Solgt: 4 000 000 kr

Nordsetergrenda 13B

3 900 000 kr
45 m²
1 soverom
- Velkommen til Nordsetergrenda 13B -
Nordstrand/Kastellet
Lys og hyggelig 2-roms med stor vestvendt terrasse. Garasje. Varmtvann inkl.
 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  174 000 kr
 • Omkostninger
  8 776 kr
 • Totalpris
  4 182 776 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1980
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  45 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 726 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Attraktivt beliggende 2-roms med kjøkken og bad fra hhv. 2019 og 2020/21. Leiligheten har enkel adkomst med kun 1 trapp opp fra inngangspartiet. En praktisk leilighet med en god og arealeffektiv planløsning som inneholder stue, spisestue og kjøkken i åpen løsning, og med utgang til vestvendt terrasse på hele 11,5 kvm. med praktisk bod og hyggelig utsyn. Et romslig soverom med garderobeskap, pent flislagt bad, samt romslig entré med skyvedørsgarderobe. Bod og egen garasjeplass i kjelleretasjen. Lave felleskostnader med varmtvann inkl.
Flott beliggenhet i et bilfritt boområde med store friarealer. Kort vei til alt området har å by på bl.a. kollektivtransport, matbutikker, flotte turområder, diverse servicetilbud på Sæter, Holtet og Lambertseter mm.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nordsetergrenda 13B, 1161 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 157, bruksnummer 633, ideell andel 1/1
Andelsnummer 135, Fjellhytta Borettslag , organisasjonsnummer 948 846 519

