VAKÅS

BJØRNDALSVEIEN 13 C

Prisantydning

4 500 000 kr

Omkostninger: 113 842 krTotalpris: 4 613 842 kr
Etasje
2
Byggeår
2010
Soverom
3
Areal (P-ROM)
74 m²
Tomteareal
11749 m²
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
3 403 kr

LYS OG FLOTT 4-ROMS LEILIGHET BELIGGENDE I 2. ETG I MODERNE BYGG FRA 2010 - 2 BALKONGER MED GODE SOLFORHOLD - GARASJE - NÆR TOGSTASJON

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Sameiet Bjørndalen Panorama ligger idyllisk til på Vakås i Asker, tett på skog og flotte turmuligheter. Umiddelbar nærhet til barnehage, tog og butikk samt kort vei til Hofstad skole.

Dette er en meget pen, gjennomgående 4-roms selveierleilighet med moderne bad, luftig stue med utgang til balkong på ca 7 kvm, tre soverom hvorav hovedsoverommet har balkong på ca 3,5 kvm, og delvis lukket kjøkkenløsning hvor det er godt med skap- og benkeplass. Det er mulig å åpne opp for åpen kjøkkenløsning. De to balkongene "overlapper" hverandre med sol slik at man kan velge mellom både sol og skygge fra tidlig morgen til kveld om sommeren. Bygget er fra 2010 og leiligheten har moderne preg med vegger i lyse farger, trestavs eikeparkett på gulv og store vindusflater. Det medfølger én garasjeplass og bod.

Eiendommen

BJØRNDALSVEIEN 13 C, 1395 HVALSTAD 
Gårdsnummer 1, bruksnummer 21, seksjonsnummer 53, kommunenummer 3025

Områdebeskrivelse

Bjørndalen er underbruk til Asker prestegård, som nevnes i de skriftlige kildene første gang i 1376. I moderne tid kjenner de fleste til området som Vakås, ikke minst fordi holdeplassen på jernbanen heter nettopp Vakås.

Sameiet Bjørndalen Panorama ligger idyllisk til innerst i Bjørndalsveien tett på skog og gode turmuligheter. Med barnehage tett på, bilfri sti til skolen og hyggelige uteområder er dette virkelig et barnevennlig område. Kombinasjonen av landlige omgivelser med kort vei til Oslo med bil eller kollektiv (togstasjon ligger ved utkanten av sameiet) samt gangavstand til nærbutikk, Holmen, Asker sentrum, friområder og bademuligheter har gjort sameiet til et populært boligområde.

Det er ca. 1,5 km til både Hvalstrand Bad og Holmen Fjordhotell som både har restaurant og Spa. Om været eller årstiden ikke tilsier utebading har Risenga bad et godt utvalg med flere bassenger, vannsklie, stupebasseng, badstue mm. 

Semsvannet er et veldig populært og fint turområde. Sti opp til Semsvann er ca 2-3 km, runden rundt Semsvann er 5 km. Det er cafe 2 steder rundt vannet og på Gupu enda lenger inn.

Selger opplyser at området de bruker mest er Holmen. Her har vi både Holmen Senter med 50 butikker, apotek, vinmonopol, Godt Brød osv og ikke minst Holmen Idrettspark med mange kunstgressbaner, klatrehall, ishall, turnhall og nå også en svømmehall. Dette området har også en veldig populær strand som heter Holmenskjæret. Så mesteparten av idrettsaktiviteter til barn og unge foregår på Holmen. Det tar 10 minutter å gå dit.

Asker sentrum har det meste man trenger av butikker, restauranter og kafeer og ikke minst Trekanten kjøpesenter som beskriver seg selv som et populært samlingspunkt og regnes som et moderne kjøpesenter. Senterets utvalg av butikker og helsetjenester er stort, med god balanse mellom kjede- og nisje butikker. Tilgjengeligheten er meget god med 800 parkeringsplasser og holdeplasser for buss og tog innen kort avstand.

