Komplett salgsoppgave

Bråtebakken 21

4 250 000 kr
167 m²
4 soverom
Krogsveen v/Sondre Gjellum ønsker velkommen til Bråtebakken 21!
Krogsveen v/Sondre Gjellum ønsker velkommen til Bråtebakken 21!
Kart
Røren
Lys og innholdsrik enebolig med 3 etasjer. 2 stuer, 2 bad og 4 sov. Terrasse og hage. Parkering. Kort vei til sentrum.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 250 000 kr
 • Omkostninger
  107 420 kr
 • Totalpris
  4 357 420 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1982
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  167 m²
 • Bruksareal
  172 m²
 • Tomteareal
  392,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og innholdsrik enebolig i kjede med 3 etasjer.
 • Boligen har blitt pusset opp i tidsrommet 2019-2021
 • Romslig vinkelstue med vedovn og varmepumpe
 • Åpen kjøkken- og stueløsning i 1. etg samt u. etg
 • Pent høyglans kjøkken med medfølgende hvitevarer (1. etg)
 • Stilrent høyglans kjøkken med medfølgende hvitevarer (u. etg)
 • Flislagt bad i 2. etg med regnfallsdusj, badekar og varmekabler
 • Flislagt bad i u. etg med regnfallsdusj og varmekabler
 • Sørøstvendt terrasse på ca. 26 kvm med tilgang til hageområde
 • Overbygget balkong med utsikt (gulvflate på ca. 6 kvm)
 • Parkeringsplass langs boligen på egen tomt
 • Kort vei til barnehage, barneskole, bensinstasjon, Kiwi og Eiker Kvikk
 • Kort vei til Hokksund sentrum med de fleste servicetilbud

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bråtebakken 21, 3302 HOKKSUND
Kommunenummer 3048, gårdsnummer 77, bruksnummer 999

