Solgt: 2 250 000 kr

Bråvannslia 4B

2 250 000 kr
70 m²
2 soverom
Krogsveen v/Anders Skajaa har gleden av å presentere Bråvannslia 4B!
Anders Rønn Skajaa
Presenteres av
Anders Rønn Skajaa
Bråvann/Vågsbygd - BUD foreligger
Flott 3-roms leilighet fra 2002 med sjøutsikt, stor solrik og garasje m/el-bil lader i barnevennlig område. Bør sees!
 • Prisantydning
  2 250 000 kr
 • Omkostninger
  57 592 kr
 • Totalpris
  2 307 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2002
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  70 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Anders har gleden av å presentere Bråvannslia 4B!
Usjenert beliggende leilighet i et barnevennlig og populært område på Bråvann med nærhet til turterreng med badevann, turstier, barnehage, dagligvarebutikker og kort vei til bussholdeplass. Fra boligen er det kun ca. 4 km til Vågsbygd Amfi senter og 8 km til sentrum.
Svært innholdsrik og moderne 3-roms selveierleilighet med sol fra ca. kl. 07:00 til 21:30 om sommeren på stor veranda og nydelig sjøutsikt. Leiligheten er på hele 70 kvm, her medfølger i tillegg romslig garasje tilknyttet 2 boder og bortsettingsloft.
Leiligheten fremstår moderne og er oppført i 2002, fra da er det modernisert i lyse og tidsriktige fargevalg, flere oppgraderinger, pent bad, nyere kjøkken og smarthus installasjon.
Påmeldingsvisning - Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bråvannslia 4B, 4624 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 12, bruksnummer 985, seksjonsnummer 2

