Solgt: 3 950 000 kr

Apolloveien 3

3 900 000 kr
125 m²
4 soverom
Velkommen til Apolloveien 3
Jonas Madsen
Presenteres av
Jonas Madsen
Virik / Gemini
Enebolig i populært område med enkel standard. To tomter på totalt 2.533 kvm! Høy og fri beliggenhet!
 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Omkostninger
  98 842 kr
 • Totalpris
  4 048 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1955
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  125 m²
 • Bruksareal
  135 m²
 • Tomteareal
  2 533 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Apolloveien 3! Her er det mange muligheter!
Eiendommen har en meget attraktiv og populær beliggenhet nær Virik. Her bor man fine omgivelser i en blindvei og eiendommen ligger meget usjenert til. Solen kan nytes fra tidlig om morgenen til godt utpå kvelden.
Dette er en enebolig som er oppført i 1955 som bærer preg av aldersslitasje og har behov for vedlikehold, oppgradering og kjærlighet. Det er to tomter på henholdsvis 1.709 og 824 kvm som gjør eiendommen ekstra spennende og byr på mange muligheter! Eiendommen har en høy og fri beliggenhet med fint utsyn og gode solforhold.
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Apolloveien 3, 3213 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 43, bruksnummer 459, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 43, bruksnummer 497, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 148 kvm
Totalt bruksareal: 135 kvm
Totalt primærrom: 125 kvm
Første etasje: 92 kvm.
Entre, gang, 2 stuer, 2 soverom, bad, vaskerom, kjøkken og verksted / vedbod.
Andre etasje: 33 kvm.
Gang m/ garderobe og 2 soverom.
Frittstående enkel garasje på 19 kvm samt 93 kvm krypkjeller som ikke er måleverdig.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.07.2021 utført av Bnt. Bolig og Nærings Taksering. Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig over to etasjer som ble oppført med tre og mur konstruksjoner og grunnmurer av støpt betong i 1955. Boligen har utvendig stående trekledning, pusset mur/betong og saltak som er tekket med dobbelkrum betongstein. Boligen har i hovedsak vinduer av tre med to lag isolerglass.
Terrasser er bygget i hagen og frittliggende garasje er oppført ved veien.
Det medfølger en seksjonert tomt på 824 kvm som grenser til eiendommen med boligen .
Boligen er å anse som et oppussingsobjekt og tilstandsrapporten viser stort sett TG2.
TG3 at det mangler brannvarsler og noe råteskade.
Se rapportens enkelt punkter for mer informasjon.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen holder en gjennomgående enkel standard og har behov for vedlikehold og oppgradering.

Oppvarming

Peis i stue, ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 02.07.1957. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omhandler enebolig med 4 rom, kjøkken og komb. bad og wc.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3804/43/459:
26.09.1955 - Dokumentnr: 2390 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3804 Gnr:43 Bnr:6
01.01.2020 - Dokumentnr: 221489 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0710 Gnr:43 Bnr:459
Ingen av disse har noen praktisk betydning for eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst sikringsobligasjon eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv og populær beliggenhet nær Virik. Her bor man fine omgivelser i en blindvei og eiendommen har en høy og fri beliggenhet. Solen kan nytes fra tidlig om morgenen til godt utpå kvelden.
Flott utsyn over omkringliggende områder med jordbruksarealer, ingen naboer tett på! Området er et eldorado for barnefamilier og Virik barneskole ligger ca 1 km unna og Ranvik ungdomsskole ca 2 km unna. Virik skole har store utearealer med lekestativ og fotballbane som er et fint tilbud utenom skoletiden.
Det er også flere barnehager i nærområdet, bl.a. på Furustad. Innen gangavstand ligger den velkjente Bugårdsparken med flotte idrettsanlegg, tur- og joggeløyper, idrettshall, ishall, skøytebaner, svømmehall
og vakre Bugårdsdammen.
Kort vei også til Marum med turstier og lavvoer som er populært utfartssted på søndagene. Området er også perfekt for en oppfriskende joggetur. Skiløyper finner du på jordet vis a vis Virik skole som tar deg videre inn i lysløypa i Marum. Sandefjords fine golfbane ligger kun drøye 1 km unna. Eiendommen ligger ca. 2.5 km fra sentrumskjernen, slik at man har byens pulserende liv kun en grei spasertur unna.

Adkomst

Fra sentrum kjør innfartsveien mot E18. I Tempokrysset ta venstre inn Skiringssalveien og følg denne i et par kilometer til du kan ta til høyre over hjernbanen og inn i Apolloveien. Eiendommen kommer så ganske raskt på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Virik barneskole og Ranvik ungdomsskole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Gbnr 43/459 er en eiet tomt på 1 709 kvm.
Gbnr 43/497 er en eiet tomt på 824 kvm.
Totalt 2 533 kvm tomt. Stort sett naturtomt med gressplen, beplantning og trær.

Parkering

Parkering i egen garasje eller egen innkjørsel.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Sandefjord kommune kommenterer:
Separatsystem er ikke fullstendig. Merknad i sanitærmelding fra 2007 at kjelleren er ikke koblet separatsystem. Det må påregnes pålegg om fullstendig tilkopling til separatsystem ved innvendig arbeid på kjellersluk.
Feiervesenet påpekte ved tilsyn 19.02.2020 at det er brennbart inntil i etg skillene og kommenterer:
Gulv, himling og listverk kan likevel legges inntil skorsteinen, hvis skorsteinen har min. 20 mm puss, og at det mellom puss og brennbart materiale er et lag ubrennbar plate. Ikke tett rundt røykrør på kamin i stue. Ledning på pipe - loft.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er uregulert og kommuneplanens bestemmelser er gjeldende. I kommuneplan vedtatt 24.09.2019 er område avsatt til boligbebyggelse, båndlegging for regulering etter pbl og gul sone T-1442.
Korridor for ny dobbeltsporet jernbane gjennom Sandefjord er vedtatt, men ikke detaljplanlagt. Den aktuelle eiendommen ligger innenfor båndleggingssonen for den nye jernbanetraseen. Traseen går som følger: Nord for Stokke er trasevalget foreløpig uavklart. Fra Stokke stasjon og sydover føres traseen vest for Torp flyplass frem til en ny Torp stasjon ved flyplassterminalen. Derfra går jernbanen i en ny trase gjennom Hjertås og Mokollen frem til en ny stasjon ved SVGS. Syd for SVGS følger jernbanen i hovedsak dagens trase, men med en utvidelse til dobbeltspor. Det vil bli behov for veiomlegginger flere steder. Omfanget av arealinngrep på enkelteiendommer langs ny trase vil først være avklart når reguleringsplanen er endelig vedtatt. Inntill reguleringsplanene er vedtatt, vil råderetten på eiendommen være begrenset innenfor båndleggingssonen. For mer informasjon vises til:
https://www.banenor.no/Prosjekter/prosjekter/vestfoldbanen/tonsberg-skien/

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 650,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 775 513,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2 791 846,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 998 842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jostein Ophus, Maria Antonette Moscati, Tina Therese Jahnsen og Tommy Hofstad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 30 000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0197/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.21197

Dato

Sist oppdatert: 03. september 2021 kl. 13:58

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.