Komplett salgsoppgave

Aagne Dreviks veg 1

4 650 000 kr
170 m²
4 soverom
Krogsveen Sunnmøre v/Eiendomsmegler Camilla Christensen og Frida Stormyr har gleden av å presentere denne ærværdige og sjarmerende villaeiendommen beliggende i Drevika
Krogsveen Sunnmøre v/Eiendomsmegler Camilla Christensen og Frida Stormyr har gleden av å presentere denne ærværdige og sjarmerende villaeiendommen beliggende i Drevika
Drevika / Skarbøvika
Ærverdig villaeiendom med sjel i barnevennlige omgivelser i Drevika

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  4 650 000 kr
 • Omkostninger
  117 592 kr
 • Totalpris
  4 767 592 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1930
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  170 m²
 • Bruksareal
  296 m²
 • Tomteareal
  920,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

• Rolig og barnevennlig/familievennlig nabolag. • Naboene er veldig hyggelig og hjelpsom. • En fin gate med lite gjennomgående trafikk da det ligger ien blindvei. • Kort gå avstand til barnehage, skole, dagligvarebutikk, kollektiv transport (buss) • Gå avstand til sentrum. • Fantastiske tur områder rett utenfor døren. Bla.Sukkertoppen og Tueneset med nydelig utsikt og badestrand. Her finner man også Atlanterhavsparken samt idrettsanlegg. • Flott opparbeidet hage med flere utesoner. Det er frodig og grønt med epler, pærer, moreller og rips. • Både soloppgang og solnedgang er å se fra huset. • Gode parkeringsmuligheter. • Huset har en behagelig og lun atmosfære med god romfølelse med høyde under taket. • Store og luftige rom • Flott utsikt mot fjell og hav. • Mange store vinduer med gode lysforhold. • Mye lagringsplass i kjeller, på loft, og uthus. • Huset har stort potensiale for de som ønsker. Det er muligheter for innredning av kjeller, til f.eks utleie leilighet. Innredning av loft til ekstra soverom. Oppsetting av garasje ved parkeringsplass på oppsiden av huset.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen Sunnmøre v/Eiendomsmeglerene Camilla Christensen og Frida Stormyr har gleden av å presentere denne flotte ærværdige villaeiendommen med sjel som er beliggende i et barnevennlig boligområde (blindvei) i Drevika i Skarbøvika. Boligen må oppleves!
* 4 soverom
* 2 stuer
* God romfølelse og takhøyde
* God bodplass
* Uthus
* Flott opparbeidet hage med frukttrær
* Masse turmuligheter i nærområde
* Kort vei til skoler og barnehage
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Aagne Dreviks veg 1, 6006 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 123, bruksnummer 11, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 296 kvm
Totalt primærrom: 170 kvm
Bruksareal:
Boligeiendom 292 kvm
Uthus 4 kvm
Primærrom:
Boligeiendom:
1. etasje 87 kvm: Vindfang, trapperom, hall, wc, vaskerom, stue, spisestue, kjøkken og soverom.
2. etasje 83 kvm: Gang, bad og 3 soverom.
Sekundærrom:
Boligeiendom:
Kjeller: 80 kvm: Trapperom og 3 boder.
2. etasje: 9 kvm: Garderobe og kott.
3. etasje: 27 kvm: 5 boder.
Uthus:
1. etasje 4 kvm: Bodrom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.05.2022 utført av Roger Birkeland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 1930. Enebolig med 3 etasjer pluss loftsetasje, oppført ca 1930 og tilbygd mot vest ca 1955. Det er tilbygd inngangsparti mot nord, veranda mot vest og sør. Boligen er oppført i tømmerkonstruksjoner og er et særpreget 1930-talls hus. Boligen ble en del oppgradert på 1990-tallet med nytt kjøkken, oppussing av bad, stedvis oppgradering av rør- og el-opplegg. Stedvis fornying av innvendige overflater siste årene. Boligen er registrert med 2 boenheter i Matrikkelen; Horisontaldelt tomannsbolig, men blir benyttet som enebolig idag.
Yttertak er tekket med skiferstein, kobbertekking på karnapp. Fra byggeår. Det ble lagt ny papptekking på deler av taket mot vest i 2018. Vindskier av treverk, stedvis utskiftet i 2021. Takrenner, nedløp og beslag i metall.
Yttervegger av tømmerkonstruksjoner med liggende bordkledning utvendig. Stående bordkledning i 2. etasje og loftsetasje. Takkonstruksjon av tresperrer med undertak av bordtrod. Vinduer av treverk med 2-lags isolerglass, i all hovedsak fra midten av 1980-tallet. Noen nyere vindu fra 2006, 2014 og 2020 med 2-lags energiglass. Noen nyere glassruter og stedvis ettermontering av innvendige enkeltglass på eldre vinduer med blyinnfatning. Ytterdør til underetasje av formpresset trefiner med glassfelt. 2 stk ytterdører til 1. etasje avformpresset trefiner med ornamentglass. Verandadør fra vaskerom av treverk med 2-lags isolerglass. Veranda mot sør og vest på ca 16 m². Oppført i trekonstruksjoner med terrassebord på gulv,rekkverk i treverk. markterrasse mot sør på ca 25 m². Oppført i trekonstruksjoner med terrassebord på gulv. Rekkverk av metallnetting. Støpte trapper til underetasje og til 1. etasje. Rekkverk i smijern ved hovedinngang, rekkverk av treverk til inngangsdør til baktrapp.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende bygningsdeler har fått tg3:
Utvendig:
Balkonger, terrasser: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det mangler rekkverk på deler av terrasse. Rekkverk på terrasse har mangelfull innfesting.
I tillegg har følgende bygningsdeler fått tg2:
Utvendig:
Nedløp og beslag
Veggkonstruksjon
Vinduer
Dører
Utvendige trappr
Innvendig:
Overflater kjeller og loft
Pipe og ildsted
Innvendige trapper
Våtrom - bad:
Overflater vegger og himling
Sanitærutstyr og innredning
Ventilasjon
Våtrom - vaskerom: Ventilasjon
Spesialrom - wc:
Overflater og konstruksjon
Tekniske installasjoner - ventilasjon
Tomteforhold:
Forstøtningsmurer
Utvendige vann- og avløpsledninger
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger har gitt følgende opplysninger i sitt egenerklæringsskjema:
På spørsmål: Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? svarer selger ja. Liten sprekk i flis på toalett 1.etg.
På spørsmål: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? svarer selger ja. Drenering ikke iht. dagens standard.
På spørsmål: Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? svarer selger ja. Hadde lekkasje på yttertak over bad i 2. etg. 2018. Det er av og til fukt/kondens fra ett par spikre under koppertak/karnapp på loft. Dette var slik når vi tok over huset, det har ikke forverret seg og har aldri vert et problem.
På spørsmål: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? svarer selger ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats. Firma: Taksenteret Ålesund. Tak over bad i 2.etg byttet av Taksenteret Ålesund, 2018. Det ble lagt nytt sveisetekkning på tak. Vegg mot øst malt i 2019, deler av kledning og vannbord ble byttet. Vegg mot nord malt i 2022, deler av kledning, vindskier og vannbord ble byttet. Samt restaurert
2 stk eldre vindu på loft.
På spørsmål: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? svarer selger ja. El-kontroll av Mørenett, 2021. En anmerkning på at det var jordet stikk kontakter på soverom, uten jord. Disse ble byttet til u-jordet kontakter og anmerkning ble lukket. Ellers ingen anmerkninger på el-anlegg.
På spørsmål: Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? svarer selger ja. Tømrer arbeid på fasade med hjelp fra tømrer. Vennetjeneste.
På spørsmål: Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? svarer selger ja. Tatt gjennom Radonova. Radonkosentrasjon under grenseverdi.

