Komplett salgsoppgave

Brønndalen 72

2 790 000 kr
104 m²
3 soverom
Krogsveen Bergen Vest v/ Christer Haugen har gleden av å presentere Brønndalen 72. En nydelig toppleilighet i veldrevne Brønndalen borettslag med flott utsikt og 2 bad.
Krogsveen Bergen Vest v/ Christer Haugen har gleden av å presentere Brønndalen 72. En nydelig toppleilighet i veldrevne Brønndalen borettslag med flott utsikt og 2 bad.
Kart
Christer Haugen
Presenteres av
Christer Haugen
Nydelig toppleilighet med "hybel", to baderom og fast garasjeplass. Fantastiske sol-utsiktsforhold.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 790 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  241 716 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  3 032 676 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1976
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  104 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 910 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

God standard generelt. 2 fullverdige bad. God størrelse og kvalitet på hovedbad. Stor og romslig stue. Store og romslige soverom. Walk-in garderobe i entreen. Stor balkong med utsikt og gode solforhold. Stille og koselig borettslag med hyggelige naboer. 50 meter til butikken og 100 meter til barnehage fra inngangsdøren. Gode bussforbindelser til sentrum rett utenfor blokken.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Særdeles fin toppleilighet , vestvendt balkong med gode sol-utsiktsforhold. Leiligheten innehar god standard og er malt i moderne og lune farger gjennomgående. Kvaliteter som er verdt og trekke fram er; Pen kjøkkeninnredning med profilerte fronter og integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, induksjonstopp, micro og stekeovn. To baderom hvor begger er helfliset. El-anlegg med type automatsikringer. Det er to innganger til leiligheten hvor det i "gamle" dager ble brukt som hybel, i dag er hele leiligheten benyttet som en enhet. Veldrevet borettslag med bussholdeplass og butikk like ved. Korte avstander til skoler og barnehager. Vestkanten Storsenter kommer du til med en kjøretur på under 5 minutter. Eiendommen grenser til pene turområder som blant annet Lyderhornsfjellet og "bondemarken".

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Brønndalen 72, 5176 LODDEFJORD
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 123, bruksnummer 274
Andelsnummer 260, Brønndalen borettslag, organisasjonsnummer 950 670 894

Innhold

Totalt bruksareal: 104 kvm
Totalt primærrom: 104 kvm
Primærrom:
4. etasje 104 kvm: Bad, Bad 2, Gang, Gang 2, Soverom, Soverom 2, Soverom 3, Kjøkken, Stue.
I tillegg disponerer boligen to boder på henholdsvis 3,1m² og 3,6 m² lokalisert i 1. etg og underetasjen tilhørende garasjeanlegg. Det er også felles sykkelbod og barnevognsbod. Bodene ligger utenfor hoveddelen og er derfor utelatt fra arealoppmåling.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 21.11.2022, utført av Jan Eirik Bjordal. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 1976. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv/asfalt mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater, murverk og liggende trekledning. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (besiktiget fra bakkenivå). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer av og balkongdør med karmer av metall og plast, med to-lags glass. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende punkter som er gitt tilstandsgrad 2 og 3:
TG 3:
-Bad nr. 2 - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: 100.000-300.000,-
TG2:
-Innvendige overflater: Overflater har en del slitasje utover det en kan forvente.
-Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10-20mm innenfor en lengde på 2 meter.
-Innvendige dører: Dør til største bad har noe fuktutsveling i nedre del.
-Våtrom overflater gulv: Påvist at noen fliser har bom. Samt flis under dusjkabinett er sprekk i.
-Våtrom sluk, membran, tettesjikt: Over halvparten av brukstid er oppbrukt på sluk- og membranløsning.
-Tekniske installasjoner vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
-Tekniske installasjoner avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
-Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: Sikringsskap henger i gang.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om boligen. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Integrerte hvitevarer.
Kjøleskap, vaskemaskin og tørketrommel følger ikke med boligen.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming av boligen. Felles oppvarming av varmtvann i bygget.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.01.1977. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
-Flikking av østre fasade må utføres.
-Stige må anskaffes for inspeksjon av tak.
-På stigeledning for vannuttak må 2 1/2 Nor-kuplinger forsynes med tettlokk.
-Over samtlige håndslokkeapparater i garasjene må det anbringes skilt med "Brannslukker".
-Samtlige dører som fører til rømningsvei, merkes skilt med "Utgang/Nødutgang".
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 9 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet:
Dagboknr 402832, tinglyst 22.04.1953, type heftelse: Parsellen har gjerdeplikt, videre har parsellen rett til bruk av gangveg over hovedbruket.
Dagboknr 1495, tinglyst 22.01.1976, type heftelse: Brønndalen B/L gir Bergen Kommune rett til å benytte vann- og kloakk som er anlagt over Gnr. 23, Bnr. 274 og 276, frem til offentlige ledninger.
Dagboknr 3324, tinglyst 08.02.1978, type heftelse: Ved reparasjon og vedlikehold av vann- og kloakkledning har Bergen Kommune rett til å grave opp ledningene.
Dagboknr. 729884, tinglyst 05.07.2017, type heftelse: bestemmelse om nettstasjon, bestemmelse om bebyggelse, bestemmelse om adkomstrett mellom borettslaget og BKK nett. Avtalen gjelder bygging, drift vedlikehold og fornyelse av frittstående nettstasjon og tilhørende kabelanlegg.
De resterende 5 servituttene omhandler leieforhold mellom butikklokalet i blokk 7, samt en personlig servitutt til 2 tomter dersom det vil bli utagt eneboliger for salg Overført fra bnr. 263.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger fint og sentralt til i Bergen Vest med flere koselige turmuligheter i området som Alvøskogen eller Lyderhorn, nærbutikk i nabobygget (Joker) og busstopp rett ved. Her er det hyppige avganger til bl.a (direkte) Bergen sentrum (15 min) og Loddefjord terminal. Brønndalen borettslag er et veldrevet og koselig borettslag bestående av en høyblokk, samt flere rekkehus og lavblokker.
Vestkanten Storsenter ligger en kort kjøretur/busstur, eventuelt en litt lengre gåtur unna, og innehar "alt" en måtte trenge av servicetilbud. Det kan nevnes blant annet badeland, curling/skøytebane, bowling, minigolf, restauranter, cafeer, samt det meste av butikker og helsetilbud som blant annet legevakt, tannlege, fysioterapeut ol.

