Komplett salgsoppgave

Binneveien 1D

2 700 000 kr
100 m²
3 soverom
I stuen er det plass til flere sittegrupper.
I stuen er det plass til flere sittegrupper.
Kart
Del
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Stathelle
Halvpart av tomannsbolig med sjøutsikt og solrik terrasse.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 700 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  134 257 kr
 • Omkostninger
  1 660 kr
 • Totalpris
  2 835 917 kr
 • Byggeår
  1977
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  100 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 410 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Boligen ligger i et attraktivt og veletablert område på øvre del av Kjellestad Vest på Stathelle.
 • Fine uteplasser på begge sider av boligen. På baksiden mot vest er det inngjerdet terrasse med gode solforhold. På fremsiden er det balkong med sjøutsikt, veranda og asfaltert biloppstillingsplass.
 • Barnevennlig beliggenhet med kort gangavstand til barnehage og skoler via trygge gangveier.
 • Gangavstand til Stathelle med alle sentrumsfasiliteter.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Binneveien 1D, 3960 STATHELLE
  Kommunenummer 3813, gårdsnummer 25, bruksnummer 405, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 28, Binneveien Borettslag, organisasjonsnummer 951 145 823

  Innhold

  Totalt bruksareal: 113 kvm.
  Totalt primærrom: 100 kvm.
  Primærrom:
  1. etasje 53 kvm: Bad, toalett, 2 soverom, gang og vindfang.
  2. etasje 47 kvm: Stue, kjøkken og soverom.
  Sekundærrom:
  1. etasje 13 kvm: 3 boder.
  Kommentar til areal.
  Det er tilbygget vindfang og bod under terrasse som ikke vist på byggetegninger fra kommunens arkiv. For mer informasjon se punkt om ferdigattest.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.02.2023 utført av Terje Sandersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på ringmur av betong og støpt betongplate. Den bærende konstruksjonen består av reisverksvegger med hovedsakelig trepanel som utvendig kledning, samt fasadeplater på kortside. Flatt tak tekket med papp. Vinduer med 2-lags glass. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på utvendig terrasse mot vest mangler rekkverk over inngangspartiet, har for lavt rekkverk og for store åpninger i rekkverket etter dagens krav. Det er enkelte innvendige dører som har betydelige skader og en del slitasje. Baderomsmøblet har bruksslitasje og antydning til skader. Brannslukkingsapparatet er eldre enn 10 år og bør fornyes. Alle forannevnte avvik har fått TG3 i rapporten.
  Det gjøres også spesielt oppmerksom på at terrassebord ligger helt inntil ytterkledning og bør holdes under oppsyn. Tetningspakninger i vinduer er flere steder sprukket og har nedsatt funksjon. Balkongdør fra stue er vanskelig å åpne og lukke. Boligen har bruksslitasje og i enkelte rom er det mindre sårskader, sprekker og mangler som følge av alder og bruksslitasje. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke oppført med radonsperre. Ildfast plate mangler på gulvet under feieluke til pipe og røykrør til pipe i stue er ikke tilstrekkelig tettet. Med hensyn til drenering har utforet kjellervegg i bod i underetasjen påvist et fuktnivå som gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå potensielle fuktskader. Innvendig trapp har åpninger i rekkverk som er større enn dagens krav og rekkverkshøyde er lavere enn dagens krav, samt som det mangler håndløper på veggen i trappeløpet. Det er ikke mulig å konstatere om MDF panel på vegger på badet har våtromsstandard. Kjøkkeninnredningen har påvist skader, og bunnplate i kjøkkenskap under kjøkkenvask og skrogside mot gulv har svelling og sprekker i overflate. På vegger ved kjøkkenvask og komfyr er det overflaterskader i MDF panel. Innvendig vann- og avløpsrør har ikke behov for utbedringstiltak, men mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. På generelt grunnlag anbefales det en kontroll av det elektriske anlegget. Forstøtningsmur ved inngangsparti mot nabo har sprekker og skjevhet. De forannevnte avvikene har fått TG2 i rapporten.
  Se utfyllende tekst i rapporten. 