Innhold

Totalt bruksareal: 45 kvm
Totalt primærrom: 45 kvm
Primærrom:
2. etasje 45 kvm:
Entré, bad, soverom, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til vestvendt terrasse.
I tillegg disponerer boligen en bod på balkong på ca. 2 kvm, en bod i kjeller på 2,5 kvm samt en plass i kjølebod. Rettighet til bodene i fellesarealene er ikke vedtektsfestet. Det er felles sykkelbod i oppgangen, samt felles vaskeri i kjelleren.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 12.01.2022, utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med fasadeplater og utfyllende felter i treverk. Hovedsakelig flatt tak belagt med papp/membran. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og ukjent lydklasse. Vinduer og balkongdør med tre-lags glass fra 2015 utvendig beslått med aluminium. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på boligens TG2:
- Det er utført oppgraderinger på våtrommet, men sluket er ikke skiftet. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig.
- Kjøkken har kullfilter og ikke eget utkast ut av bygget, og det mangler komfyrvakt.
- Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
- Det er noe merkbare skjevheter i boligen.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bad, kjøkken, skjevheter og vannrør. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Lys og vestvendt terrasseleilighet med gode solforhold i et tilnærmet bilfritt bomiljø på Kastellet. Leiligheten har en meget sentral beliggenhet med gangavstand til alt området har å by på bl.a.; Lambertseter senter, Sæter Torg, offentlig kommunikasjon, turområder, matbutikker, skole og et rikt fritidstilbud. Stille og trafikkskjermet med store felles grøntarealer rundt eiendommen.
En hyggelig 2-roms leilighet med en åpen og arealeffektiv planløsning. Leiligheten ligger høyt, fritt og usjenert til i 2. etasje på inngangssiden, og 3. etasje på terrassesiden, og har enkel adkomst med kun 1 trapp opp fra inngangspartiet. Den inneholder: kjøkken som ligger i åpen løsning til spisestue og stue, vestvendt terrasse med hyggelig utsyn over grøntarealer og mot Holmenkollen. Ett soverom, pent oppgradert baderom, og entré. Hele leiligheten, foruten badet, har 3-stavs parkett på gulv. De store vindusflatene mot vest sørger for at leiligheten bades i lys, og bidrar til å gi en god romfølelse.
Selger har gjort følgende oppgraderinger av leiligheten de senere år:
2020/21: Oppgradert badet. Byttet stoppekran.
2019: Installert nytt kjøkken med integrerte hvitevarer. Byttet sikringsskap.
Forøvrig har eier lagt ny parkett på soverom, byttet soverom- og baderomsdør, installert nye panelovner i stue og på soverom, samt malt veggflater. Leiligheten fremstår som velholdt dog noe modernisering bør påregnes for å nå dagens krav til standard.
I regi av borettslaget ble det i 2014-2016 lagt ny isolasjon og kledning på vestveggen, samt som det ble installert nye vinduer og terrassedør. I 2019 ble terrasseblokkenes østside rehabilitert, tilsvarende rehabiliteringen som ble gjort av vestsiden noen år tidligere. I tillegg er fasadene beiset.
Entré:
Fra felles oppgang og inn i boligen blir man møtt av en innbydende og romslig entré med god plass til yttertøy i skyvedørsgarderobe på nesten 2 meter.
Baderom:
Fra entréen er direkte adkomst til et pent baderom som ble pusset opp i 2020/21. Baderommet er utrustet med fliser på gulv, vegghengt servantskap med skuffer i matt grå utførelse, og nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur. Høyskap på vegg gir ekstra med oppbevaringsplass. Dusjkabinett med skyvedør, frittstående toalett, og opplegg for vaskemaskin. Praktisk oppvarmet håndkleholder på vegg. Synlige vannrør av typen utenpåliggende forkrommede vannrør og synlige avløpsrør i plast. Avtrekksventil i himling med mekanisk avtrekk ut av bygget. Varmekablene i gulvet sikrer varme tær på kjølige morgener.
Soverom:
Romslig soverom med garderobeskap. Intet innsyn, dog hyggelig utsyn fra soverommet. Plissegardinen medfølger.
Kjøkken, spisestue og stue:
Kombinert stue, spisestue med åpen kjøkkenløsning. God plass til sofa og spisebord, samt tilhørende møblement. Rommet ligger høyt og fritt, uten innsyn, og har utgang til stor, solrik og overbygget terrasse på 11.5 kvm. med hyggelig utsyn over nærområdet, Holmenkollen og åsdragene rundt. En flott uteplass å samle familie og venner med god plass til flere sittegrupper og grill. Terrassen fungerer som en ekstra stue spesielt på sommerstid. Utebelysning, elektrisk markise og stikkontakt på vegg. Boden gir god oppbevaringsplass. Plissegardinene i stue medfølger.
