Komplett salgsoppgave

Åsvegen 500

4 290 000 kr
143 m²
3 soverom
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Åsvegen 500
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Åsvegen 500
Kart
Del
Emilio de Paoli Dunne
Presenteres av
Emilio de Paoli Dunne
Sjarmerende enebolig med tomt på ca. 1504 kvm. | Stor garasje på 61 kvm| Flott utsikt | Skogen rett utenfor døren |

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 290 000 kr
 • Omkostninger
  108 420 kr
 • Totalpris
  4 398 420 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1957
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  143 m²
 • Bruksareal
  143 m²
 • Tomteareal
  1 504 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sjarmerende enebolig over 3. etasjer med gjennomgående normalt god standard og fornuftig planløsning. Ønsker du å realisere drømmen om å ha høner i hagen, forenkle livet som hundeeier med skogen like utenfor døren eller ha egen, oppvarmet garasje på 61 kvm.? Her bor du stille og rolig til med kort vei til mye - Velkommen til Åsvegen 500!
Boligen har en god og funksjonell planløsning over tre plan med tre soverom, bad og vaskerom. Videre er tomten pent opparbeidet med støttemur, belegningsstein, gressplen og ulik beplantning. På tomten er det uthus bestående av hobbyrom, vedskjul og hundegård, samt at det er et frittstående anneks med entré, kjøkken, baderom og stue med hems.
Perfekt familiebolig med nok boltreplass både inne og ute.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Åsvegen 500, 2030 NANNESTAD
Kommunenummer 3036, gårdsnummer 12, bruksnummer 27, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 143 kvm
Totalt primærrom: 143 kvm
Bruksareal:
Enebolig 143 kvm
Primærrom:
1. etasje 75 kvm: Entré, gang/trapperom, vaskerom, kjøkken og spisestue/stue
2. etasje 51 kvm: Trapperom/gang, baderom og tre soverom
Stabbur/anneks 17 kvm: Entré/kjøkken, baderom og stue samt hems (ikke ferdigstilt)
Bruksareal:
Frittstående garasjebygning 61 kvm
I tillegg finnes frittstående uthus bestående av hobbyrom, vedskjul samt hundegård og frittstående stabbur/anneks som beskrevet i arealer.
Arealer i underetasje og i innvendig bod i loftsetasje er ikke målbare grunnet takhøyder lavere enn 1,9 meter (i minimum 60 centimeters bredde). Øvrige målbare arealer i loftsetasje er målt til 60 centimeter utenfor takhøyder på 1,9 meter. Gulvflater utgjør likevel totalt 56 m2 (inkludert bod).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.11.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Boligen ble oppført i 1957. Gulvflater i underetasje av mur/fjell og etasjeskillere av betong/tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur/ringmur og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med beiset trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med platekledning av metall.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG 2):
- Bad. TG 2 er valgt som helhetsvurdering på hele våtrommet på grunn av slukets høye alder og generelt høy slitasjegrad både på gulv, vegger og for tekniske installasjoner. Kostnader for utbedrende tiltak må påregnes innen rimelig tid.
- Vannrør og overflater gulv på kjøkkenet. Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Gulv: TG 2 gjelder stedvis sprekker/skader i gulvflatens sammenføyninger (skjøter). For øvrig ingen merknader.
- Overflater gulv i øvrige rom. TG 2 gjelder stedvis sprekker/skader i gulvflatenes sammenføyninger (skjøter), spesielt i spisestue/stue og lokal knirk i gulvflater, spesielt i gang/trapperom i 1.etasje og i loftsetasje.
- Ventilasjon i underetasje. Klaffventiler stedvis i vegg. Usikker tilluftløsning. Anbefaler mer kontrollerbar ventilering.
- Krypekjeller. TG er satt som helhetsvurdering. Det er påvist fuktproblematikk i krypekjeller, stedvis synlig vann på gulv ved sydvestvendt krypkjeller. Det er økt risiko for skader, oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales.
- Innvendige trapper. Rekkverk/håndløper oppfyller ikke dagens sikkerhetsforskrift. Håndrekke skal monteres på begge sider av trappeløp.
- Skjevhetsmåling i 1. og 2. etasje. For 1. etasje: Det er målt skjevheter på kjøkken og i stue utover 10 millimeter innenfor 2 meter. Det gis derfor TG 2. For 2. etasje: Det er målt skjevheter på hovedsoverom utover 10 millimeter innenfor 2 meter. Det gis derfor TG 2.
- Varmtvannsbereder. TG grunnet alder.
- Vinduer. TG 2 gjelder vinduer fra 1978 og eldre. Vinduer er av eldre type og har ikke den tetthet og isolerende funksjon som dagens vinduer har. Gjenværende restlevetid anses derfor å være redusert/usikker.
- Yttertak. TG satt som helhetsvurdering. Slitasjegraden på tekkingen (inkl. undertak og lekter) er slik at det vurderes at tekkingen har passert mer enn 50 % av anbefalt brukstid. Dette begrunnes med taktekkingens alder. Restlevetiden er derfor usikker. Malingsslitasje ble observert på takflater.
- For grunnmuren er det gitt TG 2 for stedvis pussavflassing ble observert ved inngangsparti..
- Alder på drenering samt utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur. Det er høyst usikkert om grunnmuren på østvendt fasade er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Konsekvens kan være økt fare for fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Svar: Ja. Bad oppe. Har kommet litt vann ned i stua ved en anledning. Manglende silikon rundt kloakkrøret til toalett.
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats. Nannestad/Råholt rørleggerbedrift Næss har gjort alt av rørarbeid på vaskerom og i kjeller. JB Interiør AS har støpt og lagt gulvbelegg. Nordengen elektro AS har lagt varmekablene på vaskerom. Gardermoen elektro AS har gjort resterende elektrisk arbeid på vaskerom og i huset.
- JB Interiør AS støpte gulv og la gulvbelegg på vaskerom.
- Etter installasjon har det vært tider med lukt av kloakk på vaskerom. Har installert innsugshatt over tak for å motvirke dette uten at problemet har blitt helt borte. Innsugshatt blir installert over bad oppe og på anneks før salg.
- Nannestad/råholdt rørleggerbedrift Næss har gjort alt av arbeid med vannrør i huset. Og lagt opp kloakk fra vaskerommet. Egeninnsats på på å legge om kloakkrør fra badet i andre etasje. Dette er lagt inn i krypkjelleren for å frigjøre plass i resten av kjelleren.
- Halve huset står på fjell og det er noe fukt i kjelleren på grunn av dette. Det er drenert rundt huset og det er drenering i kjelleren der fjellet slutter.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Svar: Ja. Kan være dårlig trekk. Har montert to ventilasjonsvifter i stue og kjøkken som kan motvirke dette.
- Har hatt mus i kjelleren.
- Bygd uteplass med belegningsstein støttemur mot hagen og belegningsstein foran trappa til huset. Jeg jobber i byggebransjen som maskinfører..
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun faglært. Uthus, vedskjul, varmefolie i gang nede og varmekabler på vaskerom nede gjort av Nordengen. Resterende skjult anlegg i huset gjort av Gardermoen elektro.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Svar: Ja. Inne i garasjen. Montert av Nordengen elektro AS
- Drenering er utført av eier som er maskinfører i Nordby maskin
- Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Svar: Ja.
- Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene? Svar: Nei. Anneks.
- Radonmålere var installert for noen år siden.
Selger opplyser i tillegg:
- Det har vært litt kloakklukt til tider pga minirenseanlegget. Tiltak vil bli gjort før salg i samsvar med hva rørlegger har anbefalt.

