Komplett salgsoppgave

Enebakkveien 79

4 950 000 kr
62 m²
2 soverom
Velkommen til Enebakkveien 79 - presentert av Krogsveen v/Bjørn Erik Dørum-Persen
Velkommen til Enebakkveien 79 - presentert av Krogsveen v/Bjørn Erik Dørum-Persen
EKEBERGSKRENTEN
Attraktiv og lys 3-roms med solrik balkong, gjennomgående planløsning og sentral beliggenhet. Parkering etter venteliste

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  4 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  292 662 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  5 243 622 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1931
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  62 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 935 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Visning etter avtale!
Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Enebakkveien 79 og denne arealsmarte 3-roms leiligheten.
Leiligheten har en god planløsning med vinduer på 3 sider og store hverdagsrom. Planløsningen er fordelt med entré, 2 soverom med garderobeskap og plass til dobbeltseng, bad, separat kjøkken og stue med plass til både spisebord og sofaseksjon. Fra stuen er det utgang til solrik, nordvestvendt balkong med hyggelig utsikt og utsyn. Soverommene er vendt mot rolige omgivelser og hagen til borettslaget.
På borettslagets tomt er det 9 parkeringsplasser, med infrastruktur for installering av elbil-lader. Plassene fordeles etter venteliste.
Borettslaget ligger sentralt til, i grønne omgivelser, med kort vei til sentrum, butikker, kollektivtransport og rekreasjonsområder.
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Enebakkveien 79, 0196 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 236, bruksnummer 51, ideell andel 1/1
Andelsnummer 17, Kværnerkolonien borettslag, organisasjonsnummer 912396606

Innhold

Totalt bruksareal: 62 kvm
Totalt primærrom: 62 kvm
Primærrom:
3. etasje 62 kvm: Entré, bad, kjøkken, 2 soverom og stue med utgang til balkong på ca. 3 kvm.
I tillegg disponerer boligen 1 utebod ved inngangspartiet på ca. 3,7 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 26.07.2022, utført av Kenneth Mortensen.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur med pusset fasade. Saltak i sperrekonstruksjon tekket med korrugerte plater.
To-lags toppsvningvinuder i tre fra ca. 2007.
Brann- og lydklassifisert ytterdør i tre.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
I tilstandsrapporten er det gitt TG2 på følgende bygningsdeler:
Utvendig, dører: Balkongdøren tar i terskel og kan være vanskelig å åpne/lukke.
Våtrom, overflater vegger og himling: En god del flisbom, samt sprekk i en flis.
Våtrom, sluk, membran og tettesjikt: Vurdering basert på alder.
Tekniske installasjoner, vannledninger: Vurdering basert på alder.
Tekniske installasjoner, avløpsrør: Vurdering basert på alder
Tekniske installasjoner, varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning. Det er påvist avvik ifbm understøttelsen av tanken.
I tilstandsrapporten er det gitt TG3 på følgende bygningsdeler:
Innvendig, etasjeskille gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet.
Se utfyllende tekst i rapporten.

Standard

Detaljert rom-for-rom:
Entré:
Entré med plass til klesoppbevaring.
Kjøkken:
Kjøkken med slette fronter. Benkeplate i laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps blandebatteri. Flislagt mellom under- og overskap. Kjøkkenet inneholder integrert platetopp, komfyr, oppvaskmaskin og plass til frittstående kjøl- og fryseskap. Ventilator over kokesonen med avtrekk ut gjennom yttervegg. Varmtvannsbereder på 120 liter er plassert i kjøkkenbenken.
Bad:
Badet inneholder frittstående toalett, dusj med dusjvegger, servant med ett-greps blandebatteri og servantskap. Elektrisk avtrekksvifte. Mekanisk ventilasjon. Vannledninger i plast og kobber. Vannskap og stoppekran lokalisert i himling på bad. Tilluft ved ventiler i vegger.
Soverom:
Leiligheten har 2 romslige soverom vendt mot bakgården. Begge har garderobeskap og god plass til dobbeltseng.
Stue:
Stuen har god plass til både sofaseksjon og spisebord. Fra stuen er det utgang til solrik, nordvestvendt balkong som måler ca. 3 kvm.
Elektrisk:
Sikringsskap med automatsikringer lokalisert i gang.
Bod:
Leiligheten disponerer utebod ved inngangspartiet på ca. 3,7 kvm.
Overflater:
Gulv: Parkett på gulv og fliser på bad.
Vegger: Strietapet på vegger, samt enkelte vegger med slett overflate.
Himling: Slett overflate i himling.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler på badet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1931.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det foreligger et ekspedisjonsdokument fra 1931. Dette ansees ikke som en ferdigattest.
Det foreligger ferdigattest på innredning av leiligheter på loft fra 1989 og ferdigattest for oppføring av balkonger datert 2021.
Det foreligger også ferdigattest på bruksendring av kjeller fra næringsareal til boenheter samt oppføring av uteboder, datert 02.02.2015.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 77884, tinglyst 23.11.1987, type heftelse: Erklæring/avtale - sameiet skal ha pant etter 80% av lånetakst for sine krav på tilskudd.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 7 servitutter på borettslagets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk: Dagboknr 976353, tinglyst 10.11.2014, type heftelse: Utbyggingsavtale - Kværnerkolonien AS, org. nr. 911883473 har ekslusiv rett til å bygge ut loftet i Konowsgate 80/ Enebakkveien 79, eierseksjonsameietes bygning med inntil 2 leiligheter til boligformål.
De øvrige servituttene omhandler blant annet bestemmelse om benyttelse, bebyggelse (vedr. bod og søppelskur), vann/kloakkledning, gjerde m.m.
Rettigheter: Adkomstrett - Dagboknr. 6138 tinglyst 30.01.2003 og dagboknr. 16109 tinglyst 17.03.2014. Rettighet hefter i Gnr. 236 Bnr. 67.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Kjøleskap, taklampe soverom 2 og elektrisk peis i stue medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enebakkveien 79 ligger attraktivt til i et område som har vært under stor utvikling de senere år. Med sin nærhet til bl.a. sentrum, Kværnerbyen, Ekeberg, Vålerenga, Gamlebyen og Sørenga har dette området vokst i utvikling og popularitet de senere år. Området preges av eldre og nyere bebyggelse, med bl.a. Arctanderbyen med sin bevaringsverdige tre- og murhusbebyggelse fra slutten av 1800-tallet og frem til dagens moderne arkitektur.
I nærheten finner du Ekeberg som er et populært og nært turmål med sine flotte rekreasjonsområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten. Flotte turmuligheter i Lodalen, med gangsti langs Alnaelva og Svartdalsparken. Gangavstand også til Vålerenga som består vesentlig av verneverdig trehusbebyggelse som har overlevd generasjon etter generasjon. Gangavstand til Grønland med sitt mangfoldige utvalg av restauranter og butikker. Fra Grønland er det kun en spasertur over broen til spennende Barcode og Bjørvika, hvor vi blant annet finner Den Norske Opera & Ballett. Bjørvika og nærområdet er det mest spennende området sentralt i Oslo med utvikling av spennende boligbygg og miljøgater. Du finner flere nye restauranter langs Dronning Eufemias gate og på Sørenga.
God offentlig kommunikasjon. Bussholdeplassen ligger ca. 2 minutt unna med linjene 34, 70 og 74, N18 og N70, og tar deg til Oslo S på 10 minutter.
Like rundt hjørnet finner man Nærbutikken Konowsgate (søndagsåpen), Shell Kværner, samt kort vei til Kiwi Kværnerbyen.
Dette er en bolig for deg som vil bo sentralt, men samtidig i rolige og grønne omgivelser!

