Komplett salgsoppgave

Grimstadgata 30M

4 800 000 kr
61 m²
1 soverom
Grimstadgata 30M presenteres av Kenneth Graarud Olsen i Krogsveen.
Grimstadgata 30M presenteres av Kenneth Graarud Olsen i Krogsveen.
Kart
Del
Kenneth Graarud Olsen
Presenteres av
Kenneth Graarud Olsen
Lys 2-roms i høy 1.etg uten innsyn. Pusset opp i senere år. Vinduer fra 2019. Innbydende gårdsrom. Attraktiv beliggenhet

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  120 712 kr
 • Omkostninger
  9 154 kr
 • Totalpris
  4 929 866 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1932
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  61 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  3 454 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Strålende beliggenhet med kort vei til alt, rolig og vennlig miljø i og rundt borettslaget. Trygt og godt borettslag!

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys 2-roms andelsleilighet i rolige omgivelser på Sagene
 • Overflater pusset opp i 2016 - alle vinduer skiftet ut i 2019
 • Store rom med luftig takhøyde og god romfølelse
 • Åpent kjøkken med alle hvitevarer integrert
 • Utpreget stort soverom med omfangsrik gardeløsning
 • Flislagt bad, renovert i 2010
 • Gode lagringsmuligheter i totalt 3 eksterne boder
 • Veldrevet borettslag med innbydende gårdsrom og godt beboer-miljø
 • Flere vakre park- og turområder i nærheten
 • Umiddelbar tilgang til Sagenes kafé- og restaurantliv, få minutter til Grünerløkka
 • Godt kollektivtilbud med buss i nærområdet, T-bane i Nydalen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grimstadgata 30M, 0464 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 221, bruksnummer 74, ideell andel 1/1
Andelsnummer 65, Borettslaget Bjølsenborgen, organisasjonsnummer 967 763 179

Innhold

Totalt bruksareal: 61 kvm
Totalt primærrom: 61 kvm
Primærrom:
1. etasje 61 kvm: Entre, bad, stue, kjøkken og 1 soverom
I tillegg disponerer boligen en loftsbod på ca 6m2 og 2 boder i underetasje på ca 5 m2 og ca 6 m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 19.12.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført imur. Boligbygg over 5 etasjer samt underetasje. Gulv på grunn av betong. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/membran( ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør i brannklasse B30 og lydklasse 35 dB. Vinduer med karmer av tre og 2-lags glass fra 2019. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Sammendrag av boligens tilstandsrapport:
56% TG 0, TG 1, 30% TG 2, 3% TG 3 og 11% TGIU
Det gjøres spesielt oppmerksom på
Det er gitt tilstandsgrad 3 (TG3) på følgende:
Sanitær/innredning- Det er konstatert lekkasje fra innebygget sisterne. Skade må utbedres.
Det er gitt tilstandsgrad 2 (TG2) på bygningselementer i: Bad, kjøkken, øvrige rom, vvs og el-anlegg.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/bygningsdelen for nærmere informasjon. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
 

