Prosjekt

Tomannsbolig Missingfjellet / Ryllikveien

4 990 000 – 5 150 000 kr
124,3 m²
5 rom
På Missingfjellet bygges nå fire moderne tomannsboliger med integrert garasje.
På Missingfjellet bygges nå fire moderne tomannsboliger med integrert garasje.
Knut Dahl
Presenteres av
Knut Dahl
Missingfjellet
4 nye familievennlige tomannsboliger, tett på naturen på fredelige Missingfjellet. Ferdigstilles fra høsten 2021.
 • Prisantydning
  4 990 000 – 5 150 000 kr
 • Omkostninger
  9 917 kr
 • Totalpris
  4 999 917 – 5 159 917 kr
 • Rom
  5 rom
 • Primærrom
  124,3 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon

Visning

Smittevern tas på alvor, og det inviteres kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform utgår pga smitterisiko. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Visningspåmelding
Lurer du på noe?

Boliger

Etasje
Type
Rom
P-Rom
Pris
5 rom124,3 m²1.etg4,99 MNOK
5 rom124,3 m²1.etg4,99 MNOK
5 rom124,3 m²1.etg5,15 MNOK
5 rom124,3 m²1.etg5,15 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

På det nye boligområdet Missingfjellet bygges nå fire nye moderne tomannsboliger med familievennlige romløsninger over to plan, inkludert en integrert garasje i første etasje. Boligene leveres med god standard, inkludert kjøkken fra Stray med integrerte hvitevarer.
Nærmiljøet er landlig og fredelig med mulighet for lek både i nabolagets smågater og i de spennende skogsområdene omkring. Barnehage er lett tilgjengelig i nabolaget, mens sentrum av Karlshus med forretninger, togstasjon og skole er bare fem minutter unna med bil.
For komplett salgsoppgave kontakt megler eller besøk eiendommens hjemmeside ved å klikke på linken i den grønne høyremargen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tomannsbolig Missingfjellet / Ryllikveien, 1640 RÅDE
Kommunenummer 3017, gårdsnummer 84, bruksnummer 252, ideell andel 1/1

Konstruksjon

Tomannsbolig blir utført med radonduk på mark med radonbrønn ført opp til loft og blendet der. Det er brukt 450mm ringmurselementer og garasje elementer i garasje/ bod. Inne i ringmuren er det isolert med 350 mm eps og 100 mm armert betong plate. I garasje er det brukt 200 mm eps 100 mm armert betong, da garasje gulv er 150 mm lavere en gulv i boenhet.

Fasader

Yttervegger er lagd i 198mm bindingsverk med vindsperre av 9mm gips. Ute er det luftet liggende kledning i Royal behandling brun. Det er brukt betongplater på enkelte steder i fasaden for å bryte opp. Inne er det dampbrems og ut lekting med 48 mm med gips. Konstruksjonen er isolert med cellulose isolasjon som er blåst inn, dette er også brukt på loft og etasjeskille. Delevegger er isolert med Glava. Disse er utført i 98 mm K virke. Det er brann og lydvegg mellom boenhetene, det er også brukt gips på deler av tak i forbindelse med brannveggen.

Yttertak

Det er selvbærende takkonstruksjon som er isolert med 400 mm isolasjon. På taket blir det brukt sveiset takpapp.

Balkonger/terrasser/uteplasser

Veranda i 2 etg. blir det lagt flis heller på justerbare bein i tilnærmet høyde som gulv inne. Som rekkverk blir det brukt stolpe fritt glass rekkverk med stål list på toppen. Det forberedes for markterrasse, men denne er ikke inkludert i leveransen.

Trapper

Trapp blir utført i hvitpigmentert eik i trinnvanger og håndlist i lakkert hvit og med stål balustre.

Ventilasjon

Det blir montert balansert ventilasjon med rotorveksler fra Exvent. Denne maskin blir plassert på loft.

Brannsikring

Det leveres røykvarslere og slukningsutstyr i tråd med myndighetskrav.