Standard

Sjarmerende enebolig over 3. etasjer med gjennomgående normalt god standard og fornuftig planløsning. Ønsker du å realisere drømmen om å ha høner i hagen, forenkle livet som hundeeier med skogen like utenfor døren eller ha egen, oppvarmet garasje på 61 kvm.? Her bor du stille og rolig til med kort vei til mye - Velkommen til Åsvegen 500!
Boligen har en god og funksjonell planløsning over tre plan med tre soverom, bad og vaskerom. Videre er tomten pent opparbeidet med støttemur, belegningsstein, gressplen og ulik beplantning. På tomten er det uthus bestående av hobbyrom, vedskjul og hundegård, samt at det er et frittstående anneks med entré, kjøkken, baderom og stue med hems. Perfekt familiebolig med nok boltreplass både inne og ute.
Kjøkken:
Kjøkken i delvis åpen løsning mot spisestuen - kjøkkenet er nytt fra 2021. Innredning med profilerte fronter, delvis integrerte hvitevarer og laminert benkeplate med kompositt skyllekum og oppvaskkum. Overskap med belysning under, stedvis platekledning i glass over benkeplate og integrert ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Bred induksjonsplatetopp, innebygget micro og oppvaskmaskin, samt stekeovn i høyskap. Frittstående kjøleskap og fryseskap. Komfyrvakt. Nedsenket stikkontakt i benkeplate og to doble stikkontakter på vegg.
Bad og vaskerom!
Eldre baderom med gulvbelegg og tapetserte overflater på vegger. Innredning med servant med ett-grepsarmatur og speilskap med belysning på vegg. Frittstående toalett og dusjkabinett med ett-greps armatur med hånddusj. Dobbel stikkontakt på knevegg. Avtrekksventil med vifte i himling.
Praktisk vaskerom fra 2021 med egen inngang og god plassering i boligen. Gulvbelegg med gulvvarme og baderomsplater på vegger. Høyskap og innredning med utslagsvask med ettgreps
armatur. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og stikkontakter på vegg. Avtrekksventil med vifte på yttervegg.