I nærområdet finner man både Kiwi og Matkroken.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler: Leiligheten sogner til Hofstad skole og Torstad ungdomsskole. Jansløkka og Hvalstad barneskole ligger også i nærheten. For videregående elever finnes bl.a. Asker videregående skole, Nesbru videregående skole og Bleiker videregående skole. 
Barnehager: Læringsverkstedet Bjørndalen, Solgården barnehage og Rudolf Steinerbarnehagen.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 80 kvm
Totalt bruksareal: 74 kvm
Totalt primærrom: 74 kvm

Bruksareal:
Eierleilighet 74 kvm

Primærrom:
2. etasje 74 kvm: Entrè/gang, bad, stue, kjøkken og 3 soverom.

I tillegg disponerer leiligheten én sportsbod i blokkens underetasje. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.12.2019 utført av Lasse Holm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 11.749 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det medfølger én garasjeplass i lukket anlegg i nabobygg. Sameiet har også en stor gjesteparkeringsplass. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er oppført i 2009 og ferdigstilt i 2010, bygget etter TEK 97, 3. utgave. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med: 
- Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong og yttervegger av rammekonstruksjon av betong-/stål med utfyllende bindingsverk.
- Fasader bestående av liggende trekledning og fasadeplater. 
- Taket på bygningen er svakt skrånede og er tekket antagelig med Sarnafilduk eller tilsvarende taktetting. 
- Utvendige takrenner og nedløpsrør av stål. 
- Antar tradisjonell drenering med grunnmursplast, drensledninger og drenerende masser. 
- Vinduer og terrassedører av PVC i hvit utførelse med 2-lags energiglass. 
- Brannklassifisert inngangsdør (B30, 40 db) med kikkehull. 
- Etasjeskille i betong/element oppforet med plassbygd tilfarergulv og bærende undergulv.
- 2 stk overbygde balkonger i betong med tilfarergulv av trykkimpregnert trevirke. Rekkverk av stål og ett glassfelt. Tilkomst fra stuen og det ene soverommet. 

VVS: 
- Røranlegg av plast, kobber og rør-i-rør fra byggeår. 
- Varmtvannsbereder på 120 liter plassert i kjøkkenskap. 
- Hovedstoppekran plassert i rørskap bak vaskemaskin.

Elektrisk anlegg: 
- Skjult el-anlegg fra byggeår. 
- Sikringskap med automatsikringer plassert i entré/gang.
- Samsvarende antall kurser iht. kursfortegnelse.

Diverse utstyr: 
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Kabel TV (Get)
- Lokale brannvarslere
- Avtrekksvifte (Villavent)
- Husbrannslange plassert i kjøkkenskap
- Sprinkleranlegg
- Skyvedørsgarderobe

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. For en mer helhetlig oversikt over tilstanden til hver enkelt bygningsdel, henvises det til rapportens oppstilling. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 02.12.2010. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Leiligheten har en flott endebeliggenhet i bygg oppført i 2009, ferdigstilt i 2010. Den ligger i 2. etasje med enkel adkomst fra trapp. Planløsningen er gjennomgående og inneholder blant annet 3 soverom og et flislagt bad med gulvvarme. Videre er det et lyst og pent kjøkken fra byggeår i hvit utførelse. Kjøkkenet har en delvis lukket løsning og er separert fra stuen med en enkel lettvegg. Denne kan enkelt fjernes for åpen løsning. Leiligheten har et areal på hele 74 kvm og byr på flere møbleringsmuligheter. 

Entre: 
I entreen er det hvitmalte vegger og trestavs eikeparkett på gulv som strekker seg videre innover i leiligheten. Det er satt inn stor skyvedørsgarderobe med slette fronter for oppbevaring av sko og yttertøy. 