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 172 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 167 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 5 kvm
Primærrom
Underetasje:
58 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad, soverom og gang.
1. etasje:
68 kvm: Stue, kjøkken, wc-rom og entré.
2. etasje:
41 kvm: Gang, 3 soverom og bad.
Sekundærrom
Underetasje:
3 kvm: Bod.
2. etasje:
2 kvm: Bod.
Deler av 2. etasje er ikke av måleverdig areal pga. lav takhøyde under skråtak.
Rom som avviker fra godkjente byggetegninger ifbm. rom for varig opphold: Wc-rom i 1. etasje. Se mer informasjon under punktet ferdigattest.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.10.2022 utført av Bent Gunnerud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med grunnmur av lettklinkerblokker/betong og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med shingel. Ytterdører med profilert flate og glassfelt fra ukjent årstall. Vinduer og terrasse- og balkongdører med karmer/rammer av tre med to- og tre-lags glass fra ulike årstall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Fra gårdsplassen er det trappeadkomst til overbygget inngangsparti i 1. etasje. Trappeadkomst til inngangsparti i underetasjen fra gårdsplassen.
1. etasje
Stue: Romslig vinkelstue med åpen løsning mot kjøkkenet, god plass til sittemøblement. Rommet er gjennomgående, som gir godt med naturlig lys. Frittstående ved- og parafinovn med murt vegg (parafin er frakoblet og oljetank er fjernet). Downlights i tak. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til sørøstvendt terrasse på ca. 26 kvm, terrassen er delvis overbygget. Videre trappeadkomst til hageområde.
Kjøkken: Pen kjøkkeninnredning med delvis integrerte hvitevarer. Over- og underskap i høyglans utførelse. Flislagt felt over benkeplater av laminat. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert mikrobølgeovn, integrert stekeovn, ventilator, integrert platetopp med induksjon, integrert oppvaskmaskin, oppvaskkum og frittstående side-by-side kjøleskap i nisje. Downlights i tak. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
Wc-rom: Servant og servantskap. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Laminat på gulv, panelplater på vegger og malt panel i himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
Entré: Romslig skyvedørsgarderobe med speilfronter. Trappegang til 2. etasje og underetasjen. Downlights i tak. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Deler av rommet er opprinnelig byggemeldt som bod og wc-rom.
2. etasje
Gang: Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til bod med vegghengte hyller.
Soverom 1: Garderobeløsning i hvit og glatt utførelse. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til overbygget balkong (gulvflate på ca. 6 kvm).
Soverom 2: Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
Soverom 3: Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
Bad: Heldekkende servant over servantskap i glatt utførelse. Tilsvarende utførelse på vegghengt høyskap. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne med dusjvegg av glass samt regnfallsdusj og frittstående badekar med vegghengt hånddusj. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Underetasje
Entré: Laminat på gulv, panelplater vegger og malt himling.
Stue: Åpen kjøkken- og stueløsning. Mulighet for spiseplass. Laminat på gulv, panelplater vegger og malt himling.
Kjøkken: Stilren kjøkkeninnredning med delvis integrerte hvitevarer. Over- og underskap samt høyskap i høyglans utførelse. Benkeplater av laminat. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert oppvaskmaskin, oppvaskkum, vegghengt ventilator, komfyr, integrert mikrobølgeovn, integrert kaffemaskin og frittstående side-by-side kjøleskap i nisje. Laminat på gulv, panelplater vegger og malt himling.
Bad: Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med dusjvegg av glass samt regnfallsdusj. Opplegg for badekar. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Soverom: Laminat på gulv, panelplater vegger og malt himling.
Gang: Tilgang til bod og trappegang til 1. etasje.
Generelt om boligen: Montert varmepumpe i stue/kjøkken (iht. tilstandsrapporten må det fylles gass på varmepumpen). Høiax Titanium 200 liters varmtvannsbereder fra 2015, plassert i bod (u. etg). Sikringsskap med automatsikringer, plassert på wc-rom og bod (u. etg).
Selger opplyser om at vindu på soverom i 2. etasje bør skiftes.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Bad (u. etg): Stedvis riss/sprekker i flisfuger (vegger), elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft (vegger og gulv), preg av egeninnsats/dårlig håndverksmessig utførelse (vegger og gulv), stedvis riss/sprekker i gulvfliser, bomlyd i enkelte gulvfliser, ikke mulig å verifisere om slukmansjett samt klemring er benyttet, usikre tettedetaljer ved rørgjennomføring (avløp servant), for lite lokalfall i dusjsone, for lite nivåforskjell på gulv og sluk er ikke skiftet.
- Bad (2. etg): Elastisk flisfuge er stedvis manglende under badekar samt stedvis manglende vedheft i overgang gulv/vegger, slukrist under badekar er ikke plassert sentrisk over sluk, bomlyd i enkelte gulvfliser, hull etter tidligere innfestninger i dusjsone, ikke mulig å verifisere om slukmansjett samt klemring er benyttet og for lite lokalfall i dusjsone (blir liggende vann igjen på flisene).
- Kjøkken (u. etg): Lekkasje fra vannrør (selger opplyser om at punkt om lekkasje er utbedret), stedvis knirk samt svikt i laminatgulv, benkeplateskjøt er ikke fagmessig utført samt har svelling i sammenføyningen, stedvis slitasjer i innredning og manglende komfyrvakt.
- Kjøkken (1. etg): Svelling i benkeplate ved vask, front på oppvaskmaskin samt foring over kjøleskap er løs og oppvaskmaskin står skjevt i innredningen (selger opplyser om at punkt om oppvaskmaskin er utbedret).
- Wc-rom: Redusert luftutskiftning, manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, defekt spyleknapp på toalett, stedvis løse, manglende lister samt slitasje på veggoverflater og redusert avrenningshastighet (avløp servant).
- Øvrige rom: Ikke tilfredsstillende ventilasjon.
- Rom under terreng (u. etg): Bomlyd i enkelte gulvfliser (gang), stedvis knirk samt svikt i laminatgulv, plast samt svartpapp i utforet vegg (konstruksjonsfeil), registrert forhøyede fuktverdier, dørblad til innerdør (v/bad, soverom og entré) har kontakt med terskel/karm, ikke behandlet overflater i bod (gjenstående arbeider) og vaskemaskin er provisorisk tilkoblet sluk med avløpsrør.
- Loft (uinnredet/råloft): Luftespalter mellom taksperrer er tettet med isolasjon (redusert ventilering av kaldtloft), mangelfull/lite ventilering av yttertakkonstruksjon og ikke etablert inspeksjonsluke til kaldtloft/kneloft.
- Ildsteder/skorsteiner innvendig: Stedvis sprekker på murstein (overgang brannmur/pipe) og sprekker i innmuringen til røykrør.
- Innvendige trapper: Oppfyller ikke dagens krav-
