Komplett salgsoppgave

Østagløttveien 26

6 950 000 kr
161 m²
3 soverom
Flott beliggende enebolig over 3 plan - solrike uteplasser - kontakt megler for avtale om privatvisning dersom ikke oppsatt visning passer
Flott beliggende enebolig over 3 plan - solrike uteplasser - kontakt megler for avtale om privatvisning dersom ikke oppsatt visning passer
OPPEGÅRD
Frittliggende enebolig i et barnevennlig område - 3 sov., 2 stuer, 2 bad og vaskerom - solrike uteplasser - dbl. garasje

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  6 950 000 kr
 • Omkostninger
  175 092 kr
 • Totalpris
  7 125 092 kr
 • Byggeår
  1994
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  161 m²
 • Bruksareal
  164 m²
 • Tomteareal
  641 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Dersom ikke oppsatt visning passer, kontakt megler for avtale om privatvisning.
Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Frittliggende enebolig i et barnevennlig boområde på Oppegård. Flott beliggenhet i en blindvei med kun beboertrafikk. Sentralt med nærhet til marka.
 • Innholdsrik enebolig over 3 plan, med bl.a. stor stue og kjøkken i 1.etasje, 3 soverom i underetasje, loftstue, 2 bad og vaskerom. Loftsetasje er innredet og ikke godkjent til varig opphold. Solrike uteplasser med sol fra morgen til kveld. Romslig uteplass med naturtomt og noe hage.
 • Dobbelgarasje på 35 kvm med elbil-lader. Hems.
 • Gangavstand til barnehager, Greverud barneskole og Greverud senter med dagligvarebutikker, apotek, mm. Ca. 10-12 minutters gange til Greverud stasjon med god togforbindelse mot syd og nord. 25 min. til Oslo S (innsatstogene i rushtiden tar 21 min.). Ca. 25 min. med bil til Oslo sentrum

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Østagløttveien 26, 1415 OPPEGÅRD
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 244, bruksnummer 878, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 244, bruksnummer 887, ideell andel 1/15

Innhold

Totalt bruksareal: 164 kvm
Totalt primærrom: 161 kvm
Primærrom:
Underetasje, 64 kvm: Entré , hall med trapp, bad, vaskerom og 3 soverom
1. etasje, 69 kvm: Trapperom, spisestue, stue/kjøkken
Loftsetasje, 28 kvm: Loftstue m/trapp, bad og kontor
Sekundærrom:
Underetasje, 3 kvm: Bod
2. etasje, 0 kvm: Bod og 4 kryperom (årsak til at det står 0 i s-rom er at arealene til rommene ikke er målbart)
Dobbelgarasje på 35 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.06.2022 utført av Takstmannen AS v/Heiki Nygård. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Loftsetasje er innredet og ikke godkjent til varig opphold. Se punkt "ferdigattest" for nærmere informasjon.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på følgende måte: Yttertaket er tekket med betongtakstein med undertak av sutak, sløyfer og lekter. Takrenner, nedløp og beslag er av type plastbelagt stål antatt fra byggeåret. Yttervegger er oppført i tradisjonelt bindingsverk utvendig kledd med trepanel fra byggeåret. Takkonstruksjon er av type saltak. Takkonstruksjonen er luftet via raftet. Vinduer i tre med isolerglass hovedsakelig fra byggeåret. Etasjeskillere i tre mellom etasjene og støpt betong dekke mot grunn.
Det gjøres oppmerksom på at det er gitt tilstandsgrad 3 (TG3) på følgende:
- Sluk, membran og tettesjikt på bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.
- Sluk, membran og tettesjikt på vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det bemerkes at vifte er plassert på vegg i dusjsone. Dette medfører til utett rørgjennomføring i vegg og er en uheldig løsning. Nærmere undersøkelser anbefales
I tillegg er det gitt tilstandsgrad 2 (TG2) på flere bygningselementer. Se tilstandsrapport for nærmere opplysninger om bygningselementene.

