Hessa

Hessavegen 50

Prisantydning

3 590 000 kr

Omkostninger: 94 972 krTotalpris: 3 684 972 kr
Byggeår
1970
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
150 m² / 184 m²
Tomteareal
862.4 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Flott enebolig beliggende i rolige omgivelser| 2 bad| Nydelig utsikt| Garasje| Gangavstand til skole og barnehager

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Flott enebolig beliggende i rolige og barnevennlige omgivelser i Hessavegen på Hessa. Boligen har sydvendt orientering og nydelig utsikt utover Hessafjorden. Boligen ble oppført i 1970 men fremstår som godt vedlikeholdt med jevnlige oppgraderinger. Kjelleren har et bruksareal på 96 kvm og her ligger bad, gang, hall m/trapp, vaskerom, entrè, hàll, 2 soverom og 3 boder. Store deler av denne etasjen er pusset opp i 2019. Hovedetasjen har et bruksareal på 88 kvm og inneholder bad, hall m/trapp, kjøkken, stue, spisestue, soverom - her ble badet sist oppusset i 2015.
Boligen fremstår som en flott familiebolig med god planløsning! 

- Hjertelig velkommen til visning!

Eiendommen

Hessavegen 50, 6006 ÅLESUND 
Gårdsnummer 118, bruksnummer 211, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1507

Områdebeskrivelse

Frittliggende enebolig beliggende i rolige omgivelser i Hessavegen på Hessa. Eiendommen har sydvendt orientering og har flott utsikt mot fjord og fjell samt flotte tur- og rekreasjonsområder både langs sjøen og på fjellet like utenfor døren. Like i nærheten finner man også både barnehager og barneskole. Kort vei til dagligvarebutikk i Skarbøvika og Ålesund sentrum med alle dets fasiliteter ligger bare 7-8 minutters biltur unna.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler:
Hessa skole (1-7 kl.) 5 min gange.
250 elever, 13 klasser 0,5 km

Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 23 min gange.
250 elever, 10 klasser 1.6 km

Ålesund videregående skole 8 min kjøring.
380 elever, 19 klasser 4.3 km

Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas 9 min kjøring

Barnehager:
Gnist Hessa (0-6 år) 8 min gange.
4 avdelinger 0.6 km

Slinningen barnehage (0-6 år) 9 min gange. 1 km

Skarbøvika barnehage (3-5 år) 24 min gange.
40 barn, 2 avdelinger 1.7 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 184 kvm
Totalt primærrom: 150 kvm

Bruksareal:
Bolig 184 kvm

Primærrom:
Bolig: 
Kjeller: 62 kvm: Bad, gang, hall m/trapp, vaskerom, vindfang1, vindfang 2, 2 soverom.
1. etasje 88 kvm: Bad, hall m/trapp, kjøkken, stue, spisestue, soverom.

Sekundærrom:
Bolig: 
Kjeller: 34 kvm: 3 boder, garasjerom

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.10.2019 utført av Frode Mauren. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 862,4 kvm. 
Eiendommen ligger i skrående terreng. Tomta er pent opparbeidet med plen og diverse beplantning, asfalt, forstøtningsmur, singel, skifertrapp/platt, blomsterbedd, flaggstang og tørkestativ.

Parkering

Parkering i garasje samt i oppkjørsel til boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på følgende måte:
Grunnmur er i betongstein - utvendig pusset. Noe lettklinkerblokker i garasje. Bygget er oppført i en bindingsverkkonstruksjon som var vanlig på utførelsestidspunktet. Boligen er utvendig kledd med liggende og stående impregnert bordkledning. Vinduer er trevinduer med 2-lags glass fra forskjellige tidsepoker, noen få eldre kobla vinduer. Huset har betongtakstein fra 1990-tallet som taktekking. Det er trebjelkelag i etasjeskillet. Ytterdør er en malt teakdør og balkongdører har 2-lags glass.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder bygningselementer med tilstandsgrad 3. Det takstmannen skriver i denne sammenheng er at boligen er jevnt vedlikeholdt og fremstår generelt i god stand. Av særlige viktige forhold å ta hensyn til, som har fått tilstandsgrad 3, ved vurdering av eiendommens tilstand poengteres følgende forhold:
Vaskerom i underetasje er av eldre dato og har delvis preg av vaskekjellerstandard g vil fungere ok som det. Rommet har ikke våtromsstandard sett opp mot dagens standard.
Bad i underetasje har ikke sluk i gulvet men rør fra dusjkabinett gjennom gulv og inntil vaskerom. 
Det er i bod mot nordvest noe høyt fuktnivå i nedkant av vegg og i gulvplater - indikerer at det kan være fuktskader i området. I garasje er deler av grunnmur bygd med lettklinkerstein som har en produksjonsfeil som medfølger at steinen smuldrer opp ved fukttilførsel, stedvis påvist slike skader.

