Komplett salgsoppgave

Ringshusstubben 6C

12 800 000 kr
150 m²
2 soverom
Velkommen til Ringshusstubben 6C!
Velkommen til Ringshusstubben 6C!
Jon Henrik Mathisen
Presenteres av
Jon Henrik Mathisen
Bekkelagshøgda/Nordstrand
Pen og innholdsrik enebolig fra 2009 med attraktiv beliggenhet, solrik hage og carport. Kastellet skolekrets.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  12 800 000 kr
 • Omkostninger
  321 342 kr
 • Totalpris
  13 121 342 kr
 • Byggeår
  2009
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  150 m²
 • Bruksareal
  157 m²
 • Tomteareal
  1 052 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Ringshusstubben 6C!
En lys og pen enebolig fra 2009 med en attraktiv og barnevennlig beliggenhet, godt tilbaketrukket og skjermet fra vei. Kun få minutters gange til kollektivtransport, servicetilbud, skoler og fritidstilbud. Kastellet skolekrets. Boligen har en praktisk og innholdsrik planløsning, og egen inngang til kjeller. Barnevennlig hage opparbeidet med terrasse, plen og beplantning. Parkering i carport.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ringshusstubben 6C, 1176 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 158, bruksnummer 60, seksjonsnummer 3, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 157 kvm
Totalt primærrom: 150 kvm
Primærrom:
Kjeller 42 kvm:
Entré, trappegang, bad, vaskerom og 2 soverom.
1. etasje 54 kvm:
Entré, wc-rom, stue og kjøkken.
2. etasje 54 kvm:
Loftstue, bad, 2 omkledningsrom/walk-in closet og 2 soverom.
Sekundærrom:
Kjeller 7 kvm:
Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.05.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig fra 2009 over tre plan. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur i sprøytebetong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående trepanel. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har ytterdører av tre med glassfelter fra byggeår. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår. Takvinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår.. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ble registrert noe mose på yttertak på befaringsdagen. Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren og topplist på grunnmursplast mangler. Overnevnte har fått tilstandsgrad 2, se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Velkommen til Ringshusstubben 6C!
Eneboligen har en attraktiv og barnevennlig beliggenhet, godt tilbaketrukket og skjermet fra vei. Fra eiendommen er det kun noen få minutters gange til kollektivtransport, servicetilbud, skoler og fritidstilbud.
Boligen er tegnet av arkitekt Nils Haugrud og har en god og gjennomtenkt planløsning som åpner for flere bruksmuligheter. Planløsningen appellerer til familier med behov for fleksible løsninger der ulike generasjoner kan få spillerom.
En pen og moderne bolig med en tidsriktig og tidløs innredning og fargevalg. Gulvene er belagt med to-stavs parkett, foruten entréer, vaskerom og bad. Det er elektrisk gulvvarme i alle gulv.
Det er balansert ventilasjonsanlegg i boligen. Anlegget er plassert på loftet.
Hovedinngangspartiet ligger i 1. etasje.
Etasjen inneholder entré, gjestetoalett, stue/spisestue og kjøkken.
Entré med gulvfliser med varmekabler. I tilknytning til entréen ligger en praktisk nisje med plass til oppbevaring av yttertøy og sko.
Gjestetoalettet ligger også i praktisk tilknytning til entréen. Rommet er innredet med vegghengt toalett og servant med tilhørende skap og speil.
Fra entréen/hallen kommer du ut i en kombinert stue og spisestue med delvis åpen kjøkkenløsning.
Kjøkkeninnredning fra HTH med hvite glatte fronter og rikelig med skap- og benkeplass. Heltre benkeplate med vask og ett-greps armatur. Benkebelysning under overskap og stikkontakter på vegg. Det er integrert komfyr fra Miele i høyskap, nedfelt induksjonstopp fra Miele og oppvaskmaskin fra AEG. Frittstående kjøl- og fryseskap fra Siemens. Mekanisk kjøkkenventilator tilkoblet avtrekkskanal. De integrerte hvitevarene på kjøkkenet følger boligen.
Romslig stue og spisestue med god plass til både salong og spisestue. Store vindusflater mot vest gir rommet godt med lys. Moderne vedovn for kalde høst- og vinterkvelder. Utgang til sydvendt terrasse på ca. 36 kvm og videre til gressplen. Det er montert elektrisk terrassemarkise, samt utebelysning og stikkontakter. I hagen er det gode sol fra ca. kl. 07:00-19:00 på sommeren, og egner seg særdeles godt for barnefamilier. Plenarealet legger til rette for ballspill, trampoline, lek og moro. På boligens nordside er det også en flott steinplatting på ca. 35 kvm.
2. etasje inneholder trappegang, bad, 2(3) soverom og tv-stue.
Adkomst fra 1. etasje til praktisk tv-stue i 2. etasje. Herfra er det også adkomst til soverom og bad.
Romslig flislagt bad med gulvvarme. Badet er innredet med vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt. Badekar i tillegg til dusjnisje med innfellbare dører i glass, regnfallsdusj og dusjarmatur. Det er iht. boligsalgsrapport registrert «bomlyd» i enkelte gulvfliser. Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere beskrivelse av forholdet.