Standard

Flott beliggende enebolig i et etablert og barnevennlig boområde. Boligen ligger i en blindvei med kun beboertrafikk på tunet.
Underetasje:
Entré: Flislagt gulv (fra 2016) med varmekabler. Downlights i himling. Plassbygget skyvedørsgarderobe med speil.
Gang/hall: Flislagt gulv (fra 2016) med varmekabler.
Bad: Stort bad. Flislagt gulv og vegger, malt himling. Downlights i himling. Baderomsinnredning (servant med underskap, sideskap og speil). Badekar. Toalett.
Vaskerom: Overflateoppusset i 2016. Dusjhjørne. Utslagsvask. Garderobeløsning. Varmtvannsbereder på 200 liter fra 2016. Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskinen følger ikke).
Bod: God lagringsplass. Hylleløsning følger.
Soverom 1: Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Plass til garderobeskap. Vindu orientert mot syd.
Soverom 2: God størrelse. Plassbygget skyvedørsgarderobe (fra 2016) med speil. Gulvvarme. Downlights i himling. Vindu orientert mot øst.
Soverom 3: God størrelse. Plassbygget skyvedørsgarderobe (fra 2016) med speil. Downlights i himling.
1.etasje:
Stue: Romslig stue med god plass til sofaløsning. Peis. Utgang til 2 uteplasser, orientert mot hhv øst med morgensol og flott utsyn, samt uteplass orientert mot øst. Motorisert markise på vindu orientert mot øst.
Spisestue: God plass til langbord. Utgang til solrik uteplass orientert mot vest.
Kjøkken: Åpen løsning mot spisestue. Pen kjøkkeninnredning oppusset i 2013. Godt med skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer følger; dampovn (Miele), komfyr (Miele), kjøleskuff (fungerer, men lager noe ulyd), induksjon platetopp, kombinert kjøl-/fryseskap og oppvaskmaskin. Downlights i himling. Gulv fra 2013.
Uteplass med adkomst fra stue og spisestue: Orientert mot vest med gode solforhold. Delvis overbygget uteplass. Platting, gressplen og beplantning.
Loft:
Loftstue: Downlights i himling. Vindu orientert mot syd med utsikt mot Tussetjern. Takvindu orientert mot vest.
Kontor: Downlights i himling. Vindu orientert mot øst.
Bad: Fra omkring 1997-1998. Flislagt gulv med varmekabler. Dusjkabinett. Servant. Toalett. Luke til lagring i knevegg.
Bod: God lagringsplass.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Lampe over spisesbord følger ikke.

Oppvarming

Gulvvarme på bad, vaskerom, entre, gang i u.etg og soverom 2. Peis i stue. Forøvrig er boligen elektrisk oppvarmet via panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 30.11.1994 som gjelder eiendommen med unntak av loftet. Loftet antas å være innredet et par år etter at brukstillatelsen ble gitt.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Husnummerskilt mangler.
2. Det må ikke være brennbart materiale nærmere feleluke enn 30cm. Alternativt at brennbart materiale tildekkes med ubrennbart materiale med forsvarlig brannmotstand.
3. Dør fra stue ut til terreng må sperres inntil det er ordnet med forsvarlig adkomst til terreng.
4. Avkjørselen forutsettes opparbeidet i samsvar med kommunens regler for dette.
Selger opplyser at alle punkter er utført, og at punkt 4 antas å være utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det foreligger ferdigattest på garasje datert 12.06.1997.
Det gjøres oppmerksom på følgende endringer etter at bygningstegninger ble gitt:
- Satt opp vegg i underetasjen mellom gang og soverom 2, og dermed opprettet et soverom. Gang og soverom 2 er i bygningstegninger definert "allrom".
- Omgjort vegger rundt opprinnelig bod og separat wc i undereasje, og omgjort til en mindre bod, samt opprettet vaskerom.
- Satt opp vegg mellom stue og kjøkken i 1.etasje,
- Fjernet bod og soverom i 1.etasje, og omgjort til spsiestue
- Utvendig bod ved uteplass orientert mot vest fremkommer ikke i tegningene
- Planløsningen av loftsetasjen er i kommunens papirer definert som "eksempel på innredning", og oppdatert plantegning er ikke sendt inn. Dermed er Innredningen av etasjen til bruk for varig opphold ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Bad er definert som soverom, kontor er definert som wc/dusj og loftstue er definert som loftstue. Bod er ikke definert. Det antas at loftsetasjen er innredet etter at ferdigattesten ble gitt.
Det er bygget overbygget terrasse samt vegg ved terrasse etter at ferdigattest ble gitt. Foreligger godkjente bygningstegninger av dette datert 17.06.2002.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for alt som er nevnt over videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. Dagboknr 2333, tinglyst 24.02.1992, type heftelse:
- Østagløttveien 26 (denne eiendommen) og Østagløttveien 28 (gnr/bnr 244/879) er tilknyttet et felles privat vann- og avløpsanlegg. Eierne av eiendommene er solidarisk ansvarlig for vedlikehold av den del av fellesanlegget som eiendommen bruker av (dvs fra eiendommen og frem til kommunalt ledningsanlegg). Fellesanlegget og stikkledningsanlegg som er ført over eiendommen må til enhver tid fære tilgjengelig for eiere og brukere for vedlikehold og ettersyn. Kan ikke bygges eller foretas terrengmessige tiltak over ledninganlegget eller tiltak som kan skade/forringe anlegget.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Flott beliggende bolig i et barnevennlig boområde på Oppegård. Gangavstand til blant annet togstasjon, dagligvarebutikk, skoler og barnehager.
Nær marka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Kort avstand til 18-hulls golfbane på Greverud. Skiforeningen kjører snekanon på vinterstid og preparer rundløype i forbindelse med lysløype på golfbanen. Nytt idrettsanlegg i regi av Oppegård Idrettslag med oppvarmet kunstgressbane og idrettshall. Forøvrig flott gang- og sykkelvei fra Oppegård til Gjersjøen og fornøyelsesparken Tusenfryd.
Gangavstand til Tussetjern med opparbeidet badestrand og med fiskemuligheter. Også fiskemuligheter i Gjersjøen.
Kort vei til diverse lekeplasser. Blant annet Myra som eies og vedlikeholdes av Oppegård Vel med blant annet fotball om sommeren og skøyte-is på vinteren.
Ellers i kommunen finner en Ingierkollen slalåmbakke og ulike treningssentre. Kort kjøre-/sykkelavstand til Oslofjorden med badeplasser blant annet på Hvervenbukta, Ingierstrand og Svartskog.
Nær-senter ved Oppegård stasjon med restaurant, kiosk og Kiwi-butikk (åpen kl. 7 - 23 alle dager unntatt søndag). Ellers Greverud-senter med MENY (åpen kl. 07-22 alle hverdager, 08-20 på lørdager) og Rema 1000 matbutikk (åpen kl. 07-23 alle hverdager, 08-21 på lørdager), restaurant, legekontor og apotek. Treningsmuligheter for tennis, sandvolleyball, spinning osv. i fjellhallen bak Greverud senter. Nytt og moderne senter ved Myrvoll Torg med bl.a. Kiwi (åpen kl. 7 - 23 alle dager unntatt søndag), kafé, frisør, interiørbutikk
På Kolbotn finner man alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med omkring 60 forretninger, cafeer og restauranter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konsertscene.
Kort bilavstand til Ski Storsenter og Vinterbro kjøpesenter, med henholdsvis omkring 145 og 85 forretninger, cafeer og restauranter.
Gangavstand til Oppegård stasjon med god togforbindelse mot syd og nord. Ca. 25 minutter til Oslo S. Videre er det togstasjon og rutebussforbindelse på Oppegård stasjon. Enkel adkomst til E6 Europaveien og E18 Mosseveien. Ca. 25 minutter med bil til Oslo sentrum.
Se forøvrig nyttige linker med informasjon om området:
- www.kolben.no
- www.kolbotntorg.no
- www.oppegårdil.no
- www.skiforeningen.no