Innhold

Totalt bruttoareal: 77 kvm
Totalt bruksareal: 70 kvm
Totalt primærrom: 70 kvm
Primærrom:
2. Etasje: 70 kvm. Bad/vaskerom, gang, stue/kjøkken og 2 soverom.
I tillegg disponerer leiligheten bod i garasje og bod bak garasje i tillegg til garasjen.
Det er også bortsettingsloft med luke fra soverom 2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.06.2021 utført av Andreas Natvig.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport hovedsakelig oppført i tre.
Kledning med bindingsverk av tre, trevinduer med isolerglass, takkonstruksjon av tre med undertekking av sutaksplater og med yttertekking av betongstein. Etasjeskille i tre.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det merknader/forhold som kjøper må være kjent med. Av 17 bygningsdeler har samtlige fått vurdering, TG1. Foruten enkelte merknader.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten ligger i 2. Etasje i en 3-mannsbolig, hvor denne ligger øverst på enden med flott sjøutsikt og gode solforhold.
Leiligheten inneholder og kan bl.a friste med:
Flislagt gang med plass til ytterklær, 2 romslige soverom, flislagt bad med opplegg for vask/tørk, videre en stor og romslig stue som er lett å møblere etter ønske/behov med spiseplass mellom sofagruppe og åpen løsning til kjøkken, som forøvrig er et lyst og pent IKEA kjøkken fra ca. 2010.
Ved inngangspartiet er det er stor og solrik terrasse med fin utsikt og sjøutsikt med sol fra ca. kl. 07:00 til 21:30 (Sommerstid). Garasje med tilhørende bod under terrassen. Leiligheten holder generelt en gjennomgående høy standard og fremtrer moderne med praktiske planløsninger.
Innholdsrik leilighet med parkett på alle gulv foruten flislagt gang og baderom. Strie på vegg og panel i tak med spotter i tak i alle rom, foruten soverommene.
Leiligheten fremstår i god stand med mange gode kvaliteter, det er lagt opp til "smart hus" løsninger med både styring av lys og flere tekniske innstillinger for boligen via mobil/iPad.
Oppgraderinger gjort i nyere tid:
Det har blitt installert ny varmepumpe i 2013. Asfaltert gårdsplass i 2011/12. Ny ytterdør i 2019. Malt fasade i 2016. Nye led-spotter ca. 2017. EL-bil lader installert i 2019 og byttet terrassebord sommer 2020.
Takstmann har gitt leilighetens tilstand følgende konklusjon:
Del av 3-mannsbolig, bygget 2002, dagens eiere har bodd der siden 2011. Etablert område med mange gode kvaliteter. Romslig 3-roms.
Boligen fremstår hovedsaklig i normal teknisk stand utfra alder. Følgende merknader kommentert:
- noe ufagmessig fug og feil fall baderom.
- enklere taktekking inni garasje.
- råte på enkelte bord ved siden av inngangsdør.
Levetid er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er.
Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no.
Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning. Lykke til!"
Det er vurdert tilstandsgrad (TG) fra 1 til 3, hvor 1 er best. Totalt er det vurdert 17 bygningsdeler, hvor 17/17 er vurdert til TG1. Vi oppfordrer allikevel til å lese hele rapporten, enkelte merknader fremkommer.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmekabler på baderom, varmepumpe i stue fra 2012 og peisovn elementpipe i boligen med pussede overflater.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.04.2002. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er ikke kjent at det er utført endringer av bruk i nåværende eiers eiertid, annet enn at godkjenning av det ene soverommet er nå godkjent av kommunen og endelig godkjenning er pågående i skrivende stund og vil være i orden innen overtagelse.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4204/12/985/2:
27.04.2001 - Dokumentnr: 7034 - Bestemmelse om gjerde. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt. Overført fra: Knr:4204 Gnr:12 Bnr:985. Gjelder denne registerenheten med flere.
27.04.2001 - Dokumentnr: 7034 - Bestemmelse om bebyggelse Innen 2 år. Overført fra: Knr:4204 Gnr:12 Bnr:985. Gjelder denne registerenheten med flere.
Disse bestemmelser innebærer opplysninger om frikjøpt tomt og bestemmelser fra kommune om at dem har rett til å vedlikeholde rør/tomt, gjøre mindre endringer for områdets beste om aktuelt. m.m.
17.03.2003 - Dokumentnr: 4061 - Erklæring/avtale. Denne seksjon har tilleggsdel - areal. Gjelder denne registerenheten med flere.
17.03.2003 - Dokumentnr: 4061 - Seksjonering. Opprettet seksjoner: Snr: 2. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 50/100. Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 1 og 2.
Her fremkommer det seksjonering som vise hvilke uteområder denne seksjonen disponerer utvendig og innvendig.

Eventuell adgang til utleie

Det er ingen restriksjoner mot utleie. Hele eller deler av eiendommen kan fritt leies ut.

Diverse

Eier har fått godkjent bruksendring på et av soverommene, som tidligere var godkjent som bod. Soverommet som er innredet til kontor er nå blitt godkjent og i skrivende stund venter selger på endelig stempel/godkjenning fra Kristiansand kommune.

Energimerking

Energikarakter C og oppvarmingskarakter 3. Forbruk etter dagens eiers bruk for hele 2020: Ca. 13.722 kwh.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Usjenert beliggende leilighet i et barnevennlig og populært område på Bråvann med garasje, romslig takterrasse over garasjen med både svært gode solforhold og flott sjøutsikt. I nærområdet finner du turterreng med badevann og lengre turstier i Kjosdalen. Bråvann og også barnehage og lekeplasser.
Fra boligen er det kort vei til dagligvarebutikker bl.a Meny som er like ved, Rema1000 i Voiebyen og kort avstand til Vågsbygd Amfi senter med utallige butikker og shoppingmuligheter. Videre er det egen barnehage og nærhet til flere skoler.
Det er bussforbindelse til Bråvann, metro buss fra Vågsbygdveien og sykkelsti helt til Kristiansand sentrum som kun er ca. 9 km fra boligen og 13 minutters kjøretur med bil.

