Komplett salgsoppgave

Øyenkilveien 96F

9 900 000 kr
111 m²
2 soverom
Vestvendt toppleilighet med utsikt ut mot havet, samt innredet sjøbod oppført i 2017 rett nedenfor.
Vestvendt toppleilighet med utsikt ut mot havet, samt innredet sjøbod oppført i 2017 rett nedenfor.
Øyenkilen
Bolig og hytte i ett rett ved sjøen med flott havutsikt og sen kveldssol. Ingen boplikt. Vinterhage og innredet sjøbod.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  9 900 000 kr
 • Omkostninger
  248 670 kr
 • Totalpris
  10 148 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2010
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  111 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 250 kr
 • Energimerke
  Gul B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

3-roms selveier uten boplikt i maritime omgivelser ved sjøen i Øyenkilen
 • Herlig, vidstrakt utsikt ut mot havet og småbåthavnen i kilen
 • Frittstående,innredet sjøbod på ca.13kvm.,oppført 2017
 • Solfylt terrasse med vinterhage og utsikt
 • Oppstillingsmulighet for biler på gårdsplass
 • Easee-ladeboks installert i 2021
 • Leilighet og fritidsbolig i ett
 • Slippers-avstand til småbåthavn med bademulighet
 • Fine turstier langs Kyststien
 • Gjestebrygge og mulighet for bobilparkering i nærheten gir gode muligheter for overnattingsbesøk
 • Gode utsikter for leie av båtplass i området.
 • 15 min. med bil til byen, 10 min. til gratis byferge fra Ålekilene
 • Gangavstand til St Peter's Restaurant - med god omtale
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Øyenkilveien 96F, 1622 GRESSVIK
  Kommunenummer 3004, gårdsnummer 62, bruksnummer 20, festenummer 121, seksjonsnummer 6, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 135 kvm
  Totalt primærrom: 111 kvm
  Bruksareal:
  Leilighet 135 kvm
  Primærrom:
  Leilighet:
  1. etasje 8 kvm: Entré
  2. etasje 103 kvm: Gang, to bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning
  Sekundærrom:
  Leilighet:
  1. etasje 0 kvm:
  2. etasje 24 kvm: Bod og vinterhage
  Deler av boligen er ikke målbar grunnet lav takhøyde, den totale gulvflaten er målt til 136 m².
  Hems er ikke målbar grunnet lav takhøyde, gulvflaten er målt til ca 28 m².
  Vinterhage på 22 m² er medregnet i boligens sekundærareal.
  Bod med utvendig adkomst på ca 3 m².
  Frittliggende sjøbod på ca 13 m².
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 18.08.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Horisontal delt tomannsbolig fra 2010. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av betong. Yttervegger av trekonstruksjoner. Etasjeskillere av betong og trekonstruksjoner. Fasader utført i stående kledning samt fasadeplater. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med metallplater. Glatt entrédør av tre med glassfelt og elektronisk kodelås. Terrassedør med karmer av tre og tre-lags glass fra 2019. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår. Takvinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det er gitt 73% TG0 eller TG1, 20% TG2, 1% TG3 og 6% TGIU.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  Det foreligger tilstandsgrad 3 (TG3) på følgende punkt:
  Trapp i treverk med rekkverk - Det mangler rekkverk. Tiltak må påregnes.
  Det foreligger tilstandsgrad 2 (TG2) på diverse bygningselementer på følgende rom:
  Bad 1, bad 2, kjøkken, øvrige rom, loft - innredet, innvendige trapper, elektrisk anlegg, balkonger og forstøtningsmurer.
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om ovennevnte punkter. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
  Noen punkter i fra selgers erklæring:
  Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
  Ja. Det kan lukte svakt fra sluket på hovedbadet ved vind fra nord. Dette skjer når vannlåsen i sluket er tørr, og dusj/badekar ikke har vært i bruk på en stund.
  Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
  Ja. Det har tidligere vært lekkasje gjennom terrassedør, men denne har blitt byttet ut med norskprodusert kvalitetsdør fra Gilje. I den forbindelsen ble det også vannskade på parketten ytterst mot skyvedøren. Det er felt inn ny parkett i området. Taket på glassverandaen holder ikke tett i enkelte skjøter. Sluket på terrassegulvet holder ikke helt tett ved store vannmengder, slik at det drypper vann på uteområdet under.
  Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
  Ja, kun faglært. Byggtjenesten AS. Skyvedøren til terrassen er byttet ut. Opprinnelig skyvedør taklet ikke norsk klima. Den nye skyvedøren er norskprodusert, og påkostet med trelags glass, selvrensende og med energibelegg på to sider.
  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja, kun faglært.
  1) Norwegian Comfort Group AS - Montert varmepumpe (kjøleanlegg) på hovedsoverommet april 2018.
  2) Øyenkilen Elektriske Svend Ove Rønneberg - Montert Easee elbil-lader juni 2021.
  Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
  Vet ikke. Vi har kun det som er gjort etter at vi overtok boligen i 2015.
  Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
  Ja. Hemsen er delt i to rom med dør imellom.
  Tilleggskommentar:
  Det er ikke korrekt fall på terrassegulvet, og ved nedbør kan det være nødvendig å skyve vannet mot sluket eller takrennen.

