Komplett salgsoppgave

Rygge haveby 3C

3 450 000 kr
124 m²
2 soverom
Velkommen til Rygge Haveby 3C - formidlet av Krogsveen Moss.
Velkommen til Rygge Haveby 3C - formidlet av Krogsveen Moss.
Kart
Del
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Rygge Haveby
Oppgradert rekkehus. Kjøkken og to moderne bad fra 2019. Mulighet for 3 sov. Garasjeplass. Svært god planløsning. Sentralt

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  171 435 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 622 567 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1959
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  124 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Fellesutgifter
  4 213 kr

Visning

Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Oppgradert rekkehusbolig i familievennlige Rygge Haveby, Halmstad
 • De fleste rom pusset opp i senere år
 • Moderne og praktisk kjøkkeninnredning fra 2019
 • Bad og stort bad/vaskerom i kjeller - begge renovert i 2019
 • Vannrør skiftet ut og elektrisk anlegg oppgradert
 • Mulighet for totalt 3 soverom
 • Sydvendt og solfylt terrasse på ca. 32 kvm.
 • Plass i felles garasjerekke som ble oppført i 2020, med ladeboks
 • Nærhet til skole samt alle Halmstads forretninger og tilbud
 • Kort gangavstand til bussholdeplasser og togstasjon

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rygge haveby 3C, 1580 RYGGE
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 104, bruksnummer 53, ideell andel 1/1
Andelsnummer 11, Rygge Haveby Borettslag A/l, organisasjonsnummer 947224999

