Komplett salgsoppgave

Prestmosvegen 13B

2 490 000 kr
53 m²
2 soverom
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Prestmosvegen 13 B
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Prestmosvegen 13 B
Kart
Emilio de Paoli Dunne
Presenteres av
Emilio de Paoli Dunne
Nannestad
Arealeffektiv og gjennomgående 3-R eierleilighet i 1. etasje | Fjernvarme | Sentrumsnært | Barnevennlig | To uteplasser

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 490 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  31 318 kr
 • Omkostninger
  63 420 kr
 • Totalpris
  2 584 738 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2005
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  53 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 106 kr
 • Energimerke
  Grønn E

Visning

Det vil ikke ble avholdt visninger uten visningspåmelding - påmelding på skje innen 24 timer før visning. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Boligen har en rolig og barnevennlig beliggenhet på Prestmosen i Nannestad kommune - attraktivt boområde i gangavstand til sentrum og kort vei til mye.
Gjennomgående og arealsmart 3-roms eierleilighet i 1. etasje med overbygd inngangsparti og terrasse på ca. 9.3 kvm. Leiligheten har moderne løsninger, god planløsning og er holdt i lyse, tidsriktige og nøytrale farger på både overflater og innredninger. Leiligheten er godt ivaretatt, her er det bare å flytte rett inn. Fra stuen er det direkte utgang til vestvendt terrasse på ca. 7.7 kvm. - rolig og tilbaketrukket beliggenhet i akkurat passe avstand fra sentrum.
Fjernvarme inkludert i felleskostnadene. Felles parkeringplass med mulighet for elbil-lading og utebod på ca. 5 kvm.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Prestmosvegen 13B, 2030 NANNESTAD
Kommunenummer 3036, gårdsnummer 27, bruksnummer 383, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 53 kvm
Totalt primærrom: 53 kvm
Bruksareal:
Eierleilighet 53 kvm
Primærrom:
1. etasje 53 kvm: Entré, stue/kjøkken, bad og to soverom
I tillegg disponerer leiligheten en bod, nr. 13 B, på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 11.10.2022, utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Boligbygg over to etasjer. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Bærende vegger og skillende dekker av trekonstruksjoner. Yttervegger av tre med liggende kledning. Yttertak i saltaksform tekket med takpapp/ membran (taket er ikke besiktiget).
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Badet har i helhet fått TG1, men det er gitt TG2 på membran, tettesjikt og overgang til sluk samt fallforhold. Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Utskifting av tettesjikt bør påregnes. Dreneringsrør fra fordelerskap er plassert i dusjsone. Dette er en uheldig plassering siden området er utsatt for høy fuktbelastning. TG2 er satt for å belyse risiko for fukt i konstruksjon. Fallforhold: Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Høydeforskjell fra topp sluk til topp flis ved dørterskel bør være 25 mm.
- Innredning på kjøkken. Noe bruksslitasje.
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema:
- Satt opp downlightkasse og downlights i stue med dimmefunksjon. Satt opp lys og stikkontakter ute med topolet brudd. Skiftet flere stikkontaktdeksler inne. Utført av faglærte på dugnad sommer 2020.
- Mulig økte felleskostnader knyttet til maling av boligen.
- Skiftet toalett (sommer 2020), dusj og dusjdører (vår 2021) og baderomsinnredning (høst 2021).

Standard

Gjennomgående og arealsmart 3-roms eierleilighet i 1. etasje med overbygd inngangsparti og terrasse på ca. 9.3 kvm. Leiligheten har moderne løsninger, god planløsning og er holdt i lyse, tidsriktige og nøytrale farger på både overflater og innredninger. Leiligheten er godt ivaretatt, her er det bare å flytte rett inn. Fra stuen er det direkte utgang til vestvendt terrasse på ca. 7.7 kvm. - rolig og tilbaketrukket beliggenhet i akkurat passe avstand fra sentrum.
Kjøkken:
Åpen kjøkkenløsning mot stue med kjøkkeninnredning med glatte fronter. Benkeplater i laminat, nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt flate mellom benkeplate og overskap. Overbelysning og stikkontakter over benk. Frittstående hvitevarer. Kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin og komfyr. Ventilator i overskap.
Bad:
Bad med god plassering i boligen. Gulvflate belagt med vinylbelegg og flislagte vegger . Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Speilskap og belysning over servant. Gulvstående toalett. Dusjhjørne med innfellbare glassdører, dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Avtrekksventil i vegg. Opplegg for vaskemaskin. Stråleovn

