Solgt: 2 900 000 kr

Skolegata 3

2 990 000 kr
65 m²
2 soverom
Velkommen til Skolegata 3!
Eirik Varmo
Presenteres av
Eirik Varmo
Gjennomgående selveierleilighet i sentrum - 2 soverom - Romslig balkong med ettermiddagssol - Heis - Koselig bomiljø
 • Prisantydning
  2 990 000 kr
 • Omkostninger
  76 092 kr
 • Totalpris
  2 976 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2002
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  65 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis
 • Fellesutgifter
  2 797 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Her kan du flytte rett inn i et pulserende og koselig bymiljø.
Leiligheten har en praktisk romløsning fordelt over et plan. Tradisjonelt innredet med 2 soverom og bad med en åpen stue/kjøkken løsning i varme delikate farger. Det er store vindusflater i rommene som gir en frisk atmosfære med gode naturlige lyskilder. Stuen er romslig med plass til sittegruppe og spiseområde.
Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt og er oppmalt i en lys fargepalett.
Rett utenfor har du tilgang til de fleste av byens butikker og spisesteder, samt badeparken med store grønne områder og ny lekeplass for de minste. Togstasjonen ligger også en kort spasertur unna som er veldig praktisk om man ønsker å la bilen stå.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skolegata 3, 3210 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 172, bruksnummer 193, seksjonsnummer 8, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 70 kvm
Totalt bruksareal: 65 kvm
Totalt primærrom: 65 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
2. etasje 65 kvm: Bad/vaskerom, kjøkken/stue, 2 soverom, entré,
I tillegg disponerer boligen 1 bod som ligger i atrium.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.06.2021 utført av Bnt. Bolig og Nærings Taksering. Hans Petter Olaussen.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i 2002 med betong konstruksjoner. Det medfølger en bod som er oppført på atrium direkte ved inngang. Det er heis i bygget og dørtelefon med døråpner i boligen. Bygget og utearealer fremstår som vedlikeholdt og det er anlagt uteplasser med sittegrupper i atrium.
Leiligheten er gjennomgående med vindu og inngang mot atrium og balkong mot gate. Boligen ligger sentralt med kort avstand til alle sentrumsfunksjoner.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på:
- Det ble ikke indikert fukt med skadelige verdier på utsatte steder. Synlig klemring og tilfredsstillende lokalt fall til sluk. Normal bruk slitasje på overflater, men det er stedvis misfarging i fuger rundt wc og det er tett sokkel på dusjhjørne som hindrer vann utenfor tilgang til sluk. Det bemerkes at badet har en alder som tilsier at mer enn 50% av normal brukstid er passert =TG2
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Krogsveen har gleden av å presentere denne fine og velholdte leiligheten midt i Sandefjord sentrum.
Leiligheten er beliggende i Sandefjord sentrum rett ved byparken og badeparken som en av sine nærmeste naboer. Her er det nærhet til rekreasjonsmuligheter, nye badefasiliteter på strømbadet og flotte grønne områder som også har lekeplass for de minste, hvor man kan nyte aktive dager i et pulserende bymiljø.
Leiligheten fremstår som lys og velholdt som man kan flytte rett inn.
I entreen der det er plass til å henge av seg yttertøy og en direkte inngang til leilighetens bad og soverom.
Videre inn entrer man den store og lyse stuen som ligger i åpen løsning til kjøkkenet. De store naturlige lyskildene gir rommet et meget luftig inntrykk. Her er det flere møbleringsmuligheter. Fra stuen er det også direkte utgang til en romslig og lun balkong.
Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredning med lyse fronter og fliser på vegg. Benkeplate av laminat og oppvaskkum med ett-greps armatur. Det er et flott og praktisk kjøkken med gode arbeidsflater. Her kan husets kokk konversere med gjestene samtidig som middagen forberedes.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Oppvaskmaskin, kjøleskap, fryseboks, micro og komfyr.
Det er heis i bygget og dørtelefon i leiligheten.
Flytt rett inn i din nye bolig! Velkommen hjem!

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Varmekabler på bad.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 04.03.2002.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Fellesarealer inne i kvartalet og fortau i Torggata og Skolegate må ferdigstilles så snart årstiden tillater det. Det er uklart om dette er utført men det er sameiets ansvar.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet avtale/bestemmelser mellom sameiet og Sandefjord kommune i forbindelse med tilfluktsrom. Videre omhandler de informasjon om at leiligheten i sameiet har tilleggsdel (boder). Det gjøres oppmerksom på at bodene er plassert på sameiets fellesareal og nøyaktig hvilken bod som tilhører denne seksjonen fremkommer ikke av seksjoneringsbegjæringen men er tildelt av sameie.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelse og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst sikringsobligasjon eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget sentralt til midt i Sandefjord sentrum. Her ligger alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet. Du finner byens butikker, kontorer og servicetilbud i gangavstand fra utgangsdøren. Byens kjøpesenter, Hvaltorvet, inneholder alt man kan ønske seg, kun en kort spasertur over unna!
Fra leiligheten er det en kort vei til byens grønne lunger, som blant annet Preståsen. Byens beste utkikkspunkt er kjent for sin praktfulle utsikt utover Badeparken, Indre Havn og resten av sentrum. Nær Badeparken finner du rådhuset, biblioteket, kino og teater, samt Park hotels fitnessenter og SPA som er tilgjengelig for allmennheten. Er du glad i å spise ute, er det kort vei til byens restauranter. For de som pendler i jobben er det kun en kort spasertur opp til jernbanestasjonen og rutebilstasjonen.
Velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Byskolen barneskole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 228 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Ved ledig kapasitet kan det være mulig å leie parkeringsplass i garasjeanlegg i kjelleren av bygget. Megler kan ikke garantere ledig kapasitet og egen avtale om leie inngås direkte med drifter av parkeringskjelleren.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til sentrums formål i henhold til reguleringsplan datert 21.09.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
I ny kommuneplan for Sandefjord er Aagaards plass omgjort til bydelspark. Denne ligger ca. 175 m vest for eiendommen.
Vi er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2.797,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, strøm i fellesarealer, heiskostnader, renhold av fellesarealer, vaktmester, snørydding,
TV og internett, vedlikeholdsfond, bygningsforsikring etc.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7690 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett har avgift på kr 349 pr. mnd. som er inkludert i fellesutgiftene, Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 610 457,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 197 645,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.066.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Markus Karlsson og Arild Horntvedt

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Eierseksjonssameiet Sentrumskvartalet sameie, med sameiebrøk 64/6817.
Sameiet består av 38 leiligheter og 5 næringsseksjoner.
Forretningsfører er USBL, avd. Sandefjord.
Dugnad på påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt men styret kan gi tillatelse til husdyrhold etter søknad vedlagt aksept fra tilstøtende naboseksjoner
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.250,-
Visninger: kr 1875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0183/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.21183

Dato

Sist oppdatert: 22. september 2021 kl. 13:37

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.