Dører og vinduer

Innerdører er hvite i enspeils utførelse med dør håndtak i stål. Alle innvendige dører blir listet med glatte lister som er malt hvite fra butikk. Disse blir ikke sparklet og malt etter montering.

Overflater og kledning

Vegger og himlinger: Stue, kjøkken, WC, soverom og gang utføres i gips som sparkles og males i hvit utførelse. Vaskerom med baderomsplater med hvit flismønster på vegg, og gips i tak som sparkles og males hvit. Bad er det hvite fliser på vegg og gips i tak som sparkles og males hvit. Det blir listefritt mot tak og rundt vinduer, unntatt rundt vindu på bad, tak på vaskerom og utgangsdør. Garasje er kledd med ubehandlet treverk på tak og vegger.
Gulv: Stue, kjøkken og soverom blir det lagt en-stavs eikeparkett som er hvitpigmentert. Bad, gang og WC blir det lagt flis i grå utførelse. På vaskerom blir det lagt belegg i grå utførelse.

Bodløsninger

Innvendig bod kombinert med teknisk/vaskerom. I garasje er det avsatt plass til 5kvm sportsbod, vegg leveres ikke.

Garasjeport

Garasjeport i hvit utførelse med elektrisk motor.

KabelTV/Bredbånd/Telefoni

Det blir lagt klart trekkerør for fiber til TV i vegg 2. etasje og til stort soverom i 1. etasje.

Kjøkken

Kjøkken fra Stray modell Nordkapp hvit glatt utførelse med mørke benkeplater i laminat og håndtak. Integrert hvitevarer fra Elektrolux (eller tilsvarende modeller fra andre leverandører) og vaskekum i mørk kompositt.

Bad

På bad blir det montert 120 innredning med vask og speil med lys fra Lind. Vegghengt klosett og 90x90 dusj vegger. Wc rom blir det montert liten vask med skap og vegghengt klosett.
Vaskerom blir det montert 50cm vaskekum opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. 200l varmtvannsbereder.

Garderobe-fasilteter

Garderobeskap leveres ikke.

Oppvarming

For oppvarming leveres det panelovner på soverom og i stue. Det er elektriske varmekabler på bad og gang i 1. etasje. Det er montert ventilert stålpipe til under himling i 2. etasje. Ildsted leveres ikke.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. I tilfeller hvor det overleveres på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse, vil ferdigattest bli rekvirert av selger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider, herunder utstedelse av ferdigattest. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt krav om dagmulkt.
Overtagelse og oppgjør gjennomføres på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Kjøper aksepterer at ikke alt av fellesareal er ferdig før alle seksjonene i prosjektet ferdigstilles som vil ta flere år.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3017/84/252:
25.11.2010 - Dokumentnr: 927514 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3017 Gnr:84 Bnr:189
11.06.2019 - Dokumentnr: 654629 - Seksjonering
Gjelder denne registerenheten med flere
01.01.2020 - Dokumentnr: 981875 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0135 Gnr:84 Bnr:252
Gjelder denne registerenheten med flere
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Prosjektet selges i henhold til bestemmelsene i Bustadoppføringslova av 13.06.1997, nr 43, forutsatt at kjøper er forbruker i henhold til definisjonen i bustadsoppføringslova § 2. Dersom kjøper ikke kommer inn under denne definisjonen kan man ikke forvente kontrakt i henhold til bustadsoppføringslova. Kontakt eventuelt megler vedrørende dette.
Utbygger stiller selvskyldnergaranti for eventuelle mislighold. Utbygger plikter også ihht loven å være forsikret.
Utbygger vil stille garantier i henhold til bustadsoppføringslova § 12.
Standardkontrakt vil bli benyttet, denne følger vedlagt.
Prosjektbeskrivelsen er utarbeidet for å orientere om prosjektets generelle bestanddeler og funksjoner og er således ikke en komplett beskrivelse av leveransen. Det vises til kundetegninger og kjøpekontrakt med vedlegg for ytterligere informasjon om leveransen.
Enkelte illustrasjoner og tegninger i salgsprospektet kan vise forhold som ikke omfattes av selgers leveranse så som møblering, kjøkkenløsning, garderobeinnredning, fargevalg, tepper, dør og vindusformer, byggningsmessige detaljer, for eksempel fasadedetaljer/farger, detaljer på fellesarealer, materialvalg, beplantning etc.
Animerte bilder og foto fra tidligere prosjekt er kun ment for å være illustrative, kjøper må forvente avvik fra virkeligheten.