Kjøkken:
Epoc kjøkken fra 2019 med slette fronter i blågrå matt utførelse. Kjøkkenet er utrustet med god skap- og benkeplass, og fremstår som meget funksjonelt. Integrerte hvitevarer fra 2019 som inkluderer: induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin, og kjøleskap med frysedel. Benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål. Delikate fliser mellom benkeplate og overskap. Stikkontakter og belysning under overskap. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger boligen.
Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod og egen garasjeplass i felles garasjeanlegg i kjelleretasjen. Fra leiligheten går du også tørrskodd ned til garasjekjelleren.
Kort oppsummert:
Dette er en lys og hyggelig leilighet med en flott intern beliggenhet i et veletablert og meget attraktivt boligområde hvor man har alle forutsetninger for å kunne trives særs godt.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.01.1982.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
Dagboknr 43037, tinglyst 16.07.1986:
Bestemmelse om vann/kloakkledn. Kommunen gis rett til å legge og ha liggende ledninger på borettslagets tomt. Kommunen skal ha adkomst til ledningene. Private stikkledninger er borettslagets fulle og hele ansvar. Borettslaget forplikter seg til å avstå vederlagsfritt fra egen grunn til veiopparbeidelser, plassering av nettstasjoner og nødvendige adkomster til nabotomter.
Dagboknr 433407, tinglyst 04.06.2012:
Erklæring/avtale. Kommunen gis rett til å ha nettstasjon med tilhørende luftledningsnett på borettslagets tomt og skal ha rett til adgang til denne.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Vaskemaskin, lampe over kjøkkenbord, på soverom, i gang, samt takspot på kjøkken medfølger ikke salget.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Attraktivt beliggende 2-roms leilighet på Nordseter, tilbaketrukket og skjermet for trafikk. Bilfritt boområde med store friområder rett utenfor inngangsdøren. Leiligheten ligger høyt og fritt i 2. etasje på inngangssiden, og 3. etasje på terrassesiden, uten gjenboere, og med hyggelig utsyn over nærområdet og mot Holmenkollen.
Få minutters gange til Spar i Lambertseterveien, samt gangavstand til diverse servicetilbud på Sæter, Lambertseter senter og Holtet. På Lambertseter Senter finner man, ved siden av et stort utvalg av butikker og spisesteder, Deichmanske bibliotek, SATS, Vinmonopolet og Symra Kino. Holtet har bl.a. den populære delikatessebutikken Jacob´s og Åpent Bakeri, Lofthus Pizza, søndagsåpen Joker, bank, helse-/treningssenteret Best Helse, apotek og jernvareforretning, mens Sæter kan by på et variert servicetilbud inkl. flere cafeer og spisesteder, dagligvare-, nisje- og klesforretninger.
Få minutters gange også til Bråten eller Kastellet trikkeholdeplass med rute 13 og 19 til hhv. Bekkestua og Majorstuen, begge via Oslo sentrum, samt kort vei til Lambertseter T-bane stasjon. "Matebuss" i Lambertseterveien, som går i en sløyfe mellom Kastellet, Lambertseter og Sæter. (Se www.ruter.no for rutetider)
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. friområder rett utenfor døren som gir gode leke- og rekreasjonsmuligheter. Kort vei også til Ekebergsletta med flotte turområder sommer som vinter, lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, Ekebergrestauranten m.m. Tilgang også til flere badeplasser langs fjorden, og flotte turmuligheten m.m. i Østmarka med lysløyper og turterreng for alle årstider. Her finner man bl.a. Skullerud/Rustad skistadion med stor kunstsnø-løype vinterstid.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Turn, dans, piano, kor, speider, orientering, allidrett, slalåm, fotball, håndball, tennis for å nevne noen.
Nordstrand kulturskole ved Kastellet skole, som tilbyr undervisning i musikk, teater, dans og visuell kunst m.m.(www.nordstrandkulturskole.no)
Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på sportsplassen samt Ekeberghallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Områdets lokale alpinbakker, Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter og BestHelse på Holtet, samt Sats på Lambertseter.