Moderniseringer og påkostninger

2018:
4 nye spesialbestilt buet vindu (Var punktert).Glassmester Kvamme
4 nye spesialbestilt isoler glass, til farget vindu i 1. og 2. etg. Montert på innsiden. Glassmester Kvamme
Pusset opp gang 2. etg. Nye gulv, lister, malt, tapetsert veggfornyer, pusset frem tømmervegg. Egeninnsats
Nytt tak over bad 2.etg pga lekkasje. Taksenteret Ålesund
2019:
Pusset opp gang 1.etg. Malt vegger og trapp. Egeninnsats
Fasade på fremsiden. Skrapet, malt og dårlig kledning, lister, bunnsville utbedret. Egeninnsats + hjelp fra tømmrer i familien
2020:
Ordnet innkjørsel, gruset og rensket opp. Egeninnsats
Malt mur levegg. Egeninnsats
Renovert flaggstang. Pusset, malt og skiftet ut dårlig treverk. Egeninnsats
Pusset opp barne soverom 2. etg. Nytt gulv, gipstak, lister, gipsvegger, malt, pusset frem tømmervegg, åpnet opp til bod, (var tidligere bad), montert nytt vindu på bod. Egeninnsats med vennehjelp.
2022:
Vegg mot nord skrapt og malt. Deler av vannbord, kledning og vindski skiftet. 2 stk eldre loft vindu
restaurert.
Grunnmur, terrasse rekkverk og uthus malt.