- Etasjeskiller: Skjevhetsmåling - forskjell på 17 mm på soverom 1, 10 mm i stue/kjøkken (u. etg) og 25 mm på soverom 3.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg: Vannrør i bod (u. etg) bærer preg av dårlig håndverksmessig utførelse, fordelerskap for rør-i-rør system (wc-rom og bod) har avrenning til rom med sluk samt gulv har ingen membran, varerør i bunnen av fordelerskap (bod) er ikke avsluttet over terskelhøyde, synlige skader på varerør (ikke tegn til lekkasje), utekran på gårdsplass er løs, manglende kursoversikt for rør-i-rør system og det må fylles gass på varmepumpe.
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Preg av alder samt stedvis slitasjer, råte på vindskier og utvendig vindusomramming (u. etg) bærer preg av ufagmessig utførelse.
- Dører og vinduer: Vinduer pga. alder og ytterdør/karm (u. etg) har hakk/slitasje.
- Yttertak: Symptomer på slitasje samt elde på tekking, kan ikke verifisere om det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims, uoversiktlig tettedetaljer ved tak mot nabobygg, råte på vindskier (mot tak), takrenner har symptomer på høy slitasje samt elde og manglende snøfangerutstyr.
- Balkonger, terrasser etc.: For lav rekkverkshøyde, terrasse er noe underdimensjonert, uheldig oppsett av søyler til terrasse, platting har stor slitasje samt skjevheter og rekkverk ved platting har for store horisontale åpninger.
- Utvendige trapper: Tildelt TG2 etter en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Grunnmur: Stedvis riss/sprekker samt avflassing av puss.
- Drenering: Stedvis lite terrengfall vekk fra grunnmuren, stedvis synlig dreneringsplate mot mur med manglende kantlist og pga. alder.
- Forstøtningsmurer: Skjevheter ved støttemur i gårdsplass.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
- Rom under terreng (u. etg): Manglende ventilasjon på rommene.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Hvitevarer på kjøkkenet (1. etasje) medfølger i handelen, dette gjelder mikrobølgeovn, stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og side-by-side kjøleskap.
Hvitevarer på kjøkkenet (underetasje) medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, komfyr, mikrobølgeovn, kaffemaskin og side-by-side kjøleskap.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i stue. Varmekabler i gulv på begge bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2019, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Følgende bemerkninger ble konstatert under tilsynet: Ikke tilfredsstillende tilførsel av forbrenningsluft til ildstedet. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Det har blitt utført feiing datert 19.09.2022, det ble ikke avdekket avvik eller feil som øker risikoen for brann vesentlig.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Øvre Eiker kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest på opprinnelig bygning, men midlertidig brukstillatelse ble gitt for oppføring av bolig datert 22.04.1982. Det er ferdigattest for bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel i kjeller samt terrengendring datert 12.05.2021.
Det er utstedt godkjente byggetegninger ifbm. oppføring av boligen fra 1981 og ifbm. bruksendring i kjeller fra 2021.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Wc-rom i 1. etasje er opprinnelig byggemeldt som bod jf. Godkjente byggetegninger fra 1981. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det har blitt etablert et takoverbygg på terrassen og inngangsparti med takoverbygg, det vites ikke om dette er søknadspliktig tiltak. Megler anfører at det ikke foreligger dokumentasjon på søknad til kommunen vedrørende de utførte tiltakene. Kjøper overtar risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen samt kostnader forbundet med dette.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Dagboknummer: 467383
Tinglysningsdato: 22.04.2021
Rettigheten omhandler: Denne eiendommen har veirett over naboeiendommen gnr. 77/bnr. 67 (Bråtebakken 19). Eiendommene har felles vedlikeholdsansvar for veien. Rettigheten hefter i gnr. 77/bnr. 67.
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Iht. kommuneplanen er det vilkår og bestemmelser vedrørende parkering. Kravet om parkering må være oppfylt ved eventuell utleie av dagens innredet "hybel".
Selger oppgir at underetasjen per dags dato er utleid, men at leieforholdet er sagt opp (3 måneders oppsigelsestid). Leieavtalen utløper følgelig senest 31.12.2022.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Bråtabakken 21 er en kjedet enebolig beliggende på Røren. Eiendommen deler adkomst med Bråtebakken 19 og bygningene er sambygget med garasjen til nr. 19 som i mellom.
Fra eiendommen er det ca. 3 minutter med bil til Eiker Kvikk. På denne strekningen kjører du forbi både Kiwi og Røren barneskole. Eiker kvikk med fotballbane, friidrett, sykling og ski.
Kort vei til Hokksund sentrum. Her finnes de fleste servicetilbud, det kan nevnes blant annet caféer og restauranter, bank, vinmonopol, legehus, apotek, interiørforretninger, klesbutikker, blomsterbutikker, bussterminal og jernbanestasjon med avganger mot Drammen/Oslo og mot Kongsberg hver time. Ca. 10 minutter med bil til Buskerud storsenter som er et av Buskeruds (tidligere fylke) ledende kjøpesentre, med mange varierte butikker som dekker behovet til de aller fleste.
På Loesmoen finner du flere treningssentre. I tillegg har det nylig kommet opp to helt nye idrettsanlegg (Hokksundhallen). I den ene hallen tilbys blant annet fotball, håndball, alliidrett og et flott tilbud til barn fra 3-trinn og oppover etter skoletid. I den andre hallen er det muligheter for turn, dans, cheerleading og bordtennis. Eiker Skiklubb har treningsfasiliteter på Ormåsen og hvert år arrangerer de Eiker Skifestival. Det finnes en oversikt over alle registrerte lag og foreninger på Øvre Eiker Kommune sin nettside www.ovre-eiker.kommune.no. I Hokksund er det også svømmehall, bibliotek, friidrettsbane og tennisbane.
Det tar ca. 1,5 time med tog til Oslo lufthavn Gardermoen. Enkel adkomst til hovedvei for pendling til Drammen/Oslo, Kongsberg og Hønefoss. Det tar ca. 25 minutter å kjøre til Drammen og til Kongsberg og ca. 1 time til Hønefoss.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager: Røren kommunale barnehage og Saron barnehage.
Skoler: Røren barneskole og Hokksund ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Hokksund, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 392,7 kvm. Skrånende tomt som er opparbeidet med grøntarealer og gruset gårdsplass.
Boligens overbygde inngangsparti er etablert på naboeiendommen sin tomt (gnr. 77/bnr. 67 - Bråtebakken 19), se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser.
Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser. Kommunens grunnkart viser eiendommens grenser med et beregnet normalavvik på inntil 15 cm, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Ved nøyaktig oppmåling kan avvik forekomme, og kjøper aksepterer dette.