Adkomst

Østagløttveien har adkomst fra bl.a. Kringsjåveien. Kringsjåveien har adkomst fra bl.a. Myraparkveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kommunen har et godt barnehage- og skoletilbud. Det er flere barnehager i området (blant annet Slåbråten barnehage og Sætreskogen barnehage).
Fra eiendommen er det gangavstand til Greverud barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Flåtestad ungdomsskole. Roald Amundsen videregående skole ligger på Sofiemyr.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 641 kvm. Pent opparbeidet tomt med naturtomt (noe fjell i dagen) og beplanting. Asfaltert adkomstvei.

Parkering

Dobbelgarasje på ca 35 kvm. Hems med gode lagringsmuligheter. Forøvrig parkering på egen gårdsplass samt gateparkering etter områdets bestemmelser.
Elbil lader montert i garasjen, laderen følger.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet et felles privat vann- og avløpsledning med Østagløttveien 28 med hver sin forgreining. Eiendommene er solidarisk ansvarlig for vedlikehold fra eiendommen frem til det kommunale ledningsanlegget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Det er felles private stikkledningser fra offentlig punkt i gaten med egen forgereining fra punkt mellom eiendommene Østagløttveien 26 (denne eiendommen) og Østagløttveien 28. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 4422 datert 02.09.1987 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplan Nordre Follo 2019-2030 vedtatt 13.05.2019 gjelder også for området.
192 kvm av tomten ligger regulert som byggeforbud.
Reguleringsplan under bakken E6 Vinterbro Assurtjern er eksisterende tunell.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er ca kr 23 000,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 24.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.000,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på ca. kr 1.200,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 405 908,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 061 269,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.125.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Erik Backe Hansen og Ellen Irene Granli

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 %.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.500,-
Visninger: kr 2.500,-pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0042/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2242

Dato

Sist oppdatert: 27. juni 2022 kl. 13:32

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Dersom ikke oppsatt visning passer, kontakt megler for avtale om privatvisning.
Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.