Stort hovedsoverom som har rikelig med oppbevaringsplass i rommets to romslige omkledningsrom/walk-in closets. Hovedsoverommet er opprinnelig bygget som to mindre soverom, og kan med forholdsvis enkle grep omgjøres tilbake til to soverom.
Kjeller:
Kjelleretasjen med egen inngang inneholder trapperom og vaskerom, samt entré/gang, bad, 2 rom benyttet som soverom (ikke godkjent til varig opphold) og bod.
Adkomst til boligens underetasje via. egen inngang eller innvendig trapp. Flislagt entré med gulvvarme. Det er iht. boligsalgsrapport registrert «bomlyd» i enkelte gulvfliser i entréen. Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere beskrivelse av forholdet.
Trapperom med garderobeskap.
Praktisk flislagt vaskerom med gulvvarme. Vaskerommet har skapinnredning med hvite glatte fronter, laminat benkeplate og nedfelt utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Det er opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Det har ikke vært praktisk mulig for takstmann å utføre hulltaking pga. plassering, og takstmann har derfor gitt TG" for å belyse risiko.
2 soverom med plass til garderobeskap. Soverommene i kjelleren er byggemeldt som boder jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold.
Flislagt bad med varmekabler. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusjnisje med innfellbare dører i glass, regnfallsdusj og dusjarmatur. Vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur. Det har ikke vært praktisk mulig for takstmann å utføre hulltaking pga. plassering, og takstmann har derfor gitt TG" for å belyse risiko.
Se boligsalgsrapport datert 17.05.2022 og selgers egenerklæring for nærmere informasjon om eiendommens standard.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med gulvvarme i alle rom, samt vedpeis i stue/kjøkken. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 10.09.2009.
Brukstillatelsen er gitt på følgende vilkår: Det er registrert mindre vesentlige mangler. Disse er imidlertid ikke til hinder for midlertidig brukstillatelse. Dette gjelder diverse utomhus- og planeringsarbeider, samt funksjonskontroll av ventilasjon. Det må i tillegg bekreftes at sluttdokumentasjon til vann- og avløpsetaten er innsendt, samt sluttrapport for avfallshåndtering må innsendes til behandling. Sort-hvitt nummerskilt og eventuelt henvisningsskilt må monteres på godt synlig sted.
Tiltakshaver er i en pågående prosess med å søke om ferdigattest for eneboligen. Det er gjort mindre endringer i boligen etter at brukstillatelsen ble gitt, og det må iht. regelverket søkes om en formell endring av gitt tiltak før det kan søkes om ferdigattest. Det ble den 24.03.2022 sendt inn søknad om endring av gitt tillatelse sammen med dokumentasjon. Konferer gjerne med megler ved spørsmål.
Soverommene i kjelleretasjen er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 787294, tinglyst 29.09.2008, type heftelse:
Erklæring/avtale. Bernt Knudsens vei er regulert bredere enn dagens bredde. Dersom kommunen krever det skal eier av eiendommen være med på å opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.
I tillegg er det tinglyst to servitutter fra henholdsvis 1912 og 1930. Dokumentene er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i sameiets eiendom. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Ringshusstubben 6C har en solrik og meget barnevennlig beliggenhet på Bekkelagshøgda, godt tilbaketrukket og skjermet fra vei. Fra eiendommen er det kort vei til Holtet, områdets lokale handelssenter med bl.a. den populære delikatessebutikken Jacob’s, Joker (søndagsåpen matbutikk), Åpent Bakeri/Lofthus Pizza, bank, helsesenter/treningssenter (Best Helse), apotek og jernvareforretning. Det er også kort vei til servicetilbud på Karlsrud og Lambertseter, med bl.a. Lambertseter Senter som kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Eiendommen ligger i nærheten av et godt kollektivtilbud, med umiddelbar nærhet til buss i Raschs vei og få minutters gange til trikk på Holtet og T-bane på Karlsrud.
(Vennligst se www.ruter.no for rutetider).
Eiendommen ligger heller ikke langt unna de unike friområdene på Ekebergsletta og i Ekebergparken. Flotte turmuligheter i Ekebergparken med skulpturer, samt café og restaurant. I tilknytning til Ekebergsletta finner du fasiliteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, husdyrpark og ridesenter, samt store friområder m.m.
Nærhet også til fjorden og Østmarka.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Bækkelaget sportsklubb(BSK) - håndball, fotball m.m.
KFUM-hallen og Ekeberghallen ved Ekebergsletta.
Bækkelaget Tennisklubb (BTK) med anlegg innerst i Jomfrubråtveien.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbane med kunstgress. Ny hall ferdigstilt i 2018.
Ormsund Roklub på Malmøya.
Områdets lokale alpinbakker – Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: BestHelse på Holtet, Sats på Karlsrud/Lambertseter og Evo på Sæter.