Standard

Leiligheten er pusset opp og modernisert i flere omganger i senere år, blant annet med helt nye vinduer i 2019. En større oppussing av overflatene ble utført i 2016, nærmere bestemt med maling av eksisterende overflater på veggene samt utskiftning av gulvet med ny laminat i entreen og stuen. Laminatgulvet er lagt gjennomgående og terskelfritt til fordel for et visuelt helhetlig uttrykk
Arealet er effektivt disponert med stuen og kjøkkenet åpent forbundet i en sosial sone. Selve kjøkkeninnredningen er av ukjent, men nyere dato og stilrent utformet. Innredningen består av et større antall skuffer og skap som til sammen gir gode oppbevaringsmuligheter, og har i tillegg praktiske arbeidsflater på benker av heltre. Samtlige av kjøkkenets hvitevarer er integrert og medfølger.
Leilighetens soverom har en utpreget god størrelse på hele 17 kvm. som er utnyttet med et omfangsrikt antall garderobeskap. Gulvet er her av trebord som er videreført fra tidligere år og ble malt omkring 2019. Ytterligere skapplass finnes i en hendig skyvedørsgarderobe i entreen.
Badet ble renovert i 2010 og er utført med fliser på gulvet samt på veggene rundt dusjsonen. Selve baderomsinnredningen er i tråd med kjøkkeninnredningens stilmessige uttrykk og smart utformet, blant annet med benk i heltre som delvis skjuler vaskemaskinen og kan benyttes til bretting av tøy. TG 3 er gitt for lekkasje fra toalettets innbyggede sisterne.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat, malte trebord og fliser.
Innervegger: Fliser og glatte malte flater.
Himlinger: Glatte malte flater. Downlights i entré og på bad.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte og profilerte hvite fronter. Benkeplater i heltre. Nedfelt dobbel stålvask med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombiskap. Veggmontert ventilator. Varmtvannsbereder i benkeskap.
Bad: Servantskap med glatte hvite fronter og nedfelt porselensservant med ett-greps blandebatteri. Benkeplate og hyller i heltre. Veggmontert speil og belysning. Dusjhjørne med skyvedør og to-greps blandebatteri med hånddusj. Toalett montert på innbygget sisterne. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden.1930
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1931 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Endring fra bygningstegning opp mot dagens bruk:
Det er åpnet opp vegg fra kjøkken mot stuen.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 901420, tinglyst 03.12.1931 type heftelse: Festekontrakt til borettslaget. Se punkt tomt.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse er i fra 1932 og omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelse, bestemmelse om brannvegg/dør, adkomstrett med flere bestemmmelser i forbindelse med etablering av bygget.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sagene er en bydel omringet av store parker og grønne friområder. På østsiden renner Akerselva som har langsgående turveier du kan følge videre helt ned til sentrum eller opp til Maridalsvannet. I nord ligger Bjølsenparken, de idylliske kolonihagene og Voldsløkka som er ypperlig for treningsøkter.
I tillegg til vakre parker og lett tilgjengelige turmuligheter har området også et bredt tilbud av forretninger og ikke minst samlingssteder som bidrar til å gi bydelen sin egenart. Verdt å besøke er blant annet Sagene Lunsjbar som er byens nest eldste serveringssted, samt Mat & Mer, en kombinert delikatessebutikk, restaurant og kafé på Bjølsen like ovenfor.
Legger du turen over elva er du straks fremme på Torshov, Ringen Kino og Grünerløkka. Vel så kort vei er det opp til Nydalen med blant annet spisesteder og badeplass, og til Storo-senteret med et rikt shoppingtilbud.
Kollektivtilbudet rundt Sagene er svært godt; med buss tar du deg enkelt videre til de fleste av byens øvrige deler. Nærmeste T-banestasjon finnes i Nydalen.

Adkomst

Veibeskrivelse
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

SKOLER:
Bjølsen skole (1-10 kl.) 589 elever, 24 klasser 0.2 km
Lilleborg skole (1-7 kl.) 407 elever, 19 klasser 0.9 km
Sagene skole (1-10 kl.) 364 elever, 22 klasser 1.1 km
Vestre Aker skole (8-10 kl.) 30 elever, 3 klasser 1.5 km
Fagerborg skole (8-10 kl.)
Foss videregående skole 600 elever, 20 klasser 1.6 km
Nydalen videregående skole 960 elever 1.8 km
BARNEHAGER.
Pontoppidan barnehage (0-6 år)39 barn, 5 avdelinger 0.3 km
Bjølsenparken barnehage (0-6 år) 46 barn, 3 avdelinger 0.3 km
Maridalsveien barnehage (1-5 år) 62 barn, 5 avdelinger 0.3 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 3553 kvm som tilhører borettslaget/aksjelaget.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 347 238,- pr. år. for hele borettslaget og er inkludert i fellesutgiftene
Regulering av festavgift: Hvert 10 år og sist regulert 1 juni i 2017.
Festeavtalen utløper 15.04.2064
Grunneier er Oslo kommune
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Selskapet har 12 parkeringsplasser til utleie. Ventelister hos styret, som administrerer ordningen. Parkeringsplassen følger ikke boligen ved salg. Leie av plass kommer i tillegg og er pt kr. 750 ,- pr.mnd. Det påløper administrasjonsgebyr til forretningsfører etter gjeldende priser ved tildeling av plass.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler.
Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år, hydrogenbil og el-varebil er gratis.
Motorsykkel og moped kr 2.700,-.
El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år.
Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslageter ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2937 datert 1.10.87 .
Borettslaget er oppført i Byantikvaren i Oslo kommune sin Gul liste, som er en oversikt over registrerte verneverdige kulturminner og kulturmiljøer i Oslo. Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Kontakt megler for mer informasjon.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 454,- pr. mnd. og inkluderer: .Fiber fra Homenet, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, festeavgift og betjening av andel fellesgjeld.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2023 Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger/ økte strømpriser.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 3 363,-
Trappevask kr 91,-
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Boligen er tilknyttet Homenet fiber som leverandør av tv/internett og avgift er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 312 476,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 724 913,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 13 324,- pr.
Andel fellesgjeld er kr 120 712,- pr. 05.12.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 12 785 703,- pr. 05.12.2022 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2,99% flytende
Lånets løpetid: 01.05.2039