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 733 kvm som tilhører borettslaget/aksjelaget. Pent opparbeidet med asfaltert parkeringsplass og felles gressplen.

Parkering

Borettslaget har 9 parkeringsplasser som leies ut etter venteliste. per 02.08. er det 4 på ventelisten. Det er tilrettelagt for installasjon av elbillader på plassene.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-444 datert 22.07.1952, med tilhørende reguleringsbestemmelser. Kommunedelplan: KDP-17.
Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.935,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, internett (fiber), trappevask, vaktmester, brøyting, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsfører, dugnadsbidrag, renter og avdrag m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: 2.657,-
Dugnadsbidrag: 50,-
Vedlikeholdstillegg: 245,-
Avdrag Felleslån: 407,-
Renter Felleslån: 361,-
Kabel-TV-avgift: 629,-
Renter Balkonglån II: 301,-
Avdrag Balkonglån II: 285,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 16000,- pr. år. / 8300 kwh. pr. år. I selgers husstand har det bodd 2 mennesker.
Boligen er tilknyttet Canal digital/Telenor som leverandør av kabel-tv og grunnpakken er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.134.285,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 bli kr 4.083.425,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 112.367,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 292.622,- pr. 14.07.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 4.322.665,- pr 14.07.2022 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12129049918, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 14.07.2022: 2.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 266
Saldo per 14.07.2022: 2 603 734
Andel av saldo: 150 438
Første termin/første avdrag: 11.09.2018 ( siste termin 11.09.2044 )
12138559880, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.07.2022: 2.54% pa.
Antall terminer til innfrielse: 107
Saldo per 14.07.2022: 865 582
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 01.09.2019 ( siste termin 01.03.2049 )
16363387016, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.07.2022: 2.54% pa.
Antall terminer til innfrielse: 114
Saldo per 14.07.2022: 853 349
Andel av saldo: 142 225
Første termin/første avdrag: 30.06.2021 ( siste termin 31.12.2050 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 5.243.622,-. Av dette beløpet utgjør kr 292 662,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger/hytter med andelsnr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Fredrik Snellingen

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Kværnerkolonien Borettslag.
Borettslaget består av 18 leiligheter og ett næringslokale, fordelt på 2 bygg.
Borettslaget har egen nettside: kkbrl.com
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS, tlf. 22 12 23 40.
Borettslaget har et fellesvaskeri i kjelleren i Enebakkveien 79 med vaskemaskin og tørketrommel (Industrimaskiner med stor kapasitet. Det koster kr 10 for vask og kr. 15 for tørk.
Dugnad må påregnes. Manglende oppmøte på dugnad kompenseres med kr 500,- / pr andel til borettslaget for å leie inn ekstra arbeidskraft eller be vaktmester uføre ekstra arbeid.
Dyrehold er i alminnelighet tillatt så lenge dette ikke er til plage for andre beboere/leilighetsbrukere. Ved gjentatte klager på et dyr, kan styret beslutte å forby dette dyret hvis det beviselig er til ulempe for øvrige brukere av eiendommen.
Det er IKKE forkjøpsrett i borettslaget.
Foretatte påkostninger de senere år:
- Nye balkonger i borettslaget.
- Bytting av vinduer for de som trengte det.
- Bygården ble renovert i 2013/2014. Det ble lagt et nytt overflatemalingstrøk på fasaden.
- Ladeinfrastruktur for el-biler ble installert i 2021
Planlagte påkostninger:
Det er ikke planlagt noen arbeider i borettslaget eller økning i felleskostnader/fellesgjeld p.t i følge styreleder.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 45.000 fastpris
Tilrettelegging kr 10.990,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.990,-
Visninger: 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 39-0123/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Årvoll
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR39.22123

Dato

Sist oppdatert: 15. august 2022 kl. 23:36

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Visning etter avtale!
Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.