Solgt: 4 100 000 kr

Grüners gate 7

3 750 000 kr
39 m²
1 soverom
Velkommen til Grüners gate 7! En lys og gjennomgående 3-roms selveier
Velkommen til Grüners gate 7! En lys og gjennomgående 3-roms selveier
Grünerløkka
SOLGT!

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  3 750 000 kr
 • Omkostninger
  95 092 kr
 • Totalpris
  4 195 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1895
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  39 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 559 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Grüners gate 7! Et perfekt førstegangskjøp eller utleieobjekt. Leiligheten ligger tilbaketrukket til i en av Grünerløkkas mest sjarmerende bygårder med en fin felleshage som er pent opparbeidet med sitteplasser etc. Her bor du sentralt med alt du måtte trenge i nærområdet, samt kort vei til flotte tur- og rekreasjonssteder, bl.a. langs Akerselven.
 • Varmtvann, TV/internett inkludert
 • Gjennomgående planløsning
 • Hvitevarer medfølger
 • Gode lagringsmuligheter i to boder
 • Mulighet for rask overtakelse
 • Kort vei til kollektivforbindelser Velkommen til hyggelig visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Grüners gate 7, 0552 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 228, bruksnummer 57, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 39 kvm
  Totalt primærrom: 39 kvm
  Primærrom:
  1. etasje 39 kvm: Entré, to soverom, wc, stue/kjøkken og bad.
  I tillegg disponerer boligen 2 antall boder. En kjellerbod på ca 4 kvm og en loftsbod med gulvflate ca 4,5 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 06.05.2022, utført av Morten Nyborg, Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur/betong. Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft fra 1895. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong og mur. Etasjeskiller av
  trekonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte murflater. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  - På badet har flere punkter fått tilstandsgrad 2 som blant annet ventilasjon, innredning, overflater vegger og gulv. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke tilfredsstillende. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres. Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Skade må utbedres. Misfarging/svertesopp påvist på elastiske flisfuger. Elastisk flisfuge har stedvis manglende vedheft og stedvis løsnet. Manglende fuger rundt sluk. Fuger må fornyes.
  Det er gitt tilstandsgrad 2 på fallforhold og avløpsrør. Stedvis vannansamling etter endt dusjing. Det er observert en gjenstand stikkende ned i avløpsrør i sluk. Fare for tiltetting av avløp over tid. Gjenstand må fjernes.
  - På kjøkkenet er det gitt tilstandsgrad 2 på vannrør og innredning. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Enkelte benkeskap har høy bruksslitasje. Benkeplate har hakk og bruksslitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
  - Det er gitt tilstandsgrad 2 på toalettrom/wc. Ventilasjon er ikke tilfredsstillende. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Overflater gulv har sprekt gulvflis under toalett.
  - Det er gitt tilstandsgrad 2 på overflate vegger og gulv. Gulvet bærer preg av slitasje. Stedvis sprekker mellom gulvbord. Fuktskader på parkett på kjøkken og stue, usikker årsakssammenheng. Krever oppfølging med
  jevnlig ettersyn. Det er noe målbare skjevheter i boligen. Vegg mellom rom benyttet som soverom og stue er ufagmessig utført, veggplater går ikke helt opp mot tak og listverk på innerdør er skjøtet. Åpning i vegg for
  gjennomføring av strøm. Se utfyllende tekst i rapporten.
  - Det er gitt tilstandsgrad 2 på elektrisk anlegg. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Skjøteledning festet fra entré til stue. Strømkabel til panelovn på wc med
  gjennomførende kabel til tilstøtende rom til stikk med støpsel. Bryter til varmekabel er tapet over. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
  - Det er gitt tilstandsgrad 2 på vinduer. Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/Overflatebehandling.
  Teknisk/ til informasjon:
  - Vannrør: Det er ikke kursoversikt for rør-i-rør, anbefales etabler.
  - Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik.
  - Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt bør etableres.
  - Overflate himling: Hull i tak etter tidligere taklampe på soverom1. Overflater bør fornyes.
  - Gulvvarme på bad fungerer ikke.
  I følge selgers egenerklæringsskjema var det oppdaget lekkasje fra 2. etasje i vegg februar 2022. Ingen synlige skader i leiligheten og bekreftelse fra entreprenør om at alt er tørket opp/blir tørket gitt sameie.
  Tett avløp i do da selger flyttet inn 2016. Ingen problemer etter at rørlegger spylte rørene i sameie 2016.