  Standard

  Leiligheten har i hovedsak overflater og utstyr fra byggeåret, men er også noe pusset opp i senere år - blant annet med maling av innvendige overflater i 2018. Gulvene er i de fleste rom utført med to-stavs parkett, hvorav alle hovedetasjens rom utenom boden også har gulvvarme.
  Stuen og kjøkkenet er samlet i et stort volum i leilighetens vestre side, der den innvendige høyden er størst og utsikten best. Et omfangsrikt antall vinduer fremmer upåklagelig utsikt mot kilen og ikke minst svært gode lysforhold i stuen. Ny Gilje skyve- og hevedør ble installert i 2019 og sikrer enkel tilgang til et terrassens supplerende areal på over 41 kvm. hvorav ca. 22 er innbygget til vinterhage.
  I den sosiale sonen er kjøkkenet tilbaketrukket i egen krok, delvis skjermet mot stuen og utstyrt med en helhetlig skapinnredning i grå høyglans. Innredningen har en rekke oppbevaringsmuligheter, brede arbeidsflater på benker av heltre og samtlige hvitevarer integrert - deriblant en kaffemaskin. Skapinnredningen er velholdt og gitt TG 0/1.
  Leilighetens to bad og soverom er samlet i praktisk nærhet omkring gangen, en plassering som også oppleves som distansert fra den sosiale sonen. Hovedbadet er både stort og stilrent utført i en sort-hvit profil, fremmet av blant annet sorte gulvfliser og sorte baderomsmøbler. Badet er også velutstyrt med både innbygget hjørnebadekar og et dusjhjørne med hånd- og regndusj. Sistnevnte har også glassdører som kan svinges inn ved behov for å maksimere den tilgjengelige gulvflaten. Vaskemaskin kan skjules i et smart benkeskap.
  Badet vegg i vegg fungerer utmerket som et gjestebad og er av et mer kompakt format, men fullt utstyrt med blant annet klosett og dusjhjørne. Begge bad er gitt TG 2 for flere forhold som er spesifisert i tilstandsrapport.
  Leilighetens to soverom ble i 2018 noe ombygget gjennom flytting av innerveggen mellom disse, for mer hensiktsmessige areal i begge rom. Rommene har i dag ca. 12 og 11 kvm. gulvflate hver og er utstyrt med hver sin hendige skyvedørsgarderobe. Hovedsoverommet ble i 2018 også utstyrt med ny luft-luft varmepumpe for avkjøling.
  Ytterligere et rom som i dag benyttes til soveromsformål ble i 2018 etablert på hemsen ved oppsetting av ny delevegg med innerdør. Hemsen har imidlertid lav takhøyde og et areal som derav ikke defineres som målbart. Gulvflaten er oppmålt til ca. 28 kvm.
  Overflater og innredninger:
  Gulv: Fliser i entré og på bad, for øvrig
  Innervegger: Fliser på bad, for øvrig
  Himlinger:
  Kjøkken: Skapinnredning med grå høyglansede fronter og heltre benkeplater. Nedfelt oppvaskkum i hvit kompositt med avrenningsbrett og ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, kaffemaskin, oppvaskmaskin og kombiskap. Ventilator i overskap.
  Bad 1: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjhjørne med glassdører og to-greps blandebatteri med hånddusj. Toalett montert på innbygget sisterne.
  Bad 2: Servantskap med sorte høyglansede fronter og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med overbelysning. Høyskap med glass i fronter. Benkeskap med glatte hvite fronter, laminert lys benkeplate og rør-opplegg til vaskemaskin. Innbygget hjørnebadekar. Dusjhjørne med glassvegger og to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Toalett montert på innbygget sisterne.

  Løsøre og tilbehør

  En del av møblene (ikke stylingsinteriør) kan selges mot tillegg i prisen, dersom det er ønskelig.
  TV med veggstativ og robotstøvsuger følger ikke kjøpet.
  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedovn og luft-luft varmepumpe.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25.10.2010. Ferdigattesten gjelder 3 stk tomannsboliger. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.
  Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
  Dagboknr. 303713, tinglyst 21.10.1952, type heftelse: Festekontrakt.
  Det fremgår av festekontrakten at festeren selv skal besørge tomten inngjerdet.
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. Dagboknr. 303886, tinglyst 16.08.1978, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse
  Erklæringen innebærer at eiendommen med Bnr. 62, gnr. 20, festenr. 87 bygger til 1 meter fra dele mot syd på sin tomt iht forevist tegninger.
  Hytten på den tomten er allerede bygd.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre skal underrettes om alle overdragelser og leieforhold.