Se forøvrig tilstandsrapporten for bygningselementer som har fått tilstandsgrad 2.

Deler av kjeller er pusset opp i 2019 etter vannlekkasje.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1970.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for selve boligen.

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på garasjen datert 13.04.1981.
Det som gjensto av arbeid når midlertidig brukstillatelse ble utstedt var puss av grunnmur og delvis oppfylling av terreng.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Fra huset ble bygd er det gjort noen endringer i forhold til byggemeldt planløsning kontra hvordan boligen fremstår i dag. I 1.etasje er de 2 soverommene opprinnelig byggemeldt som boder ihht opprinnelige tegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. I 2.etasje er kjøkkenet flyttet frem i tidligere soverom mens det opprinnelige kjøkkenet er blitt til spisestue. Ingen av disse endringene i 2.etasje er søknadspliktig.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Frittliggende enebolig beliggende i Hessavegen på Hessa i Ålesund kommune. Boligen fremstår som velholdt og godt vedlikeholdt med normalt god standard. 
Av innvendige overflater har 2.etasje  parkett/korkbelegg på gulv, malte tapetserte veggflater og himlingsplater i himling.
Badet ble sist oppusset i 2015 og har flislagt gulv og vegger med varmekabler i gulv og himlingsplater i himling. Av fasiliteter er her innredning med nedfelt servant, dusjkabinett og vegghengt wc.
Kjøkkenet fremstår som veldig romslig og har en innredning fra ca 1990 med eikefronter og laminat benkeplate. Det er montert fliser over kjøkkenbenk. Løse hvitevarer, komfyr og oppvaskmaskin - nyere kjøleskap og fryseskap. Hvitevarene medfølger i handelen.
I 1.etasje er deler av etasjen oppusset i 2019. Det er ny laminat på gulv i hall, entrè og gang, mens det er vinylbelegg på soverommene. Veggene har malte tapetserte veggflater og himlingsplater i himling. Ei bod har plategulv og panelte vegger mens en annen bod har malt betonggulv og plater på vegger.
Det er foretatt noen tiltak på badet i 2019 - badet har malte veggflater og malte himlinger, nye plater etc. Badet har nytt vinylbelegg i 2019 mens varmekablene i gulv er fra 1990-tallet. Av fasiliteter er her wc fra 2019, servant og dusjkabinett er skiftet for noen år siden.
Vaskekjeller har ikke dagens krav til våtrom, men mer karakter av vaskekjeller med åpne murkonstruksjoner i stor grad fra byggeår. Den har malt betonggulv, malte vegger og himlingsplater i himlinger. Rommet har skyllekar og opplegg for vaskemaskin.

Oppvarming

Til oppvarming har boligen varmepumpe luft-til-luft, vedovn i hallen i underetasje, varmekabler i gulv på begge badene samt på begge soverom i underetasje, gang, hall og entrè.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen:
Dagboknr 1961/301798-2/58, tinglyst 04.05.1961, type heftelse: Bestemmelse om vannrett; Bestemmelse om vann/kloakkledning - parsellen har rett til å føre frem ledning for vann og avløp over hovedbruket.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et område som er avsatt til boligbebyggelse, grønnstruktur og hovedvei i henhold til kommuneplan datert 09.03.2017.
Eiendommen omfattes i tillegg av reguleringsplan Hessa sør, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 14.05.1985.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Selger opplyser at hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR76.19159

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 5.965,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 5.640,- pr år for 2019.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 17.865,- pr. år. / 13.277 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.053,-.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av parabol og har avgift på kr 299,- pr. mnd. 
Boligen er tilknyttet StayOn som leverandør av internett og har avgift på kr 443,- pr. mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 881.468,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.173.284,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.844.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fast provisjon kr 37.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Torstein Drevik
Eiendomsmegler/fagansvarlig

Torstein Drevik

Telefon
Mobil 91626544

Lurer du på noe

Torstein svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.