Kværnerbyen Terrasse

Freserveien 37

Prisantydning

4 500 000 kr

Omkostninger: 113 722 krTotalpris: 4 613 722 kr
Etasje
2
Byggeår
2016
Soverom
2
Areal (P-ROM)
65 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
2 985 kr

Lys og moderne 3-roms endeleil. fra 2016 med vestvendt balkong | Lave fellesutg. - Heis - Felles takterrasse - Selveier

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Kværnerbyen Terrasse!

En moderne, lys og attraktiv 3-roms endeleilighet fra 2016 med gjennomgående planløsning og meget god standard. Her bor du svært sentralt med nærhet til alle byens fasiliteter.
Leiligheten har en god planløsning og meget god intern beliggenhet i blokken. Flott utsyn til pent opparbeidet og frodige omgivelser. Meget gode kollektivforbindelser.

Her kan du flytte rett inn i et meget hyggelig og barnevennlig område.

Verdt å merke seg:
- Moderne og nyere standard (2016)
- God planløsning
- Heis
- Fjernvarme og fiber inkl. i felleskostnadene
- Barnevennlig område
- Fortrinnsrett i nærliggende barnehage
- Lave fellesutgifter
- Felles takterrasse
- God intern beliggenhet
- Selveier
- Meget gode kollektivforbindelser
- Veldrevet sameie og hyggelig nabolag

Eiendommen

Freserveien 37, 0195 OSLO 
Gårdsnummer 236, bruksnummer 236, seksjonsnummer 150, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Kværnerbyen er en helt ny bydel som har vært og er under omfattende utvikling. Bydelen er sentralt beliggende på Kværners gamle tomt mellom Ekeberg og Vålerenga. Det har allerede etablert seg et godt utvalg av servicetilbud i området.

I Kværnerbyen bor man i gangavstand til sentrum. Med sin nærhet til Bjørvika ligger bydelen i et meget spennende område. Bjørvika er det største byutviklingsprosjektet i Norge siden 1652. Flere kulturinstitusjoner har planer om å etablere seg her, Operaen er som kjent allerede på plass. Kværnerbyen har et aktivt nabolag med blant annet tur-, jogge- og håndarbeidsgrupper. Kværnerbyen har apotek, blomsterbutikk, bakeri med servering (her arrangeres det bl.a. quiz), treningssenter, Kiwi og søndagsåpen grønnsakshandel/nærbutikk. Området er fremdeles under oppbygging og flere butikker er på vei til å etablere seg. Det er et flott vannspeil, beplantning og interne veier flettet inn blant bebyggelsen. Vannspeilet brukes til å bade i av barna sommerstid, vinterstid er det skøyteis og under St. Hansaften tennes det felles bål. For barna er det også mange lekeplasser i nabolaget.

Obos er flinke til å avholde kulturarrangement hele året:
Vandring langs Alnaelva, konserter (pop, rock, klassisk m.m), utekino på sommeren, julekonsert og Kværnerbylekene (skirenn for barn).
Buss nr. 32, 34, 70 og 74 stopper like i nærheten og tar deg til sentrum på 5 minutter. Gangavstand til det meste. Velger du gangstien mot sentrum passerer du blant annet historiske Middelalderparken. Man er og i gangavstand til Ekebergsletta, rideskolen og skulpturparken på Ekeberg. Mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager:
Kværnerbyen barnehage
Kværnerdalen barnehage
Utsikten barnehage

Skoler:
Vålerenga skole
Gamlebyen skole
Ryenberget skole

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 72 kvm
Totalt bruksareal: 65 kvm
Totalt primærrom: 65 kvm

Primærrom:
2.etasje, stue, kjøkken, 2 soverom, bad, entré: 65 kvm

I tillegg disponerer boligen en stor kjellerbod på ca. 10 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.10.2019 utført av Aleksander Olsen.

Tomten

Eiet tomt på 8.951,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Gårdsrommet er grønt og frodig med trivelig lekeplass og sittegrupper.

Parkering

Selger leier i dag plass i byggets garasjeanlegg, leieavtalen kan muligens videreføres til ny kjøper. Leieavtalen er per idag kr.1400,- pr. måned. Dette avtales nærmere med utleier av plassen.

Parkeringsplasser i sameiets garasjekjeller kan bare omsettes til andre seksjonseiere i sameiet, eller til eiere av boligseksjoner, næringsseksjoner eller borettslagsandeler innenfor Kværnerbyen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong. Fasader kledd med teglstein og fasadeplater. Bygget er fundamentert til antatt faste masser.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 02.02.2017. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Velkommen til Kværnerbyen Terrasse!

En moderne, lys og attraktiv 3-roms endeleilighet fra 2016 med gjennomgående planløsning og meget god standard. Her bor du svært sentralt med nærhet til alle byens fasiliteter. 

