Komplett salgsoppgave

Grønliveien 9

9 750 000 kr
216 m²
3 soverom
Velkommen til Grønliveien 9!
Velkommen til Grønliveien 9!
Tårnåsen
Flott og romslig enebolig med meget pent opparbeidet og usjenert tomt - Dobbelgarasje - Solrikt og vestvendt med utsikt

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  9 750 000 kr
 • Omkostninger
  245 092 kr
 • Totalpris
  9 995 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1984
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  216 m²
 • Bruksareal
  240 m²
 • Tomteareal
  982,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Dersom ingen melder seg innen kl 12:00 visningsdagen vil det ikke bli avholdt visning. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Ønsker du deg en romslig bolig med lite innsyn sentralt på Tårnåsen, er denne boligen helt perfekt. Innerst i en stikkvei (ny asfalt) i Grønliveien ligger boligen som er lite synlig fra omgivelsene med fantastiske uteplasser og stor gårdsplass. Boligen er godt vedlikeholdt og innehar flere stuer, 3 (4) soverom og flere innganger som gir mange muligheter.
- Stor deilig gårdsplass som er belagt med belegningsstein
- Solrik, idyllisk og særdeles pent opparbeidet hage.
- Usjenert vestvendt markterrasse på hele 45 kvm med ingen innsyn!
- Fint utsyn mot vest
- Romslig og dyp dobbelgarasje med automatisk portåpner
- Hele boligen + garasje er nymalt i 2021
- Takfornying i 2017
- Vinkjeller
- 2 bad + romslig vaskerom med egen utgang
- Stille og rolig villastrøk.
- Kort vei til Tårnåsen senter

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grønliveien 9, 1413 TÅRNÅSEN
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 238, bruksnummer 479, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 240 kvm
Totalt primærrom: 216 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 92 kvm: Entré, gang, bad, vaskerom, peisstue og to soverom.
2. etasje 124 kvm: Vindfang, gang, bad, to soverom, kjøkken, tv-stue og stue.
Sekundærrom:
Enebolig:
1. etasje 24 kvm: Bod og vinkjeller
På eiendommen er det oppført en frittstående dobbelgarasje med bruksareal på 42 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.02.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 1984 med to plan. Støpt plate på mark. Grunnmur og skillende dekker i hovedsak av mur og trekonstruksjoner. Etasjeskillere av treverk. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående trekledning. Valmtakskonstruksjon utvendig tekket med takstein. Boligen har profilert entrédør med glassfelt. Balkongdør/skyvedør og vinduer med tre-lags glass fra 1983 og profilert terrassedør med glassfelt. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det foreligger tilstandsgrad 2 (TG2) på diverse bygningselementer. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det er gitt 69 % TG0 eller TG1, 27 % TG2 og 4 % TGIU. Ingen TG 3 er gitt.

