Komplett salgsoppgave

Refsnesbakken 4A

3 790 000 kr
82 m²
2 soverom
Velkommen til Refsnesbakken 4A
Velkommen til Refsnesbakken 4A
Knut Dahl
Presenteres av
Knut Dahl
Refsnesbakken
Gjennomgående 3-roms endeleilighet med vestvendt balkong, vidstrakt fjordutsikt og ettermiddags-/kveldssol.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  3 790 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  297 610 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  4 088 742 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1966
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  82 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  4 688 kr

Visning

Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Gjennomgående 3-roms endeleilighet i Refsnesbakken
 • Vidstrakt utsikt over Refsnes mot Oslofjorden, Hurum og Vestfold
 • Enkel adkomst i 1. etasje
 • Stor, flislagt og vestvendt balkong med sol fra rundt kl. 12 til og helt til solnedgang sommerstid
 • Innsynsfri og privat atmosfære, ute som inne
 • Velholdt standard med noe moderniseringsbehov
 • Original romløsning fra byggeåret med separat bad, toalettrom og vaskerom
 • Ny varmtvannsbereder installert i senere år
 • Bod i kjeller disponeres av leiligheten
 • Veldrevet borettslag med gratis fellesvaskeri i kjelleren
 • Parkeringsmulighet på to felles parkeringsområder, korttidsparkering utenfor blokken
 • Nærhet til badestrender og vakre turområder på Jeløy

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Refsnesbakken 4A, 1518 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 1, bruksnummer 2030, ideell andel 1/1
Andelsnummer 93, Refsnesbakken Borettslag, organisasjonsnummer 948212811

Innhold

Totalt bruksareal: 82 kvm.
Totalt primærrom: 82 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Entré, 2 soverom, kjøkken, stue, bad/wc/vask.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod oppmålt til ca. 2 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 08.07.2022, utført av Moss Eiendomstaksering AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Byggemåte iht. tilstandsrapporten:
Andel i et større borettslag med felles vedlikeholdsansvar. Utvendig byggemåte er av den grunn ikke vurdert. Tilstandsvurderinger er avgrenset til innvendig i leiligheten.
Gulvbelegg, vegger med malt strie og panel, himling med slettmalt overflate. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Støpt dekke med fliser med avrenning til utvendig renne.
Rekkverk i stål/glass. Montert markise i hele verandaens bredde, med el-drift.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Våtrom: utettheter i beleggskjøter, TG:3.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de nevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Leiligheten er ikke tilført vesentlige oppgraderinger på 2000-tallet og har av den grunn en standard som til dels er noe datert, men velholdt og funksjonell. Oppgraderinger bør likevel påregnes.
Samtidig med en eventuell modernisering kan det være vel verdt å se på muligheten for å optimalisere romløsningen som her er uendret siden byggeåret. I mange tilsvarende leiligheter er blant annet deleveggen mellom stuen og kjøkkenet fjernet til fordel for en åpen løsning med både bedre arealutnyttelse og bedre lysforhold i begge rom. I flere leiligheter er i tillegg skyve-/hevedør installert i stuen, som erstatning for dagens balkongdør. Både stuen og kjøkkenet har flott utsikt mot Oslofjorden, ivaretatt av rekkverk i stål og glass som ble montert av borettslaget i forbindelse med renovering av balkongene omkring 2010.
Kjøkkenet er i sin nåværende form stort nok til å romme et spisebord for to-tre personer i tillegg til selve kjøkkeninnredningen. Sistnevnte er av ukjent alder, men bærer preg av forsiktig bruk og har mange oppbevaringsmuligheter i en rekke skap og skuffer.
I dagens romløsning er badet og et separat toalettrom begge tilgjengelig via vaskerommet, som igjen har adkomst fra både kjøkkenet og entreen. I mange tilsvarende leiligheter er disse tre rommene slått sammen til ett stort bad i forbindelse med renovering. Ny varmtvannsbereder er installert på vaskerommet i senere år. På badet består inventaret av tradisjonelle møbler og et badekar med dusjvegg.
Soverommene er samlet i leilighetens østre side og dermed ikke direkte eksponert for varmende sol på ettermiddag og kveld. Begge er av gode størrelser, spesielt hovedsoverommet som er utstyrt med skyvedørsgarderobe og i tillegg har god plass til både kommode og en sittegruppe eller et skrivebord.
Overflater og innredninger:
Gulv: Belegg.
Innervegger: Tapeter, malte tapeter og malt trepanel.
Himlinger: Glatte malte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte lyse fronter og laminerte lyse benkeplater. Nedfelt dobbel oppvaskkum i stål med avrenningsbrett og ett-greps blandebatteri. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin. Veggmontert avtrekksventilator.
Bad: Servantskap med profilerte hvite fronter, laminert hvit benkeplate og nedfelt servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning og sideskap med profilerte hvite fronter. Badekar med forheng og veggmontert to-greps blandebatteri med hånddusj. Gulvmontert klosett i separat toalettrom.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarer medfølger.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet, samt tilknyttet peisovn i stuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 13.12.1966.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, men hvis kjøper krever det kan energiattest innhentes for selgers regning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

