Solgt: 4 740 000 kr

Plogveien 9

4 740 000 kr
277 m²
6 soverom
Henrik Skalstad
Presenteres av
Henrik Skalstad
Askim
Romslig og innholdsrik eiendom med utleiedel og dobbelgarasje - Familievennlig - Attraktiv beliggenhet - Sentrumsnært
 • Prisantydning
  4 740 000 kr
 • Omkostninger
  119 842 kr
 • Totalpris
  4 859 842 kr
 • Byggeår
  1953
 • Soverom
  6 soverom
 • Primærrom
  277 m²
 • Bruksareal
  371 m²
 • Tomteareal
  1 188,4 m² (eiet)
 • Type
  Generasjonsbolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Plogveien 9!
En arkitekttegnet og flott familieeiendom som ligger på Korsegård i Askim.
Eiendommen holder en gjennomgående god standard, og har en praktisk planløsning som passer ypperlig for den moderne familie. I tillegg har eiendommen en utleieleilighet som gir en ekstra inntekt på kr. 8.000,- pr. mnd. Eiendommen er vesentlig pusset opp de siste årene, og her er det bare å flytte rett inn.
Området er populært, og eiendommen oppleves som trygg og barnevennlig innerst i en blindvei. Asfaltert gang- og sykkelvei til Askim sentrum, og kort vei til skole og barnehage.
Det er et solrikt og skjermet uteområde med epletrær i hagen, og på eiendommen er det en stor dobbelgarasje.
Eiendommen har god plass for store og små, både ute og inne.
Ta kontakt for privat visning.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Plogveien 9, 1809 ASKIM
Kommunenummer 3014, gårdsnummer 51, bruksnummer 74

Innhold

Totalt bruttoareal: 413 kvm
Totalt bruksareal: 371 kvm
Totalt primærrom: 277 kvm
Primærrom:
1. etasje 83 kvm: Entré, kjøkken, stue, spisestue, bibliotek, trapperom og wc.
2. etasje 97 kvm: Stue, bad, gang, kontor/soverom og 3 soverom.
U. etasje 41 kvm: Kjellerstue og vaskerom.
Separat leilighet:
1. etasje 56 kvm: Entré, bad/vaskerom, kjøkken, stue og 2 soverom.
Sekundærrom:
U. etasje 91 kvm: Teknisk rom og diverse lagringsrom.
2. etasje 3 kvm: Bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.02.2020, utført av Moen Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong. Plasstøpt, armert betong. Grunnmursvegger er av lettklinkerblokker og betong. Yttervegger er lette bindingsverksvegger i tre, som er kledd utvendig med liggende trekledning. Deler av sydvegg kledd om i 2013. Bærende takkonstruksjon i tre, type saltak, tekket med lekter, sløyfer og betongtakstein, undertak er bordtak. Pipe er helbeslått med blikk over tak. Pipehatter byttet for ca. 3 - 4 år siden. Takrenner, nedløp og beslag er av overflatebehandlet stål. Vindusglass har 2-lags isoler-/energiglass i fra 1975 - 1985, samt diverse utskiftninger de siste årene. Eiendommen ble påbygd i 1985.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Registrert råte på enkelte kledningsbord nederst pga gressklipping.
- Registrert dårlig bord på en vindski.
- Belegg er ikke ført tilstrekkelig opp på gjennomføring i gulv på bad/vaskerom i separat leilighet.
- Registrert noe kalk- og saltutslag på vegger i kjeller (opprinnelig del) Ikke mer enn forventet utifra alder.
- Noe dårlig lufting på kaldt loft.
- Enkelte eldre overflater og innredninger i separat leilighet.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Romslig og innholdsrik tomannsbolig over tre etasjer med god standard på innredninger og utstyr.
Boligen er delt opp i en hoveddel og en separat leilighet som egner seg for utleie. Hoveddelen og leiligheten har felles inngang og entré med plass til diverse skap og oppheng for yttertøy. Boligens uteplasser har sol fra morgen til kveld. Eiendommen ble påbygd i 1985.
Hoveddel:
1. etasje:
Fra eiendommens entré kommer du inn i en lys og romslig stue/spisestue med utgang til solrik terrasse og hage. Stuen er malt i tidsriktig farger og er utstyrt med en flott peisovn. Elektriske screens på vinduer i TV-stue. Toalett- rom tilknyttet til stuen. Delikat kjøkken fra 2017 med innredning fra IKEA. Godt med skap- og benkeplass. Innredningen har profilerte, lyse fronter, vitrineskap med belysning og laminat benkeplate. Integrert komfyr med pyrolyse, induksjonstopp, micro og oppvaskmaskin med lys. Kjøkkenventilator type RørosHetta er plassert over induksjon og er tilkoblet sentralavtrekk. Det er videre montert lekkasjestopper på kjøkken. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Hovedetasjen inneholder også en TV-stue og et biblotek/spisestue.
2. etasje:
Fra stuen i 1. etasje kommer du opp i loftstuen. Takvinduer gir rikelig med naturlig lys.
Baderommet i etasjen ble pusset opp i 2012. Det er flislagte overflater på vegger og gulv. Badet er utstyrt med servantinnredning med lyse fronter, overhengende speil med belysning, samt veggskap. Dusjkabinett er plassert i hjørne, og har flere funksjoner som ryggdyser, hodedusj og håndholdt armatur. Det er også montert boblebadekar og vegghengt klosett. Varmekabler i gulv. Mellomgang med fin garderobeløsning. Fire soverom, hvor hovedsoverommet har luftebalkong og romslig skyvedørsgarderobe/walk-in closet på 5,5 kvm. Det ene soverommet passer også godt som kontor/sy-rom.
U. etasje:
Vaskerom i underetasjen med flislagte overflater på vegger og gulv. Rommet er innredet med utslagsvask av plast. Det er opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, samt god plass til å henge opp tøy. Rommet ventileres naturlig via ventil i vegg. Kjellerstue med peis og mange innredningsmuligheter, og trimrom med treniningsapparater som medfølger. Ellers er det 6 rom og 2 boder i underetasjen.
Separat leilighet:
1. etasje:
Leilighet på 56 kvm som inneholder entré, bad/vaskerom, kjøkken, stue og 2 soverom.
Leiligheten holder en noe lavere standard enn hoveddelen.
Kjøkken med innredning fra 1985 med profilerte eikefronter og laminat benkeplater. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr og platetopp fra 2014. Kjøkkenventilator. Bad med belegg på gulv og våtromstapet på vegger. Rommet er innredet med servantinnredning fra 2019 med profilerte lyse fronter og overhengende speilskap. Dusjkabinett er plassert hjørne og har dører av glass, dusjarmatur er håndholdt. Videre så er det montert vannklosett og det er opplegg og plass til vaskemaskin i rommet. Panelovn på vegg varmer opp rommet. Rommet ventileres via ventil i himling, som er tilkoblet sentralavtrekk.
Store vinduer i leiligheten som gir rikelig med naturlig lys og hyggelig utsyn til pent opparbeidet hage med epletrær. Peis i stuen.