Innhold

Totalt bruksareal: 124 kvm.
Totalt primærrom: 124 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
Kjeller: 40 kvm.
1. etasje: 42 kvm.
Loftsetasje: 42 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
Kjeller: Gang, vaskerom, rom benyttet som soverom.
1. etasje: Entré, kjøkken, bad, soverom.
Loftsetasje: Loftstue, soverom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 28.10.2022, utført av Anticimex avd. Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Vedrørende innredning av rom i kjeller henvises det til punktet "Ferdigattest i salgsoppgaven for mer informasjon.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Boligen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur- og betongkonstruksjoner samt trekonstruksjoner.
Fasader utført i liggende og stående trepanel. Yttertak av saltaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takpapp (taket er besiktiget fra
bakkeplan). Entrédør med karm av tre og felter av glass fra 2020. Balkongdør og vinduer med karmer av PVC og tre fra 2019 og byggeår.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Vaskerom: manglende gulvfliser, slukmansjett og slukforhøyer, TG:2.
Rom under terreng: enkelte sprekker i plateskjøter, TG:2.
Brann: ikke godkjent rømningsvei, TG:3.
Yttervegger: stedvis råteskader, TG:2.
Dører/vinduer: kjellervindu, slitasje og knust glass, TG:3.
Grunnmur: stedvis avskalling på grunnmur, TG:2.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de nevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i en annen boenhet i borettslaget. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Nåværende eiere overtok boligen i 2007 og har siden bekostet en rekke oppgraderinger, deriblant nytt elektrisk anlegg og nye vannrør av plast. Oppussing av overflatene er utført i de fleste rom. Inngangsdør og flere vinduer er også skiftet ut i løpet av de seneste årene.
Romløsningen inkluderer sosiale rom i begge etasjer; stuen inngår i andre etasje, mens kjøkkenet med tilknyttet spiseplass inngår i første etasje. Stuen har åpen himling som skråner opp til luftige 2,9 meter og har positiv innvirkning på romfølelsen.
Kjøkkenet ble i 2019 påkostet med ny innredning som er stilrent utført og praktisk utformet, blant annet med underlimt vask og meterlange benker med store arbeidsflater. Platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin er integrert og medfølger. Innredningen er velholdt og i sin helhet gitt TG 0/1.
Foruten de sosiale rommene inneholder første og andre etasje også ett hver av boligens to soverom. Andre etasjes soverom er oppmålt til ca. 14 kvm. og var opprinnelig to mindre barnerom som ved behov kan tilbakeføres. Dørkarm som tidligere var i bruk finnes fortsatt i veggen mot stuen.
Soverommet i første etasje er oppmålt til ca. 8,5 kvm. som er velfungerende ved bruk som hovedsoverom. Dette rommet er innredet med et hendig skyvedørsskap, hvilket også finnes i entreen.
Boligens to bad ble begge renovert i 2019. Ett inngår i første etasje og er utført med fliser på gulv og vegger samt dekorative downlights i himlingen. Dette badet er av et kompakt format, men velutnyttet med blant annet et dusjhjørne utstyrt med hånd- og regndusj. Lett tilgjengelige oppbevaringsmuligheter finnes i servantskuffer og speilskap.
I kjelleren finnes et større bad på hele 15 kvm. som også fyller rollen som vaskerom. Badet er smart innredet til det kombinerte formålet, blant annet med et omfangsrikt hyllesystem, skittentøysskap og en hendig arbeidsbenk som delvis skjuler hvitevarene. Badets utstyr inkluderer også moderne møbler og et dusjhjørne med hånd- og regndusj. Begge bad er gitt TG 2 for flere forhold som hovedsakelig er knyttet til det sistnevnte.
Kjelleren inneholder for øvrig også en gang utstyrt med skyedørsgarderobe, samt et stort innredet rom som i dag benyttes dels som soverom og dels som stue.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat og fliser.
Innervegger: Tapeter, malte glatte flater, malt mur og fliser.
Himlinger: MDF-panel, malt panel og malte plater. Downlights i flere rom.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte grå fronter og laminerte lyse benkeplater. Underlimt vask i sort kompositt med sort ett-greps blandebatteri. Innbygget platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Ventilator i overskap.
Bad: Servantskap med glatte grå fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Overskap med speilfronter. Dusjhjørne med glassvegger og to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Toalett montert på innbygget sisterne.
Bad/vaskerom: Servantskap med glatte hvite fronter, laminert grå benkeplate og nedfelt porselensservant med ett-greps blandebatteri. Overskap med speilfronter. Dusjhjørne med glassvegger og to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Toalett montert på innbygget sisterne. Vegg-festet hyllesystem. Skittentøysskap og overskap med glatte hvite fronter. Rør-opplegg til vaskemaskin. Varmtvannsberedere på 200 liter.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke. Komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme på bad og i vaskerom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.04.1959. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Rom benyttet som soverom i kjeller er opprinnelig byggemeldt som kjellerrom og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, men hvis kjøper krever det kan energiattest innhentes for selgers regning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Rygge Haveby er tilbaketrukket blant villabebyggelse sentralt i Halmstad. Adkomstveien hit er sperret for gjennomkjøring og bidrar til et spesielt barnevennlig miljø blant borettslagets rekkehus. Nabolaget har i sin helhet et rolig preg med lite trafikkerte smågater der barna kan ferdes trygt. Nærmeste lekeplass finner du allerede få meter unna ytterdøren.
