Komplett salgsoppgave

Sørstrandveien 123A/B

5 990 000 kr
260 m²
5 soverom
Velkommen til Sørstrandveien 123 a/b!
Velkommen til Sørstrandveien 123 a/b!
Finn André Hovde
Presenteres av
Finn André Hovde
Vassøy
Stor og velholdt villa med godkjent leilighet - Rett ved strand og badeplass - Garasje - Blindgate

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  5 990 000 kr
 • Omkostninger
  150 920 kr
 • Totalpris
  6 140 920 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  260 m²
 • Bruksareal
  276 m²
 • Tomteareal
  506,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig med utleiedel
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen presenterer idylliske Sørstrandveien 123 A/B. En stor og svært barnevennlig plassert villa med 5 soverom og solrikt uteareal. Her bor man både landlig, maritimt, trygt og sentralt på en gang, rett utenfor Stavanger sentrum. Boligen fremstår som topp moderne med godkjent utleieleilighet, fin sjøutsikt, store gårdsrom, solrik terrasse og herlig hagestue med lettstelt hage. Det er få sekunder fra ytterdøren til Vassøys egen lagune "Peisaren" med badeplass, badebrygger, sandstrand mm - det er luksus!
- Flott beliggenhet i rolig blindgate
- Grenser mot friareal
- Garasje med bra innredning
- Stor terrasse med utsikt
- Sokkelleilighet er godkjent for utleie
- Skole og barnehage like i nærheten
- Mulighet for båtplass i Marina
Kontakt gjerne megler for en omvisning på denne øy-perlen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sørstrandveien 123A/B, 4076 VASSØY
Kommunenummer 1103, gårdsnummer 4, bruksnummer 663
Kommunenummer 1103, gårdsnummer 4, bruksnummer 570, ideell andel 1/28
Kommunenummer 1103, gårdsnummer 4, bruksnummer 661, ideell andel 1/28

Innhold

Totalt bruksareal: 276 kvm
Totalt primærrom: 260 kvm
Primærrom:
1. etasje:
Entré, gjestetoalett, vaskerom, vaskerom/bi-inngang, stue, kjøkken, soverom, bad.
2.etasje:
Gang, 3 soverom, bad og stue.
Underetasje:
Gang, stue.
Leilighet: Entré, gang, bad, soverom, stue, kjøkken.
Sekundærrom:
Underetasje: Bod
Leilighet: Boder
Garasje: 25 BRA (2012)
Hagestue: 18 BRA (2014)
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.05.2022 utført av Anticimex AS ved takstmann Alexander Ravndal. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Søknad om bruksendring av 2. etasje ihht originale tegninger er innsendt av eier.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og hva som bør gjøres av oppgradering er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2/TG3 som kan vise hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Takstmann beskriver:
Enebolig på 2 etasjer med kjeller og leilighet i U.etg fra 2008. Støpt gulv mot grunn og grunnmur i betong. Yttervegger av trekonstruksjoner og mur. Etasjeskillere av trebjelkelag. Vinduer med to-lags glass. Saltak tekket med takstein. Elektrisk oppvarming. Balkong og terrasse. Frittstående garasje fra 2014. Vinterhage fra 2014.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at rapporten inneholder 85% TG0/TG1, 13% TG2, 1% TG3 og 1% TGIU.
TG3: For liten avstand mellom feieluke og brennbart materiale i henhold til brannkrav i leiligheten. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Standard

For en detaljert teknisk beskrivelse av boligen vises det til tilstandsrapport utarbeidet av takstmann som er en del av salgsoppgaven.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Medfølger ikke handelen:
Kjøleskap og hyllereol i kjeller.
Hyllereol i garasje medfølger ikke.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via varmekabler og varmepumper.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.02.2012. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger ferdigattest for garasje datert 12.09.2012.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Selger har sendt inn søknad om bruksendring av 2. etasje til kommunen ihht til originale tegninger.
Innredning av rom omtalt som kjellerstue til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen pt, og er således ikke en del av gjeldende ferdigattest for boligen. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1103/4/663:
22.05.2006 - Dokumentnr: 8683 - Bestemmelse om bebyggelse
Byggeklausul for Hellvik Hus AS
20.03.2003 - Dokumentnr: 4089 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1103 Gnr:4 Bnr:9
22.05.2006 - Dokumentnr: 8683 - Bestemmelse om bebyggelse
Byggeklausul for Hellvik Hus AS
20.03.2003 - Dokumentnr: 4089 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1103 Gnr:4 Bnr:9