Energimerking

Selger utarbeider energiattest for boligene. Dette vil foreligge før overtagelse.

Generell orientering om areal og innhold

Boligene leveres med god nybygg-standard som blant annet inkluderer tidsaktuelle gulv av én-stavs eikeparkett og moderne, glatte overflater på vegger og himlinger. Sistnevnte overflater leveres hvitmalt, et lyst og nøytralt utgangspunkt som enkelt lar seg overmale ved ønske om tilpasning til egne preferanser. Avslutning mellom vegg og himling leveres hovedsakelig listefritt, det samme gjør de fleste vinduer.
Arealet disponeres svært godt i en romløsning som er like moderne som standarden, og ikke minst såvel familievennlig som praktisk utformet.
Øvre plan avsettes nærmest i sin helhet til en omfangsrik aktiv sone bestående av stuen, spisestuen og kjøkkenet som alle er åpent forbundet. Her blir det stor plass til familiens felles opphold og mulighet for flere sittegrupper. Vinduer på tre av fire mulige sider, til dels med store flater, fremmer en luftig atmosfære og gode lysforhold i den aktive sonen dagen gjennom. Spisestuen får foldedører som gjør det mulig å åpne mot balkongen. Dette er med på å gjøre den aktive sonen svært luftig på gode sommerdager.
Kjøkkenet blir med sin åpne fremtoning og frittstående øy i front en sentral del av boligenes aktive sone. Kjøkkenets innredning leveres fra Stray og blir av modellen Nordkapp, med glatte hvite fronter og mørke laminerte benkeplater. Kjøkkenet får servant i mørk kompositt og leveres i tillegg med integrerte hvitevarer fra Electrolux eller tilsvarende produsenter.
Boligene får totalt fire soverom, hvorav ett inngår på øvre plan og kan fungere utmerket også som kontor eller gjesterom - alt etter behov. De øvrige soverommene samles på én flate på nedre plan, i praktisk nærhet av badet. Soverommene blir av ulike og velfungerende størrelser, fra nesten 7 kvm. på øvre plan til hele 14 kvm. i hovedsoverommet nede.
Romslig blir også badet, med hele 6 kvm. som vil oppleves ekstra stort siden vaskemaskin og tørketrommel kan plasseres i et separat, kombinert vaskerom og teknisk rom. Badet leveres med blant annet moderne Lind baderomsmøbler á 120 cm. bredde og 90x90 cm. dusjhjørne, mens gulv og vegger utføres med henholdsvis grå og hvite fliser. For øvrig får boligene også et separat toalettrom på øvre plan som blir lett tilgjengelig fra den aktive sonen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Missingfjellet er et nylig etablert boligområde med landlig atmosfære og et barnevennlig miljø der de unge kan
boltres fritt og trygt. Litt lenger syd i nabolaget ligger Missingmyr Barnehage, og i de store skogsområdene omkring finnes både turmuligheter og spennende terreng å utforske.
Missingfjellet er et ypperlig utgangspunkt for et aktivt friluftsliv. I det nærliggende Vansjølandskapet kan du padle kajak blant øyer og holmer, eller gå fotturer av variert lengde. Ute ved kysten finnes flere populære badesteder, blant annet på Oven og Saltnes. Lysløype er tilgjengelig ved ungdomsskolen, mens landeveiene som strekker seg videre innover i fylket er ypperlige for sykling.
Det meste til det daglige er lett tilgjengelig i Karlshus sentrum, en kort kjøretur på fem minutter fra Missingfjellet. Her finnes et utvalg forretninger og tjenestetilbud samt flere dagligvareforretninger. Barne- og ungdomsskole ligger også ved Karlshus, det samme gjør anlegget til Råde Idrettspark for både fotball, tennis, volleyball og BMX.
Skal du med toget, er Råde stasjon midt i Karlshus et nærliggende og pendlervennlig alternativ med omlag én times reisetid til Oslo. Gjennom Karlshus passerer for øvrig også regionale busslinjer samt ekspressbusser til Gardermoen og hovedstaden. Fra Missinfjellet er det også enkelt å kjøre ut på E6 og effektivt videre i retning Moss, Sarpsborg eller Fredrikstad. Sentrumskjernene i alle tre byer er omlag ett kvarter unna.

