Komplett salgsoppgave

Dronningens gate 6

3 690 000 kr
95 m²
2 soverom
Velkommen til Dronningens gate 6
Velkommen til Dronningens gate 6
Sentrum
Flytt rett inn i denne flotte leiligheten fra 2014 med parkering i garasjekjeller -2 soverom - 2 balkonger

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  3 690 000 kr
 • Omkostninger
  93 592 kr
 • Totalpris
  3 783 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2014
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  95 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 080 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Sammen skal vi sikre trygge visninger og ivareta smittevern. Derfor inviterer vi nå kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Kontakt megler på mobil 41603938, i god tid før visning for avtale om tidspunkt, så finner vi gode løsninger. Husk å lese salgsoppgaven før visning, da denne ikke lenger deles ut i papirform.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sandefjord sentrum og Dronningens gate 6. Flott leilighet i 2. etasje med gjennomgående planløsning med 2 balkonger, her kan du flytte rett inn!
Leiligheten holder en gjennomgående god standard, med parkett av eik på alle gulv, flislagt bad og integrerte hvitevarer.
- Flytt rett inn
- Bygget ny i 2014
- 2 soverom
- Store vinduer som slipper inn mye lys
- Flislagt bad med varmekabler i gulv
- Delvis åpen stue og kjøkkenløsning
- Kun integrerte hvitevarer på kjøkken
- 2 balkonger
- Gjennomgående planløsning
- Garasjeplass i garasjekjeller
- Heis
Velkommen til visning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Dronningens gate 6, 3211 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 172, bruksnummer 26, seksjonsnummer 7, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 110 kvm
Totalt bruksareal: 103 kvm
Totalt primærrom: 95 kvm
Primærrom: 95 kvm: Bad/vaskerom, kjøkken/stue, 2 soverom, entré, gang.
Sekundærrom: 8 kvm: Bod, garderobe.
I tillegg disponerer boligen en romslig bod i kjelleren samt garasjeplass i garasjekjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.10.2021 utført av Jens Martin Onsrud.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Seksjonert selveier leilighet som ligger i 2. etasje i kombinert bolig og næringsbygg som iht. tilstandsrapport er oppført med betong og teglstein. Bygget ble oppgradert og leiligheten ble nybygget i sin helhet i 2014.
Leiligheten ble nybygget i 2014 med alt av overflater, innredninger, utstyr og tekniske installasjoner. Leiligheten fremstår med liten bruksslitasje. Det ble ikke avdekket vesentlige feil eller skader på innredninger eller overflater.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Vinduer og terrassedører av aluminium med to lag isolerglass som er fra 1980/81. Disse har påløpt alder og har redusert restlevetid. Tredekke på balkong har noe værslitasje, normalt vedlikehold kan påregnes. Etasjeskille har noe høydeforskjell. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm. innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Dronningens gate 6.
Leiligheten ble nybygget innvendig i 2014 og holder en god standard med en spennende planløsning. Parkett av eik på alle gulv, flislagt bad, integrerte hvitevarer på kjøkkenet. Lys og pen stue med utgang til balkong. Delvis åpen kjøkkenløsning med god plass til egen spisegruppe. Parkett i alle oppholdsrom og fliser på bad. Lyse malte vegger og tak.
Kjøkken med god skap og benkeplass, samt plass til spisebord. Integrert komfyr, platetopp, kjøl-og fryseskap og oppvaskemaskin. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Badet er innredet med delikate fliser på vegger og gulv med varmekabler i gulv. Badet er innredet med servant i innredning, dusjkabinett, toalett og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.
2 romslige soverom, med god plass til garderobeløsninger på begge. På hovedsoverommet er det egen walk in garderobe og utgang til leilighetens balkong nr. 2
Det er heis i bygget og dørtelefon med døråpner i boligen.
Her kan det flyttes rett inn!
Velkommen

