Komplett salgsoppgave

Dåsvannsdalen 1441

2 950 000 kr
193 m²
3 soverom
Velkommen til Dåsvannsdalen 1441 - Presentert av Krogsveen v/ Camilla Wehus
Velkommen til Dåsvannsdalen 1441 - Presentert av Krogsveen v/ Camilla Wehus
Camilla Wehus
Presenteres av
Camilla Wehus
Hornnes / Dåsvannsdalen
Småbruk omkranset av idylliske og grønne omgivelser | Nærhet til badevann | Ca 268 mål, jaktrett | Låve, sagbruk

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  2 950 000 kr
 • Omkostninger
  74 920 kr
 • Totalpris
  3 024 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1962
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  193 m²
 • Bruksareal
  263 m²
 • Tomteareal
  268,308 m² (eiet)
 • Type
  Landbrukseiendom
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/ Camilla Wehus presenterer denne flotte eiendommen v/ Øvre Dåsvann.
Her får du en innholdsrik enebolig over to plan i tillegg til kjeller, og med koselig gårdstun omkranset av stor låve og dobbel garasje. Tomten er flott opparbeidet med gressplen og hekk. Det er en lun tomt med gode solforhold og god boltreplass for både store og små. Her vil en bo i rolige omgivelser med naturen som nærmeste nabo, og det er badevann rett ved. Låven og den nyoppførte hundegården legger opp til at en kan ha husdyr. Det følger med jaktrett for eiendommen.
Tomten består av 3 teiger hvor to av de er ved våningshuset, og en teig med skogsareal et par km unna.
Eiendommen har en landlig beliggenhet kun ca. 15 min kjøretur fra Evje sentrum. Det går skolebuss fra eiendommen v/ veien.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Dåsvannsdalen 1441, 4737 HORNNES
Kommunenummer 4219, gårdsnummer 11, bruksnummer 6
Kommunenummer 4219, gårdsnummer 11, bruksnummer 9, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 263 kvm
Totalt primærrom: 193 kvm
Bruksareal:
Enebolig / Våningshus 263 kvm
Primærrom:
Enebolig / Våningshus:
Kjeller: 23 kvm: Soverom, vaskerom/toalettrom
1. etasje 98 kvm: Gang, bad/vaskerom, hall, soverom, kjøkken, spisestue og stue
2. etasje 72 kvm: Gang, 2 soverom, stue, kjøkken
Sekundærrom:
Enebolig / Våningshus:
Kjeller: 67 kvm: 2 lager, bod
2. etasje 3 kvm: Bod
I tillegg kommer følgende arealer:
Garasje: 45 kvm BRA
Driftsbygning: 307 kvm BRA: 1. etg: 171 kvm: Gang, 3 lager, låve, stall. 2. etg: 136 kvm: Låve
Lagerbygg: 78 kvm BRA
I tillegg er det et isolert hundehus med hundegård. Det er en tilhørende løe og en tilhørende gårdssag.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.09.2022 utført av Anticimex v/ Odd Haakon Henriksen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Konklusjon fra takstmann:
Enebolig / Våningshus over 3-plan bygget i 1962. Grunnmur i murblokker. Yttervegger i trekonstruksjon kledd med liggende trekledning. Taket er saltaksformet og tekket med betongtakstein. Vinduer er type 2-lags glass og koblet type. Etasjeskiller i trebjelkelag. Oppvarmingen er elektrisk og ved. Skorstein med vedovn i stue. Varmepumpe montert i stue. Terrasse ved inngangspartiet. Tilhørende frittstående : Garasje- driftsbygning- lagerbygning - gårdssag - løe - hundehus med hundegård.
Det gjøres spesielt oppmerksom på.
Dette er en eldre bolig fra 1962, der flere av bygningsdelen er av eldre dato. Flere av elementene har fått tg 2, grunnet alder, slitasje, skader, 48%, noe som også er normalt for en bolig fra dette byggeår. Det henvises til tilstandsrapporten fra takstmann vedlagt i salgsoppgaven.
TG3 (strakstiltak):
- Vaskerom kjeller: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble registrert forhøyede verdier, noe som kan indikere utettheter/funksjonssvikt. Tiltak må påregnes.
Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.
- Lagerbygning/låve: Vesentlig slitasje, feil og mangler påvist, eksempelvis råteskader og rustne bølgeblikkplater. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

Sammendrag av selgers egenerklæring

Sammendrag fra selgers egenerklæringsskjema:
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Ja, men drenering utbedret.
8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
- Har vært i kjelleren.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Byttet ledninger og kontakter i stue, soverom, gang, soverom 2.etg. Stue 2 etg. Utført av Østerhus elektro.