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Eiendommene blir seksjonert og hver kjøper eier en ideell del av tomten, med tilhørende vei. Tomten 6257 kvm som vil tilhøre sameiet. Det blir lagt singel på gårdsplass og område som er forberedt til plate på mark. Andre steder blir det fylt opp med rene stedlige masser.

Garasje/parkering

Garasje og biloppstillingsplass på tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei videre inn på egen tomt.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Råde kommune kommune datert 24.06.2021 omfattes eiendommen av Reguleringsplan for Missingen Nord med formål boligbebyggelse.
Det foreligger igangsettingstillatelse, datert 30.10.20.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Da boligene ikke er tatt i bruk, foreligger det ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader.
Når sameiet er etablert, blir det opp til sameiet å vedta om man skal betale fellesutgifter, eller om seksjonene selv betaler sine egne kostnader tilknyttet seksjonen (kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-tv osv.). Hvor store evt. felleskostnader blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.
Det er estimert at at hver seksjon uansett må påberegne kr. 625,- pr. halv år til fellesutgifter.
Dette inneholder brøyting/strøing, vedlikehold fellesarealer og utgifter ifm vår-dugnad.
I tillegg til fellesutgifter må sameierne dekke egne kostnader til strøm, forsikring og kabel-tv/bredbånd. Det vil bli lagt trekkerør for kabel-TV/internett til nærmeste stolpe. Kjøper må selv undersøke hvilke leverandører som tilbyr disse tjenestene og selv bekoste installasjon.
Iht. Fjordkraft er gjennomsnittlig strømforbruk for leiligheter ca. 9.000 kWh, for rekkehus/tomannsboliger ca. 15.000 kWh. og for eneboliger ca. 20.000 kWh pr. år.
Kostnadene til strøm vil variere avhengig av antall medlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er ikke fastsatt pr. dags dato da dette er nytt bygg under oppføring.
Gjeldene Gebyrsatser for 2021:
Årsavgift avløp Abonnementsgebyr: 891-
Forbruksgebyr (pr. m³ etter målt vannforbruk) 22,86,-
Årsavgift vann Abonnementsgebyr 706,-
Forbruksgebyr (pr. m³ etter målt vannforbruk) 16,70,-
Kommunalt oppmøte for å lese av vannmåler 1000,-
Restavfall 140L - tømming hver uke 1642,-
Papp/papir/drikkekartong 240L/370/660L tømming hver 4. uke 336,-
Glass-metallemb. 140L/240L/370L tømming hver 6. uke 336,-
Plastemballasje 160L sekk /240L/370L/660L tømming hver 4. uke 336,-
For ytterligere informasjon om kummunale avgifter og kommunale saksbehandlingsgebyrer, se vedlagte link:
https://www.rade.kommune.no/tjenester/kommunen-var/alle-kommunale-priser/

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2019 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Råde kommune. For 2021 er den vedtatte promillen 3,8 av grunnlaget for eiendomsskatt.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 343.000- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 8.575,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av
avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
4) Attestgebyr/panteattest kr 172,-

Betalingsbetingelser

Det betales forskudd på 10% av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse og resterende del senest 2 virkedager før overtagelse.