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk fyring og fjernvarme tilkoblet radiatorer.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.06.2008. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 171224, tinglyst 15.11.2005, type heftelse: Best. om vann/kloakkledn. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Bestemmelse om telefonledning/telesentral. Bestemmelse om fjernvarme. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Best. om adkomstrett. Eiendommene gnr. 27, bnr. 383 og 384 har gitt eiendommen gnr. 27, bnr. 376 rett til å ha tilknytning til ledningsnett, herunder fjernvarmeledninger, elektriske ledninger, vann- og avløpsrør samt telekabler og rett til adkomst for tilsyn, reparasjon og vedlikehold. Det er gitt rett til fri bruk av adkomstvei og gangstier som krysser fradelt tomt. Rettighetene er tidsubegrensende og det skal ikke betales vederlag for rettighetene.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en rolig og barnevennlig beliggenhet på Prestmosen i Nannestad kommune - attraktivt boområde i gangavstand til sentrum og kort vei til mye.
Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, servicebygg og helsestasjon. Gangavstand til sentrum og Nannestad torg med dagligvare, blomsterbutikk, frisør, apotek, vinmonopol og pizzeria. Videre er det også bibliotek, legekontor, treningssenter, idrettshall, kunstgressbane mm. i nærheten. Gangavstand til Preståsen barneskole, Nannestad videregående og barnehager. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder.
Kort kjøretur til Jessheim med alt av bymessige fasiliteter - Jessheim By har et rikt og godt utvalg av ulike servicetilbud. Her er det mange ulike spisesteder, utesteder, kaféer, kulturhus med blant annet forestillinger og tre kinosaler og et godt utvalg av shopping- og handlemuligheter.
Fra leiligheten er det kort vei til Romeriksåsen med et av Romerikes mest varierte friluftsområder; som byr på alt fra tur- og sykkelstier, badeplasser, fiskemuligheter og skianlegg. Romeriksåsen ligger langs hele vestsiden av Nannestad kommune. Her finnes et rolig skoglandskap med bølgende åser og mange innsjøer med gode fiskevann. Nordåsen skistadion i Maura tilbyr lysløype og godt skiløypenett, og Nannestad Skisenter/Åslia for alpint og snowboard ligger kun en liten kjøretur unna.
Gangavstand til busstasjonen med god offentlig kommunikasjon mot Oslo Lufthavn, Jessheim, Maura og omegn. Videre er det gode togforbindelser fra Oslo Lufthavn til hovedstaden.
Avstander med bil:
Jessheim, ca. 17 min.
Lillestrøm, ca. 30 min.
Oslo S. ca. 44 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 032 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Seksjonene i 1. etasje må sørge for at gresset innenfor sin seksjon til en hver tid er klippet slik at det ikke kommer i kontakt med gjerde/treverk/terrasser. Dette gjelder for hele vekstsesongen(april-oktober). Gressklipper og kantklipper kan lånes av Grendelaget.

Parkering

Det følger ingen fast parkeringsplass til leiligheten, men det er biloppstillingsplasser på sameiets felles parkeringsplass. Sameiet har etablert infrastruktur for elbil-lader. Parkering etter sameiets bestemmelser, og gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for "Nannestad sykehjem m/tilliggende områder og kommunale bygg" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 28.06.1999.
Eiendommen er i bebyggelsesplanen for "Selvaagbygg boligfelt B01" vedtatt 04.05.2004 avsatt til boliger, felles lekeplass, felles grøntareal og parkeringsplass.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 5 106,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter, kabel-tv/bredbånd, avdrag/renter på fellesgjeld, a-konto fjernvarme, generelt drift og vedlikehold av sameiet mm. .
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3 500,- pr. år. / 1 590 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Avgiften er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 546 909,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 1 968 872,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16 762,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr 31 318,- pr. 31.08.2022.
Total fellesgjeld for sameiet er kr 608 414,- pr. 20.04.2022 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: Rentesats 3,30%.
Lånets løpetid: Innfrielsesdato 15.01.2028.
Avdragsfrihet: Nei.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.584.738,-. Av dette beløpet utgjør kr 31 318,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Rikke Lindstrøm

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Prestmosvegen 13-15, med sameiebrøk 52/1418.
Sameiet består av 32 boligseksjoner.
Forretningsfører er Sebra Forvaltning AS.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Foretatt påkostninger de senere år: Etablering av infrastruktur for elbillading og bygningsmessige reparasjonsarbeider i Prestmosvegen 13.
Planlagte påkostninger: Generelt vedlikehold.
Selger opplyser om at seksjonen har som forpliktelse til å klippe egen plen og måke egen trapp.
Styreleder opplyser om at et av byggene i sameiet skal males, og at det vil bli innhentet anbud på dette. Hun opplyser videre at det blir sannsynlig å få malt i løpet av 2023 og at sameiet må ta opp lån for å finansiere dette. Det blir dermed sannsynlig å øke felleskostnadene fra 01.01.2023.
Det er pliktig medlemskap i Prestmosvegen Grendelag, som består av Sameiets Prestmosvegen 13-17, Prestmosvegen 17 Boligsameie og Prestmosvegen 19 Boligsameie. Grendelaget har som formål å ivareta og vedlikeholde fellesområdet for sameiene.
Grendelaget har fiber-bredbånd fra Telenor. Avtalen er kollektiv og omfatter alle 94 leilighetene i Grendelaget. Private paraboler og antenner er ifølge sameienes vedtekter ikke tillatt.
Sameiet får biovarme levert fra Statkraft Varme AS. Dette leveres til Grendelaget, og fordeles mellom de tre sameiene etter en fordelingsnøkkel nedfelt i Grendelagets vedtekter. Fjernvarmen avregnes de tre tilknyttede sameiene årlig.
Grendelaget inngikk i 2021 avtale Gardermoen Elektro om etablering av infrastruktur for lading av elbiler. Anlegget ble først klart og tatt i bruk våren 2022. I samsvar med norsk lov er selve infrastrukturen finansiert av alle sameierne. Dette skjedde ved innkreving av ekstra felleskostnader, en ordning som kunne stoppes etter 1. kvartal 2022. Elbilbrukerne vil ikke, i likhet med øvrige som parkerer, få faste plasser. Ladeboksene eies av Grendelaget, men finansieres ved depositum fra elbileierne. Brukerne betaler strømmen etter den enkeltes forbruk.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 30.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning (2 stk. inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0211/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22211

Dato

Sist oppdatert: 23. november 2022 kl. 17:38

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det vil ikke ble avholdt visninger uten visningspåmelding - påmelding på skje innen 24 timer før visning. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.