Moderniseringer og påkostninger

Nåværende eiere har gjort følgende:
- Utbedret det av dreneringen som var dårlig ved å grave ca. 60 cm ned da dette var porøst. Dette ble gjort rundt hele huset med unntak av under terrassen v/ inngangspartiet.
- Bygd bod/hundehus med gård på fremsiden av huset. Dette er isolert og støpt med varmekabler.
- Opparbeidet uteplass ved låven med støpt platting.
- Pusset opp gangen.
- Malt flere rom.
- Skreddersydd innvendig solskjerming.
Eier opplyser om at taket antageligvis er fra 2000-tallet.

Standard

Yttergang:
Velkommen inn - Yttergang med trappehall opp til 2. etasje. Videre inn er det stor gang med plassbygde skap for oppbevaring. I gangen som er knyttet til kjøkken og stue er det også trappenedgang til kjelleren.
Kjøkken:
Flott vedlikeholdt kjøkken med godt med skap- og benkeplass. Det er koselig spiseplass ved vinduet.
Stue:
Romslig stue avdelt med sone for sofa- og spisegruppe. Store flotte vinduer som gir rikelig med naturlig lysinnslipp. Sentralt i stuen er det peis flott utsmykket med granitt stein på overflatene. God plass til sofakrok i andre enden av stuen. Det er originalt tregulv i hele stuen.
Hovedsoverom:
Romslig soverom med god plass til stor seng og klesoppbevaring i garderobeskap.
Baderom:
Lyst og trivelig baderom med flislagte vegg- og gulvflater. Det er dusjhjørne, opplegg for vaskemaskin, toalett og servant med innredning.
2. ETASJE:
Soverom:
I 2. etasje er det et stort soverom med lyse og tidsriktige farger på veggene samt kontrastfarge på de plassbygde skapene. Ellers flott tregulv.
Soverom:
Soverom 3 i boligen ligger også i 2. etasje med koselig tapet på vegger og tregulv. God plass til seng og klesoppbevaring.
Kjøkken:
Kjøkken i 2. etasje med innredning og innlagt vann. Kneloft for oppbevaring.
Stue:
Stor stue som binder rommene sammen.
Låve:
Eldre låve med låvebru og dobbel port. Det er trekledning på denne fasaden av låven, ellers kledning i metall.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Diverse utstyr og lignende på låven følger handelen.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet via varmepumpe i stuen og vedfyring i vedovn.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1962.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Det foreligger ikke byggetegninger for noen av de øvrige byggene på eiendommen.
Kommunen opplyser om følgende:
Plan- og bygningsloven kom i 1965, og først da var det et krav om å søke og få godkjent bruk av bygning. Eldre hus oppført tidligere mangler ofte brukstillatelse. Vi opplever også at det ved senere anledninger har skjedd at et bosted ikke har fått formell brukstillatelse. Kommunen kan ikke i ettertid skrive ut ferdigattest for saker før 01.01.1998. En del mindre tiltak som for eksempel garasjer, uthus og mindre tilbygg ble tidligere behandlet som meldingssaker. I disse sakene skulle det ikke gis midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Det foreligger ikke godkjent søknad på oppføring av hundehuset. Eier opplyser om at de sendte søknad på dette til fylkeskommunen i september 2021 som videresendte saken til rett behandler. Siden har ikke eierne hørt noe mer om saken, og søknaden har blitt purret på nå i forbindelse med salget. Risikoen med å ikke få godkjent tiltaket er tilbakeføring av tiltaket.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
På eiendommen er det registrert 5 bygninger:
Våningshus (hovedhuset i dag), garasjeuthus, hus for dyr/lager/silo, 2 Annen landbruksbygninger (for jordbruk, skogbruk og fiske).