Annen viktig informasjon

Eier

Husk Eiendom AS

Vedtekter/Husordensregler

Det er utarbeidet vedtekter for sameiet og som følger vedlagt i salgsoppgaven. Vedtektene fastsettes av sameiet på sameiermøtet. Det anbefales å delta på sameiemøtene.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Forventet byggetid er ca. 6 måneder.
Estimert ferdigstillelse og overtagelse for Missingfjellet 15, seksjon 14 er 3. kvartal 2021.
Estimert ferdigstillelse og overtagelse for Missingfjellet 17, seksjon 13 er 4. kvartal 2021.
Estimert ferdigstillelse og overtagelse for Ryllikveien 22, seksjon 9 er 2. kvartal 2022.
Estimert ferdigstillelse og overtagelse for Ryllikveien 24, seksjon 10 er 2. kvartal 2022.
Endelig overtagelsesdato av boligen vil bli gitt med 8 ukers forutgående skriftlig varsel fra selger eller dennes representant. Denne dato anses som avtalt overtagelsesdato mellom partene (Avtalt Overtagelsesdato).
Det foreligger tillatelse til tiltak for oppføring av to vertikaltdelte tomannsboliger datert 30.10.2020.

Forbehold fra utbygger

Missingfjellet 15 og 17 er besluttet igangsatt.
Det tas for Ryllikveien 22 og 24 følgende forbehold vedr. igangsettelse av byggearbeidene :
Dersom det inntreffer forhold, eller det er grunn til å anta at slike forhold vil inntreffe, som medfører at selger ikke finner det forsvarlig å iverksette byggearbeidene, kan selger kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostand. Eksempler på slike forhold er prisfall i boligmarkedet, reduserte muligheter til å få bolig- eller byggelån, at ikke 50 % av totalverdien i byggetrinnet er solgt, uforutsette offentlige krav, at offentlige tillatelser, herunder rammetillatelse/igangsettelsestillatelse, ikke gis. Nevnte forhold er ikke uttømmende opplistet, men er eksempler på forhold som kan medføre at byggearbeidene ikke iverksettes.
Siste frist for selger å kansellere kjøpekontrakten er 30.09.2021. Selger skal senest denne dato gi kjøper skriftlig begrunnelse for kanselleringen eller skriftlig beskjed om oppstart av byggearbeidene. Dersom kanselleringsretten benyttes får kjøper tilbakebetalt innbetalt kjøpesum inkludert eventuelle opptjente renter på meglers klientkonto. For øvrig kan kjøper ikke fremme krav mot selger som følge av kanselleringen.
Øvrige forbehold for hele prosjektet:
Selger forbeholder seg retten til å endre prisene for usolgte enheter og parkering uten forutgående varsel. Prislisten kan derfor bli erstattet av en senere utgave. Utbygger står fritt til å bestemme bolignummer samt endre antall seksjoner i sameiet.
Boligen(e) selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet.
På salgstidspunkt er ikke alle forhold relatert til utomhusarealer avklart, og det kan forekomme endringer av støttemurer, beplantning, veier, etc. Landskapsplanen er foreløpig. Utomhusarealer blir ferdigstilt så fort årstid og fremdrift tillater det. Det vil således kunne være utomhusarbeider som gjenstår etter at boligene er innflyttet. Beplantning og eksisterende vegetasjon kan påvirke utsikt fra boligene.
Det kan forekomme avvik fra oppgitt areal på boliger, rom og terrasser. Arealer på de enkelte rom kan ikke summeres til boligenes totalareal. Det gjøres oppmerksom på at skisser, perspektiver, utomhusplan, plantegninger og bilder i prospektet kun er av illustrativ karakter, og inneholder detaljer som farger, innredninger, møblering, beplantning og arkitektoniske detaljer mv. som ikke inngår i leveransen. Plantegninger og illustrasjoner som viser ulike innredningsløsninger er ment som illustrasjoner for mulige løsninger. Disse løsningene inngår ikke i leveransen. Tegningene i prospektet bør ikke benyttes som grunnlag for nøyaktig møbelstilling.
Det kan være forskjeller mellom leveransebeskrivelsen og plantegninger. I slike tilfeller er det alltid leveransebeskrivelsen som gjelder. Tilsvarende gjelder ved forskjeller mellom leveransebeskrivelse og prospekt/internettside.
Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Kjøper aksepterer, uten prisjustering, at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av tekniske anlegg, andre endringer av boligens areal, uteareal, bæresystem, søyler eller liknende.
Det tas forbehold om endringer i utførelse og materialvalg, tekniske installasjoner, herunder sjakter og føringsveier for VVS-installasjoner. Tekniske rørføringer vil i hovedsak bli skjult bak innkassinger. Det tas forbehold om endelig plassering og størrelse av sjakter, da dette kan måtte endres gjennom detaljprosjekteringen.
Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.
Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon og elektro ikke er inntegnet. Påforing/innkassing på vegger/ himlinger må påregnes og rommenes utforming kan bli noe endret som følge av dette.
I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.
Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag/erstatning.
Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen er gjeldende.
Leilighetens areal fremgår av salgdokumentasjonen som er vedlagt i denne avtale. Arealene er oppgitt som bruksareal og primærrom (BRA og P-ROM) i henhold til NS 3940.
Det endelige arealet kan erfaringsmessig avvike noe fra det omtrentlige areal som er angitt under salgsgrunnlaget. Slike mindre justeringer i arealene skal ikke gi noen av partene rett til å kreve hhv tilleggsvederlag eller avslag i prisen. Med mindre justeringer menes endringer inntil +/-5 %.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app oppfylles samtlige vilkår. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Salg av kontraktsposisjoner

