Komplett salgsoppgave

Slorhøgda 10A

6 500 000 kr
290 m²
8 soverom
Velkommen til Slorhøgda 10A!
Velkommen til Slorhøgda 10A!
Vinterbro
Stor halvpart av tomannsbolig | 3 bad, 3 kjøkken, 8 soverom og 4 stuer | Flott utsikt og gode solforhold | Barnevennlig

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  6 500 000 kr
 • Omkostninger
  163 670 kr
 • Totalpris
  6 663 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  8 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  290 m²
 • Bruksareal
  292 m²
 • Tomteareal
  2 088,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En stor halvpart av horisontaldelt tomannsbolig i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Vinterbro. Boligen går over to plan og består blant annet av 3 bad, 3 kjøkken, 8 soverom og 4 stuer. Tomannsboligen består av snr. 1, 2, 3 og 4. Hovedenheten som selges består av snr. 1,3 og 4. Boligen er kun godkjent med to boenheter og separat bruk av seksjon 1, 3 og 4 vil være i strid med byggetillatelsen, da disse seksjonene regnes som én boenhet. Ås kommune ønsker at snr 1, 3 og 4 reseksjoneres/tilbakeføres.
Takstmann har vurdert store deler av bygningselementene til tilstandsgrad 3 (TG3) og tilstandsgrad 2 (TG2). Det er gjennomgående ufagmessigheter i boligen, manglende vedlikehold og høy slitasjegrad.
Velkommen til hyggelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Slorhøgda 10A, 1407 VINTERBRO
Kommunenummer 3021, gårdsnummer 107, bruksnummer 634, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3021, gårdsnummer 107, bruksnummer 634, seksjonsnummer 3, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3021, gårdsnummer 107, bruksnummer 634, seksjonsnummer 4, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 292 kvm
Totalt primærrom: 290 kvm
Primærrom:
1.etasje:
Seksjonsnr. 1, 112 kvm: Entré, bad/vaskerom, stue/kjøkken og tre soverom.
Seksjonsnr. 4, 82 kvm: Entré, gang, bad, badstue, stue, kjøkken og to soverom.
Underetasje:
Seksjonsnr. 3, 90 kvm: Entré, bad/vaskerom, kjøkken, stue og tre soverom.
Hems:
Seksjonsnr. 4, 6 kvm.
Sekundærrom:
Underetasje:
Seksjonsnr. 3, 2 kvm: Teknisk rom.
Isolert kneloft og hems uten måleverdig areal. Største takhøyde er målt til 422 cm. Den største hemsen er uten måleverdig areal, men har gulvareal på ca. 20 kvm.
Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig. Bruksareal er oppmålt med håndholdt laser (Leica Disto D2) etter vanlig praksis. På grunn av manglende fri siktelinje mellom yttervegger må det påregnes avvik på noe over 2%.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.06.2022 utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Bygget er godkjent som to boenheter, seksjonsnr 1 og 2. Seksjon 1, 3 og 4 er i dag fysisk adskilt. Det er ikke godkjent bruk. Ås kommune har sendt brev om ønske om reseksjonering slik at seksjonsnr. 