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Diverse

Det er mulighet for å få kjøpt båtplassen selger eier i Vassøy Marina som ligger like ved boligen. Konf. selger
Det foreligger privat avtale om flyttet grense mot nabo fra 2012 (4/304)

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til en av Stavangers kanskje vakreste skjærgårdsidyller. Her finner man en herlig, avslappet atmosfære og en særdeles barnevennlig beliggende eiendom som veneter på nye eiere. Og med lukten av sjø og sommer er dette etter vår mening vel verdt et titt!
Hvis beliggenhet har noe å si vil vi sterkt anbefale et besøk til Vassøy, en skikkelig idyllisk øy med flott natur, maritime omgivelser og yrende liv, like utenfor Stavanger sentrum. Her er man i umiddelbar nærhet til sjø, badestrender og båtliv. Eiendommen ligger flott til rett ved Vassøys lagune, Peisaren, så her kan man tusle ned for et bad på få sekunder - luksus!
"Peisaren" kan skilte med lys sandstrand, badebrygger, grillplasser, sandvolleyballbane og stor gressplen for ulike aktiviteter. En yndet badeplass på sommeren og en deilig sosial plass for picknick, feiring av St. Hans og et mangfold av sosiale aktiviteter. Her kan man lære barna å svømme, fiske krabbe med barn eller barnebarn, eller bare nyte livet på pleddet i solen. Nye, flotte offentlige toaletter er det også her. Det er ikke alle forunt å kunne bo i slike omgivelser.
Vassøy ansees som et særdeles barnevennlig sted, en perfekt plass å vokse opp. Det har mange innsett og det vrimler av små barneføtter her.
Vassøy et eldorado både for store, små og firbeinte med nesten ikke-eksisterende trafikk og fantastisk natur. De eldre på Vassøy trives også svært godt. Det er trygt på Vassøy og man er aldri alene. Det er korte avstander til det meste og for de som ønsker det kan man finne skikkelig sjelero her.
Både skolen og den flotte barnehagen står høyt i kurs. Her har barna naturen som nærmeste nabo og de trygge omgivelsene gir barna en unik frihet og en spennende hverdag. Ved skolen er det bygget en kjekk ballbinge, skatebane og stor flombelyst fotballbane med kunstgress. Ellers er det flere lekeplasser spredt på øya.
Store deler av Vassøy er fremdeles urørt med vill natur, lange svaberg, koselige bukter og viker. Her kan man utforske på egenhånd eller følge oppmerkede naturstier inne i naturen eller langs sjøen.
Vassøy har egen marina, Joker-butikk, bunkringsstasjon for båter samt fryktelig hyggelige mennesker som tar godt imot nyinnflyttede familier.

Adkomst

For å komme til Vassøy tar du direkteferje ved Fiskepiren (gamle anløpet til Tauferja) eller hurtigbåt ved Magasin Blå. Fra ferjeleiet på Vassøy tar du til høyre inn i Sørstrandveien. Man finner så innkjørsel til nr. Ring gjerne megler for info rundt transport eller rutetider. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisning. Overfarten tar ca. 10 minutter med hurtigbåt og ca. 20 minutter med bilferjen.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.
Vassøy har egen barneskole og barnehage. Ungdommene går på St. Svithun ungdomsskole.

Parkering

Parkering for flere biler i 2 gårdsrom samt i enkel garasje. Det er også egen oppstillingsplass for leieboer.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 1765 ( Vassøy, Stavanger kommune) datert 26.03.2001 med tilhørende reguleringsbestemmelser samt kommuneplan KPL-1103 datert 09.12.2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 24 132,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og eiendomsskatt.
Eiendomsskatten er kr 3 949,- for inneværende år og er inkludert i overnevnte kommunale avgifter.
I selgers husstand har det bodd 5 mennesker + leieboer og det opplyses om at strømforbruket har vært ca 26.000,- kwh pr år som tilvarer kr 29.000,-.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7000,- via Fremtind.
Boligen er tilknyttet Lyse Altibox (fiber) som leverandør av TV/internett
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 388 824,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 999 767,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 6.150.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- .

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jan Erling Østerhus og Charlotte Marie Hansen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 35-0153/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Stavanger
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR35.22153

Dato

Sist oppdatert: 28. september 2022 kl. 13:47

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.