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4219/11/6:
26.10.1940 - Dokumentnr: 100387 - Utskifting
Gjelder denne registerenheten med flere
10.03.1983 - Dokumentnr: 100897 - Skjønn
Gjelder denne registerenheten med flere
25.06.2004 - Dokumentnr: 11650 - Elektriske kraftlinjer
Rettighetshaver : AE NETT AS
19.08.2004 - Dokumentnr: 15023 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
13.10.1904 - Dokumentnr: 800059 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4219 Gnr:11 Bnr:1
04.11.1912 - Dokumentnr: 800096 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:4219 Gnr:11 Bnr:9
01.01.2020 - Dokumentnr: 402950 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0937 Gnr:11 Bnr:6

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger flott til med kort gangavstand til Dåsvannet hvor det er badeplass. Boligen er omkranset av grønne omgivelser. Gårdstun med bolighus, dobbel garasje og låve tilknyttet. I tillegg er det sagbruk som ifølge eier er mulig å ta i bruk på andre siden av veien.
Det er store grøntarealer med gressplen rundt huset. Her er det god plass til å ha husdyr og ellers til utendørsaktiviteter.
Skisenter er på Bortelid som er 25 minutter unna. Evje sentrum er kun en kjøretur på ca. 15 minutter fra eiendommen. Evje sentrum byr på forretninger som kles- og skoforretning, blomsterbutikk, dagligvarekjeder, vinmonopol, apotek, byggvarekjede m.m. Her bor en landlig, med flere servicefasiliteter en kjøretur unna.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiendommen består av gnr 11 bnr 6 med to teiger med et areal på til sammen 19.029,1 kvm (våningshuset).
I tillegg følger gnr 11 bnr 9 består av 1 teig på 268.308,6 kvm (179,3 dekar produktiv skog, 83,9 dekar annet markslag, 4,4 dekar fulldyrket jord).
Eiendommen er under en fradeling på bnr 6. Godkjenning foreligger og det er formalitetene som gjenstår. Dette vil ikke påvirke jaktretten.

Parkering

Rikelig med parkering på eget gårdstun.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via fylkesvei.
Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon. Det er ikke kjent for megler/eier at det foreligger pålegg om dette, da det heller ikke er offentlig vann og avløpsrør i nærheten.
Eiendommen har privat borehull som vannkilde. Brønnen er av eldre dato og har ukjent utførelse og opprinnelse. Brønnen er i forbindelse med salget ikke undersøkt og det er ikke tatt vannprøver selger bekjent. Eier opplyser om at det er godt drikkevann uten misfarger. Borehullet er ifølge eier ca. 80 meter dypt.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen tilhører kommuneplanens arealdel (Kommuneplan Evje og Hornnes 2020-2030), med formål "landbruks-, natur- og friluftsformål samt reindrift". Ikrafttredelse 27.02.2020.
Areal: LNRF, Bevaring naturmiljø og bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone.
Det ligger et SEFRAK-minne på eiendommen hvor det er registrert et tidligere revet/brent bolighus opp i skråningen på plenen ved siden av huset.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 4.998,- for år 2021. I dette inngår gebyr for feiing/tilsyn, renovasjon og slam. Det tas forbehold i økning i disse gebyrene fra kommunens side.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kwh. pr. år.
I selgers husstand har det bodd 4 mennesker.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på
kr 700 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Ellers streaming av tv-kanaler via internett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Megler har forsøkt å innhente formuesverdi uten å finne dette på Altinn.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.024.920.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Beate Egholm og Ruben Seljåsen Jørgensen

Konsesjon

Eiendommen er over 100 dekar. Eiendommen er derfor konsesjonspliktig og kjøper må søke kommunen om konsesjon, samt betale konsesjonsgebyr. Kjøper har risikoen for at konsesjon blir gitt. Dersom eiendommen er solgt til en pris høyere enn myndighetene vil akseptere, har selger rett til å kunne fratre avtalen uten noe økonomisk ansvar ovenfor kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar for mangler ved eiendommen slik dette ansvaret er fastlagt i avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.
Boligselgerforsikring omfatter våningshuset og/eller kårboligen med tilhørende garasje/den delen av eiendommen som er regulert til boligformål.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,43% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.900,-
Oppgjør: kr 5.900,-
Markedspakke: kr 18.900,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0335/22
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.22335

Dato

Sist oppdatert: 24. september 2022 kl. 17:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.