  Standard

  2. etasje:
  Koselig stue med plass til flere sittegrupper og direkte adkomst ut til en stor, vestvendt terrasse. Tidløst kjøkken. Hvit kjøkkeninnredning og kjøkkenøy med profilerte fronter og laminerte benkeplater. Integrerte hvitevarer som platetopp, komfyr, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøle- og fryseskap. Det gjøres oppmerksom på at de integrerte hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. Det er kun de integrerte hvitevarene som er listet opp som medfølger. Fra kjøkkenet er det direkte adkomst ut til balkong med morgensol og utsikt mot fjorden. Et av boligens tre soverom er plassert i denne etasjen.
  1. etasje:
  Badet har flislagt gulv og er utstyrt med dusjkabinett og baderomsmøbler med vask og speil. Det er opplegg til vaskemaskin på badet. Badet har siden byggeår blitt utvidet med areal fra et tidligere vaskerom. Ved siden av badet er det et eget toalett. To av soverommene er plassert i 1. etasje. Det ene soverommet har direkte utgang til terrassen på fremsiden av boligen. I gangen er det skyvedørsgarderobe med "walk-in" garderobeløsning. Det er lagringsmuligheter i flere boder.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Luft-luft varmepumpe i stue. Varmekabler i gulvet på badet. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
  Det er pipeløp til boligen, men det er ikke montert ildsted.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.06.1984. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Ferdigattesten omfatter ikke innbyggingen av gangen som tidligere var et overbygd inngangsparti. Innbyggingen av gangen til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må tilbakeføres til et overbygd inngangsparti. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
  I henhold til byggetegninger godkjent den 02.02.1976 har bad og vaskerom i underetasjen blitt slått sammen til et større bad. I tillegg har det blitt åpnet opp i hall'en. Disse bruksendringene er ikke søknadspliktige tiltak.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras boligen fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er ingen tinglyste servitutter på borettslagets eiendom.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Boligen ligger i et attraktivt og veletablert område på øvre del av Kjellestad Vest på Stathelle. Barnevennlig beliggenhet i blindvei med kort gangavstand til barnehage og skoler via trygge gangveier. Nærmeste dagligvarebutikker finner du på Stathelle, hvor du også har Brotorvet kjøpesenter med gode shoppingmuligheter, vinmonopol, kaféer og treningssenter. Det er flotte turmuligheter i nærområde, samt kort avstand ned til sjøen med småbåthavn og fine badeplasser. Gangavstand til bussholdeplass med gode forbindelser til både Langesund og Porsgrunn.

  Adkomst

  Fra Stathelle: Kjør øvre vei mot Langesund, og ta av til høyre mot Falkåsveien/Kjellestad Vest. Ta andre vei til venstre inn på Furuveien. Følg veien oppover og ta veien til venstre etter at du har passert parkeringsplassen til Binneveien borettslag. I veiskillet holder du til høyre, hvor boligen ligger på høyre side merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er gangavstand til Falkåsen kunst- og kulturbarnehage, som er en veletablert barnehage fordelt på to bygninger. Stathelle barneskole ligger ca. 1.2 kilometer fra boligen, hvor det også er et flott idrettsanlegg med fotballbaner og rulleskibane. Det er ca. 1.9 kilometer til Bamble ungdomsskole, som er et nytt skoleanlegg med to idrettshaller og svømmehall. Bamble videregående skole ligger rett ved siden av ungdomsskolen. På trygg gangsti er det kun ca. 600 meter til barneskolen, og ca. 1.5 kilometer til ungdomsskolen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Felles eiet tomt på ca. 22.516 kvadratmeter som tilhører borettslaget. Fellesarealet er opparbeidet med asfalterte veier, grillplass, lekeplass, "klubbhus" og asfaltert parkeringsplass med garasjeanlegg.
  Tomten er fellesareal, men boligene disponerer egen hage på begge sider. På baksiden mot vest er det inngjerdet terrasse med levegg mot tilliggende nabo. På fremsiden er det balkong med flott utsikt, delvis overbygd veranda og asfaltert biloppstillingsplass. Det er gode solforhold på begge sider.