Adkomst

Fra Kristiansand følg, Vågsbygdveien mot Møvik. Ta til høyre inn Holskogveien ved bensinstasjonen i Kjosbukta. Ta så til høyre inn ved Bråvann noen hundre meter lenger inne, inn på Kjos Ringvei. Ta inn til venstre inn Bråvannslia. Boligen ligger på høyre side. Boligen vil bi merket med til salgs plakat og det vil bli skiltet med visningsskilt på fellesvisning.

Barnehager, skoler og fritid

Det er egen barnehage på Bråvann og flere skoler i Vågsbygd.
Voiebyen skole avd. Torkelsmyra (4-7 kl.) 3.3 km fra boligen. Voiebyen skole avd. Voie (1-3 kl.) 3.9 km. Vågsbygd skole. avd. Augland (4-7 kl.) 4.6 km. Møvig skole (8-10 kl.) 4.1 km. Fiskå skole (8-10 kl.) 5 km. Vågsbygd videregående skole 5 km og flere skoler i sentrum som bl.a Kvadraturen Skolesenter som er 9.9 km fra ytterdøren.
Vedlagt ligger naboslagprofil med info om skoler i nærområde. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt. Felleseiet tomt med seksjon 1 i 1.Etasje, samt. Hver sin tinglyste part.
Konferer megler for mer detaljert beskrivelse og/eller for å få tilsendt seksjoneringen.

Parkering

Romslig garasje tilkoblet boligen, oppstillingsplass ved siden av garasjen, og biloppstillingsplasser på felles gårdsplass. Garasjen har EL-bil lader med 20 ampere (400v). Forøvrig gateparkering/gjesteparkering i område etter gjeldende bestemmelser.
Fastmontert lader for EL-bil følger med, med mindre annet er avtalt. Fastmonterte løsninger for oppheng og lagring i garasje følger med, med mindre annet er avtalt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan "Plan nr. 480" datert 25.02.1987 som sak nr. 25.
Det er ikke kjent at det skal bygges noe i nærområde som vil ha innvikling for denne boligen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 705,- for inneværende år. Kommunale avgifter inneholder og fordeles følgende:
Eiendomsskatt kr. 3.525,-, feiing/tilsyn kr. 375,-, vann kr. 1.928,-, avløp kr. 3.876,- pr. År.
Nåværende eier har et strømforbruk i 2020 som tilsvarer ca. kr 10.471,- og 13 722 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.468,- pr år for begge seksjonene, denne seksjonen betaler litt mer grunnet at det her er garasje.
Boligen er tilknyttet NextGenTel som leverandør av internettleverandør som utgjør kr. 638,- pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6.300,- pr. år. (Frivillig, eier har dette i dag) Etter avtale med alarmselskap kan dette medfølge.
Renovasjon kommer i tillegg og faktureres etter faktisk forbruk, fastgebyr fra avfall sør er kr. 3 925,- pr. år.
Stikkveien til boligene brøytes ikke av kommunen, dette må gjøres av Bråvannslia 2-6.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Om utsyr for TV/Internett kan medfølge må avtales med leverandører.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 553 528,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 992 700,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 3 525,- pr år og medtatt/inkludert i totalkostnad for kommunale avgifter på kr. 9.705,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 57.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mari Lohne Sjursen og Eric Alexander Barton

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er endel av en vertikaldelt tomannsbolig hvor den ene delen er Bråvannslia 2 og denne delen er Bråvannslia 4A og 4B som er seksjonert med seksjonsnummer 1 og 2, med sameiebrøk 50/100.
Sameiet består av 2 leiligheter og den andre halvparten som ikke har noe felles forpliktelser til hverandre annet enn nødvendig felles som rammer begge seksjonene.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av seksjonene, vanligvis etter sameiebrøk.
Dyrehold er ikke tillatt.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Det er ønskelig for selger med overtagelse i mars 2022.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF. Da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring (For situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig) og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen. Tilrettelegging kr 12.900,-. Oppgjør: kr 5.900,-. Markedspakke: kr 15.500,-. Visninger: kr 2.500,-. Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0379/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.21379

Dato

Sist oppdatert: 20. oktober 2021 kl. 13:43

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.