  Standard

  Nærmere innhold:
  Entré
  Praktisk entré med dirkete adkomst til alle rom. Fin plass til å henge opp klær og sette fra seg sko. Muligheter for ytterligere oppbevaring i skjult rom i stuen. Det er installert porttelefon.
  Stue
  Lys stue med fint lysinnfall gjennom store vindusflater. Stuen er av fin størrelse og har plass til sofagruppe med tilhørende bord. Stuen er i åpen løsning med kjøkkenet, og man har plass til et lite spisebord i fin tilknytning til begge bruksområder.
  Kjøkken:
  Eldre kjøkkeninnredning med slette fronter og laminat benkeplate. Videre har kjøkkenet nedfelt oppvaskkum, benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående kjøl/frys, komfyr med platetopp og oppvaskmaskin i benk. Ventilator i overskap.
  Her får du et funksjonelt kjøkken i tilknytning til stuen.
  Soverom I:
  Lyst soverom som vender ut mot rolig bakgård. Det er plass til en dobbeltseng på soverommet, nattbord, samt garderobeskap.
  Soverom II:
  Dette soverommet passer ypperlig som et hjemmekontor eller gjesterom. Mulighet for å sette inn en større seng dersom ønskelig. Det gjøres oppmerksom på at soverommet er noe mindre enn det som er anbefalt etter dagens forskrifter for varig opphold.
  Bad:
  Lyst bad med hvite veggfliser og mørke gulvfliser. Badet har vegghengt servantskap med benkeplate av tre, speil, overlys og stikkontakt på vegg
  over servant, samt dusj med skyvedører. Avtrekksventil plassert i himling. Opplegg for vaskemaskin.
  WC:
  Separat toalett med flislagt gulv og tapet på vegger.
  I tillegg disponerer leiligheten 2 boder.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarming og gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1895.
  Det foreligger attestert ekspedisjonsdokument fra 28.10.1895, som ifølge kommunen anses som datidens ferdigattest.
  Sameiet fikk innredet 5 stk. vannklosetter og det foreligger et ekspedisjonsdokument for dette, datert 6.oktober 1956. Det finnes ingen tegninger hos kommunen i forbindelse med dette.
  Ekspedisjonsdokumentet omfatter ikke sammenslåing av leiligheter inkludert bygging av kjøkken og bad. Etter at ekspedisjonsdokument ble gitt er deler av seksjon 2 innlemmet i denne leiligheten, der dagens bad og kjøkken er plassert. Dette ble gjort i forbindelse med en søknad om sammenslåing fra 1988.
  I selgers eiertid er stue fradelt med lettvegg et soverom (sov II). Det er satt opp lettvegg i stuen, der hvor soverom II er i dag. Dagens hovedsoverom er tegnet inn som kjøkken. I dag viser planløsningen at kjøkkenet har blitt flyttet inn til rommet ved siden av stuen på innmeldte byggetegning. Her er det også satt inn et bad i dagens planløsning. Endringen av planløsningen er ikke meldt inn til kommunen. Ekspedisjonsdokument med byggetegninger ligger vedlagt i salgsoppgaven.
  Ferdigbesiktigelse for sammenslåing ble holdt 19.10.1994 hvor gjenstående arbeider måtte bli utført før brukstillatelse kunne gis;
  1. Attest fra firma om riktig påføring av brannhemmende maling (trapp og kjellerhimling).
  2. Fremlegge serviceavtale for brannvarslingsanlegget.
  3. Røykvarslere i hver leilighet må monteres.
  4. Vegg/dør i trapperom til kjeller må utbedres til B60/B60S.
  5. Branncellebregrensende konstruksjon mellom loftsleilighet og loft må utbedres til minimum B60 konstruksjon oppnås.
  6. Ventilasjonsanlegg sjekkes for feilkoblinger av kanaler.
  7. Dører til bad i alle leiligheter må får luftespalter.
  8. Bekreftelse fra OVA om at rørleghgerarbeidene er anmeldt og godkjent må fremlegges.
  9. Feiervesenet må utstede pipeattest.
  Saken ble henlagt uten ferdigattest eller brukstillatelse av kommunen 05.12.1994.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
  Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet erklæring/avtale om Oslo kommunes vann- og kloakkreglement, bestemmelse om bebyggelse, erklæring/avtale om rett til adkomst, vedlikehold og plikt til utbedringer, erklæring/avtale om bruksrett til uteareal og bestemmelse om utbedring av eiendommen.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Grüners gate er en rolig og tilbaketrukket gate på Øvre Grünerløkka. En av Grünerløkkas største bakgårder, ment for både barn og voksne.
  Eiendommen ligger i et meget populært og sentralt boligområde, med nærhet til Akerselva, Birkelunden og Olaf Ryes plass. Området er fylt med et spennende kulturtilbud, utdanning, uteliv, mat og drikke. Ikke minst ligger berømte Vulkan få minutters gange fra eiendommen. Vulkan har etablert seg som et annerledes og spennende byområde med kulturtilbud, hoteller, boliger, treningssentre og mye mer. Mathallen Oslo har blitt en viktig attraksjon for Oslo - her finner du kafeer, restauranter, små spesialbutikker samt en rekke matrelaterte aktiviteter.
  Det er kort vei til flere parker og større grøntarealer som Birkelunden, Sofienbergparken og Grünerhagen. Grünerhagen ballplass samt grøntområde ved Kubaparken ligger like rundt hjørnet. Nærheten til Akerselva gir gode rekreasjonsmuligheter med turstier til Maridalen i nord, og Bjørvika i sør.
  Området har også et godt kollektivtilbud, flere skoler og barnehager, samt lekeplasser, fotballbaner, basketballbaner, idrettshall og svømmehall. Det er idrettsanlegg på Dælenenga. Ringnes Park Senter ligger en kort spasertur unna, og byr blant annet på butikker, Sats treningssenter og et av Nord-Europas mest moderne kinoanlegg. Det er kort vei til Botanisk hage, med veksthusene, zoologisk museum og geologisk museum.
  Dagligvarehandelen kan gjøres ved Rema 1000 og Kiwi noen minutter unna. En større Meny-butikk finnes på Ringnes Park.
  Det er god dekning av offentlig kommunikasjon i området, bl.a. buss og trikk. Nærmeste holdeplass er Birkelunden som ligger ca. 250 meter fra sameiet. Med bil fra Grünerløkka tar det ca. 4 min til Oslo S, 5 min til Storo Storsenter, 5 min til Majorstuen, 6 min til Aker Brygge og 32 min til Oslo lufthavn.
  Leiligheten har gangavstand til Grünerløkka barneskole, Sofienberg ungdomsskole og Foss videregående skole. Det finnes ytterligere skoler i nærliggende områder, som bl.a. Kunsthøgskolen, Arkitekthøgskolen, Westerdals, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 244 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Gårdsrom opparbeidet med betongheller og sykkelparkering.