Oppvarming

Klimanetteanlegg med varmlufstutblåsning. Byttet ut i 2012. Peisovn i spisestue, samt peisovn i kjellerstue. Peis med innsats i separat del. Varmekabler på bad og entré. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på den opprinnelige eiendommen datert 17.09.1953. Det foreligger også ferdigattest på tilbygg datert 05.09.2001 og ferdigattest på garasje datert 07.05.1996.
Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3014/51/74:
18.10.1952 - Dokumentnr: 691 - Bestemmelse om vannledn.
30.06.1966 - Dokumentnr: 1761 - Bestemmelse om bebyggelse
Byggeforbud på nærmere angitt avstand
02.02.1952 - Dokumentnr: 227 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3014 Gnr:51 Bnr:1
01.01.2020 - Dokumentnr: 691774 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0124 Gnr:51 Bnr:74

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har en separat leilighet som idag leies ut, men står oppført hos kommunen som tomannsbolig. Den separate delen har felles inngang med hoveddelen. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er målt radonverdi på 37-42 Bq/m3 i boligen/utleieenheten, og dette er innenfor forsvarlige verdier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert boligområde på Korsegård i Askim. Eiendommen er beliggende
innerst i blindvei, og har en solrik og barnevennlig beliggenhet. Det er ca. 2 km til Askim sentrum. I nærheten finner du Askimhallen og Askim stadion med flotte idrettsfasiliteter. I tillegg tilbyr Askim Golfpark to golfbaner, simulator, kafé og butikk. I sentrum ligger Østfoldbadet, et komplett badeland og modere fritidsbad med alle fasiliteter. Sprett trampolinepark med bowling.
Askim har et godt utbygd turstinett med både lysløyper, stier og gangveier. Like ved Solbergfoss er det opparbeidet badeplass med langgrunn sandstrand, flytebrygge og toaletter. Det ligger en stor inngjerdet hundepark ved Solbergfoss og det samme ved Grønlund. Videre er det gode jakt- fiskemuligheter i hele kommunen.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved flere butikker i nærområdet. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Askimtorget regionens største kjøpesenter med 52 butikker under samme tak. Senteret ligger midt i Askim med alle sentrums fasiliteter rundt seg. Töcksfors shoppingsenter i Sverige, er ca. 30 min bilkjøring unna.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Plogveien og ligger ca. 100 meter fra boligen. Togstasjon i Askim sentrum.

Adkomst

Fra Askim sentrum: Følg Trøgstadveien (Rv 115) ut av sentrum og ta opp Henstad Allé i krysset Edw. Ruudsgate/Henstad Allé. Ta inn Plogveien til venstre.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til barnehager og barneskole. Ca. 3 km til ungdomsskole og videregående skole. Steinerskole i Askim.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.188,4 kvm. Tomten er flat, og er opparbeidet med diverse beplanting, plenareal og hekk. Gårdsplassen er belagt med belegningsstein.

Parkering

Parkering i dobbel garasje samt plass til flere biler på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Frankrigjordet datert 24.01.1985, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.01.1985.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.862,- for 2019. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 37.000 kwh. pr. år.
Boligen har en månedlig forsikringspremie på kr 1.226,-
Boligen er tilknyttet Viasat som leverandør av parabol og har avgift på
kr 609,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Internett fra Altibox har avgift på kr 1.236 pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.126.950,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.057.020,- Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.859.842,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anette Jacobsen og Jan Henrik Steen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,25 % av salgssummen
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.750,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0085/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.1985

Dato

Sist oppdatert: 07. desember 2020 kl. 16:36

Dokumenter

If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.