Standard

Boligen var opprinnelig oppført som tomannsbolig med 1 leilighet i 1.etasje og 1.leilighet i 2.etasje samt hybler og boder på loft og boder i kjeller men ble omgjort til enebolig på 1990 - tallet.
Bygningen har en spennende arkitektur og lun atmosfære og det er god romfølelse med god takhøyde. Boligen går over 3 etasjer + loft og har følgende standard på innvendige overflater som stedvis er fornyet de siste årene:
1. etasje:
Laminat, furubord og flis på gulv, tømmervegger, panel og brystningspanel på vegger. Panel i himling.
Vindfang samt trapperom/hall har fliser på gulv og malte vegger av panel. Innvendige trapper av treverk. Rekkverk i treverk. Trapp fra 1. etasje til 2. etasje er malt siste årene.
Toalettrom med flis og varmekabler på gulv, malt tapet på vegger. Toalett og servant. Elektrisk avtrekk, stråleovn på vegg. Det er sluk i gulv.
Vaskerom med fliser på gulv, våtromsplater på vegger. Opplegg for vaskemaskin, sluk i gulv, ventilasjon i himling. Utgang til veranda. Vaskerommet ble overflateoppusset i 2016.
Stue med originale malte tømmervegger og noe brystningpanel. Panel i himling. Det er en eldre vedkamin i stuen. Stuen har også flott buet karnapp med særpregede vinduer med sprosser. Stor åpning mellom stue og spisestuen som har panel på vegger og i himling. Installert vedovn i spisestue. Åpning fra spisestue til kjøkken.
Kjøkkeninnredning fra JKE med profilerte fronter i eik. Det er ventilator over integrert komfyr, opplegg for oppvaskmaskin, fliser mellom benk og overskap. Laminat benkeplate med nedfelt 1-1/2 oppvaskkum. Kjøkkenet ble oppusset ca 1996. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Det er også muligheter for spiseplass på kjøkken om ønskelig. Kun integrerte hvitevarer medfølger.
Soverom har malte lyse overflater på vegger og furubord på gulv.
2. etasje:
Laminat og parkett på gulv, tømmervegger og malt tapet på vegger. Panel og malte gipsplater i himling.
Gang med parkett på gulv, og dels synlige originale tømmervegger, dels malt panel og dels malte vegger.
Badet har flislagte vegger og gulv med varmekabler, panel i himling. Badet er utstyrt med dusjkabinett, badekar med massasjedyser, veggmontert toalett, hel servantplate med 2 vasker og underskap.Stråleovn på vegg, mekanisk avtrekk i himling. Det opplyses om at badet ble oppusset i 1999.
3 romslige soverom på etasjen.
Kjeller:
Støpte betonggulv, yttervegger avsparesteinsmur. Panel og plater i himling.
Loft:
Furubord på gulv, i all hovedsak åpne trekonstruksjoner på vegger og tak. 2 innredet rom med tapetserte vegger og malte himlingsflater.
Det er innvendige trefyllingsdører og formpressa fyllingsdører i boligen. Forskjellig alder og kvalitet.
Tekniske installasjoner:
Det er innvendige kobberrør i boligen. Det opplyses om at deler av røropplegget ble oppgradert ca 1999.
Det er avløpsrør av plast. Det kan være stedvis innslag av eldre soilrør. Det opplyses om at røropplegget ble oppgradert ca 1999.
Bygningen har naturlig ventilasjon.
Det er montert utvendig vannutkast mot sør.
Det er installert varmepumpe i spisestue.
200 liter vv-bereder fra 2011 i kjeller.
Det opplyses om at det er montert smartstyring på panelovner etc.
Sikringsskap med automatsikringer. Det foreligger El-kontroll med utført avviksmeldingfra 2021.
Brannslukkingsapparat. Røykvarslere.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Tibber Pulse og Sensibo smartstyring av varmepumpe medfølger ikke.
Diverse materialer i kjeller medfølger.