I Refsnesbakken vil du bo tilbaketrukket i høyden over Refsnes, tett på Oslofjorden, og få gleden av gode solforhold frem til sen kveld sommerstid. Få, om noen boligområder langs Oslofjorden kan vise til en tilsvarende beliggenhet, tatt i betraktning både utsikt, de gode solforholdene og ikke minst nærheten til sjøen.
Like syd for Refsnes ligger Søndre Jeløy landskapsvernområde, et vakkert og unikt stykke kulturlandskap med intime småveier og stier som er ypperlige for både trening og søndagsturer. Her finnes også en bit av Jeløys anerkjente kulturmiljø på gårdene Røed og Alby, hvorav sistnevnte har Galleri F15 og kafé med den velkjente Albykringlen.
Refsnes Barnehage og Refsnes skole med trinn fra 1. til 7. er begge lett tilgjengelig i nabolaget, kort vei er det også til Hoppern ungdomsskole. Dagligvarer kan enkelt handles ved Refsnes' egen nærbutikk. Flere dagligvareforretninger er tilgjengelig langs veien til sentrum, som for øvrig er innenfor sykkelavstand eller gode fem minutter med bil.
Fra holdeplassen i Refsnesalleen tar bussen deg til togstasjonen på under 10 minutter. Fra stasjonen er det hyppig avganger videre til Oslo S dagen gjennom og reisetiden er i dag fra ca. 40 minutter. Etter den pågående utbyggingen av jernbanen ventes reisetiden å bli redusert til kun ca. 30 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 27 610 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Parkering på felles parkeringsplasser tilhørende borettslaget. Parkeringsplassene ligger på to nivåer – nederst i bakken og ved pumpehuset.
Det medfølger ingen egen fast oppmerket p-plass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private interne veier.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 20.05.2022 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Refsnes - Refsnesbakken 1 mv" med formål gangvei, kjørevei og garasjeanlegg, vedtatt 22.05.2001 med
plannr. 284. Reguleringsplan "Refsnes - del av Refsnes gbr 11/1 og 11/31" med formål blokkbebyggelse, friluftsområde, felles avkjørsel og anlegg for lek, vedtatt 24.02.1965 med plannr. 42.
Eiendommen omfattes i tillegg av "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål friområde nåværende og boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr.KP3002.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, renhold fellesarealer, tv/internett (kun grunnpakke), vedlikehold bygg og utvendig anlegg, strøm fellesareal, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Fellesutgiftene blir oppjustert med 8% 01.11.2022 fra kr 4.341,- til kr 4.688,-.
Borettslaget planlegger å kjøpe ut deltomten fra Moss kommune. Dette vil medføre noe økning av fellesutgifter. Se punkt "Forkjøpsrett og øvrig informasjon om borettslaget" i salgsoppgaven.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 18.000,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 687 684,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 475 662,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 20 288,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr 297 610,- pr. 28.06.2022.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 35.713.300,- pr. 30.06.2022 og lånevilkårene er:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 2,52 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 1.130,-, hvorav renter utgjør kr 625,- og avdrag utgjør kr 505,-.
Lånets løpetid: 2054.
Lånenr. 95377030231.
Bankforbindelse: Handelsbanken Moss.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.288.742,-. Av dette beløpet utgjør kr 297 610,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.643,-.
Gebyret blir fakturert kjøper direkte fra Vansjø bbl.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Inger Johanne Dale

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Refsnesbakken Borettslag.
Borettslaget består av 120 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Det er forbudt å holde dyr uten spesiell skriftlig tillatelse fra styret. Innflytting med dyr må ikke skje før styrets avgjørelse av søknaden foreligger.
Følgende vedtak fattet ekstraordinær generalforsamling 22/6-1998: B/L har generelt forbud mot dyrehold. Imidlertid vil andelseiere som leilighet i B/L ha anledning til å ta med sitt
allerede anskaffede dyr. Det forutsettes at eier har anskaffet dyret før leiligheten er kjøpt.
Foretatt påkostninger de senere år:
Rørfornying i borettslaget.
Ny avtale med Telenor.
Planlagte påkostninger:
Parkeringsplasser - kjøp av deltomt fra Moss kommune. Kostnadsramme ca. 4 millioner. Kjøpet må lånefinansieres, noe som resulterer i økte felleskostnader for hver andelseier. Stipulert økning er oppgitt til å ligge mellom kr 184,- og kr 296,- pr. mnd. avhengig av nedbetalingstid som velges av borettslaget.
Etablere lading for el-biler på nedre parkeringsplass ned mot Refsnesalleen. Det forutsettes at det innhentes flere tilbud.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 14.500,-
Markedspakke: kr 9.400,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visninger pr. stk.: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0254/22
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.22254

Dato

Sist oppdatert: 02. oktober 2022 kl. 13:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.