretning er gjennomført.
Eksklusiv bruksrett til naturlig tomteareal for hver bolig ihht. kart i vedtektene.
Tomten leveres maskinplanert med stedlige masser med matjord. Det som på situasjonskartet er vist som vei- og gangarealer leveres med asfalt med varmekabler i 2 kjørespor i bakken. Impregnert std. treplatting foran inngangsdør, og en treplatting på 9 m2 tilpasset terreng på hageside.
Overvann og vann fra takrenner dreneres til terreng og/eller off. ledningsnett.
Ved ferdigstillelse vil eiendommen inneholde ulike løsninger for håndtering av overvann. Dette kan være fordrøyningmagasiner, steinfyllinger eller dreneringsrør. Det vil også legges ulike trekkerrør for strøm, fiber og annen infrastruktur. Det må derfor ikke graves på tomt/hage uten å sjekke hvor dette er plassert.
Eksisterende trær og busker i tomtens ytterkant søkes beholdt. Det anlegges ellers ikke annen ny beplantning. Se utomhusplan for ytterligere detaljer. Situasjonskartet viser plassering av bygninger og veier.

Garasje/parkering

Hus A og B har dobbel garasje integrert i boligens underetasje.
Hus C og D har enkel garasje integrert i boligens 1 etasje samt utvendig biloppstillingsplass.

Parkering

Hus A og B har dobbel garasje integrert i boligens underetasje.
Hus C og D har enkel garasje integrert i boligens 1 etasje samt utvendig biloppstillingsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommene har adkomst via privat vei.
Felles innkjørsel med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningene.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006.
Grunneier av tomtene som tilhører blokkene på Midtåsen (bl.a. i bakkant av boligen) hadde ønske om å utvikle tomtene ytterligere. Da planinitiativet var altfor omfattende, stoppet Plan- og bygningsetaten dette fra videre behandling, og Byrådet slutter seg til Plan- og bygningsetatens vurdering. Kommuneplanen legger til rette for en økning av utnyttelse av planområdet, men da i tråd med eksisterende bebyggelsesstruktur, typologi og høyder. Plan- og bygningsetaten har foreslått to begrensede utbyggingsområder, som ligger langt fra eiendommen i denne annonsen. Dersom interessenter har spørsmål knyttet til dette, konferer med megler eller kontakt advokaten til ØLB, Thomas Andersen, tlf. 909 00 052.
Det er for prosjektet gitt rammetillatelse den 24.06.2021.

Økonomi

Kommunale utgifter

Det foreligger ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader. Når sameiet er etablert, blir det opp til sameiet å vedta om man skal betale fellesutgifter, eller om seksjonene selv betaler sine egne kostnader tilknyttet seksjonen (kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-tv osv.). Hvor store evt. felleskostnader blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.
Dersom sameiet vedtar månedlige felleskostnader, er denne kostnaden stipulert til ca. kr 2.000,- pr. måned (inkluderer da bl.a. kommunale avgifter og bygningsforsikring). Det tas forbehold om evt. sameiets endelige fastsettelse av felleskostnadene.
I tillegg til fellesutgifter må sameierne dekke egne kostnader til strøm, forsikring og kabel-tv/bredbånd. Det vil bli lagt trekkerør for kabel-TV/internett til nærmeste stolpe. Kjøper må selv undersøke hvilke leverandører som tilbyr disse tjenestene og selv bekoste installasjon.
Iht. SSB er gjennomsnittlig strømforbruk for eneboliger ca. 22.000 kWh. Kostnadene til strøm vil variere avhengig av antall medlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.
Kommunale avgifter utgjør normalt ca. kr. 12.000,- pr. år. pr. seksjon for tilsvarende boliger. Et normalt nivå på forsikring er ca. kr. 10.000,- pr. år pr. seksjon, men vil avhenge av hva forsikringen skal dekke, egne fordelsavtaler etc.
Oslo kommune har innført eiendomsskatt fra og med 2016. Skattesatsen for 2020 er fastsatt til 3 ‰ og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst hva eiendomsskatten utgjør, men basert på eiendommens verdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret eller megler for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2019 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 3.900.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 97.500,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
4) Total kjøpesum for hver bolig inkl. omkostninger:
Hus A : kr. 13.598.842,-
Hus B: kr. 13.998.842,-
Hus C: kr. 14.098.842,-
Hus D: kr. 14.598.842,-

Annen viktig informasjon

Eier

Opsahl Bolig AS

Vedtekter/Husordensregler

Det er utarbeidet vedtekter for sameiet og som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Eiendommen antas å være klar for overtakelse cirka 14 til 16 måneder fra byggestart.
Selger skal samtidig med varsel om oppstart også varsle om en bindende tremåneders periode for overtagelse. Nærmere informasjon om endelig ferdigstillelsesdato vil bli opplyst med ca. 10 ukers skriftlig varsel.
Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt.
Selgeren kan kreve overtakelse inntil 4 – fire – måneder før den avtalte fristen til å ha boligen klar til overtakelse. Selgeren skal skriftlig varsle Kjøper om dette minimum 2 – to – måneder før det nye overtakelsestidspunktet. Det eksakte overtakelsestidspunktet skal gis med minst 14 kalenderdagers skriftlig varsel.
Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. I tilfeller hvor det overleveres på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse, vil ferdigattest bli rekvirert av selger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider, herunder utstedelse av ferdigattest. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Forbehold fra utbygger