  Parkering

  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2564 datert 27.04.20221 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.10.1981.
  Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262. Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
  Bygården og gårdsrom er kommunalt listeført i Gul liste. Dette er ingen formell fredning eller verning, men en listeføring om at bygningen kan være verneverdig. Listeføringen innskrenker ikke eiers råderett over eiendommen, men det kan kreves en uttalelse fra Byantikvaren for arbeider som endrer bygningenes fasade. Dette har ingen praktisk betydning for eier av leiligheten, og innvendig vedlikehold/modernisering vil ikke kreve noen uttalelse fra Byantikvaren
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene er kr 2.559,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, TV/internett (fiber), drift og vedlikehold, kommunale avgifter, nedbetaling av felleslån, bygningsforsikring, forretningsførsel m.m.
  Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4200,- pr. år. / 11 500 kwh. pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 700 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 852 203,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 067 929,-/3 067 930,80.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 26 480,- pr. 31.12.2021
  Det er ikke felles lån i sameiet.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.845.092,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Patrick Glavin og Hege Røed Ravnås Glavin

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Grüners gate 7 sameie, med sameiebrøk 40/473.
  Sameiet består av 9 leiligheter.
  Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00.
  Dugnad samt trappevask må påregnes.
  Dyrehold er tillatt med mindre det er til sjenanse for andre beboere.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  1. Ferdigstillelse av arbeider på tak (utskifting av vindu samt overhaling av takstein).
  2. Sikring av fasade med hønsenetting over gesimser og karmer.
  3. Skifte av postkasser til nye og større bokser med bedre standard.
  4. Skifte av slitt lås i inngangsdør.
  5. Beskjæring av tre i bakgården er varslet.
  Planlagte påkostninger:
  - Sameiet jobber med å få byttet ut varmtvannsberedere.
  - Ifølge forretningsfører er det ingen store vedlikeholdsposter eller planlagte påkostninger p.t, men fortløpende og nødvendig vedlikehold må påregnes.
  Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 42-0024/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grünerløkka
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR42.2224

  Dato

  Sist oppdatert: 25. mai 2022 kl. 12:30

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.