Løsøre og tilbehør

Montert elektrisk persienne, screen+ markise på balkongen ut fra stuen

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad og panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.01.2015 og 07.09.1981. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 900256, tinglyst 14.08.1878, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse.
Dagboknr 1181246, tinglyst 20.12.2016 type heftelse: Best. om adkomstrett. Adkomstrett til eiendommen og bakgaten i gågaten vest for leiligheten.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Eiendommen har tinglyst rett til bruk av og adkomst til parkeringsplass nr. 31 på gnr 172, bnr 19, snr. 1. Rettigheten er tinglyst på 172/19 snr 1. Dagboknr 1181296, tinglyst 29.11.2016.
Servituttene og rettigheten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt til midt i Sandefjord sentrum. Her ligger alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet. Du finner byens butikker, kontorer og servicetilbud i gangavstand fra utgangsdøren. Byens kjøpesenter, Hvaltorvet, inneholder alt man kan ønske seg, kun 3 steinkast unna!
Fra leiligheten er det en kort spasertur til byens grønne lunger, som blant annet Preståsen. Byens beste utkikkspunkt er kjent for sin praktfulle utsikt utover Badeparken, Indre Havn og resten av sentrum. Nær Badeparken finner du rådhuset, biblioteket, kino og teater, samt Park hotels fitnessenter og SPA som er tilgjengelig for allmennheten. Er du glad i å spise ute, er det kort vei til byens restauranter. For de som pendler i jobben er det kun en kort spasertur opp til jernbanestasjonen og rutebilstasjonen.
Velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Byskolen ligger kun få meter fra utgangsdøren. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 552 kvm som tilhører sameiet. Tomt består hovedsakelig av bygningsmassen. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det medfølger parkeringsplass (nr. 31) i garasjekjeller, ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Bolig, forretning, kontor og gangvei i henhold til reguleringsplan Skiringss.v, Dronn. gt, Hjertnespro. Sfj.v datert 21.06.1979 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
I ny kommuneplan for Sandefjord er Aagaards plass omgjort til bydelspark. Det foreligger konkrete byggeplaner for nytt bolig/næringsbygg mellom Kongens gate, dronningens gate og Aagaards plass.
Det er varslet oppstart av reguleringsarbeid for Søebergs gate 1 og 3. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for fortetting med boliger og ev. kontorer i form av blokkbebyggelse. Eksisterende bebyggelse forutsettes revet. Kvartalet ligger ca. 120 m sørvest for den aktuelle eiendommen.
Det har pågått reguleringsarbeid for 172/229, 172/75, 172/92 m.fl. Planarbeidet har stoppet opp og det er uklart om den vil starte opp igjen. Hensikten med planarbeidet var å legge til rette for utvidelse av Forsmannsenteret med flere omsorgsboliger samt vurdere utviklingsmuligheter for øvrige eiendommer/bebyggelse innenfor planområdet. Området ligger ca. 200 m nord for den aktuelle eiendommen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.080,- pr. mnd. og inkluderer: Felles strøm, kommunale avgifter, heis, regnskapsfører, vaktmester og snørydding,
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal digital som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 7.820,- pr. år. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Kostnader til TV og bredbånd blir fakturert av sameiet og blir fakturert kvartalsvis i tillegg til felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1.010.439,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 3.637.579,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.783.592-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ivar Dahl

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Eierseksjonssameiet Dronningensgate, med sameiebrøk 131/1546.
Sameiet består av 5 leiligheter og næringsseksjoner.
Forretningsfører er Folland Regnskap AS.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 2.2% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 75.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.250,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0283/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.21283

Dato

Sist oppdatert: 27. mai 2022 kl. 14:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Sammen skal vi sikre trygge visninger og ivareta smittevern. Derfor inviterer vi nå kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Kontakt megler på mobil 41603938, i god tid før visning for avtale om tidspunkt, så finner vi gode løsninger. Husk å lese salgsoppgaven før visning, da denne ikke lenger deles ut i papirform.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.