Dersom Kjøpekontrakten overdras av Kjøper før ferdigstillelse, plikter den nye kjøperen å tre inn i alle de avtaler som er etablert, herunder endringsavtaler og tilvalgsbestillinger. Kjøper gjøres dog oppmerksom på at han hefter for dette kontraktsforhold inntil ny kjøper har signert alle dokumenter vedrørende salget og innbetalt tilsvarende beløp som Kjøper etter denne kontrakt har gjort. Kjøper har heller ikke anledning til å motsette seg overskjøting av leiligheten til seg dersom han på overtakelsestidspunktet ikke har utpekt ny eier og som har oppfylt kontrakts- og oppgjørsbestemmelsene i kjøpekontrakten.
Det anbefales at Eiendomsmegler Krogsveen Moss AS forestår videresalget mot betaling i henhold til sine gjeldende standardsatser. Ved overdragelse av Kjøpekontrakten skal Kjøper i tillegg betale kr 30.000,- til Selger for merarbeidet. Denne sum kan trekkes av Kjøpers eventuelle innbetalinger. Overdragelsen av Kjøpekontrakten skal godkjennes av Selger og kan bare avslås med saklig grunn. Kjøper er også gjort oppmerksom på at transport av garantien ved salg av Eiendommen i garantiperioden må godkjennes av garantisten.

Organisasjonsform

Eierseksjon

Tilvang og endringer

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.
Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.
Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger.
Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.
Det kan ikke kreves tilvalg utover 15% av kjøpesummen, jfr. Bustadsoppføringsloven § 9.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Kjøper kan kansellere inngått Kjøpekontrakt før overtagelse i samsvar med avbestillingsretten jf. buofl. § 52. Kjøper er imidlertid innforstått med at Selger i slike tilfeller vil kunne kreve erstatning jf. § 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Meglers vederlag

Selgers/oppdragsgivers vederlag til megler er avtalt til:
Meglerprovisjon kr. 50.000,- pr enhet
Grunnhonorar kr. 13.500,-
Oppgjørshonorar kr. 5.550,- pr. enhet
Nettannonse Finn.no 4 enheter : 6.000,-
Kommunaleopplysninger kr. 3.000,-
Trykkede salgsoppgaver pr. 25 stk kr. 4.500,-
Sikringsobligasjon/Urådighet kr. 585,-

Opplysninger om oppdraget

Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21217

Dato

Sist oppdatert: 23. september 2021 kl. 17:58

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Smittevern tas på alvor, og det inviteres kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform utgår pga smitterisiko. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Visningspåmelding
Lurer du på noe?

Andre prosjekter i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.