Det tas følgende forbehold:
Boligen(e) selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet, herunder som følge av pålegg fra myndighetene eller tiltak for tilfredsstille aktuelle forskriftskrav.
Generelt står utbygger fritt til å velge løsninger i den grad det ikke forringer standarden på prosjektet.
Selger har rett til, uten at kjøper kan kreve endring i pris, å foreta mindre endringer i oppgitte spesifikasjoner, produkter og beskrivelser som anses hensiktsmessige og/eller nødvendige, og som ikke foringer prosjektets eller boligenes kvalitet og funksjon i vesentlig grad.
Selger forbeholder seg også retten til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer, fellesarealer og materialvalg i og på bygningene. Selger forbeholder seg også retten til å bestemme endelig fargevalg på hele prosjektet, utvendig som innvendig.
Det presiseres særskilt at salgsprospektet ikke er bindende for boligenes detaljutforming og farger. Opplysninger gitt i salgsprospekt kan fravikes dersom selgeren anser det nødvendig eller ønskelig, men endringene skal ikke ha innvirkning på forutsatt standard.
3-D tegninger og illustrasjoner i prospektet og tegningsmaterialet er av illustrativ karakter, for eksempel møblering, fargevalg, dør- og vindusform, detaljer på fellesarealer, fasadedetaljer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, etc. Utstyr/standard som leveres fremgår av leveransebeskrivelsen.
Utomhusplanen er kun ment som en illustrasjon av standard og funksjoner. Det ferdige produkt vil kunne avvike fra illustrasjonen uten at dette gir kjøper rett til å kreve prisavslag.
Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal.
Ved evt. avvik mellom de fysiske grensene i sameiet og tomtegrensene i utomhuskartet/seksjoneringen, er det de stedlige forholdene (f.eks. gjerder, kanstein, hekker, murer o.l.) som gjelder.
Boligenes arealer er angitt så nøyaktig som mulig. Selger tar imidlertid forbehold om mindre avvik/endringer blant annet som følge av at prosjektet pr. i dag ikke er detaljprosjektert. Eventuelle mindre avvik gir ikke kjøper rett til å kreve prisavslag. Selger skal informere kjøper dersom det oppstår vesentlige avvik.
Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon og elektro ikke er inntegnet. Påforing/innkassing på vegger/ himlinger må påregnes og rommenes utforming kan bli noe endret som følge av dette.
Det kan forekomme målestokkavvik ved trykking av salgsmaterialet, og prospektet må derfor ikke brukes for nøyaktig måltaking.
I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.
Dersom det er motstrid mellom leveransebeskrivelsen, salgsoppgaven og tegninger skal leveransebeskrivelsen gå foran.
Det gis ikke garanti mot kvistgulning på fabrikkmalte produkter.
Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.
Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen er gjeldende.
Kjøper gjøres oppmerksom på at selger vil forholde seg til kjøper som kontraktspart og kun overskjøter direkte til denne. Det er således ikke anledning til å videreselge kjøpekontrakten før overtakelse.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Eiendommen(e) selges ved ordinær budgivning og evt. budrunde. Selger forbeholder seg retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse.
Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis. Komplett salgsinformasjon utgjør salgsoppgave del 1 og del 2.
Det gjøre spesielt oppmerksom på at det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jmf. eierseksjoneloven § 23. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer.
Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.

Organisasjonsform

Boligene vil bli solgt som eierseksjoner og organisert i et eierseksjonssameie bestående av 4 seksjoner. Sameiebrøk 1/4.
Sameiet vil bli ledet av et styre som velges av sameierne. Styret skal ivareta saker av felles interesse for sameierne og forestå driften av sameiet innenfor de rammer sameiet vedtar.
Eieformen følger Lov om eierseksjoner. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Tilvang og endringer

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.
Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.
Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger.
Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.
Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbestillinger for 15 % av kjøpesummen.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Siste frist for Selger å kansellere Kjøpekontrakten er 01.04.2022. Selger skal senest denne dato gi Kjøper skriftlig begrunnelse for kanselleringen eller skriftlig beskjed om oppstart av byggearbeidene samt varsel om bindende overtakelsesperiode, jfr. pkt. 13.1. Dersom kanselleringsretten benyttes får Kjøper tilbakebetalt innbetalt kjøpesum inkludert opptjente renter. For øvrig kan Kjøper ikke fremme krav mot Selger som følge av kanselleringen.
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 4.000,-
Oppgjør: kr 4.600,-
Markedspakke: kr 13.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0004/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.20132

Dato

Sist oppdatert: 22. desember 2021 kl. 10:19

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Lignende prosjekter

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.