Løsøre og tilbehør

Følgende medfølger ikke boligen ved salg: Frittstående kjøleskap, fryseskap, oppvaskmaskin, vedovn i anneks og garderobeskap i entré.
Vi viser for øvrig til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og peisovn i stuen. Varmefolie i gang og varmekabler i gulv på vaskerom. Anneks har gulvvarme.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1957.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det foreligger en ferdigattest for tilbygg av boligen datert 05.04.1982. Tilbygget gjelder for vaskerom, utvidelse av kjøkkenet og inngangsparti.
Garasjen er byggemeldt 01.01.2014, og det foreligger en melding fra kommunen for tillatelse til oppføring av denne datert 07.06.2010.
Stabbur/anneks har vært et eldre bygg på eiendommen og er innredet i senere tid. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er søkt kommunen for bruksendring av denne til rom for varig opphold. Kjøper overtar alt ansvar, risiko og kostnad for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 2396372, tinglyst 29.04.2020, type heftelse: Jordskifte. Akershus og Oslo jordskifterett. Gjelder grensefastsetting for grunneiendom.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Landlig og rolig beliggenhet i Nannestad kommune. Boligen har en tilbaketrukket beliggenhet med kort vei til mye. Barnehage og barneskole i Åsgreina.
Boligen ligger til ved foten av Romeriksåsen og byr på gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Boligen ligger i gangavstand til Stordammen, som er et populært badevann ved sommertider. Badeplassen er pent opparbeidet med gressplen og badebrygge.
Fra boligen er det kort vei til Romeriksåsen som er et av Romerikes mest varierte friluftsområder; som byr på alt fra tur- og sykkelstier, oppkjørte skiløyper, badeplasser og skianlegg. Åsen ligger langs hele vestsiden av Nannestad kommune; her er det et rolig skoglandskap med bølgende åser og mange innsjøer med gode fiskevann. Videre er Åsen IL et aktivt idrettslag med mange og varierte idrettsmulighet. Alpinsenter i Nannestad.
Ca. 3.5 km. til Kringler-Slattum barneskole og barnehage. Barneskolen har store og flotte utearealer med blant annet fotballbane, stor akebakke, isbane, fotballbinge, lekestativ mm.
Ungdomsskole og videregående er i Nannestad, bussforbindelser til skolen er i umiddelbar nærhet fra boligen. I tillegg er det ca. 5 km. til Eltonåsen barnehage og Holter barnehage.
Av dagligvareforretninger finnes Coop Extra med post og Kiwi ca. 7 min. unna boligen. Utover er det kort avstand til Nannestad torg med Rema, Kiwi, spisesteder, bokhandel, apotek, vinmonopol og mer. Har man behov for et enda bredere utvalg, er kun ca. 18 min kjøring til Jessheim som kan by på alt av bymessige fasiliteter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 504 kvm. Arealet er beregnet og avvik kan forekomme.

Parkering

Parkering i stor frittstående og oppvarmet garasjebygning med montert elbil-lader. Flere biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen er tilknyttet minirenseanlegg. Det foreligger ferdigattest fra kommunen datert 13.07.2020 for anlegget. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan vedtatt 14.05.2019 avsatt til spredt boligbebyggelse - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 7 676,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, slam, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 18 000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6 000,-.
Boligen er tilknyttet Telenor (Fiber) som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Avgiften er på kr. 800,-. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Årlig servicekostnad for minirenseanlegget er ca. kr. 8.600,-
Selger opplyser om pålegg om medlemskap i veilag. Ca. 2.500,- pr. år for brøyting og vedlikehold. Kostnad kan variere fra år til år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 861 142,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 100 111,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.398.420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Elena Natasha Ihlhaug Stenshjemmet og Torgrim Lauten

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 35.016,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning ( 2 stk. inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0234/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22234

Dato

Sist oppdatert: 19. november 2022 kl. 19:20

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.