Adkomst

Veibeskrivelse:
Følg Sotraveien og ta første vei til høyre mot Olsvik etter Lyderhornstunnelen. Ta første til høyre i rundkjøring og følg veien opp noen få hundre meter til skilt mot Brønndalen vises på venstre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.
Se eventuelt google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Kjøkkelvik skole (1-10 kl.)
Loddefjord skole (1-7 kl.)
Olsvik skole (1-10 kl.)
Sandgotna skole (8-10 kl.)
Olsvikåsen videregående skole
Laksevåg videregående skole
Barnehager:
Kidsa Brønndalen (0-6 år)
Læringsverkstedet Kjøkkelvik bhg.
Grøntulien barnehage (0-6 år)
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 88 221 kvm som tilhører borettslaget. Opparbeidet med asfalterte veier, belegningsstein, diverse beplantninger, plenarealer, støpte veier og trapper, diverse støttemurer, lekeplasser, biloppstillingsplasser og felles garasjeanlegg. Felles trappeoppgang med callinganlegg

Parkering

Det gjøres oppmerksom på at dagens parkeringsløsning er etablert på sameiets fellesareal, og at parkeringsplassene således ikke eies av den enkelte sameier. Dette medfører at sameiet i fellesskap beslutter bruken, og at man ikke selv har eierrett og rettsvern for parkeringsplassen. Sameiet kan ved vedtak beslutte annet bruk av fellesarealet.
Boligen disponerer parkeringsplass nr. 260 i garasjeanlegg i underetasjen. Ifølge selger er det mulighet for lader på parkeringsplass. Man betaler bare en liten oppkoblingsavgift, gratis ladeboks. Borettslaget har avtale med Ohmnia.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan Laksevåg. Loddefjord Nord/Olsvik, Brønndalen 1 datert 20.08.1974 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Hensynssoner iht kommuneplanen:
Faresone - luftkvalitet - gul sone - berøringsgrad 75,2%.
Faresone - luftkvalitet - rød sone - berøringsgrad 1,0%
Støysone - veistøy - gul sone - berøringsgrad 33,9%
Støysone - flystøy - gul sone - berøringsgrad 25%.
Støysone - veistøy - rød sone - berøringsgrad 0,8%

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: Renter på felles lån, drift og vedlikehold, felles bygg forsikring, varmtvann, kabel-tv og internett.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 6.910,– pr. md.
Felleskostnadene fordeles slik:
Drift Blokk 6.411,-
Garasje 140,-
Renhold Blokk 160,-
Internett/Dekoder 199,-
Nærmere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Det er vedtatt rørfornying, balansert ventilasjon og nye bad (eldre enn 5 år) og rør i rør. Det er ventet ca. 3 ukers arbeid og alle kan bo der. Det vil bli satt opp brakke med eget baderom.
Borettslagets lån er avdragsfritt i år. Frem til 01.01.2026 betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med
kr 504,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000-12.000,- pr. år. / 10.000-12.000 kwh. pr. år. Nåværende eier har Haugland kraft som strømleverandør.
I selgers husstand har det bodd to voksne mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 10.000-12.000 kwh pr år.
Boligen er tilknyttet Riks-TV fiber som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 850 153,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 060 551,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 39.444,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 242.000,- pr. 01.11.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 98 000 000,- pr. 10.11.2022 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: Flytende rente på 2,71%
Lånets løpetid: 44 år, med 4 terminer pr. år.
Avdragsfrihet: Til og med 01.01.2026.
Styreleder opplyser om at felleskostnadene vil øke med 5% pluss indeks på 2,77% 01.01.2023.
Fra 2024 og de påfølgende 13 årene, vil stigningen være 1 % pluss indeks.
Borettslagets lån er avdragsfritt i år, frem til 01.01.2026 betales det dermed kun renter. Estimert endring etter avdragsfrihet er kr 504,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 3.032.676,- Av dette beløpet utgjør kr 241 716,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.644,- (OBOS)

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Margrete Byrknes Nymark og Rolf Einar Vågheim

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Brønndalen borettslag.
Borettslaget består av 444 leiligheter og rekkehus.
Forretningsfører er Obos Stor-Bergen, tlf 55 94 27 00
Dyrehold må søkes om til styret, og skal ikke være til sjenanse for øvrige andelseiere.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Nye sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter i regi av borettslaget i år 2013/14. I tillegg har borettslaget nylig avsluttet vedlikehold og rehabilitering av terrassene.
Det er vedtatt rørfornying, balansert ventilasjon og nye bad (eldre enn 5 år) og rør i rør. Det er ventet ca. 3 ukers arbeid og alle kan bo der. Det vil bli satt opp brakke med eget baderom.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Informasjon om forkjøpsrett

Meldefrist for forkjøpsrett er 18.11.2022

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 40.000,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen, Askøy, Sund, Os, Kvam: kr 6.000,-
Fotopakke: kr 7.500,-
Salgsoppgaver: 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 69-0107/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Vest
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR69.22107

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2022 kl. 19:34

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.