  Parkering

  Asfaltert biloppstillingsplass på fremsiden av boligen. Borettslaget har felles parkeringsplass med garasjeanlegg rett nedenfor boligen. Forretningsfører informerer om at styreleder tildeler garasjeplass etter venteliste.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Borettslagets eiendom er regulert til boliger, felles parkering og felles avkjørsel i henhold til reguleringsplan Kjellestad Vest datert 09.02.1976, med tilhørende reguleringsbestemmelser. Vest for borettslagets eiendom er det regulert til offentlig gang-/sykkelvei og offentlig friområde.
  Borettslagets eiendom ligger i et område som i kommuneplanen datert 18.06.2015, er avsatt til nåværende boligbebyggelse, bevaring naturmiljø og at reguleringsplan skal fortsatt gjelde.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr. 5.410,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag andel fellesgjeld, kommunale avgifter og eiendomsskatt, felles bygningsforsikring, kabel-TV og internett (grunnpakke), brøyting, strøing, honorar til styret og forretningsfører og andre driftsutgifter. Felleskostnadene justeres etter borettslagets faktiske utgifter, normalt en til to ganger årlig. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende på grunn av renteøkninger.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Renteutgifter kr. 460,-.
  Avdrag kr. 869,-.
  Driftsutgifter kr. 4.081,-.
  I tillegg til ovennevnte felleskostnader betaler nåværende eier kr. 308,- for garasjeplass og administrasjonsgebyr i felles garasjeanlegg.
  I selgers husstand har det hovedsakelig bodd ett menneske og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 13.902 kwh pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av fibernett og TV, og er inkludert i felleskostnadene ovenfor. TV-dekoder medfølger.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr. 655.884,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) ville formuesverdien for 2021 blitt kr. 2.361.181,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr. 10.489,- pr. 31.12.2022.
  Andel fellesgjeld er kr. 134.257,- pr. 10.02.2023.
  Total fellesgjeld for borettslaget er kr. 5.638.833,- pr. 10.02.2023 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: 114765282, Husbanken.
  Annuitetslån, 2 terminer per år.
  Rentesats per 10.02.2023: 2.40 % pa.
  Antall terminer til innfrielse: 9.
  Saldo per 10.02.2023: kr. 841.947,-.
  Andel av saldo: kr. 20.046,-.
  Første termin/første avdrag: 30.12.2008.
  Siste termin 30.06.2027.
  Lånenummer: 12138727155, DNB.
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 10.02.2023: 4.3 % pa.
  Antall terminer til innfrielse: 66.
  Saldo per 10.02.2023: kr. 2.509.693,-.
  Andel av saldo: kr. 59.755,-.
  Første termin/første avdrag: 30.12.2019.
  Siste termin 30.06.2039.
  Lånenummer: 16363814453, DNB.
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 10.02.2023: 4.3 % pa.
  Antall terminer til innfrielse: 53.
  Saldo per 10.02.2023: kr. 2.287.194,-.
  Andel av saldo: kr. 54.457,-.
  Første termin/første avdrag: 30.09.2021.
  Siste termin 31.03.2036.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr. 480,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr. 480,-.
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 700,- pr. ny andelseier.  
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 2.835.917,-. Av dette beløpet utgjør kr. 134.257,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.
  Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr. 7.768,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Rita Haugen

  Informasjon om borettslaget

  Boligen er tilknyttet Binneveien Borettslag.
  Borettslaget består av 42 boliger.
  Forretningsfører er Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag, tlf. 35 57 31 00.
  Styreleder er Tom Amholdt Dewey, tlf. 48 07 59 99.
  Dugnad må påregnes.
  De viktigeste sakene som styret har arbeidet med:
  Malt bygningsmassen, asfaltert parkeringsplassene, reparert asfalt mot garasjer, byttet defekte kledningsbord, reparasjon av defekte pipeløp, reparasjon og byttet dårlige vinduer og generelt vedlikehold og reparasjon av taktekking der det var nødvendig.
  Fremtidsplaner:
  Generelt vedlikehold og behandle regnskap og budsjett.
  Dyrehold:
  Husdyrhold er ikke tillatt uten skriftlig samtykke fra styret i borettslaget. Styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder husdyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  Borettslaget er sikret i Skadeselskapet Borettslagenes Sikringsfond A/S. Borettslaget er sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra kommende årsskifte.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig - og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2 % eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10.000,- (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr. 30.000,-.
  Tilrettelegging kr. 15.000,-.
  Oppgjør: kr. 6.000,-.
  Markedspakke: kr. 16.600,-.
  Oppslag eiendomsregister: kr. 2.500,-.
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0019/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble og Porsgrunn
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.2319

  Dato

  Sist oppdatert: 21. september 2023 kl. 12:45

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.