Oppvarming

Det er eldre vedkamin i stue i 1. etasje, vedovn for fast brensel i spisestue samt varmepumpe. Forøvrig elektrisk oppvarming med varmekabler og panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1930.
Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.
Her foreligger et vedtak på byggesøknad fra 1928. Her foreligger også tegninger på ombygging av bad/wc samt veranda som er oppført i senere tid.
Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Det er div. avvik fra originale byggetegnnger til planløsningen slik den er i dag.
I 1. etasje har kjøkken og soverom byttet plass.
I 2. etasje er det etablert bad i det som på originale byggetegninger er kjøkken.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 6122, tinglyst 27.11.1992, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett.
Rettighet hefter i: Knr:1507 Gnr:123 Bnr:27
Eierne har gjensidig rett til å legge ledninger og kabler i vegtraseen. Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:1504 Gnr:123 Bnr:11 Snr:1
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Boligen er registrert med 2 boenheter i Matrikkelen; Horisontaldelt tomannsbolig med 1 leilighet i 1.etasje og 1.leilighet i 2.etasje samt hybler og boder på loft og boder i kjeller men ble omgjort til enebolig på 1990 - tallet.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i blindvei i Drevika i et etablert og barnevennlig boligområde med eneboliger fra forskjellige tidsepoker i nærmiljøet. Boligen ligger fint til i terrenget med gode sol og lysforhold. Det er kort vei til barnehage, skoler, nærbutikk og kollektivtransport. Flotte rekreasjonsområder og turmuligheter i området, på Olsfjellet, Pilen, Sukkertoppen samt på Tueneset hvor det også er flotte bademuligheter. Her finner du også turistattraksjonen Atlanterhavsparken samt SIF sitt idrettsanlegg.

Adkomst

Fra Ålesund kjør mot Skarbøvika. Når du ankommer småbåthavna i Skarbøvika ta til høyre mot Tueneset. Følg bakken opp mot Tueneset/SIF stadion og ta til høyre ned Aagne Dreviksveg. Du vil få eiendommen på venstre hånd. Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Aspøy skole (1-7 kl.) 5 min. gange m/bil - 2.4 km
Hessa skole (1-7 kl.) 5 min. m/bil - 3 km
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 7 min. m/bil - 3.2 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 10 min. m/bil - 4.6 km
Skarbøvik u-skole (8-10 kl.) 10 min. gange - 0.8 km
Ålesund vg. skole 5 min. m/bil - 2.4 km
Akademiet vg. skole Ålesund 6 min. m/bil - 2.8 km
Barnehager:
Skarbøvika barnehage (3-5 år) 7 min. gange - 0.6 km
Kvennaneset barnehage (0-6 år) 18 min. gange - 1.5 km
Storhaugen barnehage (3-5 år) 24 min. gange - 1.9 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Meget pent opparbeidet eiendomstomt på 920,6 kvm. Flott opparbeidet hage med flere soner og uteområder. Tomten ligger i lett skrånende terreng og har gruset innkjørsel og biloppstillingsplass, forstøtningsmurer, terrasseplatting, plenarealer og diverse beplanting med frukttrær (epler, pærer, moreller og rips), hekker, prydbusker og blomsterbed. Det er oppført et lite uthus på eiendommen.

Parkering

Opparbeidet parkeringsplass på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse (frittliggende småhusbebyggelse) i henhold til reguleringsplan for Skarbøvika datert 22.09.1986 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10.337,72,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn samt eiendomsskatt.
Eiendommen har vannmåler og faktureres etter forbruk.
Eiendomsskatten er kr 4.816,- for inneværende år og er inkludert i de ovenstående kommunale avgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.400,- pr. år. / 23.800 kwh. pr. år. Årlig nettleie kr 13.592,-.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 11.123,-.
Boligen er tilknyttet internett fra Tafjord Connect med avgift på kr 677,- pr. mnd.
Boligen er ikke tilknyttet tv-leverandør - streaming via internett.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 6.690,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 860 126,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 096 453,-/3 096 453,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.767.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Steffen Fosnavåg og Marlene Marie Totland Gangstøe

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 45.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0091/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.2291

Dato

Sist oppdatert: 21. juni 2022 kl. 10:34

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.