1,3 og 4 føres tilbake til én boenhet. En del av stue i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som bod og er ikke godkjent for varig opphold. Se punkt ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Bygningen er oppført i 2007 over to etasjer og tilbygget i 2011. Fundamentert med støpte konstruksjoner til ukjent grunn for takstmann. Antatt støpt plate for deler, stripefundamenter og punktfundamentert av betong og treverk. Grunnmur antatt av lettklinkerblokker og thermomur. Grunnmur er utvendig stedvis pusset og stedvis ubehandlet lettklinker og thermoblokker. Drenering antatt fra byggeår. Synlig utvendig fuktsikring med grunnmursplast (uten topplist). Takvann til terreng. Stedvis motfall i terrenget. Kombinasjonstak av sal- og pulttak i trekonstruksjoner. Yttervegger over grunnmur antatt av trebindingsverk isolert med mineralull etter krav fra byggeår. Utvendig kledd med panel. To-lags isolerglassvinduer. Ett vindu med PVC-ramme på hems. Ytterdører fra byggeår. Terrassedører fra byggeår.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Takstmann har vurdert store deler av bygningselementene til tilstandsgrad 3 (TG3) og tilstandsgrad 2 (TG2). Det er gjennomgående ufagmessigheter i boligen, manglende vedlikehold og høy slitasjegrad.
Interessenter må lese om tilstandsgradene, byggemåte og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapport fra takstmann. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Stor del av tomannsbolig i et barnevennlig og attraktivt boligområde på Vinterbro. Flere fine uteplasser med gode solforhold og fin utsikt. Carport og to uteboder disponeres av Slorhøgda 10A.
Takstmann har vurdert store deler av bygningselementene til tilstandsgrad 3 (TG3) og tilstandsgrad 2 (TG2). Bygget har normal standard, men med gjennomgående ufagmessigheter, manglende vedlikehold og høy slitasjegrad.
Seksjonsnr 1 i 1.etasje består av entré, bad/vaskerom, stue/kjøkken og tre soverom. Flislagt bad/vaskerom fra byggeår. Servant i servantskap. Vegghengt toalett. Dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Kjøkkeninnredning antatt fra byggeår. Slette fronter. Heltre benkeplate. 1 ½ oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Oppvaskmaskin. Integrert stekeovn og platetopp. Ventilator.
Seksjonsnr 4 i 1.etasje består av entré, gang, bad, badstue, stue, kjøkken og to soverom. Flislagt baderom antatt fra byggeår med elektrisk gulvvarme. Servant i servantskap. Gulvmontert toalett. Dusjkabinett. Kjøkkeninnredning antatt fra byggeår. Slette fronter. Laminat benkeplate. 1 ½ oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Integrert komfyr og platetopp. Oppvaskmaskin i nisje. Vaskemaskin. Ventilator.
Seksjonsnr 3, underetasjen:
består av entré, bad/vaskerom, kjøkken, stue og tre soverom. Flislagt bad/vaskerom fra byggeår med elektrisk gulvvarme. Servant i servantskap. Gulvmontert toalett. Dusjkabinett. Kjøkkeninnredning antatt fra byggeår. Slette fronter. Laminat benkeplate. Oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Oppvaskmaskin. Integrert stekeovn og platetopp. Ventilator.
Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré i snr. 1. Sikringsskap med automatsikringer plassert i teknisk rom i snr. 3. Sikringsskap med automatsikringer plassert i stue i snr. 4. Varmtvannstank på ca. 120 liter i kjøkkenbenk i snr. 4. Varmtvannstank på ca. 200 liter i teknisk rom i snr. 3.