Boligen inneholder: entrè, bad, stue/kjøkken, 2 soverom og balkong. Her har du god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og øvrig møblement. Leiligheten har en god planløsning og meget god intern beliggenhet i blokken. Flott utsyn til pent opparbeidet og grønne frodige omgivelser. I tillegg disponerer leiligheten en meget romslig kjellerbod på ca. 10 kvm. 

Her kan du flytte rett inn i et meget hyggelig og barnevennlig område. 

Entré | Velkommen hjem
Leiligheten har et svært romslig og hyggelig inngangsparti med god plass til garderobeskap og oppheng for yttertøy. Entréen knytter sammen to soverom og bad samtidig som det skilles fra stuen av dør med glassfelt. Downlights i taket.

Stue/kjøkken |
Lys og trivelig stue med plass til både sofagruppe, spisebord, TV-seksjon og øvrig møblement. Godt med lysinnslipp fra de store vinduene gir stuen rikelig med naturlig lys. En åpen stue- og kjøkkenløsning skaper en sosial og hyggelig atmosfære. Fra stuen er det utgang til stor og vestvendt balkong på ca. 8 kvm med hyggelig utsyn.
Aubo kjøkkeninnredning fra 2016 med hvite/slette fronter, laminert benkeplate med nedfelt
benkebeslag og ett-greps blandebatteri. Integrert ovn, induksjonstopp, opplegg til oppvaskmaskin og mekanisk avtrekk fra ventilator.

Hovedsoverom |
Romslig soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og store garderobeskap. Soverommet vender mot rolig gangvei. Hovedsoverommet har en koselig balkong på ca 1 kvm.

Soverom 2 |
Rommet egner seg godt som barnerom, gjesterom eller kontor. Rommet ligger i tilknytning til entréen med vindu ut mot gressplen og lekestativ. Plass til garderobeskap.

Bad |
Pent og romslig flislagt bad med varmekabler i gulvet. Nedfellet servant på underskap, speil med belysning, vegghengt klosett, dusj med dusjvegger i herdet glass, opplegg til vaskemaskin og kondens-tørketrommel. Downlights.

Balkong |
Stor og flott vestvendt balkong på ca. 8 kvm med hyggelig utsyn. Det er god plass til sittegruppe og grill. Det er felles takterrasse i bygget med flott utsikt.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbåren radiatorer tilknyttet fjernvarme. Baderom er oppvarmet med elektriske varmekabler. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C1

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Kværnerbyen Terrasse sameie, med sameiebrøk: 65/13732.
Sameiet består av 189 leiligheter.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å holde hund og katt under forutsetning av at det ikke er til sjenanse for andre sameiere. 
Sameiet har avtale med Fortuna Renhold AS om renhold av fellesarealene.
Kværnerbyen Terrasse har avtale om vaktmestertjeneste med COOR, tidligere OBOS Eiendomsdrift AS.
 
Sameiet har en pågående reklamasjonssak mot Obos angående vannfordelerskap i leilighetene. Sameiet vant på alle punkter i tingretten, og Obos har anket saken. Utfallet fra dette er ikke kjent.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 9 servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om adkomstrett, tilgang på grøntarealer, bruksrett til parkeringsplasser og Hafslunds plikt til vedlikehold av nettstasjon. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4198 hentet 10.07.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 07.12.2005 og Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR37.19239

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.985,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring og varmtvann (A-konto), internett(fiber, 1gb/1gb), bygningsforsikring, renhold av fellesareal, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift/vedlikehold og vaktmester.
Fellesutgiftene justeres normalt i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.02.2019.

Fellesutgiftene fordeles:
Felleskostnader 228,-
Felleskostnader brøk 1.837,-
A-konto oppvarming 612,-
Felles bredbånd 308,-

Boligsameiet har avtale med Techem Norge AS om leveranse av energiservicetjenester.
Sameiet fakturerer den enkelte beboer a-konto på vegne av Techem Norge sammen med ordinær
innkreving av felleskostnader. Techem Norge avstemmer faktisk energiforbruk per år mot innkrevd a-kontobeløp. Boligsameiet foretar på grunnlag av dette årlig avregning og evt. justering av a-kontobeløp hos den enkelte boligen.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6500,- pr. år. / 5000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Obos OpenNet som leverandør av internett (fiber, 1gb/1gb) og har avgift på kr 308,- pr. mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.156.846,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.164.645,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 7.524,- pr. 31.12.2018.
Det ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.613.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,95% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Kenneth Graarud Olsen
Eiendomsmeglerfullmektig

Kenneth Graarud Olsen

Telefon
Mobil 48229070

Lurer du på noe

Kenneth svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.