Standard

Innholdsrik og romslig enebolig med en god planløsning. Eier har bodd i eiendommen 33 år og har vedlikeholdt eiendommen godt opp gjennom årene. Bl.a ble det gjennomført en takfornying hvor takstein ble overflatebehandlet og impregnert på hus og garasje i 2017. Utvendig kledning gjennomgått og oppdatert av fagpersoner i 2020 og nymalt i 2021 mm.
Gulv har overflater av skipsgulvparkett, en -stavs røket eikeparkett , laminat og flis. Vegger har overflater av malte flater, tapeter, strietapeter, brystningstapet og pussede og malte murflater samt teglstein. Himlinger med lyse himlingsplater. Profilerte innerdører. Innerdør med glassfelt mellom gang og stue. To-fløyet innerdør med glassfelt mellom tv-stue og stue og entrè og hall nede.
U.etasje:
Vindfang:
Med god plass til oppbevaring av klær og sko. Flislagt gulv med gulvarme.
Trappehall:
Meget romslig hall med flislagte gulv med varme og god plass for oppbevaring og møbler. Bred og romslig trapp opp til hovedetasjen.
Stue:
Romslig stue med peis. Her er det god plass til både sofaløsning og spisebord. Nymalte overflater på vegg og himling
Baderom:
Funksjonelt baderom i fra byggeår med ny pen baderoms innredning i fra 2021. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Slett lysmalt himling med stukkatur. Vegghengt servantinnredning med glatte lyse
fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur fra Hansgrohe. Speil med belysning og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med skyvedører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra Gustavsberg.
Det er av bygningssakkyndig gjennomført hulltaking og utført fuktmåling, det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Se forøvrig andre kommentarer i tilstandsrapport.
Kontor:
Mindre rom som i dag blir benyttet som kontor.
Rom (benyttes p.t som soverom):
Meget romslig rom med garderobe og god plass til dobbeltseng og nattbord. Rommet er på godkjente byggetegninger betegnet som "disp.rom".
Vaskerom
Meget praktisk og romslig med egen utgang . Gulvflate av malt betong. Veggflater av pussede lettklinkerblokker. Himling i slett lys flate. Vaskekum av rustfritt stål med to-greps armatur. Opplegg
for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsbereder fra CTC på 286 liter.
Bygningssakkyndig har påpekt at det ikke er benyttet membran på vaskerommet. Rommet tilfredstiller ikke krav til fukt - og lekkasjesikkerhet. Se forøvrig andre kommentarer i tilstandsrapport.
Bod og Vinkjeller:
Fra hallen kommer man inn til en romslig bod med god takhøyde med gode lagringsmuligheter. Videre kommer man inn til en meget romslig vinkjeller med plassbygget hylleseksjon.
1 etasje:
Entrè /Hall
Med egen utgang i tilknytning til garasjen. Koselig vedovn og romslig løsning med en bred flott trapp ned til boligens u.etasje.
Kjøkken
Med adkomst i fra gang og spisestue. Norema kjøkkeninnredning fra byggeår med lyse profilerte fronter. Benkeplate av heltre. Nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Benkeskapbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Induksjonsovn fra Beha. Oppvaskmaskin fra Bosch. Frittstående kjøleskap med frysedel. Ventilator fra Beha med mekanisk avtrekk.
Spisestue
I tilknytning til kjøkkenet har man en romslig spisestue med åpen løsning mot stuen.
Stue
Koselig stue med utgang til sydvendt overbygget markterrasse og til en særdeles solrik og vestvendt veranda med fint utsyn over vest. Montert en flott peis som er gjennomgående inn til tv-stuen/bibliotek.
Tv-stue/bibliotek/soverom 3
Fra stuen og gjennom en to-fløyet innedør med glassfelt kommen man inn til tv-stuen. Stilfulle nye gulv (2018) i stuene med en-stavs røket eikeparkett.
Soverom 1 og 2
I tilknytning til en sovefløy kommer man til 2 romslige soverom med god plass til møblement. Meget praktisk nisje med garderobebeløsning på hovedsoverom.
Baderom
Baderom fra 1997 med flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling belagt med lyse himlingsplater. Vegghengt servantinnredning med lyse fronter. Speil med hylle, stikkontakt og belysning over servant. Innebygget massasjebadekar med oven påliggende glassdører. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra Porsgrund.
Det er av bygningssakkyndig gjennomført hulltaking og utført fuktmåling, det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Se forøvrig andre kommentarer i tilstandsrapport.
Uteplasser:
Fra hovedstuen er det utgang til en sydvendt overbygget terrasse på 18 kvm. I tillegg er det utgang til en særdeles solrik veranda med flott utsyn mot vest. Videre er det en særdeles usjenert og solfylt markterrasse på hele 45 kvm. mot vest med ingen innsyn. Her er det plass til sofalounge, grillplass og solsenger mm.
Solforhold:
Her har man sol fra ca kl. 10.00 og til 21.30
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet. Varmekabler i vindfang, hall og bad. Lukket peis og vedovn.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 07.03.1984.
Tillatelsen er gitt på at følgende arbeider blir utført:
1. Ventilasjonskanal må føres tett gjennom yttervegg.
2. Pipe og ildsteder anmeldes som egenbyggesak.
3. Plate foran peis i 1. etg festes.
4. Bæresøyle av tre er for nærme feieluke, og må sikres med plate av ubrennbart materiale.
5. Feieluke må støpes fast, samt at bunn støpes med fall innover.
6. Spalte for lufttilførsel til alle våtrom må monteres ved dør.
7. Avtrekkskanal fra bad i 1. etg. føres tett inn i ventilhette i baderommets himling.
8. Avtrekkskanalene føres helt opp i takhette over tak.
9. Bygningsmessige arbeid gjenstår i underetasjen.
10. Trapp monteres for adkomst til vindfang. utføres med rekkverk.
11. Taknedløp føres mot terreng og utføres med buet sluttstykke for utkast fra grunnmur.
12. Grunnmurspapp klemmes til muren ved list i overkant.
13. Adkomsttrapp utføres fra Vestenga til boligen. Rekkverk monteres.
14. Oppfylling og planering utføres etter approberte tegninger. Planering utføres med fall fra grunnmur.
15. Husnummerskilt monteres både Vestenga og på huset. Det vises til kommunene regler for Husnummerskilt.
Selger opplyser at alle punkter er utført med unntak av 4. Huset er besiktiget av brannvesenet uten anmerkninger så punktet anses som ikke lenger nødvendig.
Det foreligger revidert godkjent tegning for garasje datert 30.7.1990 som erstattet appropriert tegning fra de opprinnelige tegningene datert 28.7.89
Kjellerstue og rom innredet som soverom i u.etasje er opprinnelig byggemeldt som disponible rom jf. godkjente byggetegninger datert 23.3.83. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
En meget liten del av opparbeidet uteplass mot vest er bygget litt over gjeldende byggelinjer. Dette fremkommer og kan sees som striplede linjer i reguleringskartet som følger som vedlegg i salgsoppgaven.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 4 servitutter på eiendommen i forbindelse med fraskilling til denne tomten. Disse omhandler blant annet bestemmelser om veg og adkomstrett til eiendommen med avtale mellom naboene om bruk og vedlikehold av felles vei. Det er og én servitutt som omhandler bestemmelse om bebyggelse med byggeforbud på nærmere angitt avstand mot nabo.
Kort oppsummert:
Stikkveien inn til Grønliveien nr. 5, 7 og 9 er delt opp i tre private veiparseller hvorav den største parsellen er et sameie med 1/3 del ansvar hver med felles vedlikehold. Når det gjelder de siste to veiparsellene nærmest nr. 9, er det nr. 9 som har vedlikeholdsansvar for den veistumpen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Beliggende i godt etablert boligområde på Tårnåsen. Boligen ligger luftig og solrikt til med utsikt mot vest. Meget barnevennlig med barnehager og skoler i nærområdet.
Nærområdet:
Sentral beliggenhet med gangavstand til Tårnåsen senter. Senteret er under disse dager under utvikling og det er planlagt et handelstorg foran et lokalsenter med samlet handels- og tjenestetilbud.
Høyås bo-og rehabiliteringssenter med bl.a. svømmebasseng og treningsmuligheter.
Aktivitetstilbud:
Fine turområder sommer som vinter i nærmiljøet. Lysløype og turstier til blant annet Grønliåsen, Åsland, Stallerud og Sterkerud. Det er et stort og godt idrettsmiljø i kommunen. Sofiemyr svømme- og idrettshall på Sofiemyr ligger en kort kjøretur unna. Ellers i kommunen finner en Ingierkollen slalåmbakke, tennisbane, 18 hulls golfbane på Oppegård og ulike treningssentre. Ny skatepark i sentrum.
Kjøre-/sykkelavstand til Oslofjorden med badeplasser på blant annet Hvervenbukta og Ingierstrand.
Kolbotn sentrum:
Sykkel/gangavstand til Kolbotn sentrum. Her finner man alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca 60 forretninger, cafeer og restauranter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus. Se forøvrig nyttige linker med informasjon om Nordre Follo kommune.
www.nordrefollo.kommune.no | www.kolben.no | www.kolbotntorg.no |www.kolbotnil.no
Kollektivtilbud:
God offentlig kommunikasjon og bussholdeplass i kort gangavstand fra boligen.
Rute- (hver 10. min. hele dagen) og ekspressbuss (hvert 5. minutt) med forbindelse til byen morgen og ettermiddag (omkring 30 min.)
Fra Kolbotn stasjon er det hyppige togavganger til Oslo med reisetid 12-17 minutter avhengig av avgang. Kort sykkelavstand til Kolbotn stasjon.
Ca. 25 minutter med bil til Oslo sentrum.

