Nøtterøy/Teie/Rosanes

Frams vei 2

Prisantydning

10 700 000 kr

Omkostninger: 268 722 krTotalpris: 10 968 722 kr
Byggeår
1960
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
207 m² / 287 m²
Tomteareal
1061.4 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

En ypperlig enebolig med en super beliggenhet - praktfull utsikt i beste villaområde på Rosanes

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger høyt, fritt og solrikt, hvor nabolaget på nedsiden er svakt skrående mot sjøen. Dette bidrar til en flott utsikt om manbefinner seg i huset, på terrassen eller i hagen! Eiendommen har en umiddelbar nærhet til den vakre Rosahaugparken, Rosanes småbåthavn og badestrand, Teie torv med handel og de fleste servicetilbud. Kort vei til barnehage, populært skoleanlegg, idrettsanlegg og hyggelige Teieskogen samt Tønsberg sentrum. Eiendommen ligger sjønært med fin utsikt over innseilingen til Tønsberg. En flott eiendom med en fantastisk beliggenhet! Den smakfulle og velholdte eneboligen fra 1960 er påbygget etter byggeår og fremstår innholdsrik med en praktisk løsning over 3 plan. Det er oppført en romslig frittliggende garasje i senere tid. 

Eiendommen

Frams vei 2, 3120 NØTTERØY 
Gårdsnummer 2, bruksnummer 211, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3811

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en umiddelbar nærhet til den vakre Rosahaugparken, Rosanes småbåthavn og badestrand, Teie torv med handel og de fleste servicetilbud. Kort vei til barnehage, nytt skoleanlegg, idrettsanlegg og hyggelige Teieskogen samt Tønsberg sentrum. Eiendommen ligger sjønært med fin utsikt fra boligen over innseilingen til Tønsberg. En velholdt og meget tiltalende eiendom med en fantastisk beliggenhet!

Veibeskrivelse

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbroen til Nøtterøy og tar til venstre i lyskrysset ved Teie veidele. Ta så til venstre inn i Engveien som ligger rett etter lyskrysset ved Teie torv og følg denne nedover til den møter Frams vei. Ta til høyre og eiendommen ligger på venstre side mot sjøen.

Barnehager og skoler

Teie barneskole og Teigar ungdomsskole. Barnehager i nærheten. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 321 kvm
Totalt bruksareal: 287 kvm
Totalt primærrom: 207 kvm

Bruksareal:
Enebolig 257 kvm
Garasje 30 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 48 kvm: Trapperom/gang, trimrom og vaskerom
1. etasje 111 kvm: Vindfang, hall m/trapp, kjøkken, stue/spisestue, gang, bad/wc, soverom og wc
2. etasje 48 kvm: Trapperom/gang og 3 soverom

Sekundærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 47 kvm: 3 Boder, opprinnelig garasjerom/bod og kjølerom
2. etasje 2 kvm: Garderobe/kott

Garasje: 
1. etasje 30 kvm: Garasje

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.12.2019 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

En terrassert, velstelt og pent opparbeidet eiertomt på 1061,4 kvm. Uteområdene er anlagt med stenlagt gårdsplass og plenområder. Flotte uteplasser på sydvendt terrasse over 2 plan. Med utgang fra stuen ligger en solrik, sydvendt skiferbelagt terrasse hvor det er tilrettelagt med utepeis og benk, et praktisk sted å anrette bespisning utendørs. På nedsiden ligger det en markterrasse i tre med trappeløp til nedre del av hagen. Den skrående delen av hagen er pent anlagt med stauder og mot veien hindrer busker og trær for innsyn til eiendommen og sørger for usjenerte uteplasser. Fra hagen og uteplassene er det en fantastisk utsikt til sjøen og innseilingen til Tønsberg, det er et flott utsyn over det hyggelige nabolaget med flotte villaer og et nærmiljøanlegg av de sjeldne - stranden, båthavnen og parken med ballbaner, luftemulighet for hunden i egne lukkede områder og koselige gangstier som er opplyst når mørket har senket seg. 