Adkomst

Adkomst fra Lambertseterveien inn Nordsetergrenda. Parker på gjesteparkeringen ved Nordsetergrenda og følg veien til Nordsetergrenda 13B. Alternativ adkomst fra Lindbäckveien via Ivar Knutsons vei.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
Nordsetergrenda 13B sogner til Nordseter barne- og ungdomsskole. Kort og bilfri skolevei.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 28 219 kvm som tilhører borettslaget. Store fellesarealer som er pent opparbeidet med gressplen, beplantning og lekeplasser, samt asfalterte adkomstveier.
Bygningene er satt opp på det som tidligere var jordene til Nordseter gård med store friområder med både gressplener og Nordseterskogen rett i nærheten.
Utgang fra stue til vestvendt, solrik og overbygget terrasse på hele 11,5 kvm. med hyggelig utsyn over nærområdet. Terrassen fungerer som en flott og skjermet utvidelse av stuen på sommerstid. Her er det god plass til flere sittegrupper og grill. Elektrisk terrassemarkise, samt stikkontakt og belysning på vegg. Praktisk utebod på terrassen på ca. 2 kvm.

Parkering

Boligen disponerer ifølge selger 1 garasjeplass (nr. 2023) i felles oppvarmet garasjeanlegg under blokken. Innkjøring til garasjeanlegget fra Lambertseterveien. Automatisk portåpner. Det er lagt til rette for installasjon av el-bil lader i garasjen, etter søknad til styret. Kjøper bekoster evt. installasjonen. Gjesteparkeringsplasser på oppmerkede plasser på borettslagets eiendom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat stikkvei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2161 med tilhørende reguleringsbestemmelser V231205 datert 23.12.2005.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2 726,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, internett og kabel-tv, trappevask, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, bygningsforsikring og forretningsførsel. Felleskostnadene kan justeres i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: 2.630,-
Trappevask: 96,-
Borettslagets nyeste lån er avdragsfritt frem til 01.11.2024, før dette betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med kr 121,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7-8.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv/internett, og basispakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 812 653,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 925 550,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 11 308,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 174 000,- pr. 01.12.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 55.217.434,- pr. 01.12.2021 og lånevilkårene er:
Lån 1:
Restsaldo: 39.217.434,-
Rentebetingelser: 1,70%
Lånets restløpetid: 17 år, 11 mnd.
Lån 2:
Restsaldo: 16.000.000,-
Rentebetingelser: 1,70%
Lånets restløpetid: 29 år, 10 mnd.
Avdragsfrihet til og med: 01.11.2024

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.082.776,-
Av dette beløpet utgjør kr 174 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hilde Mathisen og Iain Charles Lynn

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Fjellhytta Borettslag .
Borettslaget består av 198 leiligheter.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.fjellhytta.net
Borettslaget har tradisjon for hyggelige sosiale sammenkomster som julegrantenning, juletrefest og sommerfest.
Forretningsfører er OBOS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt. Dette gjelder likevel ikke dersom gode grunner taler for dyreholdet og det ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Søknad om dyrehold må da evt. sendes styret.
Montering av varmepumper er tillatt etter gjeldende retningslinjer.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019: Rehabilitering av terrasseblokkenes østside, tilsvarende rehabiliteringen som ble gjort av vestsiden i 2014-2016. I tillegg er fasadene beiset. Det er blitt gjort vedlikehold og reparasjoner av lekeplasser, samt styringsmotorer til ventilasjon.
2017: Ladestasjoner for el- og hybrid biler installert i garasjeanlegget. Infrastruktur ligger til rette for at andelseiere kan søke styret og sette opp ladepunkt til avtalt pris. Styringsskap for ventilasjon i Ngr 15 er byttet.
2014-2016: Terrasseblokkene ble pusset opp utvendig med rehabilitert betong, nytt katodisk anlegg, ny isolasjon og kledning på vestvegger, nye vinduer og terrassedører. Ny branndør i garasjen som fører opp til Nordsetergrenda 15. Nye utelys er montert ute over garasjeporten og mot lille gjesteparkering. Lagt nye kabler for internett og tv. Periodisk kontroll av lekeplasser.
Planlagte påkostninger:
Styret arbeider ut fra en løpende vedlikeholds- og fornyelsesplan for borettslaget og generalforsamlingen vedtok 14. mai 2021 å låne kr 45 000 000,- med 30 års avdragstid. Styret anbefaler refinansiering slik at samlet lån blir 85 mill. Låneopptaket medfører at man kan gjøre uttak i takt med at tiltak blir igangsatt. Planen innebærer tiltak som blant annet nye ytterdører, takpapp og nye beslag på rekkehusene og blokkene, fornyelse og reparasjon av uteboder i rekkehus og blokker, nye inngangsdører i blokkene, nye varmtvannsberedere, oppgradering av oppganger/inngangspartier, ny maling på fasader på blokker og rekkehus, nye balkongrekkverk, nytt garasjedekke og bedre drenering og ny kledning på gavlene i blokkene og flere sykkelboder i borettslaget, samt drenering i uteområdet og ny membran i kulvertene. Pr. 01.12.2021 er det tatt ut kr. 16 millioner av lånerammen.
Planene vil medføre økning i felleskostnader med 10% i 2022 (allerede medregnet i dagens felleskostnader), 2023 og 2024, og deretter en 3% økning i 2025 og 2026.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0271/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21271

Dato

Sist oppdatert: 18. januar 2022 kl. 12:06

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.