  Diverse

  Selger opplyser følgende:
  Dårlig fall på utvendig terrasse-gulv og som ikke holder helt tett ved mye nedbør.
  (Drypper vann ned til uteområdet under).
  Lekkasje i enkelte skjøter i glasstaket på glassverandaen.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger kun få meter fra svabergene og sjøen i Øyenkilen - en idyllisk kystperle med utsikt til det store havgapet like utenfor. Her ser man hele innseilingen til Fredrikstad og fergen som går mellom Strømstad og Larvik. I nabolaget for øvrig er bebyggelsen til dels tett og intim, hvilket fremmer en stedegen sjarm.
  Nærheten til sjøen preger både omgivelsene og hverdagen i Øyenkilen, her er du garantert å kjenne duften av salt sjøvann straks du er utenfor boligen. Badetøyet kan tas på hjemme før rusleturen ned til sjøen, som i stor grad kan legges til trappen over svabergene som deles med nabo i etasjen under.
  Søndager sommerstid arrangeres det marked på brygga med salg av både vafler, egenproduserte matvarer, kunst og håndtverk. Noe lenger ut ved Marnetvika finnes den nyere, men allerede vel omtalte restauranten St. Peter's som også har take away. Det er for øvrig gode muligheter for båtplass, både i Øienkilen båtforening og i nærliggende marinaer.
  Langs sjøen finnes flere flotte turstier, blant annet på Kyststien som passerer gjennom Øyenkilen. Stien er også velegnet som rute for løpeturer og kan følges både nordover og sydover, blant annet i retning Foten. Sistnevnte er blant de mest besøkte badestedene i hele kommunen og lett tilgjengelig også på sykkel.
  Det er i senere år anlagt gang- og sykkelvei helt frem til Øyenkilen som legger til rette for trygg og sikker vei for myke trafikanter til både Slevik og Gressvik, der blant annet barne- og ungdomsskoler ligger. På Gressvik finnes i tillegg det nærmeste handelsområdet med et større tilbud av forretninger samt personlige og helserelaterte tjenester.
  Til sentrum av Fredrikstad tar det 26 minutter med buss fra holdeplassen 100 meter unna. Med bil kjører du til byen på ett kvarter, alternativt kan du parkere ved Ålekilene og ta byfergen videre til Kråkerøy, til by-siden av elven eller helt til Gamlebyen. Fergen er gratis og har hyppig avganger i begge retninger fra grytidlig morgen til sen kveld.

  Adkomst

  Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Skoler:
  Slevik skole - Onsøy (1 - 7. klasse) - 4,1km
  Rød skole - Onsøy (1 - 7. klasse) - 5,6km
  Gressvik ungdomsskole - 7,7km
  Barnehager:
  Slevik barnehage (1 - 6 år) - 4,1km
  Fredtun barnehage (3 - 5 år) - 5,3km
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Festet tomt der tomtearealet er fellesareal til sameiet. Tomten er opparbeidet med asfaltert adkomstvei/gårdsplass og naturtomt. Oppstillingsplasser i gårdsplass, montert elbillader.
  Kommunen har ingen arealopplysninger om eiendommen. Eiendommen tilfredsstiller ikke dagens krav til stedfesting av eiendomsgrenser. Grensene er usikre og det vil ofte medførearealavvik i forhold til eksisterende areal i marka. For å få nøyaktig grensebestemmelse anbefales det å rekvirere ny oppmåling.

  Regulering av feste

  Festeavgiften er kr. 36 926,- pr. år for sameiet, og avgiften er inkludert i felleskostnadene.
  Regulering av festavgift: Konsumprisindeks.
  Festeavtalen utløper: Festet løper til det blir sagt opp av festeren.
  Festeavgiften ble sist regulert i 2020 iht. konsumprisindeks, og skal reguleres på nytt iht. konsumprisindeks 2025.
  Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

  Parkering

  Parkering på biloppstillingsplass utenfor inngangspartiet.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til 110 - boliger i henhold til reguleringsplan 305 Øienkilen II datert 26. januar 1990 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 26.01.1990.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene betales med kr. 7500,- hvert halvår, og dekker følgende: felles forsikring, festeavgift til grunneier og vedlikehold av fellesområdet.
  Fellesutgiftene fastsettes årlig i sameiermøtet i forhold til sameiets faktiske utgifter.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10 000 kwh. pr. år.
  Boligen er tilknyttet NextGentel som leverandør av internett, og har avgift på kr. 493,- pr. mnd.
  Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr. 400 pr. mnd.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper er pliktig, iht. sameiets vedtekter, å sørge for at boenheten er forsvarlig innboforsikret.

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 9 981,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon, vann og avløp.
  Eiendomsskatten er kr 9 071,- for inneværende år.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 796 989,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 869 161,-
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld.
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Geir Solberg og Nina Cecilie Harvik Solberg

  Informasjon om forkjøpsrett

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Øyenkilveien 96 A-F Boligsameie, med sameiebrøk 116/684.
  Sameiet består av 6 boligseksjoner.
  Forretningsfører/styrets leder er Petter Alexandersen.
  Felles dugnad hver vår i forkant av sameiermøtet.
  Dyrehold er tillatt.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen ligger vedlagt i salgsoppgaven, eller kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,8% av salgssummen.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 18.400,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 67-0124/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR67.22124

  Dato

  Sist oppdatert: 19. september 2022 kl. 19:56

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.