Her vil du bo med praktisk gangavstand til alle hverdagslige fasiliteter, ikke minst får du i fritiden nærhet til både sjøen og en rekke aktivitetstilbud. Rygges langstrakte kyststripe med blankskurte svaberg og en rekke badeplasser er innenfor sykkelavstand, deriblant sommerperler som Larkollen og Fuglevik. En av landets mest anerkjente golfbaner, Evje Golfpark, er en kort kjøretur unna. Det fagre jordbrukslandskapet i Rygge er i seg selv også verdt gjentatte utflukter.
Med utgangspunkt i Rygge Haveby er dagligvareforretninger, assorterte småbutikker og ikke minst tjenestetilbud tilgjengelig innenfor en radius på få hundre meter. Du vil også nyte godt av enkel tilgang til et velutviklet kollektivtilbud som tar deg videre til nært og fjernt. I Ryggeveien like nedenfor passerer ekspressbusser til Oslo og Gardermoen, samt flere regionale forbindelser mellom byene i fylket.
Til togstasjonen er det få minutters gange, og reisetiden videre til Oslo like over 50 minutter. Med den pågående utbyggingen av jernbanen vil imidlertid kjøretiden fra Oslo S til Rygge stasjon reduseres betraktelig. Med bil tar du deg enkelt ut på E6 og videre til både Oslo og svenskegrensen på ca. 40 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 18 411 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Andelen/leiligheten disponerer en biloppstillingsplass med elbillader i felles garasjeanlegg.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private interne veier i borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 18.10.2022 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Blomsholm" med formål boliger, vedtatt 19.03.1979 med plannr. M32. Kommunedelplan "Halmstad" med formål park/turvei nåværende og boligområde nåværende, vedtatt 14.12.2006 med plannr. M178. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032 med formål boligbebyggelse nåværende og park nåværende, vedtatt 24.03.2021.
Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442 og i avvikssone støy med hjemmel "byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav"
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, festeavgift, årsavgift tv, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, strøm fellesareal, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Fra 01.01.2023 vil fellesutgiftene øke til kr 4.633,-.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 744,-
Avdrag kr 857,-
Driftsutgifter kr 2.612,-
Boligen er tilknyttet Viken fiber som leverandør av internett og har en avgift på kr 593,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 914 659,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 292 772,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 26 292,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr 171 435,- pr. 19.10.2022.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 7.886.036,- pr. 30.09.2022 og lånevilkårene er:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 4,15 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente: kr 963,-,hvorav renter utgjør kr 270,- og avdrag utgjør kr 693,-.
Lånets løpetid: 2028.
Lånenr. 61188229637.
Bankforbindelse: Nordea.
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 4,15 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente: kr 638,-,hvorav renter utgjør kr 474,- og avdrag utgjør kr 164,-.
Lånets løpetid: 2051.
Lånenr. 61188257576. Bankforbindelse: Nordea
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.572.567,-. Av dette beløpet utgjør kr 171 435,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jørn Vidar Aas og Siw Helen Olsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Rygge Haveby Borettslag A/l.
Borettslaget består av 46 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
I henhold til selger må andelseiere i tillegg måke snø ved inngangspartiet, klipping av gress på fellesområdet og male egen andel/leilighet.
Dyrehold er kun tillatt innenfor de begrensninger og i overensstemmelse med de vilkår som er fastsatt her og i borettslagets vedtekter. Samtykke til husdyrhold omfatter kun to dyr. En andelseier som ønsker å holde flere dyr må søke borettslaget om samtykke til dette. Før dyreholdet etableres skal det inngås en avtale mellom borettslaget og andelseier. En andelseier som ønsker å etablere dyrehold må derfor gi borettslagets styre melding om dette. Slik melding kan registreres på www. Ryggehaveby.no eller printes ut og leveres styret. Dyrehold må ikke etableres i borettslaget før slik avtale er mottatt av styret i undertegnet stand.
Foretatt påkostninger de senere år:
Fukt i kjeller i nr.7 og 8.
Bytte/skal bytte strøminntak bokser etter branntilløp i nr.3.
Diverse gjerder i Havebyen.
Planlagte eller ønskelige påkostninger:
Nye postkassestativ.
Nye takrenneavløp.
Drenering på oversiden av nr.9.
Utvendig vask av hus og gjerder.
Sjekk av utvendig kledning.
Ny avfallsløsning (nedgravet). Estimert kr 250.000,-.
14 nye garasjeplasser finansiert med et låneopptak.
Rørene under husene ønskes fornyet. Estimert kostnad kr 1.600.000,- som må lånefinansieres.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Det er ingen forkjøpsrett i dette borettslaget og kjøper(e) er ikke forpliktet til å tegne medlemskap i Vansjø BBL.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging inkl alle visninger: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 9.400,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/stylingrådgivning: kr. 6.400,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0362/22
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.22362

Dato

Sist oppdatert: 22. januar 2023 kl. 20:55

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.