Oppvarming

Elektrisk gulvvarme på alle bad. Øvrig oppvarming fra panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.01.2010. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er godkjent med to boenheter og er registrert som tomannsbolig. Enheten som selges nå er reseksjonert og består av snr. 1, 3 og 4. Separat bruk av seksjon 1, 3 og 4 vil være i strid med byggetillatelsen, da disse seksjonene regnes som én boenhet etter plan- og bygningsloven. Separat bruk av disse seksjonene vil således bli regnet som ulovlig. Ås kommune ønsker at hovedenheten snr. 1,3 og 4 reseksjoneres når ny eier har fått hjemmel.
Det foreligger ikke ferdigattest for tilbygg fra 2011, men det foreligger godkjente tegninger stemplet av kommunen 23.06.2011.
En del av stue i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som bod og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 1048863, tinglyst 19.12.2007, type heftelse: Seksjonering. Inndeling i seksjons nr 1 og 2.
Dagboknr 264004, tinglyst 14.04.2010, type heftelse: Reseksjonering/deling av seksjon. Den del av tidligere seksjonsnr 1 som lå i sokkeletasjen etableres nå som ny snr. 3.
Dagboknr 937518, tinglyst 29.11.2010, type heftelse: Reseksjonering/deling av seksjon. Reseksjonering/endring formål/brøk/tilleggsdel. Etablerer seksjonsnr. 4. Fradeles snr. 1 med areal fra snr. 1 i samt bebyg tilleggsareal. Seksjonert totalaeral er økt, så sameiebrøkene på alle seksjonene endres.
Dagboknr 991734, tinglyst 08.12.2008, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning. Eier av gnr. 107, bnr 633 (Slorhøgda 12) har rett til å legge og ha liggende stikkledninger for vann og avløp med nødvendige kummer gjennom eiendommen gnr. 107, bnr. 634 (Slorhøgda 10A). Naboeiendom har rett til nødvendig vedlikeholds- og reparasjonsarbeider. Eier av Slorhøgda 10A kan ikke utføre arbeider som kan skade eller gjøre ledningene utilgjengelige. Dersom det skal gjøres tiltak på eiendommen som gjør det nødvendig å beskytte eller flytte ledningen må eier i samarbeid med nabo finne en løsning som fortsatt gir eiendommen tilknytning til hovedledninger. Løsning må godkjennes av Ås kommune. Avtalen kan ikke avlyses uten samtykke fra Ås kommune.
Det er tinglyst følgende rettighet på naboeiendom:
Dagboknr 55990, tinglyst 21.01.2008, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning. Eier av eiendom gnr. 107, bnr 68 (Slorhøgda 8) har gitt eier av Slorhøgda 10A rett til å føre vann, kloakk, strøm, tv og telefonkabler over eiendommen sin. Retten omfatter også rett til vedlikehold av anlegget.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen er godkjent med to boenheter og er registrert som tomannsbolig. Enheten som selges nå er reseksjonert og består av snr. 1, 3 og 4. Separat bruk av seksjon 1, 3 og 4 vil være i strid med byggetillatelsen, da disse seksjonene regnes som én boenhet etter plan- og bygningsloven. Separat bruk av disse seksjonene vil således bli regnet som ulovlig. Ås kommune ønsker at hovedenheten snr. 1,3 og 4 reseksjoneres når ny eier har fått hjemmel. ref, mail/ brev datert 18.10.16. Se vedlagt brev fra Ås kommune.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et nyere, attraktivt og barnevennlig boligområde på Vinterbro i Ås kommune. Her bor du usjenert med flott utsikt og gode solforhold. Marka som nærmeste nabo. Nærhet til flere barnehager, Sjøskogen barneskole, Nordbytun ungdomsskole, svømmehall og idrettsplass med fotballbane. Kun 400 meter til bussholdeplass med hyppige avganger til Oslo og Drøbak. Bussen tar ca. 30 min til Oslo.
Flotte turområder i nærområdet. Marina på Nesset og friområdet Breivoll ligger en kort sykkeltur unna og byr på store grøntarealer, sandstrender, fotballbane og grillplass. Kort vei til Alti Vinterbro senter som er en av regionens største kjøpesentre med blant annet 80 butikker, spisesteder, legesenter og treningssenter. Den populære fornøyelsesparken Tusenfryd ligger i kort gangavstand fra boligen.
Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 10 minutter til Ski. I Ski sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter og offentlige kontorer. Gode forbindelser med bil via E18 og E6 til Oslo og Østfold. Det tar ca. 25 minutter med bil til Oslo sentrum.

Adkomst

Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen!

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i nærområdet. Gangavstand til Sjøskogen barneskole. Skolebuss til Nordby ungdomsskole. Nærmeste videregående skoler er i Ås, i Ski og på Oppegård.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 2 088,3 kvm. Slorhøgda 10B (snr. 2) har tomten mot nord og naturlig del mot øst seksjonert som sin tilleggsdel. Opparbeidet tomt med gruset gårdsplass. Ellers hovedsakelig terrasser og naturtomt. Tomten er fint skjermet og ligger usjenert til. Merk at deler av opparbeidet gårdsplass ligger utenfor tomtegrensen.

Parkering

Parkering i carport. Flere biloppstillingsplasser på tomten. Det er Slorhøgda 10B som disponerer garasjen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for Fålesloråsen datert 19.11.2003.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 23.496,- for inneværende år. Kostnad for vann og avløp er kr 9.856,-. Kostnad for renovasjon er kr 4.548,-.
Eiendomsskatten er kr 9.092,- for inneværende år.
Vann og avløp faktureres seksjonsnr. 3. Renovasjon og eiendomsskatt faktureres seksjonsnr. 1. Summene gjelder hele bygget. Slorhøgda 10B må betale sin del av beløpet iht. eierbrøk.
Boligen er fraflyttet og har stått tom en god stund. Eier/megler har derfor ikke kjennskap til kostnad til strømforbruk, tv, internett m.v.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 12.612,-. Slorhøgda 10B betaler sin del av beløpet iht. eierbrøk.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.981.224,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 7.132.406,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.663.670.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Casarosa AS og Natalia Vjatsjeslavovna Byrdina

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 75.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0024/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.2224

Dato

Sist oppdatert: 08. september 2022 kl. 11:34

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.