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4 929 866 ,-Av dette beløpet utgjør kr 120 712,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jonas Bjørkå-Hjortdal og Maria Bjørkå-Hjortdal

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Bjølsenborgen.
Borettslaget består av 101 leiligheter.
Forretningsfører er Obos.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt under forutsetning av at det ikke er til sjenanse for andre beboere. Søknad til styret.
Borettslaget har en egen hjemmeside: http://www.bborgen.no
Det er felles vaskeri
Foretatt påkostninger de senere år:
2006 - Skorsteiner ble rehabilitert med rør i 2006 (kun skorsteiner i tilknytning tilstue)
2007 Kjellervinduene ble skiftet
2010 Nye soilrør – flertallet av badene ble samtidig pusset opp av samme entreprenør, men i regi av hver enkelt andel
2013-2014 Nye låser til alle fellesdører Nytt navneskiltsystem til dørcallinganlegg (navneskilt bestilles av styret)
2014 Balkongoppgradering (Oppgang O)Utskifting av overlys i oppgang G
Brannsikringstiltak i 2014/2015 (tetting av gjennomføringer, dørpumper installert på kjellerdører, røykvarslere, brannteppe og brannslange under vask i alle andeler)
2015-2016 Nye brannsikre loftsdører Noen kjellerdører byttet ut
2016 Oppgradert eltavler i kjeller oppgang J og H .Pipetopper rehabilitert. Byttet lamper i trapperom
2017 Rehabilitert vegger og bonet gulv i trapperom, Montert nye postkasser. Installert seriekoblede røykvarslere i fellesarealer
2018 Pusset og oljet ytterdører
2019 Byttet vinduer i alle leiligheter. Oppgradert til brannvinduer i F, G, K og O.
2019-2022 Nye callinganlegg i alle oppganger
2020 Ny drenering utenfor oppgangene E, F og G ut mot Kristiansandsgate
2021 Montert sikringsjern på alle oppgangsdører
2021 Ny drenering ut mot Mogata langs bygget ved oppgang O og P
2021-2022 Etablert avfallsbrønner og ladeklare parkeringsplasser
Planlagte påkostninger:
Generalforsamlingen for 2021 ble det vedtatt å etablere låsbare sykkelskur i bakgården, med sikte på sikker parkering for mellom 90 - 100 sykler. Styret gis fullmakt til å lånefinansiere hele eller deler av tiltaket. Styret informerer:
Sykkelskur er tegnet og styret søker nå om godkjennelse. Men endelig avklaring og beslutning tas når vi vet mer om kostnadene. Fordelt på de 101 andelseierene vil ikke økningen i fellesgjeld være betydelig. Så dette vil nok ikke gjøre det nødvendig med ytterligere økning av fellesutgifter i 2023
Generalforsamlingen for 2021: Generalforsamlingen ber styret foreta en tilstandsvurdering av alle hovedinngangsdører, samt kjellerdører i bakgård med sikte på utskiftning. Om tilstandsvurdering tilsier at flere dører kan vare en stund til, og ikke alle bør skiftes samtidig, bør styret hensynta at dørene skal være mest mulig like og i tråd med byggets estetikk. Styret informerer: Anbud på dører er hentet inn og vil bli gjennomført, finansiert delvis via ordinært driftsbudsjett og delvis via lån.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,79% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,- 
 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0260/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.22260

Dato

Sist oppdatert: 10. januar 2023 kl. 20:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.