Parkering

Parkering på gruset gårdsplass langs boligen på egen eiendom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra Bråtebakken/kommunal vei via privat gårdsplass/vei som tilhører Bråtebakken 19 (tinglyst veirett). Eiendommene har felles vedlikeholdsansvar og ansvar for snømåking.
Det er i forbindelse med bruksendring samt terrengendring fra 2021, presisert fra kommunen at eiendommen ikke har veirett via Tranggata. Veien kan da ikke benyttes som adkomstvei og det er heller ikke lov til å parkere på arealet utenfor inngangspartiet til underetasjen (kjeller).
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for Bråtabakken datert 10.11.1980. Videre er eiendommen avsatt til bolig ved kommuneplan for Øvre Eiker 2015-2027 datert 09.12.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 5.604,- pr. år (3 terminer), årsgebyr på eiendommen for inneværende år (inkl. fastledd og mva). Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 3.748,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standard renovasjon, 2022.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Boligen har en årlig forsikringspremie via Storebrand på kr 8.532,- pr. år.
Boligen er tilknyttet NextGentel som leverandør av internett og har kostet ca. kr 693,- pr. mnd avhengig av hastighet på nettet.
Selger har kun eid eiendommen siden august 2022 og har ikke bebodd boligen. Selger har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie, tv og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 684 038,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 2 462 538,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.357.420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Larisa Bogutskaya-Hokstad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,00% av salgssummen
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0411/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22411

Dato

Sist oppdatert: 25. november 2022 kl. 13:14

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.