Kjøkken: 
Kjøkkenet er lyst og pent med mye skap og benkeplass. Innredningen har glatte skapfronter i hvit utførelse og lys laminert benkeplate. Oppvaskkum i stål. Det er lekre fliser mellom benkeplate og overskap. Opplegg for oppvaskmaskin og komfyr, samt ventilator (Villavent) tilkoblet ventilasjonsanlegget. Kjøkkeninnredningen fremstår som med normal bruksslitasje og noen svellmerket på enkelte dører og under benkeplate.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Stuen: 
Stuen har gode lysforhold og har fin plass til stor sofa samt spisebord. Det er enkelt mulig for den som ønsker det å få åpen stue-kjøkken løsning. Stuen er malt i lys hvit farge, kombinert med trestavs eikeparkett på gulv. Det er utgang til sydvendt balkong på ca. 7 kvm. Her får du fint utsyn over sameiets fellesområder samt gode solforhold. 

Bad/wc/vaskerom: 
Badet er prefabrikkert og har flislagte overflater med brune gulvfliser og hvite veggfliser. Rommet er utstyrt med pent servantskap, innmurt speil, veggehengt toalett, dusjhjørne med skyvedører og opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv og balansert ventilasjon med tilluft under dør. Imidlertid er det noe svellmerker i dørlister og dørblad som følge av at det er benyttet materialer som er fuktømfintlige (MDF) og ikke egnet for rom med tidvis høyt fuktighetsnivå. Forholdet er kun av kosmetisk art og er lett og kostnadsvennlig å utbedre. Videre er det registrert skade i sideveggen på servantskapet.

Soverom og garderobe: 
Leiligheten har tre gode soverom, alle beliggende ved siden av hverandre. Hovedsoverommet har god størrelse og er malt i hvitt med trestavs eikeparkett. Det er satt inn to garderobeskap med hengslede dører, og ellers god plass for dobbeltseng. Det er utgang til en fin luftebalkong på ca. 3,5 kvm. De to andre soverommene er også malt i hvitt og har trestavs eikeparkett. Store vinduer gir mye lys til rommene. I tillegg er det stor skyvedørsgarderobe i gangen samt i sportsbod (T53) i blokkens underetasje. 

Oppvarming – Teknisk:
Leiligheten er oppvarmet med stedvis panelovner og varmekabler på bad. Det er sikringsskap med automatsikringer plassert i gang/entré. For øvrig har leiligheten balansert ventilasjonsanlegg og sprinkelanlegg. Det er lokale brannvarslere og husbrannslange plassert i kjøkkenskap. 

Overflater:
Gulv - 3-stavs eikeparkett. 
Vegger - Malte overflater. 
Himlinger - Malte overflater og stålplater på bad.

Oppvarming

- Vegghengte panelovner.
- Varmekabler på bad.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C5

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Bjørndalen Panorama Sameie, med sameiebrøk 73/5665.
Sameiet består av 90 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 54 98
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. 

Megler har kun tilgjengelig informasjon fra årsmøte som ble avholdt i 2019. 

Planlagte påkostninger: 
- Styret har ikke planlagt større vedlikehold i 2019.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst 19 servitutter på sameiets eiendom, men ingen av disse antas å ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten.

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til Blokkbebyggelse, Felles lekeareal, Felles parkeringsplass, Friluftsområde (på land), Konsentrert småhusbebyggelse og Felles avkjørsel i henhold til reguleringsplan 6E - Bjørndalen, datert 23.02.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse, nåværende offentlig og privat tjenesteyting, hensyn grønnstruktur, LNFR og nåværende grønnstruktur, i kommuneplan for Asker 2018-2030. Boligområder med spesielle kvaliteter, type A. 

Eiendommen omfattes også kommunedelplan for E18 Slependen-Drengsrud, datert 08.11.2016.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR15.1998

Økonomiske forhold

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 125 640,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 4 052 304,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 3 736,- pr. 31.12.2018.
Ingen lån registrert for selskap.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.613.842,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,0% av salgssummen 
Minimumsvederlag: kr 40.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 15.150,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Ukens bolig: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Alexander Fossum
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

Alexander Fossum

Telefon
Mobil 93040668

Lurer du på noe

Alexander svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.