Adkomst

Fra Raschs vei, ta inn Ringshusveien deretter første til venstre inn Ringshusstubben. Boligen ligger på venstre hånd.
Fra Raschs vei, ta inn Bernt Knudsens vei, deretter første til høyre inn Ringshusstubben. Boligen ligger på
høyre hånd.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og kommunale barnehager i nærområdet. Boligen sogner til Kastellet skole. For barn er det gangavstand uten å krysse hovedveier til Kastellet skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 052 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med gressplen, hekk, prydbusker og diverse beplantninger. Gruset gårdsplass og gangarealer. Del av hagen er adskilt med beplantning i naturlig tilknytning til hver seksjon, uten at det er gitt særskilt bruksrett til dette gjennom vedtekter eller sameieavtale.

Parkering

Egen biloppstillingsplass i felles carport. Plassen er tinglyst som tilleggsdel til seksjonen. Gruslagt gjesteparkering på felles gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Ringshusstubben er en privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Ringshusveien 3 er det gitt tillatelse til riving av eksisterende bebyggelse, samt oppføring av 1 tomannsbolig og 3 eneboliger.
I Ringshusveien 10 C er det gitt tillatelse til oppføring av enebolig og tomannsbolig.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17 338,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 10 003,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.400 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.997,-
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 1.218,- pr. mnd.
Altibox tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 2 619 448,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 9 430 013.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 13.121.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jan Sverre Waaler

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: 2.900,- pr. visning
Salgsoppgave: kr 3.800,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0065/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2265

Dato

Sist oppdatert: 08. juni 2022 kl. 20:56

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.