Adkomst

Kjør inn til Vestenga og ca midt på kommer det en stikkvei ned til Grønliveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sokner til Tårnåsen barneskole og Hellerasten ungdomsskole. Flere barnehager i nærområdet.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 982,1 kvm. Særdeles parkmessig oppført hage som er beplantet med plen, hekk, prydbusker og beplantninger. Hele gårdsplassen med gangstier er belagt med belegningsstein. Fra hovedstuen er det utgang til en sydvendt overbygget terrasse på 18 kvm. Videre er det en særdeles usjenert og solfylt markterrasse på hele 45 kvm. mot vest med ingen innsyn. Her er det plass til sofalounge, grillplass og solsenger mm.

Parkering

Med boligen følger det med en romslig og dyp dobbelgarasje med nyere motorisert garasjeport. Biloppstillingsplass med opptil 5 biler på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Det er lagt ny asfalt på hele stiikkveien inn fra Grønliveien i 2021.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 2014002 datert 12.09.2016 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 05.08.2016.
Kommuneplan Nordre Follo 2019-2030 arealdel Oppegård gjelder også for området.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.389,- for inneværende år. I dette inngår abonnementsgebyr for vann og avløp, a-konto stipulert forbruk av vann og avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Boligens stipulerte forbruk av vann og avløp inneværende år er på 176 m3 (som ligger til grunn for a-konto betaling i 2022). Dette er basert på tidligere års forbruk hvor husholdningen består av 2 personer.
Kommunale priser på forbruk vann og avløp for 2022: Forbruk vann kr 24,39 pr m3 og forbruk avløp kr 28,49 pr m3 inkl. mva og a-konto avregning forbruk i 2022 skjer på 1.terminfaktura i 2023.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 35-40 000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.400,-
Velavgift er kr 50 pr. år.
Privat brøyting: Andel Ca kr. 11.000,- pr år. Det er privatvei inn til huset hvor brøyteutgifter fordeles mellom 3 naboer.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og avgiften avhenger av hvilken pakkeløsning man velger.
Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure. alarmselskap som koster kr 500 pr. mnd og abonnementet kan overtas dersom man ønsker det.
Telenor kommer til å installere fiber i området. Denne legges frem til tomtegrense. Man må selv grave fra tomtegrense til huset. Telenor vil koble til gratis og prisen på bredbånd/tv vil bli redusert.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 2 107 248,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 7 586 092,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.995.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Alf Christian Berg og Mona Rita Grimsrud

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0047/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2147

Dato

Sist oppdatert: 30. mai 2022 kl. 14:26

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Dersom ingen melder seg innen kl 12:00 visningsdagen vil det ikke bli avholdt visning. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.