Parkering

Parkering i enkel frittstående garasje og på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger sammen med andre eiendommer. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1960 og tilbygd i 1999. Boligen er oppført i halvannen etasje samt kjeller og krypeloft. Opprinnelig garasje i tilknytning til boligens kjeller, ikke i bruk , benyttes pt som hobbyrom. Garasje oppført i tre på støpt betong. Saltak tekket med takstein., iht. tilstandsrapport.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder på badet i 1 etasje har gulvet ikke tilfredsstillende fall til sluk - er motfall til sluk fra deler av gulvet, sprekk i et par gulvfliser og sprekk i deler av elastisk fugemasse ved overgang gulv/vegg. Eventuell membran/fuktsperre er ikke kjent. Rommets overflater er fra 1988 i flg. opplysninger i tidligere boligsalgsrapport. Kilrenner på tak må kontrolleres eventuelt utbedres det er (registrert noe fukt på begrenset del i yttertakets underside under kilrenner. Det er ved hjelp av fuktindikator registrert fukt i deler av grunnmur/gulv mot grunnen samt stedvis saltutslag. Dette ses i sammenheng med bygningens utvendig drenering, fuktopptrekk og/eller fuktsikring. Garasjeport har råte i nedre del av karm. Rekkverk ved balkong tilfredsstiller ikke dagens standard og krav til utførelse med for store åpninger i rekkverk. Diverse avskalling i balkong. Trinn bør utbedres i trapp av stein. I etasjeskillene er det stedvis knirk. og diverse skjevheter/planavvik. Vanlig værslitasje i utvendige overflater. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater.

Selger informerer om bla.: Speil på bad bør skiftes. Noe avskallet fugemasse på rørkasse. Et par fliser på badegulv sprukket. Dusjkabinett bør skiftes. 2 dørterskler i 2. etg. bør justeres/festes bedre. Det er noe knirk i parketten i hall og i stue. Det var noe fukt i pipe på loft da de kjøpte huset.Dette er utbedret med ny heldekkende pipehatt i 2008. Utført av Søby AS. Det er en liten sprekk i mur utv. mellom hovedgrunnmur og grunnmur for karnappel. Denne har vært konstant i alle år i eiertiden (14-år). Rist foran gammel garasjeport bør repareres. Feste for ristene bør støpes på nytt. Det er råte i nedkant på den ene dørkarmen i gammel garasje. Kjellervindu i gammel garasje er dårlig, bør skiftes. Det er antydning til fuktighet på loft over tilbygg. Antagelig fra gradrenna. Lufteterrasse utenfor soveværelse i 1. etg. er stygg i forkant. Bør flislegges. Fliser er innkjøpt. Oljefyr i kjeller er fjernet og erstattet den med varmepumpe og panelovner i august 2015. Oljetanken i bakken på nordsiden av huset er ikke fjernet.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.10.1961. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattesten omfatter ikke utvidelse/tilbygg/fasadeendring og utvidelse av terrasse i ca. 1999 samt garasje oppført oppført i 2012.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Standard

En flott eiendom med en fantastisk beliggenhet! Den smakfulle og velholdte eneboligen fra 1960 er påbygget etter byggeår og fremstår innholdsrik med en praktisk løsning over 3 plan. På hovedplanet har man alle hovedfunksjoner; Vindfang, hall, stue/spisestue stue med utgang til en nydelig terrasse med fantastiske sol og utsiktforhold. Videre er det et pent og moderne kjøkken, hovedsoverom, bad samt wc. På øvre plan er et 3 gode soverom. I kjelleren er det bla. vaskerom, trimrom og diverse boder og et hobbyrom(opprinnelig garasje). Eneboligen fremstår tiltalende og klassisk med pene og tidløse farge- og materialvalg - ute og inne er stedet preget av at husets eiere har sørget for å passe på den familievennlige boligen. Villaen ligger i ypperlige omgivelser - med sjøen, parkene og Teie torv innenfor få minutters gange - og med den praktfulle utsikten som kan nytes, er dette en unik mulighet i området.

Oppvarming

Varmekabler i bad og vindfang. Varmepumpe (fra 2015). Ved. Panelovner for øvrig.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F3

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

28.12.1959 - Dokumentnr: 4007 - Forkjøpsrett til Færder kommune, hvor kommunen har 3 ukers frist for å benytte denne etter at melding om salget er sendt kommunen. Dersom kommunen finner det nødvendig å legge vann- og avløpsledninger, hvor kommunen bla. har rett til inspeksjon av 2 kummer i hagen, samt elektriske kraft- eller kabelledninger over tomten, plikter eier å finne seg i dette uten erstatning, - dette med flere bestemmelser i henhold til opprinnelig skjøte datert 28.12.1959. For nærmere informasjon kontakt megler.

30.08.2016 - Dokumentnr: 780511 - Erklæring/avtale om kommunalt vann og avløpsanlegg, rettighetshaver er Færder kommune.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan Plannr. 10|1 - Reguleringsplan Rosanes, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert datert 09.08.1960, revidert 101-E1 14.01.2014.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR21.19169

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 15 243,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.668,- pr. år. / 17.329 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.652,-.
Frivillig Velavgift til Teie vel.
Boligen er tilknyttet kabel-tv og har avgift på kr 706,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Altibox som Internettleverandør og har en avgift på ca. kr 1.000,- pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 824,- pr. mnd. Alarmen sies opp.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 144 081,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 4 118 691,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.968.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Jørgen Erland Pettersson
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Jørgen Erland Pettersson

Telefon
Mobil 91835000

Lurer du på noe

Jørgen svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.